„BMW E30” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nincs méretváltozás ,  8 évvel ezelőtt
(→‎Története: így jó)
Az európai változatok modellfrissítésére 1987 második félévében került sor. A frissített modelleket sokan csak "nagylámpás"-ként emlegetik, mivel méretben az azt megelőzőnél ("kislámpás") nagyobb hátsó lámpákat kapott. Egyéb ismertetőjegye a '87 utáni modelleknek a műanyag lökhárító (azelőtt krómozott volt), a fekete ablakkeretek, a projektoros első lámpák illetve a már szériának számító jobb oldali visszapillantó tükör.
 
Az autókat 4 hengeres ([[BMW M10]], [[BMW M40]], [[BMW M42]]) és 6 hengeres ([[BMW M20]] és [[BMW M21]]) motorok hajtották, benzinnel és dízel üzemanyaggal. A leadott teljesítmény a motorokból (motortípustól függően) 90-től 230- LE-ig terjedt.
 
Az E30 M3-ast egy a - BMW M10 motor alapjaira épülő - 4 hengeres motorral szerelték (BMW S14)ez jóval erősebb volt, de kisebb volt a forgatónyomatéka. 0-60-ra körülbelül 6.,4 másodperc alatt gyorsult, ez nagyon jó gyorsulásnak számított abban az időben.
 
A híres M3 mellett voltak az E30 szériának másik különleges modelljei is. [[Portugália|Portugáliának]] és [[Olaszország]]nak a magas motoradók miatt egy különleges modellt hoztak létre,ez volt a 320IS. Ezt a modellt gyártották kettő és négyajtós karosszériával is, ezekben az M3 motor egy "lebutított" verziója lapult. Ez ugyanaz a S14 motor volt, de ez 2 literes volt és "csak" 192 LE (143 kW)-s volt .A BMW Dél- Afrika Motorsport csapata megalkotta 1986-ban a 333i típust, mégpedig úgy, hogy a 733i típus 3,3 Literes "big six" motorját átpakolták egy kétajtós E30-ba. Ez az autó egy versenyen luxusautó kategóriában versenyzett, nagy sikerre tett szert, napjainkra ez az autó lett a gyűjtők álma.

Navigációs menü