Sablon:Országok és nemzetek építészete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Template-info.svg Használati útmutató

Ez a sablon egy adott témakörbe tartozó szócikkek közötti eligazodást segíti. Használatához a következő szöveget kell elhelyezni a megfelelő szócikkek végén, a források és a további információk után, de a portálsablon és a kategóriák elé:

{{Országok és nemzetek építészete}}

Eredménye ez lesz:


További információk

Ez a sablon az európai országok építészetével és építészeivel kapcsolatos szócikkek, listák közti eligazodást segíti. Lásd még: Kategória:Építészet országok szerint

Tartalmi koncepció és bővítési javaslat: A sablonban minden országról (népről) legalább két szócikk található: az ország (nemzet) építészetével valamint az építészek listájával kapcsolatos szócikk. Ha a kettőből egy van kész, akkor már mind a kettőt érdemes szerepeltetni, vagyis egy kék és egy piros linkes szócikk legyen benne. Ha egy sincs kész, akkor ne kerüljön bele a sablonba. Nagyon ritka, hogy mindkét szócikk meg van írva (pl.: Finnország), arra kell törekedni, hogy elkészüljenek a párok, vagyis az építészek listája és az adott ország éptészete típusú szócikkek.

Előfordulhat, hogy nem egy egész ország, hanem csak egy város, régió vagy stílus szócikke készül el: például a Moszkva építészete olvasható, de sem Oroszország építészete, sem az orosz építészek listája nem készült el. Ekkor is érdemes szerepeltetni mind a három szócikket.