Resistance (Sanctuary – Génrejtek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Resistance
Sanctuary – Génrejtek
4. évad, 5. epizód
Eredeti címResistance
VendégszereplőJonathon Young (Nikola Tesla)
Rick Howland (Galvo)
ÍróAlan McCullough
RendezőLee Wilson
Első sugárzás2011. november 4.
Kronológia
ElőzőMonsoon
KövetkezőHome Coming
A Sanctuary – Génrejtek epizódjainak listája

A Resistance a Sanctuary – Génrejtek című kanadai sci-fi-fantasy televíziós sorozat negyedik évadjának ötödik epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

Helennek és társainak sikerül elkapni egy veszélyes abnormálist, amikor megjelenik a különleges egység és testét az Új-Mexikói sivatagba, az 51-es körzetbe viszik. Helen és Henry is odamegy, de az épületben elkapják őket. A titkos egység vezetője maga Nikola Tesla, akinek a kormány azt a megbízatást adta, hogy a Föld felszínén maradt üregesföldi abnormálisokat tanulmányozza. Bár Tesla nem árul el semmi mást, Magnus gyanítja, hogy valami gond van a bázison. Tesla csak azért vállalta el a feladatot, hogy közben saját kutatásán, egy energiaforráson dolgozhasson, mely a Föld hasadékából nyer energiát. Azonban amikor tesztelte az energiaforrást, egy sok csápos szörnyeteg került a bázisra, mely azóta is több katonát ragadott magával.

A Menedék vendége egy alacsony emberke, Galvo, akit vissza kellene juttatni Üregesföldbe. Galvónak információi vannak a Földön maradt üregesföldiekről. Mikor azonban Will és Nagyfiú értük mennek, a lényeket elpusztítja valami. Nagyfiú rájön, hogy Galvo tette, mert gyengének vélte őket, amiért vissza akartak térni otthonaikba, ahelyett, hogy a Föld elfoglalásában vettek volna részt.

Míg Henry és Nikola az erőforrást próbálják kikapcsolni, Helen a bázison rekedt embereket igyekszik kijuttatni, mielőtt a lény ismét támad. Az eszközt nem sikerül leállítani, és bár Tesla örül saját találmányának, Helen szerint el kell pusztítani, mielőtt az áldozatok száma növekszik. A következő támadásnál a lény Henryt ragadja el, így ha le is állítják a szerkezetet, Henry a hasadékban reked. Észreveszik Henry jelét az épületen belül, vagyis a hasadék a közelükben van. Tesla az energiamezőn keresztül a hasadékba megy, hogy kiszabadítsa őt, majd leállítják a szerkezetet. Tesla nem tart velük, de visszatérve a Menedékbe Henry észreveszi, hogy a számítógépére töltötte a kormány titkos épületeivel és foglyul ejtett abnormálisokkal kapcsolatos összes információt.[1][2]

Fogadtatás[szerkesztés]

Az epizód nézettségi aránya valamivel jobb volt az előzőhöz képest, november 4-én este 1,258 millió néző látta.[3]

Források[szerkesztés]

  1. ‘Sanctuary: Resistance’ – Recap. sciencefiction.com. (Hozzáférés: 2011. november 5.)
  2. 4X05 - Resistance. sanctuaryspoilers.weebly.com. (Hozzáférés: 2011. november 5.)
  3. Friday Cable Ratings: Discovery's 'Gold Rush' Tops Cable + 'Friday Night Smackdown,' 'Sanctuary,' 'Boss' & More. tvbythenumbers.zap2it.com. [2013. november 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. november 22.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]