Szerkesztővita:Jabal33

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 12 évvel ezelőtt a(z) Mozaikcsalád témában
Üdvözlet! Üdv a magyar Wikipédiában! Ha még nem ismered a szerkesztés fortélyait, érdemes megismerkedned az első lépésekkel. Ha kérdésed van, fusd át a gyakran felmerülő kérdéseket, vagy nézd meg a Segítség-lapok tartalomjegyzékét. Ha ezeken nem találsz választ a kérdésedre, a kocsmafal megfelelő szekciójában érdeklődhetsz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon. A vitalapokon négy hullámvonallal (~~~~) írhatod alá hozzászólásaidat. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Sok sikert és jó szerkesztést! -OsvátA Palackposta 2011. szeptember 15., 14:16 (CEST)Válasz

Mozaikcsalád[szerkesztés]

Szia! Kicsit belenyúltam. A szócikkekben általában a fontos kifejezésekre belső linket szoktunk tenni, ezeket pótoltam. (Wikipédia:Hivatkozások). Lenne viszont egy megjegyzésem: a szócikk több mondata is szó szerinti másolat innen. Te vagy ott az eredeti szerző? Ha nem, akkor sajnos nem másolhatod át szó szerint. Át kell fogalmaznod a saját szavaiddal. Ha te vagy az eredeti szerző is, akkor ezt jelenzed kellene egy emailben, lásd Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. szeptember 16., 20:14 (CEST)Válasz

Olyan szerkezetet adtam a cikknek, mint amit a Wikipédia:Szavazás/A szócikkek egységes felépítése (2011) megkíván. Nézd meg kérlek a cikket most, és ha esetleg gondod van a forrásolás technikájával, kérdezz nyugodtan.
Ha majd más forrásokat is belefűzve gondoskodtál arról, hogy a szöveg már ne ütközzön a szerzői jogba, és átteszed a szócikkek közé amit írtál, akkor kérlek másold a végére ezeket az interwikiket, hogy megteremtődjön a kapcsolat a cikk magyar- és a másnyelvű változatai között (a cikkben nem kell kettőspont a nyelvkódok elé):
A felsorolt Wikipédia-cikkek egyúttal segíthetnek a te szöveged továbbfejlesztésében is.
Magyar nyelven is találsz még beledolgozhatót, beleírtam a cikkedben a További információk szakaszába.
 Karmela posta 2011. szeptember 16., 22:43 (CEST)Válasz
Köszi minden segítséget. Az OTRS levelet beküldtük, valóban hozzám tartozik az a cikk, amiből szerepelt mondat a szócikkben. Az a kérdésem, hogy mikor kerülhet a szócikk a publikus térbe? Előbb az allapomon fogják rátenni azt a Creative Commons sablont? Nem találtam infót arról, hogy az allapon kiforrott cikket hogyan kell áthelyezni a publikus térbe. Tudtok ehhez linket adni vagy útmutatást..? - Jabal33 vita 2011. szeptember 17., 20:23 (CEST)Válasz
Ez nagyon egyszerű: amint érettnek érzed rá a cikket, átnevezed a jelenlegi nevéről arra, hogy Mozaikcsalád. Ehhez a cikk lapján fölül keresd meg az „átnevezés” fület, azok között a fülek között lesz a vége felé, ahol az első két fül a „szócikk”, a második fül pedig, hogy „vitalap”.
Ha rákattintasz az átnevezésre, akkor azt is megkérdi majd, hogy akarsz-e átirányítás készíttetni a régi címről az új címre. Ezt ne kérd!
Az OTRS engedélyről szóló sablon a cikk vitalapjára való, és már az allapod vitalapjára is rátehető, csak majd az átnevezéskor figyelned kell arra, hogy kipipáld azt a kérdést, hogy „Nevezd át a vitalapot is, ha lehetséges”.
 Karmela posta 2011. szeptember 17., 23:13 (CEST)Válasz