Szerkesztővita:SanTa

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fmvh 9 évvel ezelőtt a(z) Jóbarátok témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, SanTa!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. augusztus 16., 14:07 (CEST)Válasz

Sitcom[szerkesztés]

aprópénzre váltva... --MerciLessz BalhéLessz 2007. augusztus 18., 13:34 (CEST)Válasz

Colosseum[szerkesztés]

Ezt írtad: Komolyan csak ennyit lehetett több, mint két év alatt kihozni ebből a lapból?

Namost, ez nem így néz ki... a szócikket azon a szerkesztőn kívül, aki elkezdi, más is szerkesztheti, de ez a továbbszerkesztés csak kevéssé van koordinálva, azt is mondhatjuk, hogy nagy az alkotói szabadság... :-) Tehát kevés szócikken lehet számonkérni azt, hogy: "miért csak ennyi?". Azért, mert a legelső szerkesztő ennyit írt róla. A Wikipédia működése azon alapszik, hogy jön valaki, aki elolvassa a cikket, majd azt mondja: "miért csak ennyi? Nekem több forrásom van hozzá", és elkezdi tovább írni... misibacsi 2007. augusztus 25., 09:56 (CEST)Válasz

Jó, persze, én is tudom, sőt! Célom bővíteni saját felvételekkel, és történetekkel, adatokkal. Csak épp furcsálltam, hogy két éve a világ egyik legnagyobb nevezetességéről maradt az első szerkesztés (és csak apróbb módosítások kerültek hozzá)
SanTa 2007. augusztus 26., 17:55 (CEST)Válasz

Szakasz szó szerinti átvétele[szerkesztés]

Üdv! Az általad beírt szöveg (Momentán Társulat szócikk) a http://momentantarsulat.hu/eloadasok/froccs/ címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. június 19., 12:52 (CEST)Válasz

Szia! Köszönöm a figyelmeztetést. Őszintén megmondva, az ImproJAM is másolás (volt), úgyhogy egy kalap alatt mindkettőt átírtam. A helyzet az, hogy szóbelileg Attilak7 (a Momentán Társulat szócikk eredeti szerkesztője) engedélyezte a szócikk bővítését, és az eredeti leírások használatát, de úgy találtam, az engedélyeztetés neki is, nekem is hosszasabb procedúra, mint megfogalmazni a saját szavaimmal. Úgyhogy mission accomplished :)


Szia! A másik szövegrészt nem találtam, de nagyon korrekt volt a részedről, hogy azt is átírtad. Köszönöm a hozzáállásod! Itt a cikkek nem egy-egy emberhez tartoznak, bárki szerkesztheti őket, erre senkitől sem kell engedélyt kérned. Az más kérdés, hogyha ismert, hogy valaki mennyit dolgozott egy szócikken, azt gondozza, akkor biztosan jólesik neki, ha egyeztetsz vele, de ez nem előírás. Más. Ha négy ~ ilyen hullámvonalat írsz egymás mellé, akkor az dátummal, névvel aláírja az üzeneted. Egyébként meg ha valaki vitalapjára (amin azért többnyire nem csak vitázunk :-)) akarsz írni, akkor ha a szerkesztő neve után felső indexben lévő szövegecskére kattintasz, akkor ott találod magad a vitalapján. Van felül egy + jel, amivel új szakaszt kezdhetsz. Így ott tudsz válaszolni. További jó szerkesztést! --Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. június 19., 19:17 (CEST)Válasz

Jóbarátok[szerkesztés]

Szia, mivel látom, hogy kedveled a Jóbarátok sorozatot, ajánlom figyelmedbe a nemrég elkészített Jóbarátok Userbox-sablont. Használd egészséggel! :)

Sablon:Userbox/Jóbarátok --Fmvh vita 2015. március 30., 00:15 (CEST)Válasz