The Immigrants

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The Immigrants
The Immigrants 2013
The Immigrants 2013
Műfaj rock


Ország Magyarország, Pécs
További információk

A The Immigrants egy pécsi alternatív rockegyüttes, amelyet 2011 tavaszán Badric Adorio énekes basszusgitáros Süveges Dominik gitáros és Sápi Szabolcs gitáros alapított Pécsen. 2011 őszén csatlakozott Károlyfi Balázs dobos a zenekarhoz, ahonnan a The Immigrants aktív működésének kezdetét számolják. Az együttes 2012-től vált ismertté Magyarországon, miután bekerült a Csillag születik 2012-es szériájának döntőjébe. A The Immigrants 2013 januárjában jelentette meg első Best Of Immigrants névre hallgató lemezét, amely azóta Európa több országába is eljutott.

Az együttes története[szerkesztés]

A Kezdetek[szerkesztés]

A The Immigrants, az akkor még 17 éves Badric Adorio és a vele egyidős Süveges Dominik agyából pattant ki 2011 tavaszán. Néhány jól sikerült próba után egyértelmű volt a cél: a zenekart bővíteni kell. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Sápi Szabolcs, aki fiatal kora(16) ellenére hamar megmutatta a benne rejlő tehetséget. Az ideális dobos megtalálása már több időt vett igénybe, de végül a magyar Iwiw közösségi portálon összetett keresést alkalmazva, a "magamról" rovatban feltüntetett "dobolok" jellemző-re keresve, felbukkant Károlyfi Balázs neve, akit néhány hónapos unszolás után sikerült megnyerni.

Paranoia, Mira és a Hy Little Honey[szerkesztés]

2011 őszétől az együttes újabb és újabb számai futószalagon érkeztek. Az ötletekben gazdag lelkes munka gyümölcse a zenekar első EP-je, amelyre három szám került. A Paranoia, Mira és Hy Little Honey novemberben jelentek meg. Ugyanebben a hónapban nyerte meg a Paksi Pop-rock Jazz tehtetségkutatójának legjobb énekes különdíját, amelyet a közönség ítélt oda Adorionak.

Immigrants a Csillag születik-ben[szerkesztés]

Süveges Dominik barátnője a formációt tudta nélkül nevezte 2012-es 2012-es Csillag születik-be, azonban Dominik iskolai kötelezettségeiből adódóan a zenekar trióban jelent meg az első válogatáson és önállósították magukat. A továbbjutás megpecsételte a zenekar jövőbeli felállását, így legtöbben három tagúnak ismerték meg az Immigrants-et. 2012. március 24-én mutatkoztak be először országszerte, több mint 2 millió tévénéző előtt. A zsűri döntése alapján egyenes ágon jutottak a selejtezőből az élő adásokba. A hét élő adásból a harmadikban estek ki, de több tekintetben történelmet írtak a Csillag születik szériák történetében. Az első lényeges változást az élő adásban való részvételük jelentette, hiszen zenekari formáció semelyik korábbi Csillag születik-ben nem jutott el élő adásig. Az Immigrants másik jelentős hatása, hogy a zenekar két saját dalt (Mira; Never Forgetting This Town) is előadott, míg korábban előttük senki. A Never Forgetting This Town előadásának különleges pikantériája, hogy a szám csupán előadása előtt egy héttel íródott, a zenekar mégis úgy döntött előadja élőben 2 millió ember előtt. A döntésük a korábbi adásokhoz képest sokkal magasabb zsűri pontozást hozott, ám ennek ellenére véget ért számukra a verseny.

Élet a Csillag születik után[szerkesztés]

A Csillag születik előtt néhány fellépéssel rendelkező, ám színpadi tapasztalatokban korán sem szegény zenekart a kiesés után várták az igazi kihívások. 2012 nyarán felléptek a Ponthatár Partin több ezer ember, illetve műsoridőben a szintén pécsi 30Y előtt. A fellépés után a két zenekar megkezdte együttműködést. „A 30y hatással volt a The Immigrants munkásságára is, ezért nagyon örültünk mikor tetszett nekik a zenénk és meghívtak minket néhány őszi turnéállomásukra!” - mondta Badric Adorio a 30Y-nal való közös turnézás kapcsán. A 2012-es nyári koncertek közt ott volt még a Bajai Sziget Kavalkád és az Ördögkatlan is.

Best of Immigrants - a bemutatkozó album[szerkesztés]

A 30y-os turné után az együttes elegendő számmal rendelkezett egy második EP elkészítéséhez. A lemezfelvételt végül Belgrádban Adorio nagybácsija, Vladimir Markovic, a szerb Pressing gitárosa segítségével készítették el a Dobro Polje stúdióban, ahol korábban Sting is megfordult. A lemez producere Takács Béla (Művésznevén Takács Béláné), aki a 2011-es EP-t is készítette, a 7 új szám elkészítése mellett, az EP számait is újrakeverte, így lett az eredetileg 7 számos 2. EP-ből, egy 10 számos bemutatkozó album, a Best Of Immigrants."-Az eddigi legjobb dalokból!"- ahogyan azt a zenekar mondani szokta. Az album 2013. január 25-én jelent meg független kiadásban és a zenekar honlapján meg is hallgatható: http://www.theimmigrants.hu/bestof.html[halott link]

Smiles Around Midnight[szerkesztés]

Az album nem terjedt el széles körökben, csupán lokális szinten, viszont az album nyitó számára, a Smiles Around Midnight-ra felfigyelt az országosból pécsivé vált Rádió1, akik azóta rendszeresen játsszák illetve támogatják a formációt. A zenekar 2013 augusztusában forgatta le a szám videóklipjét, amely október 2013. október 2-án jelenik meg. A videóklipet Európában egyedi módon, egy, a pécsi belvárosban mozgó busszal népszerűsít majd, amelyen élőben zenél az eseményen részt vevő egyetemistának.

Zenei Stílus[szerkesztés]

Hatások[szerkesztés]

A The Immigrants zeneszerzési procedúrájába minden zenekartag egyenlő arányban szól bele, így minden tag zenei ízlése alapjaiban meghatározza a végül kialakuló számot. A legjelentősebb hatással a The Killers, Kings of Leon, Muse, The Police, Red Hot Chili Peppers, Foals, U2, Coldplay The Mars Volta, The Beatles, Cake, Radiohead, The Strokes, Led Zeppelin, Kispál és a Borz, 30Y zenekarok voltak. Az új, 2013-ban készült számok már sok tekintetben elütnek a Best of Immigrants számaitól keverve az Alternatív rock és az Indie rock világát a Funk, Jazz, Hiphop és a Pop elemeivel.

Diszkográfia[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]