Sami Keinänen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sami Keinänen
Lordi G.Stealer.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Sami Keinänen
Született 1973.
Rovaniemi
Származás Rovaniemi, Finnországfinn
Pályafutás
Műfajok Hard Rock
Heavy Metal
Aktív évek 19961999
Együttes Lordi
Hangszer gitár
Tevékenység zenész

Sami Keinänen (Rovaniemi, 1973) finn basszusgitáros, a Lordi nevű finn hard rock zenekar első basszusgitárosa. 1996 és 1999 között volt tagja a bandának. Egyes források szerint 1995-ben már játszott a Rockmurskaa válogatás lemezen is, a Lordival az Inferno nevű dalnál, de a Lordi hivatalos honlapja szerint csak 1996-tól volt tagja a zenekarnak. A zenekarral fel vett egy albumot a Bend Over And Pray The Lord! nevű lemezt. 1999-ben munkaügyi okokból Angliába ment, és elhagyta a zenekart. Kita nagybátya.

Lordi G-Stealer[szerkesztés]

Keinänen álneve G-Stealer volt. Eredetileg Gene Replaicer (Gene Helyettesítője) lett volna a neve, példaképe Gene Simmons után aki a KISS basszusgitárosa volt, ám a helyettesítője szó hülyén hangzott volna, így rövidítette le a Gene szót G-re és vette fel mellé a Stealer (tolvaj) nevet.

G-Stealer egy a Mu Arae csillagrendszerből származó manbeast-ek közül való lény. Egy galaktikai harcos, aki 50 évvel ezelőtt egy másik galaxisban harcolt. Neve gén tolvajt jelent, különleges képessége, pedig az volt, hogy minden olyan lénynek le tudja másolni a génjeit, aminek a közelébe megy.

G-Stealer unoka öccse, Kita 2000-ben lépett be a bandába ám jelmeze nem volt. Így G-Stealer maszkját megkapta, és G-Stealer jelmezét Kita kosztümjéhez használták fel. G-Stealer jelmeze volt az első melyet Mr. Lordi a zenekar számára tervezett.