UTC+08:45

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az UTC+08:45 egy nem hivatalos időeltolódás, amely nyolc és háromnegyed órával van előrébb az egyezményes koordinált világidőtől (UTC).

Ezt az időeltolódást használó területek[szerkesztés]

Ausztrália[szerkesztés]

Ezt az időeltolódást, pontosabban annak egyetlen időzónáját csak néhány település használja az Eyre Highway mentén. Bár a Central Western Time (Középnyugati idő) egy nem hivatalos időzóna, mégis pontosan és tisztán meg vannak szabva a határai, és azokat a térképeken is megjelölik. Van egy, a kormány által emelt tábla is az Eyre Highway keleti oldalán, amely figyelmezteti az utazókat, hogy állítsák át 45 perccel óráikat.

Időzóna ebben az időeltolódásban[szerkesztés]

Időzóna neve angolul Időzóna neve magyarul Időzóna rövidítése
Australian Central Western Standard Time[1] Ausztrál középnyugati idő ACWT

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ACWST – Australian Central Western Standard Time (Standard Time) (angol nyelven). timeanddate.com. (Hozzáférés: 2017. november 11.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az UTC+08:45 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Kapcsolódó szócikk[szerkesztés]