Sami Wolking

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sami Wolking
Életrajzi adatok
Született 1973augusztus 18. (50 éves)
Helsinki
Pályafutás
Műfajok Hard Rock
Aktív évek 1999 óta
Együttes Lordi (19992002)
Noroses
Naked Idol (2006–)
Hangszer Basszusgitár
Tevékenység zenész
Kiadók Sony BMG

Sami Wolking aláírása
Sami Wolking aláírása

Sami Wolking weboldala
SablonWikidataSegítség

Sami Wolking (Helsinki, 1973. augusztus 15. –) finn zenész. Egykor tagja volt a finn Lordinak, mint basszusgitáros, Magnum néven. 1999 és 2002 között játszott az együttesben, majd nappali munkájának fenntartása érdekében elhagyta a csapatot.

Lordi[szerkesztés]

1999–2002[szerkesztés]

Wolking négy évvel előbb 1995-ben ismerkedett meg Tomi Putaansuu-val. Egy KISS Army ülésen találkoztak, ahol Putaansuu hívta őt basszusgitározni a Lordiba, de Wolking ezt az ajánlatot visszautasította. 1999-ben ő vette fel a Lordi első kinemadott albumát. Miután G-Stealer kilépett Putaansuu ismét felajánlotta neki a basszusgitáros posztot a Lordiban, amit Wolking ezúttal elfogaddott, és "Magnum" néven beállt a csapatba. Szerepelt a Would You Love A Monsterman? 2002-es videójában, és játszott a 2002-ben kiadott kislemezen is.

Lordi Magnum[szerkesztés]

Wolking "Magnum" álnéven egy törvényenkívüli galaktikai vadászt alakít. A Mu Arae csillagrendszerben volt, és az Alpha Centauri-ban volt zsoldos, ám a "manbeast" nevű földönkívüli szörnyek elől menekült a földre. Mr. Lordi azonban megtalálta és javasolt neki egy szövetséget.

Magnum kinézetre olyan mint egy gépember. A vasből készült sisak alatt azonban fellelhető még egy maszk. Magnum tehát egy cybor féle szörny, pontosabban egy cybor-zombi. Jelmeze nem túl változatos felépítésű. Egész kosztümje fém, és vasból készült robotot jelenít meg.

Zenekarai[szerkesztés]

  • Lordi (1999–2002)
  • Noroses
  • Naked-Idol

Diszkográfia[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

www.lordi.fi