Vejedre ütök

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vejedre ütök
(Meet the Fockers)
2004-es amerikai film
Rendező Jay Roach
Producer Jane Rosenthal
Robert De Niro
Jay Roach
Nancy Tenenbaum
Műfaj filmvígjáték
Forgatókönyvíró Jim Herzfeld
John Hamburg
Főszerepben Robert De Niro
Ben Stiller
Dustin Hoffman
Barbra Streisand
Blythe Danner
Teri Polo
Zene Randy Newman
Operatőr John Schwartzman
Vágó Jon Poll
Lee Haxall
Gyártás
Gyártó Universal Studios
Dreamworks Pictures
Ország  USA
Nyelv angol
Játékidő 110 perc
Költségvetés $ 80 millió
Forgalmazás
Forgalmazó USA Dreamworks Pictures
HUN UIP Dunafilm
Bemutató USA 2004. december 22.
HUN 2005. február 17.
Korhatár HUN Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Bevétel USA $ 516,642,939
Kronológia
Előző Apádra ütök
Következő Utódomra ütök
További információk

A Vejedre ütök egy 2004-es amerikai vígjáték, melyet Jay Roach rendezett, és a nagy sikerű Apádra ütök folytatása. A filmben az előző rész főszereplői visszatérnek Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo és Blythe Danner továbbá a film két új szereplővel bővül, az Oscar-díjas Dustin Hoffman és szintén Oscar díjas Barbra Streisand személyében, akik a Beckur szülőket alakítják. A film már a nyitóhétvégéken több mint 46,120,980 dollárt hozott a kasszára, így érthető, hogy 2010-ben elkészült a folytatása Utódomra ütök címmel.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Jack Byrnes Robert De Niro Reviczky Gábor
Shagilan "Greg" Beckur Ben Stiller Lippai László
Pamela Byrnes Teri Polo Haumann Petra
Dina Byrnes Blythe Danner Ráckevei Anna
Bernard Beckur Dustin Hoffman Szakácsi Sándor
Rozalin Beckur Barbra Streisand Kovács Nóra
Kevin Rawley Owen Wilson Crespo Rodrigo

Cselekmény[szerkesztés]

A film elején Greg Beckur (Ben Stiller) Chicagóból felhívja telefonon a szüleit, akik Miamiban élnek, ám csak az üzenetrögzítő kapcsol be: Greg elmondja, hogy szeretne beszélni velük, mielőtt a menyasszonyával Pammel és annak szüleivel meglátogatnák őket egy hétvégére. Greg szörnyen izgul a látogatás miatt, mivel tudja, hogy a szülei cseppet sem mondhatók konvencionálisnak, ráadásul azt is tudja, hogy Pam apját a vaskalapos Jack Byrnest (Robert De Niro) nyugdíjazott CIA-és ügynököt, mennyire nehéz lenyűgözni. Pam azonban megnyugtatja, hogy semmi oka aggódni, így Greg viszonylag belenyugszik a találkozásba.

Greg és Pam Oyster Bay-be utaznak, ahol Pam szülei Jack és Dina (Blythe Danner) laknak. Az eredeti tervek szerint másnap utaznának együtt Miami-ba, de Jack ösztökélésére inkább a saját rendelésre készült golyóálló karosszériájú, és öt centis plexiüvegű lakókocsijával indulnak útra mind a négyen - illetve Jack unokájával Kis Jackkel, Pam húgának és férjének kisgyerekével, akik Thaiföldre utaztak. Az utazás során Jack elmondja Gregnek, hogyha a szülei "gyenge láncszemnek" bizonyulnának az ő családjához képest, akkor komoly megítélése lesz arról is, hogy Greg milyen láncszemmé válna a családjában.

A Byrnes család megérkezik Floridába, a Beckur-szigetre, Greg szüleinek otthonába. Elsőként Bernie-vel (Dustin Hoffman) Greg apjával ismerkednek meg, aki épp egy brazil harcművészetet gyakorol a kertben.

Fogadtatás[szerkesztés]

Források[szerkesztés]