Hugrabug Helga

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hugrabug Helga (az angol eredetiben Helga Hufflepuff) egyik alapítója volt a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolának és kora egyik legnagyobb varázslója volt Griffendél Godrik, Hollóháti Hedvig és Mardekár Malazár mellett. Róla nevezték el a Hugrabug házat. A Hugrabug-házban nagyra tartott értékek a hűség, becsületesség, sportszerűség és tisztességes munka. A Teszlek Süveg mindazonáltal azokat a tanulókat is ebbe a házba sorolja, akik nem rendelkeznek semmilyen kiemelkedő tulajdonsággal, mivel Helga az egyenlő bánásmód híve volt.

Helga híres volt a szakács-bűbájairól, a Roxfortban feltálalt ünnepi ételek többsége az ő receptjei alapján készül. J. K. Rowling egy interjúban azt mondta, hogy a házimanók Helga jóvoltából kerültek a Roxfortba, itt nyújtott nekik menedéket.

Hugrabug Helgától megmaradt egy kis aranypohár, amelyről azt feltételezték, hogy mágikus erőkkel rendelkezik. A pohár egy távoli utód kezébe került, akit Voldemort elpusztított, hogy megszerezze a becses tárgyat és horcruxot készítsen belőle.

Leszármazottak[szerkesztés]

Hugrabugnak egyetlen ismert leszármazottját ismerjük, és nem tudjuk, hogy neki voltak-e gyermekei. Ő Hepzibah Smith – Voldemort öli meg Hugrabug Poharáért és Mardekár Medáljáért.