Red Dot Design Award

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Red Dot Design Award logója

A Red Dot Design Award azaz "piros pont" díj eredete 1955-re nyúlik vissza, három fő területen adományozzák: termék design, kommunikációs design és design koncepció. Az innovatív pályamunkákkal 18 kategória valamelyikében lehet indulni, a résztvevők száma évről évre fokozatosan növekszik. Több mint hatvan országból érkeztek nevezések, Algériától az Amerikai Egyesült Államokig; 2011-ben első alkalommal Nepál és Fehéroroszország is a részt vevő államok között volt. Különösen az információs technológia, a telekommunikáció és az elektronika területe a legkedveltebb.

Kategóriák[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Több, mint 11 000 beadvánnyal 61 országból a nemzetközi "Red Dot Design Awards" a világ legnagyobb és leghíresebb[forrás?] designversenye. A piros pontot három különböző kategóriában ítélik oda :

Termék design / Design csapat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A legrégebbi díj a termék design díj. A design csapat díját 1991 óta osztják ki. Olyan csapatok kapják, akik következetesen hatással voltak a nemzetközi piacokra. Az díjazottak között olyan nevek szerepelnek, mint Siemens (1995), Apple Computers (2001), BMW Group (2007), Bose Design Center (2008), Opel (2008 és 2010).

Kommunikációs design[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A kommunikációs díjat 1993 óta adják ki, vállalati design, interaktív média vagy zenei design témában. 2008 óta design ügynökségek is kaphatnak díjat.

Design koncepció[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2005 óta díjazzák kifejezetten a design, ötlet, vízió terveket, amelyek újak, kreatívak és izgalmasak.

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]