„Martín Vázquez” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Lajos52 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Lajos52 (vitalap | szerkesztései)
28. sor: 28. sor:


====Nemzeti játékvezetés====
====Nemzeti játékvezetés====
A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző osztályú labdarúgó mérkőzéseken szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára lett országa legmagasabb labdarúgó bajnokságának játékvezetője.
A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző osztályú labdarúgó mérkőzéseken szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára [[1999]]-ben lett országa legmagasabb labdarúgó bajnokságának játékvezetője.


====Nemzetközi játékvezetés====
====Nemzetközi játékvezetés====

A lap 2010. június 5., 14:39-kori változata

Martín Vázquez (Montevideo, 1969. január 14.) nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Teljes neve: Martín Emilió Vázquez Broquetas. Hobbija az olvasás.

Martín Vázquez
Személyes adatok
Teljes névMartín Emilió Vázquez Broquetas
Születési dátum1969. január 14. (55 éves)
Születési helyMontevideo, Uruguay
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
1999I. LigaJátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
2001FIFA-tagJátékvezető
SablonWikidataSegítség

Pályafutása

Labdarúgó-játékvezetőként

Stílusa

A tehetségen kívül rengeteg adottság - például: jó fizikai- és reakcióképesség, szabálytudás, a valóság megörökítésének művészete -, ami megegyezik a személyiségi jegyekkel, valamint az évek alatt összegyűjtött tapasztalatok határozzák meg a játékvezetők minőségbeli különbségét. A kapcsolattartás érdekében nagyon fontos az idegennyelv tudása, a nemzetközi játékvezetőktől FIFA elvárja, hogy angolul, németül, franciául vagy spanyol nyelven képesek legyenek kommunikálni - írni és olvasni. Anyanyelvén, a portugálon kívül a FIFA által központilag meghatározott nyelvek közül spanyolul és angolul is kiválóan beszél.

Magas (183 cm), arányos testi felépítésű (76 kg), erős izomzata biztosítja, hogy mindig az utolsó előtti védőjátékos vagy a labda magasságába lehessen. Alkalmazott taktikája elősegíti azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szelleméből eredő döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember. Átfogó figyelemmel és gyors reagálókészséggel rendelkezik. Kifogástalan fizikai- és szellemi állapota biztosítja, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló. Szabályszerűen bünteti a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást. Fegyelmezési módszere alkalmazkodik a szabályi előírásokhoz, feleslegesen nem kapkodja el a lapok (sárga, piros) osztogatását.

Nemzeti játékvezetés

A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző osztályú labdarúgó mérkőzéseken szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 1999-ben lett országa legmagasabb labdarúgó bajnokságának játékvezetője.

Nemzetközi játékvezetés

Az Uruguayi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 2001-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több Libertadores-kupa és világbajnoki előselejtező mérkőzés, válogatott- és klubmérkőzést vezetett.

Világbajnokság

2008-ban a FIFA bejelentette, hogy 2010-ben a Dél-Afrikában rendezendő labdarúgó-világbajnokságra Uruguayból Jorge Larrionda mellett kiválasztották vezető bírónak.

2009-ben a FIFA meghívta Nigériába az U17-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek irányítására, ahol az Új-ZélandTörökország (1:1) és a Egyesült Arab EmírségekMalawi (2:0) csoportmérkőzéseket, az egyik nyolcaddöntőt, a SvájcNémetország (4:3) valamint kiegyensúlyozott szakmai munkájának elismeréseként, a Svájc–Nigéria (1:0) döntő találkozót irányította. Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Vezetett döntőinek száma: 1

A FIFA 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik Kassai Viktor és 28 társa között ott lehet a világtornán. Az érintettek március 2-6. között a Kanári-szigeteken vesznek részt szemináriumon, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kell megjelenniük. Az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, de a FIFA a tartalék keretbe sorolta. Erőnléti okok miatt Jorge Larrionda és két segítője kikerült a keretből, helyette sorolták a legjobbak közé.

Dél-Afrika rendezi a XIX., a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntő küzdelmeit, ahol - Vezetett mérkőzéseinek száma:

Olimpia

Kína fővárosa, Peking adott otthont a XXIX., a 2008. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornájának, ahol kettő csoportmérkőzésen, a KínaÚj-Zéland (1:1) és a KamerunOlaszország (0:0) valamint az egyik elődöntőben, a BrazíliaArgentína (0:3) találkozókon szolgálta játékvezetőként a labdarúgást. Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Nemzetközi kupamérkőzések
Libertadores Kupa

Nemzetközi játékvezetőként 2006-tól 2009-ig több kupasorozatban működött közre, mint játékvezető. 2008-ban lehetőséget kapott, hogy az egyik elődöntőt irányítsa.

Források

Külső hivatkozások