Szerkesztővita:Drake1979

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Képészmérnök 9 évvel ezelőtt a(z) Hiányos leírólap témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Drake1979!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kíván  – Glanthor  2006. augusztus 25., 13:40 (CEST)Válasz

Kérések[szerkesztés]

Glanthor  2006. augusztus 25., 13:40 (CEST)[szerkesztés]

Légy szíves ne másolj át semmit szó szerint, mert azt jogsértés miatt törölnünk kell. Lásd: Wikipédia:Szerzői jogok. – Glanthor  2006. augusztus 25., 13:40 (CEST)Válasz


Drake1979 2006. augusztus 25.[szerkesztés]

Rendben. Bár a szöveg már kezdetben sem "szó szerinti másolat" volt, bár kétségtelen hogy most is erős hasonlóságot mutat a forrás szövegével... Nem tudom a jog milyen mérékű hasonlóságot tekint szerzői jogsértésnek, de ahogy látom kis idő mulva már sok sok eltérés lesz az eredeti szöveghez képest.


Glanthor  2006. augusztus 25., 14:14 (CEST)[szerkesztés]

Vitatott, hogy mekkora hasonlóság jogsértő. Éppen ezért javasolt, hogy mindenki – különböző források alapján; vagy saját kútfőből, de forrásokkal alátámasztva – maga írja meg a szócikkeket (WP:FÚ). És a vitalapokon a hzzászólásaidat illik aláírni, a ~~~~ karaktersor beírásával, ami mentéskor behelyettesíti a felhasználói nevedet és a dátumot. Remélem nem vettem el a kedvedet a szerkesztéstől, további jó munkát! – Glanthor  2006. augusztus 25., 14:14 (CEST)Válasz


Drake1979 2006. augusztus 26., 08:24 (CEST)[szerkesztés]

Kissé túligyekezted magad a tőrléssel, mondtam hogy igen hamar átíródik, még ha nekem kellett volna átírni akkor is. Egyébiránt pedig a Katoliks Értelmiségi Kör szerzői jogsértés okán indított eljárásaiért nyugodt szívvel vállalom a felelősséget.

Másrészt pedig az általad hivatkozott WP:FÚ 13/c pontja alapján akár a teljes másolt szöveg is jogtisztának lenne tekinthető miután a forrás weblapján szereplő szabadkai telefonszámon elért úriember szóban hozzájárult a weblapjuk ezen tartalmának szabad felhasználásához.

Harmadrészt meg a saját vitafórumomba miért ne írhatnék anélkül, hogy Te, akinek erre az égvilágon semmi alapja nem lehet illendőségről papoljon? Elég nyilvánvaló, hogy aki név nélkül ír, az ha úgy tetszik: a topic gazdája :). De a kedvedért, hogy ne kelljen megeröltetni magad leírom azt a négy kis hullámvonalkát ;).

Egyébként köszönök minden konstruktív hozzászólást.


  1. Nem én töröltem/tettem jogsértőre, én előtte szóltam Neked, hogy legyen időd kijavítani. Egyébként aki csinálta észrevette, és vissza van állítva, átfogalmazva.
  2. Igazad van, de ebben az esetben ezt fel kell tüntetni a vitalapon, hogy engedélyt kaptál rá, mert azt más nem tudhatja hogy Te telefonon kivel mit beszéltél.
  3. Nem „kioktatni” akarlak, de itten nekünk kialakult írott és íratlan szabályaink vannak, amiket nem én hoztam :) – Glanthor  2006. augusztus 26., 11:46 (CEST)Válasz

Képeid[szerkesztés]

Szia. Kérlek nézd át a képeid és ahol nem adtál meg forrást vagy licencet kérlek pótold. Köszi, üdv--Dami reci 2006. november 29., 23:10 (CET)Válasz

Kép:AtmÁtlátszóság.gif figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

Az vélhetően általad feltöltött Kép:AtmÁtlátszóság.gif képnél nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. űnKérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. január 11., 02:35 (CET)Válasz

Kép:Kivégzőpad.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

Az vélhetően általad feltöltött Kép:Kivégzőpad.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. január 11., 03:05 (CET)Válasz

Hiányos leírólap[szerkesztés]

Képészmérnök vita 2015. február 22., 23:23 (CET)Válasz