Szerkesztő:UtahRaptor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Üdvözlök mindenkit! Jelenleg Budapesten a XXII. kerületben lakom a Campona és a Nagytétényi út közelében. Nemrég kerültem be a főiskolára és nagy álmom, hogy valamikor saját filmeket készíthessek. Érdeklődési területeim közé tartozik az állatok biológiája és rendszertana, valamint az ősvilág élőlényei, története és geológiája is. Kedvenceim főleg a dinoszauruszok és rokonaik, de érdekelnek még az óriáshüllők kihalása utan megjelent ősemlősök is, mint például a mamutok és kardfogú tigrisek. Az állatok közül a imádom a hüllőket és a madarakat, de a csoport szinte mindegyik faja érdekel.

Nagyon szeretek utazni és már rengeteg trópusi országban is jártam. Legjobban Indonézia és Brazília tetszett, de az összes helyen gyönyörű és érdekes volt. Szinte egyik utamról sem tértem haza üres kézzel, ezért mindig engedélyt kértem arra, hogy elvigyek néhány őshonos, nem védett állatot. Mexikóból például egy gyönyörű kékrákot sikerült fognom, míg egy thaiföldi piacon egy kedves helyi asszony két leguánt adományozott nekem. Szinte minden országban nagyon jó kapcsolatba kerültem a lakossággal és azt mondták, hogy szeretettel várnak vissza. Van két kutyám és sok macskám, emellett rengeteg akvárium és terrárium is található a lakásomban, melyekben a leopárdgekkótól kezdve a királypitonig minden megtalálható. Szeretnék még tartani egy vadászgörényt is, de egyenlőre még nem tudnék neki megfelelő helyet biztosítani.

A Wikipédiába eleinte csak IP-címmel kezdem szerkesztgetni a különböző dinoszauruszos szócikkekben. Később felfedeztem, hogy regisztrálni is lehet az oldalon és mára már nagyon sok új dolgot tudok róla. A jelölőnyelvet nem nagyon ismertem, ezért mindent elolvastam, ami ezzel a témakörrel kapcsolatos. Nagyon szeretnék elismert szerkesztővé válni, így megpróbálok minden cikket a lehető legszebbre és legérthetőbb fogalmazásúra írni. Jelenleg szerkesztőként igyekszem bővíteni a Wikipédiát, a szabad enciklopédiát.

Saját és részben saját szócikkek[szerkesztés]

Utahraptor, Dromaeosaurus

Utazásaim[szerkesztés]

Ezekben az országokban és államokban jártam

Anglia

Arizona

Ausztrália

Brazília

Egyiptom

Florida

India

Indonézia

Kenya

Kuba

Mexikó

Thaiföld

Vietnam