Vita:Paris Hilton

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Szándékos?[szerkesztés]

„Házassága révén rokonságban áll Gábor Zsa Zsával (a színésznő Paris dédapját, Conrad Hiltont vette el)”  Animated flower.GIFKarmelaposta  2007. március 2., 13:00 (CET)

Kifejthetnéd. :) – cheryn 2007. március 2., 19:47 (CET)
Az idézett mondat a cikkből van, és nem egészen értem. Lehet hogy szándékosan van megcserélve az, hogy ki kit vett el? Esetleg Gábor Zsa Zsa viselte volna a kalapot, azért? Vagy csak egy véletlen, javítandó elírásról van szó?  Animated flower.GIFKarmelaposta  2007. március 4., 19:07 (CET)
Engem az ilyen nüanszok nem szoktak megakasztani, de lehet, hogy tényleg magyartalan, javítom. – cheryn 2007. március 4., 19:11 (CET)

Vélemény[szerkesztés]

Olvasom erről a jeles hölgyről, hogy modell, énekesnő (???) és színésznő (????), s borzasztó kíváncsi lettem arra, hogy pontosan milyen emlékezetes vagy legalábbis figyelemre méltó dolgokat produkált eddig ezeken a területeken, ám leginkább csak azt tudhattam meg, hogy kinek a kije, és tele van meg tele lesz lóvéval. Ezt sem árt tudni persze valakiről, aki egyébként remélhetően saját maga okán vált külön szócikké. Mindazonáltal reméltem, hogy a vele szembeni előítéleteimet, melyeknek lényege, hogy szimplán egy pénzes csaj, aki úgy lett celeb, hogy semmi IGAZI teljesítményt nem nyújtott még, most majd sikerül eloszlatnom, de sajnos ez nem történt meg. No nem baj, optimista vagyok, bízok abban, hogy az évek folyamán valami valóban lexikonhoz méltót is nyújt majd a hölgy. Filmfan 2007. augusztus 12., 09:07 (CEST)

Mit akarsz, szerepelt egy filmben (Viasztestek) és elénekelt egy dalt ("Stars Are Blind"). ;) The Hungarian 2007. augusztus 12., 11:29 (CEST)

Volt neki egy annál híresebb filmszereplése is ;-) amúgy meg legalább próbálkozik. Nekem se szimpi, de nem ez alapján kerül be valaki a wikipédiára... – Alensha Ankh.svg üzi 2007. augusztus 12., 15:09 (CEST)

Ha azt a filmszerepet vennénk alapul, elég sok egyén kaphatna külön szócikket a Wikipédián. :) The Hungarian 2007. augusztus 12., 16:05 (CEST)

Na ja, hát ha csak szimpátia alapon menne a dolog, részemről elég sok szócikk mehetne a levesbe. :)) Egyébként most se arra hajtok, hogy Hiltoné menjen a süllyesztőbe, csak arra próbálok rávilágítani, hogy szócikke számomra egyike a Wikipédia következetlenségeinek. Mire gondolok? Emlékszem, néhány hónapja egy külföldön élő magyar hölgyről (a nevét sajnos elfelejtettem) íródott egy szócikk (lehet, hogy saját magáról írta, de ez nem tilos, ha jól tudom). Emlékeim szerint fordító volt a hölgy, volt is valami jegyzék a munkáiról, mégis felmerült, hogy törölni kéne a szócikket, mert az illető munkássága „nem elég jelentős”, bár a hölgy talán azzal a kevéssel is többet nyújtott az emberiségnek, mint Paris a „próbálkozásaival”. Hiltonról jómagam a nagy médiareklámból (és lényegében ebből a szócikkből) se tudok mást, minthogy van és lesz pénze, imád bulizni, volt már sitten, van valami homepornója meg valóságsója, valami hazai tévés szpíker lefordított róla egy könyvet, s az itthoni celeb szerint Paris egy IQ-bajnok. (Szerintem azért ez attól függ, kihez viszonyítunk.) Nos, szegény magyar valóságsó-szereplőkről azt hiszem, nem lehet külön szócikket írni, külföldi műsorok szereplői azonban a jelek szerint kivételezett helyzetben vannak. Oké, pornósztárokról van egy-két szöveg, de Hilton kisasszony azt hiszem, pazar munkássága ezen szegletére a legkevésbé büszke, s állítása szerint épp ez munkásságának azon aprócska része, melyet nem a nyilvánosságnak szánt. Van egy lemeze is ugyan, de valljuk meg őszintén, ma már annyi mindenkinek van lemeze, akinek van pénze a kiadáshoz, vagy tudja, kivel kell „ismerkedni” mindehhez: ha ezekre valóban komoly énekesekként tekintünk, megállapíthatjuk, hogy erős túlkínálat van az énekesekből világszerte. Látom persze, hogy mennyi interwikije van a csajnak, ám számomra ez is annak bizonyítéka, hogy a jelek szerint világszerte komoly baj van a fejekben a valódi értékeket illetően. Filmfan 2007. augusztus 13., 08:00 (CEST)

az itthoni celeb szerint Paris egy IQ-bajnok: néhányukhoz képest szvsz valóban:)). Énekesnő, modell, színésznő helyett nem lehetne egyszerűen azt írni, hogy médiaszemélyiség (Győzike és Annuska kategória, csak nagyobb csicsával és zsozsóval). Hiszen azon kívül, hogy a médiában létezik (pontosabban a média élteti), valóban nem csinál értelmes dolgot. --Lily15Cross Alcantara.svg üzenet 2007. augusztus 13., 08:09 (CEST)

Lily15, ráhibáztál: szerintem is a „médiaszemélyiség” kategória fedi le a legjobban azt, amit a hölgy művel, s ami miatt lexikonba való, amennyiben a médiaszemélyiségek Wikipédia lexikonba valók. Nem mondom, hogy dobjuk ki az énekesek és színészek kategóriájából, ha már elrebegett egy lemezre valót, s pazar jellemábrázoló képességét megcsillogtatta egy másodosztályú horrorban, de tényleg jó lenne kategória szempontjából is az igazi helyére tenni ezt a polihisztor milliomoscsemetét. Filmfan 2007. augusztus 13., 11:36 (CEST)

Wikipédia:Mi nem való a Wikipédiába?, Wikipédia:Ellenőrizhetőség, Wikipédia:Nevezetesség. Ami ezeken átmegy, az jó eséllyel szócikkre jogosult. (Egyébként meg a konkrét esethez kapcsolódó lap a Wikipédia:A Wikipédia PR-műhelye.) – chery 2007. augusztus 13., 11:46 (CEST)

Filmfan: Szilvia Molnar volt a fordító hölgy, és megmaradt a cikke. Azzal én is egyetértek, hogy messze többet tett az emberiségért, mint Paris Hilton, de ezt szerintem az emberiség jelentős részéről el lehet mondani. A világ ilyen, nem igazságos. Lily médiaszemélyiség jelzőjavaslatával egyetértek. – Alensha Ankh.svg üzi 2007. augusztus 13., 14:50 (CEST)

Mit örököl és mit nem ez a derék leány?[szerkesztés]

Miért van a szócikk bevezető részében kihúzva egy mondat? Ha hülyeség vagy valótlanság, akkor miért nem törölte a kolléga az áthúzás helyett? Filmfan vita 2008. április 1., 20:34 (CEST)

paris[szerkesztés]

láttatok már paris hilton újabb öribarit kerestetik?