Tini titánok: Gubanc Tokióban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tini titánok: Gubanc Tokióban
(Teen Titans: Trouble in Tokyo)
2006-os amerikai televíziós film
Rendező
Producer
Vezető producer Sander Schwartz
Műfaj akció, vígjáték, fantasy, sci-fi
Forgatókönyvíró David Slack
Zene
Vágó Joe Gall
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Játékidő 75 perc
Költségvetés 5 000 000 $
Képarány 1,33:1
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Home Video
Bemutató
Eredeti adó USA Cartoon Network
Eredeti magyar adó HBO, HBO 2, HBO 3
Korhatár
  • TV-G (Carton Network, DVD)
  • Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (HBO)
Kronológia
Kapcsolódó film
Kapcsolódó műsor
További információk
SablonWikidataSegítség

A Tini titánok: Gubanc Tokióban (eredeti cím: Teen Titans: Trouble in Tokyo) 2006-ban bemutatott amerikai televíziós 2D-s számítógépes animációs film, amely a Tini titánok című animációs tévéfilmsorozat alapján készült. A forgatókönyvet David Slack írta, Matt Youngberg, Ben Jones és Michael Chang rendezte, a zenéjét Kristopher Carter és Michael McCuistion szerezte, a producere Glen Murakami, David Slack és Linda Steiner volt. A DC Comics és a Warner Bros. Animation készítette, a Warner Home Video forgalmazta. Amerikában 2006. szeptember 15-én a Cartoon Network csatornán tűzték műsorra, és 2007. február 6-án DVD-n adták ki. A magyar szinkront az HBO készítette el és 2009. január 2-án, 18:45-kor mutatták be az HBO 3 csatornán.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

A Tini Titánokat és San Fransisco városát megtámadja egy szupernindzsa, Saico-tek akit amellett hogy nagy káoszt okoz, még fel is robbantja a Titánok toronyházát. Robinnak elfogása után sikerül kiszednie belőle, ki küldte őt, mielőtt az bekapcsolja a tűzrendszert és a vízpárában nyoma tűnik. A háttérben a rejtélyes japán bűnöző, Brushogun áll.

A Tini Titánok elindulnak tehát a Tokióba, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Érkezésük után nem sokkal egy óriás Godzilla-szerű szörnyeteg támadja meg a várost. Természetesen a kis csapat is harcba száll a fenevad ellen, de ekkor Uehara Daizo parancsnok élén bevonul a Tokiói Védelmi Osztag és könnyűszerrel leterítik a szörnyet. A Titánokat a jószándékú parancsnok körbe is vezeti a főhadiszállásán szavatolva azt, hogy Brushogun nem más, csak egy városi legenda, így a csapat inkább nekifog a nyaralásnak. Robin és Csillagfény kettesben maradt. Csillagfény próbál Robinhoz közelebb kerülni, ám a romantikus idillt a fiú nyomozó vénája félbeszakítja és faképnél hagyja az összetört szívű lányt. Robin később újra Saico-tek újra összetalálkozik Saico-tekkel, akivel ezúttal úgy tűnik tényleg végez. Daizo parancsnok odaérvén letartóztatja gyilkosság vádjával, hangoztatva, hogy Brushogun nem létezik. A tokiói polgármester bejelenti, hogy a Tini Titánokat körözik mivel veszélyesek. Ezt meglátván Csillagfény a többiek felkeresésére indul.

Míg Gézengúzt a tokiói lányok, addig Cyborgot feldühödött szakácsok kergetik, Raven nyomában pedig árnyékszerű furcsa lények szegülnek, viszont ő Brushogun nyomára, pontosabban legendájára akad egy könyvben. Robint időközben átszállítják egy börtönbe. Ekkor a rabomobil ablakán berepül egy papír "Brushogun" felirattal és felrobban, hősünk így elmenekül és álruhában folytatja a nyomozást Tokió sötét sikátoraiban. Megtudja, hogy a különös lények, amik a várost terrorizálják szinte a semmiből léptek elő, akárcsak Daizo és az osztaga. Minő véletlen, hogy éppen egyszerre. A tokiói rendvédelmisek és a furcsa lények előli menekülés után a Titánok újra összetalálkoznak. Raven elmondja, hogy Brushogun egy japán művész volt, aki annyira beleszeretett az általa megfestett képmásokba, hogy fekete mágiával életre is keltette őket. Viszont ennek nyomán ő maga testileg tintává és papírrá változott és az egyik legnagyobb sötét legendává nemesedett. Robin neve tisztázódik: nem gyilkolta meg Saico-teket, hiszen a ruháján lévő folt nem vér, hanem tinta. A nyomok Gézengúz hőn szeretett manga-nyomdájába vezetnek, ahol rátalálnak Brushogunra.

Róla viszont kiderül: a természetfeletti erejét kihasználja egy nála még gonoszabb, elvetemültebb ember, ő pedig nem más mint maga Daizo parancsnok, aki rajtuk üt. Kezdetét veszi a csata: a Titánok immáron könnyűszerrel elbánnak a tintából készült lényekkel és tokiói rendvédelmisekkel, akiket Daizo parancsára Brushogun nyomtat. Egy ponton sarokba szorítják az aljas parancsnokot, ám az beleugrik a nyomdagép festékes tartályába, így pillanatok alatt egy monumentális tintaszörnnyé alakul át. A harc reménytelennek tűnik: újabb és újabb lényeket "csepegtet" az ujjából a tintaszörny, amik hatalmas túlerőt képezve lefogják a Titánokat. Robin a szörnyeteg testébe ragadt Brushogunt próbálja kiszabadítani, hiszen akkor megtörik Daizo ereje. Ez nagy nehezen sikerül is az utolsó pillanatban: a tintaszörny és a tintalények semmivé foszlanak, Daizo pedig elaléltan kerül ki a tintafolt alól.

A harcban eszméletét vesztett Csillagfényt Robin éleszti fel. Ekkor megvallja, hogy ő is többet érez a lány iránt mint barátság. Megtörténik az első szerelmes csók kettejük között; Cyborg szerint ennek épp itt volt már az ideje. Daizot letartóztatják, a Tini Titánokat személyesen tokió polgármestere tünteti ki mint a város újdonsült hőseit. Emellett mindenki megkapta, amire vágyott: Kiborg végkimerülésig ehet, Raven egy rágógumi-reklámarc lett, Gézengúz pedig a tokiói tini lányok hadserege rajongja körül. Robin és Csillagfény pedig immáron szerelemben, kéz a kézben, boldogságban együtt vannak.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Robin Scott Menville Markovics Tamás
Csillagtűz Hynden Walch Molnár Ilona
Gézengúz Greg Cipes Kilényi Márk
Raven Tara Strong Bogdányi Titanilla
Cyborg Khary Payton Seder Gábor
Uehara Daizo parancsnok Keone Young Kassai Károly
Brushogun Cary-Hiroyuki Tagawa Barbinek Péter
Saico-Tek Keone Young Gardi Tamás

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront az HBO készítette 2008-ban.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tinititánok: Gubanc Tokióban – Az HBO 3 TV műsora (2009. január 2. - 18:45)”, Animare TV Újság (Hozzáférés ideje: 2016. április 11.) [halott link]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]