Sampsa Astala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Kita szócikkből átirányítva)
Sampsa Astala
Életrajzi adatok
Születési névSampsa Astala
Született1974. január 23.
Vantaa, Finnországfinn
IskoláiDiaconia University of Applied Sciences
Pályafutás
MűfajokHeavy metal
Hard rock
Sokk-Rock
Aktív évek1993 – napjainkig
EgyüttesLordi
SO Sampsa Astala&Qma
Hangszerének, gitár, dob
Tevékenység
KiadókSony BMG

Sampsa Astala weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Sampsa Astala témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sampsa Astala (Vantaa, 1974. január 23. –) finn dobos és énekes, a finn Lordi zenekar korábbi dobosa. Művésznevén Kita, magyarul a torok. 2000-ben lépett be a zenekarba. Maszkját nagybátyjától Sami "G-Stealer" Keinänen-től kapta. 2002-ben ő szervezte be a Lordiba Kalmát, mivel korábban együtt játszottak a SO nevű rockzenekarban. Jelenleg a Stala&SO zenekar énekese.

Lordi Kita[szerkesztés]

Astala művészneve Kita. Jelmezét nagybátyjától örökölte, ám a lény története teljesen más. Kita egy félig ember, félig földönkívüli szörny. Szóval amolyan alien szerű lényt alakít.2005-ben szintén újított jelmezén. Levetette a G-Stealertől kapott maszkot, és helyette egy újat vett fel. Új jelmeze nem változtatott a megjelenített bestián. Új jelmezének felépítésének ötletét, a KISS egykori dobosának jelmezéből merítette. Ez a dobos volt Eric Carr.

2008-ban a zenekar új jelmezeket készített. Kita az új jelmezében már nem csak egy földönkívüli szörnyet jelenít meg, hanem ezúttal az Alien-t amit addig alakított keresztezte egy szamuráj harcossal. Így az új jelmezével egy alien-szamurájt visz színpadra.

2010-ben vált ki a Lordiból, hogy új zenekarával, a Stala&SO-val indulhasson az Eurovíziós Dalfesztiválon, a Pamela című dallal.

Zenekarai[szerkesztés]

  • Lordi (2000–2010)
  • Stala&SO (2010-2016)
  • Sampsa Astala ja Qma (2016-napjainkig

Diszkográfia[szerkesztés]