Tyr (Csillagok háborúja)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Tyr a Csillagok háborúja elképzelt univerzumának egyik szereplője.

Leírása[szerkesztés]

Tyr a weequay fajhoz tartozó férfi Jedi mester. Bőrszíne szürke és hajszíne fekete. Padawánja Pix, egy nőnemű ember. A Klón Háborúk alatt a Galaktikus Köztársaság hadseregében vezető jedi szerepet kapott.

Élete[szerkesztés]

Ezt az Erő-érzékeny weequayt a coruscanti Jedi Templomban nevelték és készítették fel, emiatt azon kevés weequay közé tartozik, akik nem imádják Quayt, népének a holdistenét. Hosszú, fekete haját csak egy fonatban hordja. Az ifjoncok közül Pixet, egy nőnemű embert választott padawánul.

Amikor kitört a háború a Galaktikus Köztársaság és a Független Rendszerek Konföderációja között, Tyr a Köztársaság hadseregén belül megkapta a vezető jedi címet. Fénykardját a győzelem érdekében forgatta.

Őt és padawanját a thustrai frontra küldték ki, hogy segítsenek Tyffix Jedi mesternek és az ő padawánjának Calnak megakadályozni a sephik csatlakozását a Független Rendszerek Konföderációjához. Y. e. 21-ben egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a klónok táborában, megölve a két Jedi mestert, de azelőtt Tyrnek sikerült kilöknie a két padawánt az Erő segítségével a sátrából.

Tyr remek stratéga és fénykard forgató volt.

Megjelenése a képregényben[szerkesztés]

Tyr nem annyira ismert Jedi mester, ő csak a „Jedi: Yoda” című képregényben szerepel.

Források[szerkesztés]

  • Jedi: Yoda
  • Tyr in The Completely Unofficial Star Wars Encyclopedia

Fordítás[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]