Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Hankoczy Zs

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt GhostDestroyer100 3 évvel ezelőtt a(z) Magyar Pékek Fejedelmi Rendje témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Hankoczy Zs!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Dunee msg 2009. május 2., 11:24 (CEST)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Szia Dunee! Lehet, hogy sikerül a kép feltöltési macera, de elég nagy falatnak tűnik a számomra, az időm meg elég kevés. Már az is csoda, hogy eddig jutottam. Inkább megnézem a pékes oldalakat, mert azokban van pár bosszantó hiba. Amúgy egy öregasszony vagyok 40 éves sütőipari gyártmányfejlesztéssel, kutatással és 25 éves ipartörténeti gyűjtéssel a hátam mögött. A Wikipédiára kerülésem oka csupán annyi volt, hogy a kenyér címszónál valaki jelezte a Kenyérmúzeumot és nem lehetett rálinkelni. A Kenyérmúzeum pedig nem lenne a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje nélkül. Úgy gondoltam, dukál a címszó. Bocsánat, de ez az igazság. Amúgy szeretem a Wikipédiát. Sok esetben látok javítani valót. Így nem rossz, ha van lehetőségem a javításra. Bár tisztességesebbnek tartanám, ha a szerzővel meg lehetne vitatni a problémákat, észrevételeimet. Köszönöm, hogy segítettél, így ismeretlenül. Ez a szellem igen tetszik nekem. Hiszem, hogy a Wikipédia így lesz hiteles forrás. Üdvölettel: Hankoczy Zs.

Kenyérmúzeum és Magyar Pékek Fejedelmi Rendje[szerkesztés]

Szia! Nagyon örülök, hogy új szerkesztőként két új szócikket is írtál, remlélem lesz még többi is! A cikkeket a Wikipédia szájíze szerint egy kicsit át kellett írnom, mert egy picit reklámszagúra sikerültek. Kérlek nézd meg mindkettőt, hogy valami fontos részt véletlenül nem hagytam-e ki. A fenti üdvözletben van egy Mintaszócikkek rész, ott egy pár jól sikerült szócikket találhatsz. Ezekből megnézheted, hogyan épül fel egy szócikk, milyen a cikk hangvétele, hogyan néz ki forrásokkal együtt, stb.

A két szócikkhez nem adtál meg forrást, ezt is pótolni kellene - feljebb olvashatsz a forrásokról is. Ha lehet, akkor tölts fel egy pár képet, esetleg a Rend hagyományos öltözetéről és a Kenyérmúzeumról. Arra kérlek ügyelj, hogy minden feltöltött szöveg és kép jogtiszta legyen - bővebben erről is olvashatsz az üdvözletben.

Ha bármi kérdésed van, akár az én vitalapomon, akár itt is felteheted.

Üdvözöllek a Wikipédiában és további jó szerkesztést kivánok! Dunee msg 2009. május 2., 11:30 (CEST)Válasz

Köszönöm a segítségedet. Remélem, jó helyen válaszolok.
A célom a Wikipédiára kerülés volt. Van egy rendtársunk, aki ért is a számítógéphez. Most épp ezerrel érettségiztet. Majd a vizsgaidőszak után ránéz a műre (illetve művünkre).
A képek feltevésének módját sehol nem látom rendesen.
Tele vagyok képekkel, tehát, lenne mit feltölteni. A kenyerező parasztok igen kedves képem, de van sajátunk is.
Az anyagok jogtiszták, mivel a sajátunk a Rend is, a Kenyérmúzeum is.
Amúgy a kenyér témája katonai vonatkozásban is rém érdekes.
Egy barátom több száz oldalas könyvet írt a katonai pékségekről. Ha tudnám hol vannak az Umlaut-os betűk megadnám a címét, mert német a szerző is, meg a könyv is. Elég sok a magyar vonatkozás benne.
Most a tengeralattjárók pékségeivel foglalkozik.
Mégegyszer köszi a gyors és szíves segítséget. Hankoczy Zs
Szia! Képet a Speciális:Feltöltés oldalon tudsz feltenni, fotónál célszerű JPG formátumban. Ha saját készítésű a kép, akkor nincsen gond, a feltöltésnél csak azt kell megadni, hogy te csináltad. Ha másé a kép, és ő beleegyezik, hogy a kép egy szabad licenc alá kerüljön, akkor sincs gond (ajánlom a Creative Commons CC-BY-SA licencet). Szerintem töltsél fel 2-3 képet, ennyi talán a szócikkek méretéhez képest elég, majd segítek a képek leíró oldalát az elvárások szerint kitölteni.
Umlaut beírásához a szerkesztő ablak alatt karakterkészletet használhatod - most valószínűleg "Alap" felirattal, mellette Karakterek: á é í ó, stb. Ha az Alap-ra kattintasz, akkor kiválaszthatod a listából a Latin-t, és megjelenik egy latin ékezetes karakterkészlet. Ha itt kattintas az umlautos betűre, akkor azt neked beilleszti a szerkesztési ablakba: Ä, ë, stb.
Üdv, Dunee msg 2009. május 2., 14:00 (CEST)Válasz

Mentorálás[szerkesztés]

Szia, kedves Hankoczy Zs! Örülök, hogy megkerestél. Kérlek, tegeződjünk, a Wiki-n ez így szokás.

Láttam a két új cikk-kezdeményed, jó és érdekes témának tartom. Biztos sok új dologgal fogsz tudni hozzájárulni a Wikipédia anyagaihoz. Első lépésként javaslom, csináld meg a felhasználói lapod, így: a Keresés-ablakba (bal oldalt fenn) ezt írd be: Szerkesztő: Hankoczy Zs , utána kattints a "Menj"-gombra. A megnyíló üres lapra írj pár szót magadról, amit jónak látsz a többiekkel közölni. Mentsd el! Ez a Felhasználói lap csakis a tiéd: bárki olvashatja, de más nem írhat rá. A „mellette” lévő Vitalap szolgál az üzenetekre. Ha ez kész, írj pár szavas üzenetet a Vitalapomra és írd alá. Az aláírás egyszerű módja: négyszer egymás után üsd le a ~ billentyűt, vagy kattints a szerkesztési ablak alján lévő 4 ~ jelre. Amikor elmented az üzeneted, a rendszer automatikusan feltünteti (kék színnel) a beceneved. Ezután én jelentkezem a Vitalapodon, és folytatjuk.

Ha segítség kell, a Wikipédia keresőablakába ezt írd be: Wikipédia:Segítség/A kezdetek. Sok sikert, szia! - Vadaro vita 2009. május 2., 21:28 (CEST)Válasz

  • Gyorsan el is készítetted a felhasználói lapod, OK. Légy szi, nézd meg a két szócikket, amiket elkezdtél (Kenyérmúzeum és ... Rend). Mindkettőbe "belenyúltam". A szócikkek "Laptörténet"-fülére kattintva láthatod, miket és hogyan változtattam. Három apró megjegyzés, hogy értsd, miért csináltam:
    • Minden szócikknél ajánlatos írni 2-3 mondatos bevezetőt, amiben legalább azt megadjuk, hogy mi az, amiről szó lehet, minek a része stb. A ...Rend szócikk bevezető részébe javasolnám még betenni legalább ezt: "Az egyesület székhelye ..." (városnév), mert így nagyon a "levegőben lóg".
    • A szócikkek alján mindig fel kell tüntetni valamilyen Forrás-t, amely alapján (legalább részben) a cikk készült. Ha egyáltalán nincs forrás megadva, egy idő után akár törölhetik is a cikket. A Kenyérmúzeum-hoz két semleges forrást is megadtam a Pékszövetség honlapjáról még további információt is átvehetnél - persze nem szó szerint, hanem a saját szavaiddal.
    • Mint láthatod, mindkét cikkbe két szakaszcímet szúrtam be. Az elsőt azért, hogy elválasszam a bevezetőtől; a másodikat pedig a "Forrás"-nak, ez mindig külön szakasz. Szakaszcímeket ==.....== , vagy al-szakaszt: ===.....=== begépelésével kezdhetsz. Ilyenkor a rendszer automatikusan generál egy tartalomjegyzéket, ezzel külön nem kell törödnöd. Egyelőre ennyi. Jelentkezz a vitalapomon, ha olvastad és ha van kérdésed. Szia! - Vadaro vita 2009. május 3., 21:49 (CEST)Válasz

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje[szerkesztés]

Szia! Törlésre jelöltem. Itt tudsz hozzászólni: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Magyar Pékek Fejedelmi Rendje GhostDestroyer100 vita 2020. október 19., 19:06 (CEST)Válasz