Chimera (Sanctuary – Génrejtek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Chimera
Sanctuary – Génrejtek
4. évad, 9. epizód
Eredeti cím Chimera
Vendégszereplő Jonathon Young (Nikola Tesla)
Ian Tracey (Adam Worth)
Író James Thorpe
Rendező Martin Wood
Első sugárzás 2011. november 29.
Kronológia
Előző Fugue
Következő Acolyte
A Sanctuary – Génrejtek epizódjainak listája

A Chimera a Sanctuary – Génrejtek című kanadai sci-fi-fantasy televíziós sorozat negyedik évadjának kilencedik epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

A Menedék folyosóján egy géppók sétálgat Helen Magnus szobája felé. Magnus idejében elkapja, és próbálják kideríteni a célját. A jelek szerint Henryt és Willt is „megcsípte”, letöltve ezzel az agyukból származó információkat. A nyomozás közben Henry egy rejtett szektort talál a saját maga épített rendszerben, és rájön, hogy Nikola Tesla csinálta azt. Tesla még a praxisi események idején, amikor az eltűnt csapat koordinátáira igyekezett rábukkanni, akkor csatlakoztatta a géppókot a számítógépes hálózatra. Sajnálatosan a géppók nyomot hagyott maga után, egy nannitot, és bár Tesla egy rejtett szektorba helyezte azt, egy későbbi rendszerkarbantartás során, amikor a tűzfalak egy pillanatnyira nem védték a rendszert, az kiszabadult, és szabadon engedte a géppókot. Nikola és Magnus a számítógépes rendszerre csatlakozik, ezzel a Menedék egy virtuális változatában találják magukat. Találkoznak egy Adam Worth alakjában megjelenő interfésszel, aki segítségükre van. Teslának sikerül a nannitot karanténba helyezni, így visszatérhetnek a való világba. Ami azonban nem sikerül, továbbra is a virtuális épületben vannak, mert Adam nem akarja elengedni őket. Tesla elektromágneses képességével próbálnak túljárni az eszén, de sikertelenül. Végül Will is a virtuális térbe megy, hogy kisegítse őket. Adam csapdába ejti őket, majd kényszeríti Magnust, hogy válasszon a két férfi közül: az egyikük a virtuális világban marad Magnussal örökre, a másik testében pedig Adam a valódi világba juthat. Magnus Willt választja ki erre, és amikor Adam valós testbe kerül, onnantól már Tesla és Magnus irányítják a számítógépes valóságot. Kiszabadítják magukat és Adamet visszazárják abba a világba.[1][2]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Chimera című epizódot az eddig péntek este 10 órai vetítési időpont helyett áthelyezték kedd estére. A november 29-én sugárzott epizódot kevesebb, mint egy millióan nézték meg.[3]

Források[szerkesztés]

  1. SyFy's Sanctuary Faces a Chimera. scifipulse.net. (Hozzáférés: 2011. november 30.)
  2. Sanctuary preview: Old frenemies return in Chimera. redeyechicago.com, 2011. november 29. (Hozzáférés: 2011. november 30.)
  3. Tuesday Cable Ratings: 'Sons of Anarchy' Revs Higher, Tops 'Storage Wars' Again; 'Covert Affairs' Up + 'SuperSmackdown' & More. TV by the Numbers, 2011. november 30. (Hozzáférés: 2011. december 17.)

További információk[szerkesztés]