Szerkesztővita:Adani 1986

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Adani 1986!

Ha a cikkekben próbáltál meg valaminek utánanézni, de nem találtad, akkor a Tudakozóban teheted fel a kérdésedet.

Szerkesztési problémáidról a Kocsmafalra írhatsz kérdéseket, aki tudja a választ, ugyanott fogja megválaszolni.

Személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide.

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! --Beyond silence Sort both.svg Üz 2008. október 6., 17:30 (CEST)

súlyos hibák[szerkesztés]

Szia! a Cseresznye utcai híd Békés cikkeddel több gond is van. Az első, hogy nincs forrása a másik, hogy esetleg másoltad valahonnan? Mert ha igen, akkor törlés lesz a vége, jó volna átfogalmazni, miután forrást adtál. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2009. március 23., 16:22 (CET)

Szia! Forrást megpróbálok összevakarni, az érdemi részét egy Békés a hidak városa című füzetből szedtem ( adatok), ez egy kis füzet minden békési hídról van némi információ benne. Az adatokat nyílván onnan másoltam ki, feltehetően helyesek. A szöveget több helyről szedtem össze, pár békési embert is megkérdeztem ,akik mondtak róla pár dolgot, forrásokat összeszedem és beírom majd. Képeket is teszek majd fel róla, eddig nem jöttem rá hogyna kell képet beszúrni.

Köszönöm. Leveszem a sablont. Még két dolog. A formázás. Megformázom neked, hogyan kellene kinéznie, ha lehet próbálj meg más hidas cikket is megnézni, hogy mik a formai követelmények, mit lenne érdemes még betenni.

A másik az aláírás:

A wikikettnek megfelelően az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb. Segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat és a dialógus megértését, ezért a Wikipédia-kommunikáció fontos része.

Üdv Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2009. március 23., 16:50 (CET)

Oké, köszi, hogy szóltál azt még elárulod, hogy hogyan tudok a szócikkbe képeket beszúrni?– Adani 1986 vita 2009. március 23., 16:53 (CET)

Még valami: Ha források könyvek, akkor azt úgy kell leírni a cikkebe, hogy cím, szerző neve, kiadó helye, neve, évszám ISBN szám. Kérlek olvasd el a kezdő lépéseket még egyszer. Ha valami kérdésed van, akkor a vitalapomra írj légyszi, mert akkor látom, ha ír nekem valaki.

Képeket egy darabig nem tudsz feltölteni. Olvasd el, hogy mit érdemes a képek feltöltésével kapcsolatba tudni: jogtiszta-e, a commonsba mehetne mindjárt. Van egy olyan, hogy wikipédia:kocsmafal Itt hasznos dolgokat találsz a képekről.

üdv Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2009. március 23., 16:56 (CET)

Fotóid[szerkesztés]

Szia! A fotóidat áttöltöttem a Commonsba, itt megtalálod őket: c:Category:Photos by Adani 1986. – Regasterios vita 2018. június 12., 23:30 (CEST)