Tűzfal (Sanctuary – Génrejtek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tűzfal
Sanctuary – Génrejtek
3. évad, 2. epizód
Eredeti címFirewall
VendégszereplőJim Byrnes (Gregory Magnus)
Paul McGillion (Terrence Wexford)
Sahar Biniaz (Kali)
Robert Lawrenson (Declan MacRae)
ÍróDamian Kindler
RendezőMartin Wood
Első sugárzás2010. október 22.
Kronológia
ElőzőKali
KövetkezőBank Job
A Sanctuary – Génrejtek epizódjainak listája

A Tűzfal (Firewall) a Sanctuary – Génrejtek című kanadai sci-fi-fantasy televíziós sorozat harmadik évadjának második epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Helen Magnus és társai egy hatalmas gyíkszerű lényt igyekeznek befogni. Will a kocsiban várva elaludt az akció közben, így nehezebben sikerül elkapniuk a gyíkot, és Declan MacRae is megsebesült közben. Kalival való találkozása és mesterségesen előidézett halála óta Will egyre rosszabb állapotban van, nem tud aludni és hallucinációk, rémképek gyötrik, és nem emlékszik a "halálában" történekre. Magnus, akit a Menedék-hálózat vezetői hivatalosan is újra vezetőjükké tettek, próbál rájönni, mi okozhatta a szökőárat megállító ellenhullámot.

Will-t álmában Nagyfiú megfigyelés alatt tartja, és két abnormális lényt fedez fel a fiú körül, mielőtt azok hatástalanítják a neandervölgyit. Mire Helen és társai a szobába érnek, a kaméleonszerű, láthatatlanná válni képes lények megszöknek, de előtte egy szerkezettel megpróbálnak hozzáférni Will emlékeihez. Egy Henry által módosított eszközzel sikerül a nyomukra bukkanni, a fogságba ejtett lények azonban elpusztítják saját magukat. A tőlük megszerzett eszközt megpróbálják arra használni, hogy visszahozzák vele Will emlékeit. Sikerül is felidéznie a történteket a Káli mellett ülő két ismeretlenről, akik végül megállították a szökőárat.

Helen apja, Gregory Magnus is ott volt Will halálon túli élményének szereplői közt. Gregory olyan nyomot adott, melynek segítségével Helen egy fejlett technikával rendelkező eszközre bukkant. Egy a tizenhatodik születésnapjára apjától kapott dísztárgy egy teljes város mini változatát jelenítette meg a Menedékben.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Fogadtatás[szerkesztés]

Az epizód a 3. évad Kali című első részére épült, azonban az események alakulásával egy új titokzatos történetszálat indított el. A th3tvobsessed.com cikkírója nagyszerűnek, ugyanakkor nevetségesnek véli a születésnapi ajándék által megjelenített mini várost.[1] A fanpop.com oldalán olvasható cikk íróját felvillanyozták az ijesztő abnormális lények és a remek befejezés. Pozitívan értékelte a történet folytonosságát, illetve a Cabal újbóli előtérbe kerülését, azonban bírálta a 3. évad megváltozott főcímzenéjét és az Alkonyat című filmre utaló poént is.[2][m 1] Az új epizódra kb. 1,4 millió amerikai néző volt kíváncsi, ami 33%-kal kevesebb az előző hetinél, azonban nagyban befolyásolhatta a vele egy időben futó Yankees-Rangers meccs.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 'Review - Sanctuary Season 3 Episode 2 Firewall' (angol nyelven). th3tvobsessed.blogspot.com, 2010. október 23. (Hozzáférés: 2010. október 26.)
  2. 'Sanctuary – I loved everything except the Twilight shout-out'. fanpop.com. (Hozzáférés: 2010. október 27.)[halott link]
  3. Seidman, Robert: 'Friday Cable Ratings: Sanctuary Down + Yankees/Rangers, Suite Life on Deck, Pair of Kings, Big Time Rush & Much More'. tvbythenumbers.com, 2010. október 25. [2010. október 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. október 27.)

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Will megkérdezi Nagyfiút, akit Christopher Heyerdahl alakít, hogy hogy tetszett neki az Alkonyat-sorozat, mire ő azt válaszolja, Marcus tetszett neki. Az Alkonyat-sorozatban Marcust szintén Heyerdahl alakítja.

További információk[szerkesztés]