Sampsa Astala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Sampsa Astala
Kita on stage.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Sampsa Astala
Született 1974. január 23.
Vantaa, Finnországfinn
Pályafutás
Műfajok Heavy metal
Hard rock
Sokk-Rock
Aktív évek 1993 – napjainkig
Együttes

Lordi
SO

Sampsa Astala&Qma
Hangszer ének, gitár, dob
Tevékenység
Kiadók Sony BMG
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Sampsa Astala témájú médiaállományokat.

Sampsa Astala (Vantaa, 1974. január 23. –) finn dobos és énekes, a finn Lordi zenekar korábbi dobosa. Művésznevén Kita, magyarul a torok. 2000-ben lépett be a zenekarba. Maszkját nagybátyjától Sami "G-Stealer" Keinänen-től kapta. 2002-ben ő szervezte be a Lordiba Kalmát, mivel korábban együtt játszottak a SO nevű rock zenekarban. Jelenleg a Stala&SO zenekar énekese.

Lordi Kita[szerkesztés]

Astala művészneve Kita. Jelmezét nagybátyjától örökölte, ám a lény története teljesen más. Kita egy félig ember, félig földönkívüli szörny. Szóval amolyan alien szerű lényt alakít.2005-ben szintén újított jelmezén. Levetette a G-Stealertől kapott maszkot, és helyette egy újat vett fel. Új jelmeze nem változtatott a megjelenített bestián. Új jelmezének felépítésének ötletét, a KISS egykori dobosának jelmezéből merítette. Ez a dobos volt Eric Carr.

2008-ban a zenekar új jelmezeket készített. Kita az új jelmezében már nem csak egy földönkívüli szörnyet jelenít meg, hanem ezúttal az Alien-t amit addig alakított keresztezte egy szamuráj harcossal. Így az új jelmezével egy alien-szamurájt visz színpadra.

2010-ben vált ki a Lordiból, hogy új zenekarával, a Stala&SO-val indulhasson az Eurovíziós Dalfesztiválon, a Pamela című dallal.

Zenekarai[szerkesztés]

  • Lordi (2000–2010)
  • Stala&SO (2010-2016)
  • Sampsa Astala ja Qma (2016-napjainkig

Diszkográfia[szerkesztés]