Szerkesztővita:Rodrigo/Wiki útmutatók felmérése

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rodrigo 19 évvel ezelőtt

Itt a kezdőlapról közvetlenül elérhető, tehát alapvetőnek tekintett segítő lapok vannak felsorolva, rövid önbemutatásukkal, --Rodrigó 2005. február 8., 00:00 (CET) -i állapot szerint. E lap Vitalapján lehet tobzódni a hiányosságok ecsetelésében.Válasz

navigáció menü[szerkesztés]

Üdvözlünk a magyar Wikipédiában!

A Wikipédia egy többnyelvű projekt, melynek célja egy teljes és pontos nyílt tartalmú lexikon elkészítése.


A Wikipédia nem csak egy lexikon, hanem egy wiki közösség is, a szerkesztők közössége. Mint minden közösségnek, ennek is vannak tagjai, írott és íratlan szokásai, hírei.


[[Friss_események]] – inaktív[szerkesztés]

Tartalomjegyzék:[szerkesztés]

1 Aktuális 2 Új szócikkek 3 Miben segíthetsz? 4 Hol tart a magyar Wikipédia? 5 Sajtó 6 Események


Ezen a lapon követheted a Wikipédián történt legutóbbi változtatásokat. Üdvözlünk, látogató! Légy szíves ismerkedj meg az alábbi lapokkal: Wikipédia GyIK, Wikipédia:Irányelvek (különösen az elnevezési szokásokat, a semleges nézőpontot), és a legelterjedtebb baklövéseket. Ha azt szeretnéd hogy a Wikipédia sikeres legyen akkor nagyon fontos, hogy soha ne add hozzá mások jogvédett és nem felhasználható anyagait. A jogi problémák komolyan árthatnak a projektnek ezért kérünk arra, hogy ne tegyél ilyet. Lásd még recent meta discussion.


A következő pontok útmutatást és információkat adnak a szócikkek szerkesztésével, új szócikkek készítésével kapcsolatban.


(no comment, maga a lista)


Eszközök[szerkesztés]

Dinamikus tartalom!!! magyarázat nem található még

Kezdőlapról elérhető segítségek[szerkesztés]

Ha a lexikonban valamit nem találsz, vagy nem értesz, itt próbálhatsz segítséget kérni. Jelenleg még nem sok portásunk van, de aki van, az lelkes.

Kérjük, az új megjegyzéseket a szöveg VÉGÉRE írjátok!

(This is the Entrance Information Desk. If you have any questions regarding the Hungarian [or any] Wikipedia, or want to send a message to any editor, do it here. We try to answer you as fast as wikipedianly possible.)


A Wikipédia egy szabad lexikon amit olyan emberek írnak, mint amilyen te is vagy. A Wikipédiával három dolgot tehetsz: olvashatod, szerkesztheted és írhatod.


Összegyűjtött irányelvek


A Wikipédia célja egy olyan lexikon formájú információforrást létrehozni ami szabadon használható. A licenc melyet használunk szabad hozzáférést biztosít tartalmainkhoz ugyanolyan módon, mint ahogy a szabad szoftverek licencei.


A Wikipédia egy WikiWiki rendszerű webhely, ami azt takarja, hogy a rajta található szócikkeket bárki szerkesztheti, és ezek a változások azonnal meg is jelennek. A szerkesztéshez általában egy egyszerűen használható és könnyen megtanulható szövegszerkesztési felületet, a Wiki jelölőnyelvet (Wiki markup) használunk. Ez a lap a jelölőnyelv használatához ad segítséget.


E Formai útmutató célja, hogy a Wikipédia szócikkek egységes formában jelenjenek meg.


Ez a lap segítséget nyújt abban, hogy a szócikkeket tartalmilag hogyan érdemes megírni, vagy a javításuk során miket érdemes figyelembe venni.


Ezen a lapon próbáljuk felsorolni azokat a forrásokat, melyekből a licenc megsértése nélkül cikkeket, vagy szövegeket lehet átvenni.


Gyakran Ismétlődő Kérdések – lenne ez a lap, de mivel a magyar Wikipédia 2003. július 8. óta működik, és 14-ére lett nagyjából lefordítva a felület, ezért igazán gyakori kérdésfeltevés nem volt. Jelenleg itt inkább olyan kérdések szerepelnek, melyeket fel érdemes tenni; más fogalmazásban jótanácsok.


A Wikipédia egy többnyelvű, nyílt tartalmú, közösség által fejlesztett lexikon (kalendárium és napi hírek jellegű információkkal) amit a nonprofit Wikimedia Foundation üzemeltet. A Wikipédia célja, hogy...

Tartalomjegyzék

1 Még több információ a Wikipédiáról; 1.1 Wikipédia kezdőknek 1.2 Részletesebben 1.3 Wikipédia figyelő

2 Kapcsolatfelvétel

3 Wikipédia idegen nyelven ; 4 Hasonló projektek (angolul)

5 Vélemények és kritikák; 6 Lásd még


The Wikimedia Foundation Inc. is the parent organization...


w:Announcements (hirdetmények)[szerkesztés]

If your announcement might be of interest to other Wikipedias, or is an announcement about a milestone for another language Wikipedia, please place a copy on the "Wikimedia News"...


Ez a kocsmafal a virtuális Wikipédia-falu központja, ahova bárki felvésheti a Wikipédiával, annak cikkeivel kapcsolatos kérdését, amire remélhetőleg valami helyi ember válaszolni is fog, ha tud.