Vita:Adámy István

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 5 évvel ezelőtt a(z) Egyetlen feltüntetett hír nem elégséges forrás témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Egyetlen feltüntetett hír nem elégséges forrás[szerkesztés]

@Adámy István, Budoka, Bdamokos, Vince, Szajci, Gyantusz, Teemeah:

Szerkesztetted a Adámy István lapot, viszont nem szerepelnek független források, amik egy külső szemlélő által foglalják össze a lap témáját. A Wikipédia közismereti lexikonba nagyon sok személy kerül bele, akikről több részletekben menő könyv, életrajz, interjúk jelentek meg, több szerző és kiadó által. Jelen esetben a cikk csak egyetlen független cikkre támaszkodik, ami viszont nem tartalmazza a felsorolt életrajzi adatokat, így azok ellenőrizhetetlenek. Élő személyek esetén ezt nagyon komolyan vesszük, mert akár hitelrontás, megtévesztés stb. állhatnak elő. Részletek: Wikipédia:Élő személyek életrajza

Tehát először hitelt érdemlő forrásokat kell gyűjteni, majd azok alapján egy összefoglaló cikket írni ide a Wikipédiára.

Ha nincs elégséges forrás, javasolnám a Kjokusin karate cikkben való fejezet nyitását.

Jelen állapotában a cikk bármikor törölhető, a befektetett munka miatt előbb jelzem a korábbi szerkesztőknek hogy korrigálhassák.

– Rodrigó 2019. április 22., 00:13 (CEST)Válasz

Csak röviden pillantottam a laptörténetre, de feltételezem, hogy az életrajzi adatokat maga a cikkalany adta hozzá. A cikk törlésére vonatkozó utalást egyelőre megalapozatlannak látom, főként, hogy a cikkalany nevezetessége nem kérdéses. -Dami vita 2019. április 22., 09:49 (CEST)Válasz

Miért kell mindenkit megpingelni, aki valaha hozzányúlt a szócikkhez? Xia Üzenő 2019. április 22., 16:49 (CEST)Válasz