Szerkesztővita:Blaise~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt VC-s 15 évvel ezelőtt a(z) Vöröstorkú süger témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Blaise~huwiki!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Armyyour üzenőfüzet 2007. szeptember 5., 18:34 (CEST)Válasz

Szia Blaise.

Én Attis vagyok és egy ideje (úgy éve) garázdálkodok a wikiben. Javarészt a madarak és az emlősök körül ügyködöm. Most azért írok neked, hogy először is üdvözöljelek a wikiben. Ha van valami amiben tudok majd segíteni (bár nem vagyok zoológus csak hobbi szinten foglalkozom a dolgokkal) írj nyugodtan.

A Holló szócikket nagyon jól felfejlesztetted, csak gratulálni tudok hozzá. Mint láthattad elég gyérül állunk szócikekkel (bár mióta figyelemmel kísérem a wikit rengeteg szócikk készült), úgyhogy a már késznek tartott szócikkek további bővítése nem nagyon szokott bejönni, mert rengeteg szócikket kell még megírni. Én is csináltam párat, de itt a madaraknál a dicsőség abszolút VC-s szerkesztőtársunké, mert nélküle sehol sem lennénk. Ha gondolod vele is felheted a kapcsolatot, nekem az elején rengeteget segített és ma is ő az első akihez fordulok ha nem megy valami.

Szóval a Holló szócikk nagyon príma lett. Pár apró dolgot csináltam csak rajta, mióta hozzányúltál. Javarészt kiemeléseket, pár apró kiegészítést. Ja meg képet, mert eléggé képmániás vagyok, de ha van a Commons akkor használjuk is ki szerintem. Egy pár jó kép sok fölösleges szöveget pótolhat, főleg a megjelenés terén, mert csak ránéz az ember és kész, nem kell litániát írni a tollazatról.

Ha ilyen prímára meg tudnál csinálni egyéb szócikkeket is az nagyon príma dolog lenne.

Szóval mégegyszer üdv., jó szerkesztést a továbbiakra.

Attis 2007. szeptember 5., 19:04 (CEST)Válasz

Hollók[szerkesztés]

Szia.

Látom megcsináltad a barnanyakú holló meg az örvös holló szócikket is. Szerintem jók lettek. A külső hivatkozások meg pláne jók, mert sok szócikknél szinte semmi nincs. Szóval csak így tovább. Üdv. Attis 2007. szeptember 7., 17:06 (CEST)Válasz

Szia! Én is üdvözöllek a szerkesztők között és gratulálok a hollók közti ténykedésedért. Az énekesmadarak és a hüllők is elég mostoha terület, úgy hogy sok sikert a további szerkesztéshez. Ha valamiben tudok segíteni, akkor keressél meg. VC-s 2007. szeptember 8., 02:02 (CEST)Válasz

Bármit és bár mennyit készítesz az hasznos. VC-s 2007. szeptember 8., 11:44 (CEST)Válasz

Szia! Látom, te készítetted az Örvös holló szócikket. Én kívülálló vagyok a témában, de lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Budapesten lakom, és láttam egyszer a Margitszigeten ehhez hasonló hollót(?), de annak nem fehér, hanem szürkés volt a csík a hátán. Ismersz ilyen fajtát? misibacsi 2007. október 2., 14:23 (CEST)Válasz

Készítettem képeket a szóban forgó madárról, remélem felismerhető ezek alapján (van több kép is, de ezek a legjobbak): User:Misibacsi#sz.C3.B3cikk_n.C3.A9lk.C3.BCli_f.C3.A9nyk.C3.A9pek misibacsi 2007. október 24., 19:42 (CEST)Válasz

A holló szócikket kiemelté tenni[szerkesztés]

Szia.

Azért kereslek, mert gondoltam, hogy mivel a holló című cikk szerintem nagyon jól sikerült ha gondolod elindíthatjuk referálásra és ha ott jól szerepel akkor később akár kiemelt cikk is lehetne belőle.

Úgy emlékszem hogy volt valami eredeti cikk, de a mai színvonalra javarészt a te közreműködésed által került. Ezért mielőtt csak úgy feltenném a referálásra gondoltam megkérdezlek róla. Ha felkerült és adódnának kérdések akkor megpróbálok majd én is válaszolni rájuk, de ha gondolod akkor kísérd te is figyelemmel.

Azért is lenne ez jó, mert már nagyon kéne egy madaras kiemelt cikk is. Állatos se túl sok van (nekem kapásból csak a gepárd, meg a magyar szürke szarvasmarha ugrik be), de madaras még nincs egy se. Pedig madaras szócikk már rengeteg van. Ez azért is jó, mert így vannak visszajelzések az ember munkájáról és nagyon jó ha valami amin sokat dolgozol másoknak is tetszik.

Nekem most a tulokformák cikkem van kiemelt cikken szavazáson. Eddig elég jól áll, nem túl sok negatív kritikát kapott. Nem én indítottam el, tehát másoknak is tetszik. Az állatos cikkek közül jelenleg a galléros pávián és a lódarázs van referáláson, remélem keresztül mennek rajta és ki lehet őket emelni. Egyik sem az én cikkem, tehát nem haza beszélek. Ahogy elnéztem az állato témakörökben csak páran ügyködünk, de van azért pár cikk amiket kiemelté lehetne tenni. A külföldi wikikben csak úgy hemzsegnek a kiemelt szócikkek, nálunk me galig akad pár. Na ezen szeretnék változtatni, úgy, hogy a jókat elindítjuk aztán meglátjuk mi lesz.

Azért is kérdem mert ha elindítjuk referálásra az legalább egy hónap mire döntés születik. Ha itt átmegy a kiemelt szavazáson újabb hónap. Szóval mire kiemelt lesz az majdnem egy negyedév. Szóval minél előbb le kéne indítani.

Szóval írj, hogy mit gondolsz a dologról és ha okés akkor majd én elindítom.

Üdv.Attis 2007. október 22., 00:26 (CEST)Válasz

Sorra veszek mindent[szerkesztés]

Szia.

Akkor elindítom a Hollót referálásra. Remélem lesznek többen akik majd szólnak mellette pár jó szót. Amíg ott átfut, ha minden rendben lesz és enm nagyon kötnek bele a cikkbe akkor is minimum egy hónap. Ha ott jól szerepel, akkor majd elindul kiemeltszavazásra. az emgint legalább egy hónap,de inkább több.

Akkor a többit sorra veszem.

A gratulációt a tulokformákat illetően köszönöm szépen. Volt munkám vele bőven. Eddig jól áll a kiemeltté válás során. Komoly kételyek vagy bírálatok nem merültek fel. Az elején szinte minden szerkesztő,aki szokott állatos szócikkeket gyártani, támogatta. Most egy kicsit leállt a dolog,de azért remélem összejön elég támogató szavazat.

A képről ha megvan a kép készítőjének engedélye akkor úgy tudom mehet fel. Nem tudom hogy ide vagy a Commonsba akarod feltölteni. A Commons azért jobb, mert akkor később a többi wikiprojetkben is felhasználható lesz. A magyar meg azért mert itt kevesebben vannak és nem akadékoskodnak annyit. A Commons-t mindenki minden országból látja és nagyobb a valószínűsége hogy összefut az ember egy örökké kukacoskodó valakivel. De ha teljesen tiszta a dolog akkor nem lehet baj.

Az új szócikkeket nagyon várom, mert a már meglévők nagyon jók lettek.

A jelszó cserés figyelmeztetést nem én javasoltam, de ha bevált akkor jó.

Hát ennyi dióhéjban. További jó szerkesztést.

Üdv.Attis 2007. október 30., 23:24 (CET)Válasz

Szia.

Na felkerült a holló a referélási listára. Volt némi probléma a dologgal, de szerencsére VC-s szerkesztőtársunk segítetett, így most fennt van a szócikk. Majd arra szeretnélek kérni, hogy kísérd figyelemmel, hogy hogyan alakul minden a referáláson, mert ha kérdések vagy problémák merülnének fel, akkor mivel a legtöbbet te tettél a szócikk jelenlegi formájáak elnyerése érdekében, neked kellene válaszolni. Majd figyelem én is.

Üdv.Attis 2007. október 31., 13:59 (CET)Válasz

Nincs mit, én gratulálok[szerkesztés]

Köszönöm és viszont, minden jót kívánok a vizsgákhoz és az egyebekhez is. – VC-süzenet 2007. december 28., 22:39 (CET)Válasz

Holló[szerkesztés]

Szia.

Szívesen segítek ahol tudok. A holló tényleg megérdemelte, hogy kiemelt legyen. Látszik hogy sokat melóztál vele.

Gondoltam, hogy a tanulmányaid miatt tűntél egy ideig, ezért reagáltam a szócikkel kapcsolatban amire tudtam. Tudom milyen az egyetemi vizsgaidőszak, anno én is nagyon megszenvedtem vele, volt amikor nekem is két évre való vizsgám volt egyszerre. Most meg hál istennek ráérek, úgyhogy tudok wikizni. Mostanában inkább csak javítgatok, képeket rakosgatok, lecserélem ha van jobb, kisebbeket szerkesztgetek. Nekiállni egy nagyobb szócikknek mindig kell egy kis inspiráció.

Remélem ha végeztél a vizsgáiddal majd készítesz még néhány olyan jó, színvonalas cikket, mint eddig.

Sikeres vizsgaidőszakot és békés, boldog 2008-as esztendőt kívánok. Attis vita 2007. december 29., 13:48 (CET)Válasz

Vöröstorkú süger[szerkesztés]

Szia Blaise! Köszönöm a gratulációt. Az új oldalakra azért tudok ilyen gyorsan reagálni, mert ha elfáradok, vagy unom már amit csinálok a [friss változtatások] oldalt szoktam megnyitni, amit baloldalon találsz és elszoktam olvasni az engem is érdeklő oldalakat. Az átnevezésről itt [1] volt egy beszélgetés a fajok elnevezéséről, írásmódjáról és szakemberek is hozzászóltak. Itt találod meg ezt a mondatot Az állatok tudományos elnevezésében szokásos binominális (kettős) nevezéktan – melyet Linnaeus alkotott meg a XVIII. század közepén, kettős nevezéktan a legtöbb nemzeti nyelvben is jellemző. Valahol, most pont nem sikerül megtalálnom abban egyeztünk meg, hogy a kettős nevezéktant, azaz, hogy csak két szóból áll egy faj neve, mindenhol nem tudjuk alkalmazni, mivel komoly szervezetek, szakemberek ragaszkodnak az általuk használt több szóból álló névhez és mivel több olyan faj is van amiről csak azon a néven van forrás ott használjuk a három, vagy több tagú neveket, de ahol találunk formát a kéttagú névre ott azt használjuk, amikor a cikket átneveztem, találtam rá forrást, hogy használják egybeírva is, de ha így is ragaszkodsz a névhez, maradjon úgy. További jó munkát. – VC-süzenet 2009. február 28., 14:39 (CET)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:21 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:24 (CEST)