Tini titánok (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tini titánok
(Teen Titans)
TeenTitansLogoCZ.JPG
Műfaj akció, kaland

Alkotó
Író Adam Beechen
Rendező
Hang
Főcím
 • "Teen Titans Theme"
 • előadja: Puffy AmiYumi
Főcímzene Andy Sturmer
Zeneszerző
 • Michael McCuistion
 • Kristopher Carter
 • Lolita Ritmanis

Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Évadok 5
Epizódok65 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer Sander Schwartz
Producer Glen Murakami
Vágó Joe Gall
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó Warner Bros. Animation
Forgalmazó Warner Bros. Television
Sugárzás
Eredeti adó USA Cartoon Network
Eredeti sugárzás2003. július 19.2006. január 16.
Első magyar adó Cartoon Network, RTL Klub
Magyar sugárzás2005. január 8.2007. augusztus 11.
Korhatár
 • Korhatár nélkül megtekinthető (Cartoon Network)
 • Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (RTL Klub)
Kronológia
Következő Tini titánok, harcra fel!
Kapcsolódó műsor Az igazság ifjú ligája
Kapcsolódó film
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Tini titánok témájú médiaállományokat.

A Tini titánok (eredeti cím: Teen Titans) 2003-tól 2006-ig futott amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amely az azonos című DC Comics képregény alapján készült. Alkotói: Sam Register és Glen Murakami. Forgalomba hozta a Warner Bros. Első bemutatása a Cartoon Network csatornán történt 2003. július 19-én. Utolsó epizódját Things Change címmel 2006. január 16-án vetítették. A sorozat öt idényt ért meg, összesen 65 epizóddal. A „Különlegességek” (eredetileg Specials) című extra idény, aminek cselekménye a már említett 5 szezon előtt játszódik, plusz 4 epizódot told hozzá a sorozathoz, az első címe: The Lost Episode. Amerikában 2003. július 19. és 2006. január 16. között az amerikai Cartoon Network vetítette, Magyarországon 2005. január 8. és 2007. augusztus 11. között a közép- és kelet-európai Cartoon Network sugározta.

Sikerét követően a DC külön képregényt indított, amely a tévésorozat cselekményéből táplálkozott és Teen Titans Go! címet kapta.

A sorozat[szerkesztés]

Jobbról balra: Robin, Csillagfény, Cyborg, Gézengúz, Raven

A rajzfilmsorozat és a képregény közötti jelentős különbség az volt, hogy míg a füzet a karaktereket legfőképp késő kamasz, kora húszas éveikben ábrázolta, addig az animált szereplők inkább gyerekek. Sok a képregényből visszaköszönő név köztük Aqualad és Robin, de eredetileg máshonnét származó alakok is megjelennek, mint az újrarajzolt Jinx, Marv Wolfman és Chuck Patton teremtménye.

A Tini Titánok sorozat jellemző eleme a humor; a szereplők külsejének újragondolását és az animáció egész stílusát nagyban befolyásolta a japán anime. A különböző epizódokon át a zenei aláfestés is ingadozik az angol és a japán verzió között. A dal eredeti előadója a japán j-pop duó, a Puffy AmiYumi volt.

A csapat egy gigantikus T-alakú toronyban tartja főhadiszállását. Ez inspirálhatta a TitansTower.com internetes honlap névválasztását, ami 2005. november közepén jelentette be, hogy egy 6-ik idény kilátásai rendkívül valószínűtlennek tűnnek és ösztönözték a rajongókat, hogy fejezzék ki a folytatást követelő igényeiket a Cartoon Networknek. Több nappal ezután azonban a csatorna hivatalosan bejelentette a sorozat befejezését.[1] Wil Wheaton amerikai író és színész, aki Aqualad szinkronhangja volt, amellett érvelt, hogy a folytatás a Warner Bros miatt nem jött létre. Mások, így Rob Hoegee szerkesztő viszont egy élő internetes chat interjúban a Cartoon Network-öt jelölte meg az elhatározás forrásaként.[2]

A sorozat befejezése után piacra dobtak egy animációs filmet Tini titánok: Gubanc Tokióban címmel. A premiert a San Diegói Comic-Con International képregény-találkozón tartották, a Catroon Network-ön 2005. szeptember 15-én mutatták be először. A DVD-t 2007. február 6-án hozták forgalomba. Valamint a Warner Bros bejelentette, hogy még tervben van több Tini Titánok témájú DVD-film készítése, a már kereskedelemben lévő Trouble in Tokyo bevételeitől függően. Hogy milyen formátumban valósítanák meg a sorozatokat, egyelőre kérdéses, mindazonáltal már kiadtak egy, a tévésorozat újratervezett karakterein alapuló képregényt Teen Titans Go! címmel, ami egy az egyben a televíziós animáció szellemét folytatja.

Szereplők[szerkesztés]

Tini titánok[szerkesztés]

Robin (eredeti neve: Richard/Dick Grayson)

Robin a csapat esze és vezetője. Mindig zöld kezeslábast visel, amire felsőnek ráhúz egy piros pólót köpennyel, amit egy sárga övvel rögzít, a lábára pedig csizmát tesz. Minden helyzetben magán hordja a szemmaszkját. Nem sűrűn fejezi ki az érzéseit. Minden áron befejezi amit elkezdett. Hajthatatlanul makacs. Ő az egyetlen halandó a csapatban.Szerelmes Csillagfénybe.

Csillagfény (eredeti neve: Koriand'r)

Csillagfény egy mágikus lény egy másik bolygóról. Képes zöld fénycsóvákat előidézni a kezeiből és a szeméből, valamint tud repülni is. Combközépig érő lila csizmát visel, ugyanolyan színű rövid szoknyát és haspólót, valamint a karjain is vannak fémnehezékek. Maga a személyiség egy vidám, mosolygós, pozitív lány, aki mindig hozza a jókedvet, de könnyen elszomorodik. Van egy nővére, akit Feketetűznek hívnak.

Cyborg (eredeti neve: Victor Stone)

Cyborg félig robot, félig ember. A testét fegyverként használja, ha valamelyik robotrésze elromlik, egyszerűen megjavítja. Alapjában véve huncut és szeret másokkal viccelődni.

Gézengúz (eredeti neve: Garfield Mark Logan)

Zöld bőrű és hajú lény, aki bármilyen állattá képes átalakulni, a helyzettől függően. Ahogy a nevéből is adódik, hasonló, mint Cyborg, csak ő huncutabb. Egy fekete-lila kezeslábast szokott viselni.Kicsit buta és éretlen.

Raven (eredeti neve: Rachel Roth)

Raven nyugodt temperamentumú démonlány, aki a mágiájával képes felemelni és széttörni tárgyakat. Apja démon, ő hozta létre őt. Egy fekete tornadresszt hord kék köpennyel, aminek a csuklyáját gyakran viseli. A haja rövid és lila, a bőre fehér, a homloka közepén van egy ékkő. Magának való fajta.Betud férkőzni mások agyába is pl.: 3. évad 5. rész Robinon kívül most nem látja senki Sladet mi után aktiválja a karantén zárat és a szellőzőben van Raven megkeresi mágiával és keresztül néz a szemén és bemegy az agyába.

Hive 5[szerkesztés]

Jinx (eredeti neve: ?)

Jinx könyörtelen, szemtelen lány, ő vezeti a Kaptár 5-öt. Messzelátó szerelmes belé. Fekete gombolható inget és hozzáillő nadrágot visel, illetve fekete színű, de lila talpú cipőt. Haját punkosan, rózsaszínre festve viseli. Tetszőlegesen tudja irányítani a hozzá közel lévőek sorsát.

Gizmo (eredeti neve: Mikron O'Jeneus)

Gizmo egy apró méretű, cselszövő fiú. Bár Jinx magasabb hatalmi rangon áll, szeret parancsolgatni társainak. Szürkés zöld vastag köpenyt hord, ezüstös csizmát, valamint kutatószemüveget. Alapvető szuperereje nincsen, különféle ultramodern fegyverekből nyeri hatalmát.

Mammoth (eredeti neve: Baran Flinders)

Mammoth jókora, izmos fiú. Szeret rombolni, főleg, ha hasznot húzhat belőle. Fekete ujjatlan pólót hord, amelyen arany kötő-láncot visel, míg a kézfeje mellett aranyra festett fémkarkötőt. Barna haja és apró szakálla van. Erejét hatalmas termetéből nyeri.

Messzelátó (eredeti neve: Seymour)

Messzelátó közepes méretű, ravasz fiú. Fehér laborköpenyt hord, a hasrészen egy nagy szemet ábrázoló szimbólummal. Ezt és a nadrágját több rétegű zöld övvel köti össze. Arcrészét sötétzöld álarccal fedi, melynek közepén egy neon zöld mechanikus szem található. Ezt több funkcióra is be tudja állítani, például képes retinapáncélt létesíteni, vagy láthatja az élőlényeket anélkül, hogy bármely más fedné őket.

Számtalan Billy (eredeti neve: ?)

Számtalan Billy magas, izmos fiú. Vörös páncélzatot visel, valamint vörös kesztyűket és hozzáillő vörös maszkot, mely csakis az arca alsó részét nem takarja. Szemét fekete szemüveggel rejti el. Páncélzata segítségével képes klónoznia magát, vagyis másolatokat alkhothat a testéből.

Privát Kaptár (eredeti neve: ?)

Privát Kaptár fekete-sárga köpenyt hord, valamint sárga maszkot és kesztyűket. Nadrágja felső része sárga, valamint a csizmája is. Köpenye mellkasi részén a Kaptár Banda emblémáját viseli. Hasonlóan Mammoth-hoz, nagy testi ereje van. Elsődleges fegyvere egy hatszögletű pajzs.

Egyéb bűnözők[szerkesztés]

Terra (eredeti neve: Tara Markov)

Terra egy lány, aki képes köveket mozgatni a levegőben, a kavicsoktól a hatalmas sziklákig. Szőke hajú, és kék a szeme. Gézengúz barátnője volt, míg Slade az elmekontroll-technikával átvette rajta az irányítást.

Slade Wilson (eredeti neve: Slade Joseph Wilson)

Slade Wilson a titánok egyik főellensége. Annyit tudni róla, hogy felesége bosszúból meg akarta ölni ám ez nem sikerült Slade gyors reflexei miatt de félszemére megvakult amit már az első részben is észre lehet venni.

Blood testvér (eredeti neve: Sebastian Blood)

Blood magas, ősz hajú, kiugró álló férfi, aki, egyszerű emberként szürkésfehér köpenyt viselt, alatta feltehetőn aranyöltönnyel. Háromszög alakú mellpáncélt is hord, amely egy állati koponyát ábrázol. Remekül ért a technológiához, ahogyan a modern fegyverekhez is, így veszélyes ellenfél. Valamilyen módon képes eszköz nélküli agykontrollra, így irányítani tudja mások gondolatmenetét. A 38. epizódban robotalkatrészeket operáltat magába, hogy igazi képességre tehessen szert, de Cyborg legyőzi őt.

Dr. Fény (eredeti neve: Arthur Light)

Dr. Fény fekete öltönyt és fekete nadrágot visel, a kezein ujjatlan fémkesztyűt, a fején fekete sisakot, mely nem fedi az arcát. Blood-hoz hasonlóan, Dr. Fény is fegyverszakértő, az öltönyébe számos be van építve. Az összes fegyver jellemzője, erős fényt bocsát ki. Főleg Raven képes legyőzni őt.

Tévéőrült(eredeti neve:?)

Tévéőrült túlsúlyos, rövid karú férfi, narancssárga hajjal. Fegyvere egy speciális távirányító, amellyel az uralma alá tudja vonni a különféle elektromos műszaki cikkeket, legfőképp a tévéket. Fizikai ereje igen alacsony, általában a befolyásolt gépekkel végezteti el a munkáját.

Gyilkos Moly (eredeti neve: Dury Walker)

Gyilkos Moly valójában egy gonosz entomológus, aki valamely módon felvette egy fantommoly DNS-ét. Így képes irányítani a mutáns lepkéket, valamint átlagon felüli fizikai erejével rendelkezik.

Mumbo(eredeti neve: ?)

Mumbo voltaképpen egy magasan képzett, részben mágikus bűvész, aki a bűn útjára tért. Varázsereje a pálcájából ered. Ha ereje aktív, akkor magas, kék bőrű, ha nem, akkor alacsony, átlagos bőrű férfi. Keménykalapot és fekete-fehér inget visel.

Őrült Mod (eredeti neve: Neil Richards)

Őrült Mod egy sötét bőrű, rosszindulatú öregúr, aki szakértő az illúziók megidézésében. Így egyik alkalommal, a titánokat becsalta az erődítményébe, s egy összetett kivetítőrendszerrel egy gimnázium képet szimulálta eléjük.

A titkos személyazonosság[szerkesztés]

A többi, szuperhősökkel foglalkozó televíziós sorozattól eltérően a Tini Titánok mindig hősök, nincs civil alteregójuk. Robint többször is látjuk, amint a kosztümjében alszik.

Számomra az volt igazán fontos, hogy a kisgyermekek, akik nézni fogják, azonosulhassanak a karakterekkel. És abban a percben, mikor titkos személyazonosságot adsz egy szereplőnek, a gyerekek többé nem vetíthetik ki magukat a szereplőkbe. Nekem fontos volt, hogy megtehessék. Tudom, hogy lényeges a titkos személyazonosság, és a hasonló megoldások, de elsősorban azt akartuk mindenkitől, hogy legyenek igazán, igazán ikonikusak. Mint: „Ó, van egy robot fickó. Van egy földönkívüli lány. Van egy boszorkány. Meg van egy alakváltó fiú.”
Glen Murakami, Drawing Inspiration (Rajzoló ihlet) címmel megjelent interjú 2004 áprilisában[3]

Ezt a politikát az ötödik évadban törik csak meg, mikor a Doom Patrol tagjai Gézengúzt, a zöld alakváltót „Garfield” néven szólítják, mindazonáltal a Tini Titánok továbbra is a már megszokott módon nevezik. Csillagfény és Cyborg valódi neveire még a korábbi évadokban utalnak. Cyborg egy alkalommal a „Stone”- vagyis „Kő” álnevet választja magának, így sugalmazzák a rajzfilmsorozat alkotói, hogy DC képregényhősként a szereplő valódi neve „Victor Stone” volt. Csillagfény eredeti neve „Koriand'r” Tamarian nyelven; jelentése voltaképpen a földi álnevének szó szerinti fordítása (amint az ötödik szezon „Go!” Című epizódjából kiderül). Ravent ezek az előírások azért nem érintették, mert a lánynak sosem volt „titkos azonossága”.

Fogadtatás[szerkesztés]

Néhány rajongó nem volt elégedett a sorozattal, annak gyerekes hangvétele miatt.[4] Egyesek egyenesen az eredeti DC képregény szereplők gúnyrajzának érezték nyugati és japán animáció hibrid karaktereit.[5]

A Revolution című epizód kapta a legtöbb bírálatot az olyan honlapokon, mint a TV.com. A szóban forgó rész főgonosza átváltoztatja Jump City-t egy szürreális világgá, ami nagyon hasonlít ahhoz, ahogy a Monty Python Repülő Cirkusza ábrázolja Nagy Britanniát. Sok néző, különösen britek sztereotip előítéletként értelmezték a párhuzamot.[6][7]

Szereposztás[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Robin Scott Menville Előd Botond
Csillagfény Hynden Walch Csuha Bori
Gézengúz Greg Cipes Szalay Csongor
Raven Tara Strong Nemes Takách Kata
Cyborg Khary Payton Dózsa Zoltán
Dányi Krisztián (Stone)
Poszméh T'Keyah Crystal Keymáh Ruttkay Laura
Vízilény Wil Wheaton Papp Dániel (1. évad)
Pálmai Szabolcs (2. évad)
Fekete Ernő (3. évad)
Speedy Mike Erwin Joó Gábor (2. évad)
Bartucz Attila (3. évad)
Más és Menos Freddy Rodriguez Eredeti hang
Terra Ashley Johnson
Slade Ron Perlman Schmied Zoltán
Blood Testvér John DiMaggio
Trigon Keith Szarabajka (1. évad)
Kevin Michael Richardson (4. évad)
Faragó András (1. évad)
Mumbo Jumbo Tom Kenny Sebestyén András (1. évad)
Szombathy Gyula (3. évad)
Őrült Mod Malcolm McDowell Magyar Attila (1. évad)
Kassai Károly (3. évad)
Tévéőrült Alexander Polinsky Magyar Attila (2. évad)
Fekete Zoltán (4. évad)
Warp Xander Berkeley Szabó Máté
Fény Doktor Rodger Bumpass Tóth Zoltán (1. évad)
Vass Gábor (4. évad)
Trident Clancy Brown Schneider Zoltán
Gyilkos Moly Thomas Haden Church (2. évad)
Marc Worden (3. évad)
Ifj. Jászai László (2. évad)
Kassai Károly (3. évad)
Cica Tara Strong Molnár Ilona
Johnny Rancid Henry Rollins Szabó Máté (2. évad)
Fekete Ernő (3. évad)
Gizmo Lauren Tom (3-63. rész)
Tara Strong (64. rész)
Berkes Bence
Jinx Lauren Tom (3-59. rész)
Tara Strong (64. rész)
Zsigmond Tamara (1 és 3. évad)
Vadász Bea (4. évad)
Mamouth Kevin Michael Richardson Faragó András (1. évad)
Schneider Zoltán (3. évad)
Galbenisz Tomasz (4. évad)
Számtalan Billy Jason Marsden Szabó Máté
Messzelátó Kevin Michael Richardson Szvetlov Balázs
Privát Kaptár Greg Cipes Kisfalusi Lehel
Fekete Tűz Hynden Walch Szabó Zselyke
Vörös X Scott Menville Takátsy Péter
Malchior, a sárkány Greg Ellis
A Játék Mester Jim Cummings Barbinek Péter
Atlas Keith David Faragó András
Óriás / Owerload James Arnold Taylor (1. évad)
Dee Bradley Baker (2-5. évad)
Schneider Zoltán (1. évad)
Eredeti hang
Plazma Dee Bradley Baker
Parázs
Vadállat
Chang Professzor James Hong Várfi Sándor
Mae-Eye Mama Billie Hayes Némedi Mari
Val Yor Stephen Rott Vass Gábor
Katarou Keone Young Oberfrank Pál
Krall Michael Clarke Duncan
Sarasim Kimberly Brooks Peller Anna
Bob Tom Kane Fekete Zoltán
A Legfőbb Kreátor Rob Paulsen Bezerédi Zoltán
Larry Dee Bradley Baker Szvetlov Balázs
Villám Quinton Flynn
Mennydörgés S. Scott Bullock Elek Ferenc
Báb király Tracey Walter Scherer Péter
Fang Will Friedle Moser Károly
Soto Dee Bradley Baker Varga Tamás
Űrlény kutya Szokol Péter
Fixit Tom Kenny Vizy György

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a VoxTrade Media Rt. készítette.

Epizódok[szerkesztés]

Az 5. évad magyar címei nem hivatalosak, mivel nem készült belőlük magyar változat.

Magyar Bemutató # # Magyar cím Angol cím
ELSŐ ÉVAD
2005. 01. 08. 01. 01. Oszd meg és uralkodj! Divide And Conquer
2005. 01. 09. 02. 02. Nővérek Sisters
2005. 01. 15. 03. 03. Végső megmérettetés Final Exam
2005. 01. 16. 04. 04. A természet erői Forces Of nature
2005. 01. 22. 05. 05. Kiborg alkatrészei The Sum Of His Parts
2005. 01. 23. 06. 06. Soha többé Nevermore
2005. 01. 29. 07. 07. Szerepcsere Switched
2005. 01. 30. 08. 08. Az óceán fenekén Deep Six
2005. 02. 05. 09. 09. Álarcok Masks
2005. 02. 06. 10. 10. Őrült Mod Mad Mod
2005. 02. 12. 11. 11. Gondok a kocsi körül Car Trouble
2005. 02. 13. 12. 12. A tanítvány Apprentice
2005. 02. 16. 13. 13.
MÁSODIK ÉVAD
2005. 02. 20. 14. 01. Meddig tart az örökké? How Long Is Forever?
2005. 02. 26. 15. 02. Kutyák és gazdik Every Dog Has His Day
2005. 02. 27. 16. 03. Terra Terra
2005. 03. 05. 17. 04. Ember vagy robot Only Human
2005. 03. 06. 18. 05. Maga a félelem Fear Itself
2005. 03. 12. 19. 06. Rajzás Date With Destiny
2005. 03. 13. 20. 07. Átalakulás Transformation
2005. 03. 19. 21. 08. Titán születik Titan Rising
2006. 08. 01. 22. 09. A győztes mindent visz Winner Take All
2005. 03. 20. 23. 10. A csapda Betrayal
2005. 03. 26. 24. 11. Törések Fractured
2005. 03. 27. 25. 12. Utórezgés Aftershock
2005. 04. 02. 26. 13.
HARMADIK ÉVAD
2006. 05. 06. 27. 01. A csalás Deception
2006. 05. 07. 28. 02. Vörös X X
2006. 05. 13. 29. 03. Csillagfény vőlegénye Betrothed
2006. 05. 14. 30. 04. A vírus Crash
2006. 05. 20. 31. 05. Slade szelleme Haunted
2006. 05. 21. 32. 06. Fekete mágia Spellbound
2006. 07. 04. 33. 07. Forradalom Revolution
2006. 05. 28. 34. 08. A hangrezonátor Wavelength
2006. 06. 03. 35. 09. A vadállat The Beast Within
2006. 06. 04. 36. 10. Megtarthatom? Can I Keep Him?
2006. 06. 10. 37. 11. Raven nyuszi… Avagy… Hogyan
tüntessünk el egy titánállatot?
Bunny Raven… or… How To
Make A Titananimal Disappear
2006. 06. 11. 38. 12. Keleti titánok Titans East
2006. 06. 17. 39. 13.
NEGYEDIK ÉVAD
2007. 06. 09. 40. 01. Tévéőrült Episode 257-494
2007. 06. 10. 41. 02. Cyborg, a barbár Cyborg The Barbarian
2007. 06. 16. 42. 03. Raven sorsa Birthmark
2007. 06. 17. 43. 04. Robin útra kell The Quest
2007. 06. 23. 44. 05. A hónap dolgozója Employee Of The Month
2007. 06. 24. 45. 06. Csillagfény, a Troq TROQ
2007. 06. 30. 46. 07. A jóslat The Prophecy
2007. 07. 01. 47. 08. Idegen bolygón Stranded
2007. 08. 04. 48. 09. A túlhajtó meghajtó Overdrive
2007. 07. 02. 49. 10. Mae-Eye Mama Mother Mae-Eye
2007. 08. 05. 50. 11. A vég The End
2007. 08. 05. 51. 12.
2007. 08. 11. 52. 13.
ÖTÖDIK ÉVAD
53. 01. Hazatérés Homecoming
54. 02.
55. 03. Bizalom Trust
56. 04. Igazából For Real
57. 05. Hóvakság Snowblind
58. 06. Kole Kole
59. 07. Fénysebesség Lightspeed
60. 08. Bújócska Hide and Seek
61. 09. Pörögj fel! Revved Up
62. 10. Harcra fel! Go!
63. 11. Titángyűlés Calling All Titans
64. 12. Titánok együtt Titans Together
65. 13. A dolgok változnak Things Change
FILM
2009. január 2. F1 Tini titánok: Gubanc Tokióban Teen Titans: Trouble in Tokyo
KÜLÖNKIADÁS
K1 Az elveszett epizód The Lost Episode
Mini titánok (angolul:New teen titans)
K0 Moziban Movies
K1 Retro titánok Turn back the clock
K2 Böfögés Blurp
K3 Gatyabaj Utility player
K4 Lelkiismeret Stream of consciences
K5 Bébisziszter Blackfire's babysitter
K6 Kiborg, az életmentő Cyborg, the lifeguard
K7 A ragasztószalag paradoxon Taped before a live studio audience
K8 A leleplezés Red X unmasked
K9 A tini titánok véleménye a gamma sugárzásról Gamma rays and you
K10 Szerelmes titánok Titans in love
K11 Titánállatok állatkertje Titanimal kingdom
K12 Gyereksarok Kids korner 4 kids
K13 Időcsapda Groundhog minute
K14 A tanítvány, 3.rész Apprentice part 3
K15 Trigon Bad dad
K16 Gézengúz, a zseni Lightning round
K17 Szerelem első látásra Mayhem at first sight

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Teen Titans' Sixth Season Looks Unlikely, Titans Tower Monitor blog bejegyzés, 2005. november 15.
 2. TitansGo.net :: News & Updates Archiválva 2007. október 22-i dátummal a Wayback Machine-ben interviews.php?id=3 Transcript of TitansGo.net's interview with Rob Hoegee]
 3. Drawing Inspiration: An Interview with Glen Murakami Archiválva 2011. szeptember 23-i dátummal a Wayback Machine-ben a titanstower.com-on (angolul)
 4. "Teen Titans": Robin the Cradle Archiválva 2007. április 2-i dátummal a Wayback Machine-ben by Geoff Duncan, teevee.org, 2003. október 31.
 5. Teen Titans review Archiválva 2008. július 25-i dátummal a Wayback Machine-ben, Anime Boredom, 2004. május 23.
 6. tv.com/teen-titans/revolution Archiválva 2009. május 2-i dátummal a Wayback Machine-ben (angolul)
 7. bcdb.com/bcdb/review. (angolul)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]