The Grand

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Grand
2007-es amerikai film
RendezőZak Penn
ProducerJeff Bowler
Műfajfilmvígjáték
Forgatókönyvíró
  • Zak Penn
  • Matt Bierman
Főszerepben
ZeneStephen Endelman
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgalmazás
ForgalmazóAnchor Bay Entertainment
Bemutató
További információk
SablonWikidataSegítség

A The Grand 2007-ben bemutatott amerikai vígjáték. A filmet Zak Penn rendezte és írta is Matt Bierman társaságában, a zenéjét pedig Stephen Endelman szerezte. A történet egy pókerversenyt követ nyomon, amit a színészek alakításával párhuzamosan valódi pókerjátékosok játszottak le, így a film cselekménye ezek eredményeit lekövetve alakult.[1] A film szereplői közt megtalálható Woody Harrelson, Cheryl Hines, David Cross és Chris Parnell.

A filmet először a CineVegas Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be 2007. június 7-én, majd 2008. március 21-én kezdték el vetíteni az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban. Magyarországon egyelőre nem került bemutatásra.

Cselekmény[szerkesztés]

A történet a The Grand elnevezésű Texas hold 'em pókerverseny körül forog, ahol nyeremény kerek tízmillió dollár. Ezen a versenyen indul Jack Faro, a leszokóban lévő drogfüggő, aki már 75-ször volt házas eddig. A versenyt eredetileg Jack nagyapja, Jiminy Faro alapította, Jacknek pedig arra kell a fődíj, hogy kifizesse a kölcsönt, amit a családja kaszinójára, a The Rabbit's Footra kapott. Versenytársai mind online versenyen nyerték el a helyüket. Köztük van az egymással folyton rivalizáló Schwartzman ikerpár; a még mindig édesanyjával élő zseni, Harold Melvin; a matematikatanár Andy Andrews; a vegasi veterán Deuce Fairbanks és "A Német" nevű csaló, aki kisállatokat áldoz fel rituálisan, hogy azok szerencsét hozzanak neki az asztalnál.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep
Woody Harrelson Félszemű Jack Faro
David Cross Larry Schwatzman
Cheryl Hines Lainie Schwartzman
Werner Herzog A Német
Jason Alexander Dr. Yakov Achmed
Dennis Farina Deuce Fairbanks
Ray Romano Fred Marsh
Barry Corbin Jiminy "Lucky" Faro
Michael McKean Steve Lavisch
Gabe Kaplan Seth Schwartzman
Andrea Savage Renee Jensen
Estelle Harris Ruth Melvin

Források[szerkesztés]

  1. Interview: Zak Penn's The Grand (ComingSoon.net Blog) – ComingSoon.net. [2012. június 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. július 31.)