Szerkesztő:Gtopor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bábel szerkesztői információk
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en-1 This user can read and write basic English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
it-1 Questo utente può contribuire con un italiano di livello semplice.
Szerkesztők nyelvek szerint

Üdvözöllek![szerkesztés]

Köszönöm, hogy ellátogattál ide! Szerintem nagyszerű ötlet a Wikipédia, örömömre szolgál, ha én is tehetek hozzá valamit!


Magamról[szerkesztés]

Becsületes nevem Topor Gergely. Agrárkémikus agrármérnökki diplomát szereztem a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen (korábban PATE, ma már a Veszprémi Egyetemhez tartozik), felsőfokú növényvédelmi képesítéssel. Később a győri Széchenyi István Egyetem Környezetmérnöki szakára jártam. Jelenleg Budapesten (vagy Becsén) vagyok.

Először Internetes keresgéléseim során akadtam rá Wikipédia szócikkekre, melyek egyre gyakrabban tűntek elő, és igen hasznosnak bizonyultak. Elsősorban a kémiai tárgyú lapokra lettem figyelmes, mely nyilván szakmámból és érdeklődési körömből adódik. Első cikkemet (Oxidáció) is ebben a témakörben írtam 2005. november 10-én. Mostanára másba is belefogtam, de az alapvető érdeklődési köröm továbbra is a természettudományok.

Több területen eléggé hiányos még a választék, de többek között én is igyekszem bővítgetni, pontosítani. Ahol elég jó az eredeti (angol) cikk, ott nem célom az angol Wikipédia részletességét átvenni: aki bővebb információra vágyik, annak ott vannak baloldalt a más nyelvű linkek. Ez esetben mindössze jó kiindulási pontot kívánok adni.

Ellenben ha érdekes témára bukkanok, és látok benne fantáziát, igyekszem a lehető legjobbat kihozni a cikkből! Persze az mindig jó, ha az embert követik olyanok, akik kicsit többet (vagy más szemszögből) tudnak az adott témáról! Igen jó lenne, ha volna hasonló érdeklődéső, vállalkozó szellem, aki segítene felkarolni a Környezetvédelem területét!

Közben ha helyesírási hibákat, rossz vagy hiányzó linkeket találok, azt is javítom.


Közreműködéseim[szerkesztés]

Saját indítású szócikkek:

  1. Oxidáció
  2. Kémiai reakció
  3. Kémiai elem
  4. Oxidációs szám
  5. Szénhidrát
  6. Kénsav
  7. Vegyület
  8. Szervetlen kémia
  9. Réz-szulfát
  10. Karbid
  11. Nátrium-klorid
  12. Anion, kation
  13. Mileva Marić
  14. Than Károly
  15. Liter
  16. Talaj
  17. Than Mór
  18. R-mondatok és S-mondatok
  19. Etanol
  20. Sav, Bázis
  21. Atópiás dermatitis
  22. Szén-dioxid
  23. Endoterm reakció, Exoterm reakció
  24. Amfetamin
  25. LD50
  26. Aminok
  27. Zsírsav


Kategóriák:


Egyéb szócikkek, melyeket ugyan nem én indítottam, de valamilyen okból magaménak (is) érzek (pl. jelentősen "belenyúltam"):

Elérhetőségeim[szerkesztés]

Természetesen itt, a Wikipédián is, a vitalapomon!

(Bár ezt nem olvasom olyan gyakran, mint a drótpostámat: gtopor|kukac|freemail.hu )

Vagy látogass el kérlek a honlapomra!

És néhány hasznos oldal:[szerkesztés]

Wikidézet kezdőlap

Commons Kezdőlap

Formázás, különleges karakterek, képletek

Amin épp dolgozom

Wikipédia:Wikipédisták szakterületek szerint

Statisztika: 541 378 cikk

Nagyszerű! 2008 nyarán megszületett a 100 000. szócikk! Hogy ez tulajdonképpen melyik is, azon vitatkozzanak azok, akik erre ráérnek, szerintem nem ez számít, hanem az, hogy tényleg értékes és használható tartalommal van-e megtöltve ez a százezer szócikk. Ezt viszont majd eldöntik a használók és az idő. Mindenesetre örvendetes, hogy a netet böngészve és a keresőket használva is egyre többször ugrik föl Wikipédia szócikk, hasznos tartalommal.

(Azért az "elitek" messze előttünk járnak, persze nem a kétmilliós angol nyelvű Wikipédiára célzok, hanem pl. a lengyelek nagyszámú szócikke megdöbbentő! Vajon fordítások tömegét látjuk, vagy önálló munkában ilyen jók? Kár, hogy nem tudok lengyelül...)

Egyéb[szerkesztés]

http://www.innergeek.us/ 30.17751% - Total Geek (Ez tetszett!)