„Luna Lovegood” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
1 297 bájt hozzáadva ,  8 évvel ezelőtt
Visszaállítottam a lapot Gerakibot változatára (mentés ideje: 2012-08-06 05:11:29, oldid: 12122027) a Látszer segítségével
(Visszaállítottam a lapot Gerakibot változatára (mentés ideje: 2012-08-06 05:11:29, oldid: 12122027) a Látszer segítségével)
'''Luna Lovegood''' (1981. április 17.) [[Joanne Kathleen Rowling]] [[:kategória:Harry Potter|Harry Potter]] című könyvsorozatának egyik szereplője, [[boszorkány]], kitalált személy. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Evanna Lynch alakítja.
köcsög
 
A [[Harry Potter]] sorozat egyik szereplője, először a [[Harry Potter és a Főnix Rendje|Harry Potter és a Főnix Rendjében]] találkozunk vele, de említik a Lovegood nevet a [[Harry Potter és a Tűz Serlege|Harry Potter és a Tűz Serlegében]] is. Luna Harryékkel tart a mágiaügyi minisztériumba, hogy megmentse [[Sirius Black]]et. Kissé hibbant lány, olyan dolgokban hisz, amelyekben senki más, aki épeszűnek vallja magát(ez okból csúfolni szokták Lüke Lovegood-ként és Lüke Luna -ként). Még a ruhái, ékszerei is meglehetősen szokatlanok. Külsőre hosszú, szőke hajú, kissé dülledt, kék szemű. Egy évvel fiatalabb, mint [[Harry Potter]], a háza pedig a [[Hollóhát]]. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel. Luna apjával, [[Xenophilius Lovegood]]dal él, aki a ''Hírverő'' szerkesztője.
 
Luna később hozzámegy Göthe Salamander unokájához, Rolf Salamander-hez. Két fiúgyermekük születik: Lorcan és Lysander, [[ikrek]].
 
{{Harry_Potter-szereplők}}
 
== Forrás ==

Navigációs menü