Rosabell Laurenti Sellers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rosabell Laurenti Sellers
Született1996. március 27. (28 éves)
Santa Monica, Kalifornia
Állampolgársága
Foglalkozásaszínész
Színészi pályafutása
Aktív évek2004–

A Wikimédia Commons tartalmaz Rosabell Laurenti Sellers témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Rosabell Laurenti Sellers (Santa Monica, 1996. március 27.) amerikai származású olasz színésznő.

Élete és pályafutása[szerkesztés]

Rosabell Laurenti Sellers, az amerikai Santa Monicában született 1996. március 27.-n.

Először 8 évesen (2004-ben) a Broadway színpadjain szerepelt. Első szerepe a La Mama című színdarabban volt. Később túrnézott Lengyelországban, és Ausztriában, s végül Rómában telepedett le a családjával.

Miután megérkezett Olaszországba, elkezdett szerepelni tévé, később mozifilmekben is. Első hivatalos szerepe a L'amore e la guerra, de szerepe nem ismert. Az első filmszerepe amiben, ismert volt a szerepe (Anita) annak a címe pedig L'amore e la guerra volt. Szerepelt például a Medicina generale és a A pilóta – Menekülés a szabadságba című tévéfilmekben is, de címszerepeket pedig a Coco Chanel és a Emlékeim Anna Frankról tévéfilmekben kapott. Első hivatalos szerepe a mozivásznokon a Ex című filmben volt, ahol Barbarát játszotta. Később megjelent egy Paura di amare című minifilmsorozatban.

Szerepelt még a The Whistleblower című mozifilmben is mellékszereplőként. A filmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál-n is bemutatták.

A tavalyi évben szerepelt a Una grande famiglia című minisorozatban, valamint főszerepet kapott a Mia és én című gyerekeknek szóló tévésorozatban ami élőszereplős, de főként a CGI animációs jelenetekben adott szinkronhangot. A sorozatot a Rai Due sugározza.

2012 júniusában bejelentette, hogy szerepelni fog a Buongiorno papà című mozifilm, amit ugyanazon év szeptemberében kezdték el forgatni. Eközben a 69. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatták a Gli equilibristi című filmjét.

Filmográfia[szerkesztés]

Televízió[szerkesztés]

Film[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Rosabell_Laurenti_Sellers című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]