Penny (Agymenők)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Penny
Agymenők-szereplő
Kaley Cuoco, a Pennyt alakító színésznő
Kaley Cuoco, a Pennyt alakító színésznő
Megszemélyesítője Kaley Cuoco
Neme
Lakóhelye Los Angeles

Penny az amerikai CBS csatorna által bemutatott Agymenők című szituációs komédiájának egyik főszereplője. Megformálója Kaley Cuoco.

Élete[szerkesztés]

Penny 1986 novemberében vagy decemberében született. Sheldon Cooper és Leonard Hofstadter már ott lakik a házban, amikor beköltözik a szemközti lakásba. Egyszerű lány, aki Omahából, Nebraska államból költözött Los Angelesbe. Pincérnőként dolgozik a Sajttorta Gyár (Cheesecake Factory) nevű étteremben, de a vágya az, hogy hollywoodi színésznő lehessen. Életstílusa merőben eltér szomszédai életvitelétől. Nem kiemelkedően okos, nem végzett főiskolát. Van egy (tévedésből) „leves” jelentésű kínai tetoválás a feneke jobb oldalán. (Ő azt hitte, hogy „bátorság” a jelentése.) Később egy sütiszörnyet ábrázoló kép is a bőrére kerül. Folyamatosan randizik, keresi az igazit, szereti az izmos, durva férfiakat. Végül Leonard próbálkozásai rövid időre sikerrel járnak nála, így a boldogságot is megkapja. Azonban hamarosan szakítanak, mert Penny nem akarja lekötni magát, de továbbra is barátok maradnak. Se veled-se nélküled kapcsolatuk végül házassággal végződik a 9. évad nyitóepizódjában. Gyakran van pénzzavarban, ilyenkor a fiúk pénzt kölcsönöznek neki.

Családja[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Penny vezetéknevét a sorozatban sosem említik, de Chuck Lorre, a sorozat egyik alkotója állítólag egyszer említette, hogy valójában Barringtonnak hívják.[1][2]

Jegyzetek[szerkesztés]