Szerkesztővita:Negyzetracs

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 12 évvel ezelőtt a(z) Koordinátageometria témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Negyzetracs!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Szalakóta vita 2009. március 28., 20:17 (CET)Válasz

Koordinátageometria[szerkesztés]

Kedves Négyzetrács!

Te vagy a negyzetracs.co.cc -n említett Ősz Dávid? Ha igen, akkor kérlek nyilatkozz arról, hogy engedélyezed az onnan bemásolt anyagok további felhasználását a Wikipédia feltételei szerint!

Köszönettel Szalakóta vita 2009. április 18., 13:34 (CEST).Válasz


RE: Koordinátageometria[szerkesztés]

Dokumentációimat védő szerzői jogokról...

T. Szalakóta!

Köszönöm az érdeklődésed, ha jól értettem a kérdést, akkor arra lennél kíváncsi, hogy az általam feltöltött dokumentációkat (melyek színtiszta megfelelői az oldalamon található anyagnak) milyen "szerzői jogok védik"?

Engedd meg, hogy az ide illő "paragrafust" idézzem weboldalam szabályzatából:

"Az oldal tartalmával kapcsolatos szerzői jogokról:

[...]

Figyelem!

A szabad felhasználás jogát teljes körűen kiterjesztettük a webhelyen található valamennyi ismeretanyagra és dokumentációra. Amennyiben a negyzetracs.co.cc honlap bármely oldaláról szerzett anyagot bárki pénzért vagy bármilyen más anyagi juttatás fejében és/vagy haszonszerzés céljából terjeszti, az bűncselekményt követ el!"

tehát a fent leírtak alapján bárki szabadon felhasználhatja az általam közölt anyagokat, amennyiben az nem kerül árusításra.

Tisztelettel: Ősz Dávid (Negyzetracs).

Elnézést, de kérlek olvasd el ezt a cikket: GFDL. A Wikipédia összes cikke ez alá a licenc alá tartozó kell, hogy legyen. Ez azt jelenti, hogy ha nem akarod, hogy mások kiadják a honlapodon levő szöveget, és pénzért árulják, akkor azt kérlek, ne másold át egy az egyben a Wikipédiára, hanem változtasd meg annyira, hogy vitás esetben el lehessen dönteni, hogy melyik van a Wikipédiából!
Tisztelettel: Szalakóta vita 2009. április 25., 19:46 (CEST)Válasz


Köszönöm a segítséged Szalakóta! Amint időm engedi, azonnal teszek vmit a fentiek érdekében. további szép napot: Negyzetracs

Aláírás[szerkesztés]

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb.
A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Bennófogadó 2009. április 28., 23:47 (CEST)Válasz

RE:Aláírás[szerkesztés]

Köszönet uram.

Másodfokú egyenlőtlenség[szerkesztés]

Szia! A Másodfokú egyenlőtlenség első mondata alapján, biztosan nem illene rá a definíció egy magasabb fokú egyenlőtlenségre is? Köszi, SyP 2009. április 30., 14:46 (CEST)Válasz


RE: Másodfokú egyenlőtlenség:[szerkesztés]

Köszönöm Syp figyelmeztetésed és egyúttal hozzájárulásod a szócikk pontosításához. További szép napot: – negyzetracs vita 2009. április 30., 23:52 (CEST)Válasz

Koordinátageometria[szerkesztés]

Szia!

A Wikipédia cikkeire ún. "belső link"-kel hivatkozunk. Amit te használtál, az a külső linkekhez való (http://...). misibacsi*üzenet 2009. július 23., 14:29 (CEST)Válasz

Re: Koordinátageometria[szerkesztés]

kösz misibacsi*üzenet.

csak gondoltam igy saját szöveget rakok hozzá. mostantol igy intézem a belső hivatkozás beágyazását.


Vektornak nevezünk minden olyan irányított szakaszt az analitikus geometriában, melynek hossza, iránya és értelme is egyértelműen definiált.

Mit értesz "értelme" alatt? misibacsi*üzenet 2012. március 29., 18:51 (CEST)Válasz

négyzetrács[szerkesztés]

Hello! Nagyon örülök a honlapodnak, valószínűleg teljesen el fogom olvasni; de jó szándékkal eltelve, lenne két megjegyzésem.

  1. Látom, az algebra őszinte híve vagy: egy kép sincs a honlapodon :-) (legalábbis az általam olvasott részén). Ez egyébként nem baj, enélkül is élvezzük.
  2. Azt írod: "Egyenleteknek nevezünk minden olyan algebrai kifejezéseket, ahol az algebrai kifejezéseket ekvivalenciareláció kapcsolja össze." - szerintem az "ekvivalenciareláció" helyett nyugodtan írj "egyenlőség"-et, semmivel sem lesz kevesebb a defi, sőt pontosabbá válik. Például a || párhuzamosság is ekvivalenciareláció, de mégsem szokott egyenletekben szerepelni. De még számok és betrűkifejezések között ható ekvivalenciarelációt is lehet találni, ami nem szokott (értsd: lehetetlen, tilos neki) egyenletekben szerepelni, például <>= (tehát a "vagy kisebb vagy nagyobb vagy egyenlő" reláció, más néven "a valós számok közt értelmezett univerzális reláció") is ekvivalenciareláció, még sincs sok értelme eghyenletekben használni.

Üdvözlettel: Gubb 2009. augusztus 14., 09:52 (CEST)Válasz

RE: négyzetrács[szerkesztés]

Üdv. Gubb

Mély tisztelettel kössz a bíráló véleményeket és a velük járó építő kritikát.

  • Ígyvan szeretem az algebrát, de nem vagyok méltó erre, inkább azt mondanám, hogy az analízis "őszinte híve"" vagyok, jelenleg weboldalunkon a negyzetracs-brigáddal a definíciók pontosításán fáradozunk (ahogy van időm a munka miatt), szeptemberben szeretnénk megkezdeni a fogalmakhoz tartozó ábrákat elkészíteni.
  • Különben geometriai-algebra szempontjából szentigaz az állításod, miszerint a párhuzamosság jele, a || is egyfajta ekvivalencia reláció, valamint ha az ekvivalenciarelációra jellemző 3 alaptermészetet veszem alapul, akkor ennek fényében érthetnék ezalatt egyenlőtlenséget is, vagy teljesen más algebrai kifejezéseket.

Köszi: negyzetracs vita 2009. augusztus 15., 17:24 (CEST) .Válasz

Szívesen, és jó munkát az oldalad - meg a Wikipédia - építésekor! Gubb 2009. augusztus 15., 18:24 (CEST)Válasz