Az Agymenők epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ezen az oldalon az Agymenők (angolul The Big Bang Theory) című amerikai televíziósorozat epizódjainak listája található.

A sorozat két társadalmi életre alkalmatlan csodabogárról szól, Leonardről (Johnny Galecki) és Sheldonról (Jim Parsons), akik a gyönyörű, de teljesen átlagos lánnyal, Pennyvel (Kaley Christine Cuoco) szemben laknak. Amikor Leonard beleszeret Pennybe, Sheldon megpróbálja lebeszélni róla, mert úgy véli, hogy barátja egy elérhetetlen álmot kerget.

Az első (igazából próbaepizód) rész kivételével (pilot), a The Big Bang Theory epizódjai mindig „A”-val, vagy „Az”-zal (The) kezdődnek, és egy tudományos(kodó) kifejezéssel végződnek, amely valamilyen formában utal az epizód cselekményére (pl.: „The Hamburger Postulate” = „A hamburger-posztulátum”, „The Tangerine Factor” = „A mandarin-tényező”). A magyar szinkron nem követi minden esetben ezt az elgondolást.

Sorozat összefoglaló[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Évad Epizódok Eredeti
bemutató
Évad
premier
Évad
befejezése
DVD megjelenés ideje Nézők
(millió)
1. régió 2. régió 4. régió
1 17 2007 – 2008 2007. szeptember 24. 2008. május 19. 2008. szeptember 2. 2009. január 12. 2009. április 3. 8,31
2 23 2008 – 2009 2008. szeptember 22. 2009. május 11. 2009. szeptember 15. 2009. október 19. 2010. március 3. 10,00
3 23 2009 – 2010 2009. szeptember 21. 2010. május 24. 2010. szeptember 14. 2010. szeptember 27. 2010. október 13. 14,12
4 24 2010 – 2011 2010. szeptember 23. 2011. május 19. 2011. szeptember 13. 2011. szeptember 26. 2011. október 5. 13,14
5 24 2011 – 2012 2011. szeptember 22. 2012. május 10. 2012. szeptember 11.[1] 2012. szeptember 3.[2] 2012. október 3.[3] 15,82
6 24 2012 – 2013 2012. szeptember 27.[4] 2013. május 16. 2013. szeptember 10. N/A N/A N/A
7 24 2013 – N/A 2013. szeptember 26. N/A N/A N/A N/A N/A

Első évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. Pilot 2007. szeptember 24. Az új szomszéd 2009. december 27.
Két briliáns („közös IQ-juk 360”), fiatal fizikus, Leonard és Sheldon, akik azon „ragyogó elmék” közé tartoznak, akik tudják, hogy hogyan működik az univerzum. De a PhDjük nem segít nekik, hogy hogyan viselkedjenek a többi emberrel, főképp a nőkkel. Minden megváltozik, mikor a szabad lelkű, frissen pasi nélkül maradt szépség (név szerint Penny) a szomszédjuk lesz. Amikor Leonard és Sheldon találkozik Pennyvel, Leonard egyből érdeklődni kezd a lány iránt („A gyerekeink okosak és szépek lesznek.”), de Sheldon fél, hogy a barátja egy olyan ábrándot űz, ami sosem válik valóra („De főleg képzeletbeliek.”) Leonard és Sheldon az éjszakáit Klingon Scrabblet játszva tölti társadalmi életre alkalmatlan barátaival, akik szintén kockák, Howard Wolowitz-cal (aki folyton nőt keres magának) és Rajesh Koothrappalival (aki enyhe személyiségzavara miatt képtelen nőkhöz beszélni). Azonban Leonard úgy látja, hogy Pennyben rengeteg lehetőség rejlik, többek között maga a szerelem. Leonard annyira belebolondult Pennybe, hogy miután hagyja, hogy használja az ő tusolójukat (mivel Pennyé eltörött), beleegyezik, hogy megpróbálja visszaszerezni a lány tévéjét annak volt barátjától, Kurttől. Leonard próbálkozása megbukik, majd ő és Sheldon, aki bár nem akart, de mégis vele tartott, nadrág és tévé nélkül térnek vissza. Penny nagyon sajnálja az egészet, ezért meghívja őket és barátaikat egy vacsorára.
2. The Big Bran Hypothesis 2007. október 1. Rendmánia 2010. január 3.
Sheldon és Leonard felvisz Penny lakásába egy csomagot, ami neki érkezett. Sheldont nagyon zavarja, amikor meglátja, hogy Penny lakása mennyire rendetlen. Még aznap este, mikor Leonard alszik, Sheldon besurran Penny lakásába, majd kitakarítja azt és rendet rak. Leonard rajtakapja és megpróbálja leállítani, de Sheldon hajthatatlan. Másnap reggel rájukordít, majd Leonard suttogva kérdezi Sheldontól, hogy hogyan jöhetett rá a lány, hogy ők tették. (Sheldon hagyott egy ruhaelrendezési tervet Penny szekrényében.) Sheldon odamegy bocsánatot kérni, de Penny nem hisz neki és mérges marad. Később Leonard megy bocsánatot kérni, akit Penny megölel és azt mondja, hogy „Semmi baj.”

Az epizód címe arra utal, hogy Sheldon a gabonapelyheket rosttartalom szerint rakja sorrendbe.

3. The Fuzzy Boots Corollary 2007. október 8. Randivágy 2010. január 9.
Amikor Leonard látja, hogy Penny egy fiúval csókolózik az lakása előtt, ledöbbenve azt hiszi, hogy a lány „dobta” őt. A srácok meggyőzik, hogy hívjon meg valakit a munkahelyén randevúzni, de mikor megpróbálja a terv kudarcba fullad, ugyanis a szintén tudós Leslie Winkle (Sara Gilbert) visszautasítja, így még depressziósabbá válik. Leonard egyre mélyebb depresszióba süllyed (ami azzal jár, hogy macskavásárláson gondolkozik és emo-zenét hallgat, majd Sheldon (hogy elkerülje, hogy macskájuk legyen), rámutat, hogy Leonardöt igazából nem is utasította vissza Penny, mivel még meg sem kérdezte, hogy randizna-e vele. Leonard igazat ad neki, majd rögtön meg is kérdezi Pennyt, hogy elmenne-e vele vacsorázni, csak épp azt mondja a lánynak, hogy a srácokkal együtt esznek majd valahol. Leonard végül elmegy a randira, majd sűrű bocsánatok közepette indokokat talál ki, hogy a többiek miért nem mentek el az étterembe.

A randevún Penny megemlíti, hogy a fiú, akit Leonard látott igazából nem a barátja, és azt is elmondja, hogy van egy olyan szokása, hogy szakítás után összejön egy hétvégére egy sráccal, hogy így tegye túl magát a szakításon. Leonard teljesen izgatottá válik, egyre jobban érdekli a téma, majd hirtelen megsebesül az asztal alatt és ezért Penny hazaviszi. Leonardnek nincs bátorsága bevallani az igazi érzéseit Pennynek, habár a lány rákérdez, hogy ez egy randi volt-e.

Az epizód címe a Leonard által vásárolni akart macska nevére utal.

4. The Luminous Fish Effect 2007. október 15. Kirúgva 2010. január 10.
Sheldont kirúgják az egyetemen, ahol dolgozott, mert elmondja új főnökének, Dr. Eric Gablehausernek (Mark Harelik), hogy szerinte tehetségtelen. A változás miatt Sheldon depresszióssá válik, amin Leonard úgy próbál meg segíteni, hogy elhívja Sheldon édesanyját (Laurie Metcalf). Amikor a nő megérkezik, a srácok észreveszik, hogy teljesen másfajta nőre számítottak. Sheldon mamája gyakorlatias, édes és őszinte keresztény. („A tudományos dolog Jézus urunktól van.”) Kis várakozás után az anyja ráveszi Sheldont, hogy kérjen elnézést a főnökétől és így visszakapja az állását. (A bocsánatkéréskor a nő kikezd Dr. Gablehauserrel.) Sheldon megkérdezi édesanyját, hogy Dr. Gablehauser lesz-e az új apukája, mire az anyja így válaszol: „Meglátjuk...”

Az epizód címe arra utal, hogy amikor Sheldon elveszti munkáját, idejét világító halak kitenyésztésével és poncsók szövésével tölti.

5. The Hamburger Postulate 2007. október 22. Az egy-éjszakás kaland 2010. január 16.
Leonard együtt tölti az éjszakát kutatótársával, Leslie-vel, ám a lány reggel közli vele, hogy csupán egyéjszakás kalandnak tekinti a történteket.
6. The Middle Earth Paradigm 2007. október 29. A buliállat 2010. január 17.
Penny meghívja a fiúkat a jelmezes halloweeni bulijára, először elutasítják a meghívást,de végül elmennek. A buliban Sheldon Doppler-effektusnak öltözik (amit senki nem ért a barátain kívül), Raj nem tud beszélni a nőkhöz, mégis felszed valakit (az enyhén ittas és fecsegésre hajlamos lánynak imponál, hogy valaki képes őt végighallgatni), Leonard pedig Frodónak öltözik be. Később a partin megjelenik Penny ex barátja Kurt. Leonard és Kurt összevesznek, kis híján össze is verekszenek, de Penny közéjük áll. Később Penny bekopogtat Leonardhoz, és elnézést kér tőle Kurt durvasága miatt, majd megcsókolja Leonardot. Leonard szelíden elküldi, mert nem akarja kihasználni, hogy részeg, ám amikor észreveszi, hogy Kurt tanúja volt a csóknak, kárörvendően ráförmed: "Bizony ám, így megy ez nálunk, a Megyében., majd gyorsan becsukja és bereteszeli az ajtót.
7. The Dumpling Paradox 2007. november 5. Csak szex 2010. január 23.
Penny egyik bulizós barátnője, Christy Nebraskából összejön Howarddal. Christy bárkivel lefekszik, aki vásárolgat neki, és amikor ezt Howard hallja Pennytől, azonnal kihasználja. Átveszik az uralmat Penny lakása felett, ezért Penny Leonardnál és Sheldonnál alszik éjszaka. Howard elmegy, ezután Penny átveszi a helyét a Halo 3 nevű játékban, ami meglepően jól megy neki, Sheldon nem kis bosszúságára, akit többször is szabálytalanul megfragel. Sheldont zavarja, hogy csak hárman vannak, mivel a Halo 3 multiplayerével játszanak, más csapatok ellen, és ehhez szükséges egy negyedik fő. Később megint elhívják Pennyt Halot játszani, aki nem fogadja el a meghívást, mivel táncolni megy. Utána elmennek Howardért, hátha van valami kis esélye, hogy otthagyja Christyt a Halo miatt. De nincs szükség rábeszélésre, mert Howard kiállhatatlan anyja és Christy (aki szintén nem egy angyal) összevesznek.
8. The Grasshopper Experiment 2007. november 12. Indiai módra 2010. január 24.
Raj webkamerán keresztül bemutatja szüleit Dr. és Mrs. V. M. Koothrappali-t barátainak. Raj szülei elintéznek egy randit Lalita Gupta-val, Raj gyerekkori barátjával, aki fogorvos lett. Azonban, mindenki óriási meglepetésére, Sheldon - szándéktalanul - lecsapja a kezéről a nőt, mivel Lalita egy gyermekkorában hallott mesére emlékezteti, ami egy csodaszép indiai hercegnőről szól. Sheldon és Lalita együtt vacsoráznak, de aztán szétválnak, amit Sheldon úgy indokol, hogy minek találkoznának, amikor van már fogorvosa.
9. The Cooper-Hofstadter Polarization 2008. március 17. Elbaltázott előadás 2010. január 30.
Leonard egy levelet talál a szemetesben, amiben meghívják őt és Sheldont, hogy tartsanak előadást egy közös kutatásukról. Sheldont nem érdekli a dolog, így nem megy, és Leonardnak is megtiltja (mivel Sheldon kutatási eredményeiről van szó, így előadást tartani róluk az engedélye nélkül, meglehetősen vitatható cselekedet). Leonard szembeszáll vele, és azt mondja, el megy egyedül. Emiatt összezördülnek, Penny próbál segíteni nekik, de csak ront a helyzeten.
10. The Loobenfeld Decay 2008. március 24. Hazugságok útvesztője 2010. január 31.
Penny szerepet kap a Rent-ben, Sheldon és Leonard meghallják, hogy borzasztóan énekel. Leonard hazudik, hogy ne kelljen elmennie az előadásra de nem akarja megbántani. Sheldon aggódik, hogy Leonard hazugsága nem elég jó ezért kitalál egy bonyolultabbat. Felbérel egy színészt, hogy eljátssza a nem létező drogfüggő unokatestvérét, aki meggyőzi Pennyt, hogy mindez igaz. Végül Leonardnak felvételről meg kell néznie, ahogy Penny énekel.
11. The Pancake Batter Anomaly 2008. március 31. Fránya nátha 2010. február 6.
Sheldon influenzás lesz, emiatt még kibírhatatlanabbul viselkedik, mint szokott. Leonard elmenekül. Azt hazudja, hogy dolgozik, de közben a Majmok bolygója-összest nézi egy moziban Wolowitz-cal és Koothrappalival. Sheldon Pennyre marad. A moziban Howard rálép Leonard szemüvegére, aki ezért kénytelen hazamenni. Észrevétlenül szeretne belopózni a lakásba, de Penny felfedezi őt. Végül Leonard sorsába beletörődve gondoskodik a nyafogó Sheldonról.

Az epizód alatt megtudjuk, hogy Sheldon felcímkézte a konyhai edényeket, azok mire használandók. Leonard utólag értesül arról, hogy némelyik edény, pl. a palacsintatészta-keverő, nem a főzésre szolgál, mivel Sheldon ágytálként használja, amikor beteg.

12. The Jerusalem Duality 2008. április 14. A csodagyerek 2010. február 7.
Egy új, zseniális 14 éves fiú érkezik a kutatóintézetbe Észak-Koreából. Sheldon teljesen összetörik, amikor kiderül, hogy a gyerek nála fiatalabban szerezte meg tudományos fokozatát. Felhagy elméleti fizikai kutatásaival és a Nobel-békedíj elnyerését tűzi ki új célként maga elé: az arab-izraeli konfliktus megoldására új Jeruzsálem felépítését javasolja a mexikói sivatagba.

Barátai segíteni szeretnének rajta, ezért összeesküvést szőnek a fiú ellen. Apa-lánya nyílt napot rendeznek, hogy eltereljék a fiú figyelmét a tudományról. A terv sikerül: a fiú még a csajozásban is ügyesebb a főszereplőknél. Viszont hamarosan hippi lesz, és elkallódik. A négy barátnak bűntudata van, amikor meglátják a parkban füvező, alkoholizáló gyereket, csak Sheldonnak nincs: „Kit érdekel, gyenge volt!”

13. The Bat Jar Conjecture 2008. április 21. Szellemi fölény 2010. február 13.
A fiúk egy fizikai versenyen vesznek részt. Sheldont kizárják a csapatukból, ezért úgy dönt, saját csapatot alapít, és így száll szembe a többiekkel. Sheldon helyét Leslie Winkle veszi át Leonardék csapatában. Sheldon saját csapatot szerez az egyetem takarítószemélyzetéből. A végső és döntő kérdés egy nagyon nehéz integrálegyenlet, amit senki nem tud megoldani, csak Sheldon akcentussal beszélő csapattársa, aki hazájában, Oroszországban asztrofizikus volt, de nem tudott megélni belőle. Sheldon nem hiszi, hogy bárki más okosabb lehet nála, ezért azt kéri a bírától (Dr. Gablehouser), hogy hagyja figyelmen kívül a választ, azonban a válasz jó volt. A versenyt így Leonard és csapata, a P. M. S. nyeri (Perpeetum Mobile Sereg, szójáték a premenstruációs szindróma rövidítésével való összecsengésre).
14. The Nerdvana Annihilation 2008. április 28. Az időgép 2010. február 20.
A neten Leonard vesz egy „időgépet”, egy díszletet az 1960-as filmből, a The Time Machine-ből (Az időgép), azt hiszik az egy miniatűr változat, de kiderül, hogy valós méretű.
15. The Porkchop Indeterminacy 2008. május 5. Az ikertesók 2010. február 27.
A többiek megdöbbenésére Sheldon bemutatja a vonzó ikertestvérét, Missy-t. A fiúk megpróbálnak ráhajtani Missy-re, akit végül Penny ment meg. Raj gyógyszeres kezelést vállal, hogy beszélni tudjon Misty-vel, de elmúlik a gyógyszer hatása, és Raj megint elnémul. Leonard bebeszéli Sheldonnak, hogy Missy bátyjaként, joga van eldönteni, kivel fekszik le a húga. Sheldon nem képes barátait megakadályozni abban, hogy udvaroljanak Missynek (Sheldon ugyanis egyiküket sem tartja szóba jövő partnernek), de erre nincs is szükség, mert Missy lekoptatja őket, végül pedig ágyékon rúgja az bátyját, amikor megtudja, hogy beleszólt a magánéletébe.
16. The Peanut Reaction 2008. május 12. Mogyorós csoki 2010. március 6.
Penny megtudja, hogy Leonard-nek még soha sem volt születésnapi bulija, ezért úgy dönt, rendez neki egyet. Leonard születésnapján kiderül, hogy Sheldon nem vett neki ajándékot, ezért Penny-nek kell vennie valamit. Közben Howard próbálja távol tartani Leonard-öt a buli helyszínétől, és ezért még az allergiáját is kihasználja, mogyorós csokit eszik, amitől ödémás lesz, így Leonardnek kórházba kell vinnie. Penny hálából megígéri, hogy összehozza Howard-ot egy barátnőjével (ezt később meg is teszi).
17. The Tangerine Factor 2008. május 19. A mandarinos csirke 2010. március 20.
Penny dobja a fiúját, amiért a szexuális életükről írt a blogján. Leonard randira hívja Penny-t, de mindketten félnek, hogy a randi elronthatja a barátságukat, ezért Sheldontól kérnek tanácsot, a Schrödinger macskája kísérletet használva magyarázza el, hogy jó és rossz kimenetele is lehet a randijuknak.

Második évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. (18) The Bad Fish Paradigm 2008. szeptember 22. Elbaltázott randi 2010. március 27.
Penny és Leonard randiznak, Howard és Raj pedig kémkedik utánuk. Penny elmondja Leonardnak, hogy szerinte lassítaniuk kellene. Sheldon megtudja Pennytől, hogy nem végzett főiskolát. A lány megkéri, tartsa ezt titokban, mert szégyelli, hogy butának tűnik a szuperintelligens Leonard mellett, de mivel Sheldon nem tud frappánsan hazudni, inkább elköltözik Rajhez. Leonard megtudja, Penny azt mondja, azért hazudott, mert félt, hogy nem lesz elég okos hozzá.
2. (19) The Codpiece Topology 2008. szeptember 29. A gyertyatartó 2010. április 3.
Leonard, miután meglátja Penny-t az új fiújával, úgy dönt, hogy felmelegíti kapcsolatát Leslie Winkle-el. Sheldon nemtetszését fejezi ki Penny-nek, arról hogy, Leonard az ellenségével jár, majd Penny tanácsára jóváhagyja a kapcsolatukat. Ezek után Leslie és Sheldon vitázni kezd a hurok kvantumgravitációról, melyben Leslie azt várja, hogy Leonard őt támogassa, de ő Sheldon pártjára áll, ezért Leslie szakít vele.
3. (20) The Barbarian Sublimation 2008. október 6. Virtuális élet 2010. április 10.
Sheldon Age of Conan-t játszik, amikor Penny megzavarja őt, mert kizárta magát a lakásából. Sheldon behívja őt a lakásba, hogy ott várjon a lakatosra, és eközben Penny-t érdekelni kezdi a játék, amivel Sheldon játszik és hamar a függőjévé válik. Sheldon próbálja visszazökkenteni Penny-t azzal, hogy interneten keres számára partnert. Végül Penny leáll a játékkal miután rájön, hogy belement egy virtuális randiba Howarddal.
4. (21) The Griffin Equivalency 2008. október 13. A hírnév ára 2010. április 17.
Raj bekerült a People magazinba egyik felfedezése miatt, ezzel irigységet keltve a többiekben. Raj-nak gyorsan a fejébe száll a hírnév, munkahelyén kiemelt bánásmódban részesül és Penny-t is meghívja a People magazin fogadására, ami után ittas állapotban a barátnőjeként mutatja be Penny-t a szüleinek. Másnap Raj egy cetlin próbál bocsánatot kérni a történtekért, de Penny kikényszerít belőle egy alig hallható bocsánatkérést.
5. (22) The Euclid Alternative 2008. október 20. A vitatkozás nagymestere 2010. április 24.
Leonard éjszaka dolgozik egy kísérleten, ezért nem tudja Sheldont reggelente dolgozni vinni, ezért más közlekedési módot kell találnia. A többiek nem hajlandók Sheldont fuvarozni az idegesítő természete miatt, inkább azt javasolják, tanuljon meg vezetni. Sheldon a nappaliban gyakorol egy szimulátoron, nem sok sikerrel. Később úgy dönt, az irodájába költözik, hogy ne kelljen utaznia. Végül Leonard bevallja, hogy már egy hete végzett az éjszakai kísérlettel.
6. (23) The Cooper-Nowitzki Theorem 2008. november 3. Rajongók kíméljenek 2010. május 1.
Leonard és Sheldon előadása után egy végzős diák, Ramona Nowitzki megszállottja lesz Sheldonnak és befurakszik az életébe, mint barátnő és asszisztens. A lány hasznosnak bizonyul Sheldon munkájában, de az nem tetszik neki, hogy megvonja tőle a szórakozást. Később Sheldon rájön, hogy egyfajta kapcsolat van közte, és Ramona között, ezért segítséget kér Penny-től és Leonard-től, hogy megszabaduljon tőle - sikertelenül. Végül akkor dobja Sheldon a lányt, amikor az osztozni akar Sheldon kutatásában elért eredményén.
7. (24) The Panty Piñata Polarization 2008. november 10. Ha harc, hát legyen harc 2010. május 8.
Amikor Penny kábeltévéje leromlik, a fiúkhoz kezd átjárni Topmodell leszek!-ek nézni. Sheldon kitiltja Pennyt a lakásukból sorozatos szabályszegés miatt, emiatt harc alakul ki köztük. Leonard úgy dönt, segít Penny-nek és odaadja neki Sheldon anyjának telefonszámát. Ezután Sheldont bocsánatkérésre kényszeríti az anyja. Eközben Howard és Raj megtalálja a következő Topmodell leszek! ház helyszínét kémrepülők és műholdak segítségével, ahová kábelszerelőként állítanak be.
8. (25) The Lizard-Spock Expansion 2008. november 17. Fogd a nőt, és fuss! 2010. május 15.
Howard úgy gondolja megtalálta lelki társát Dr. Stephanie Barnett személyében, akit meghív egy titkos létesítménybe, hogy irányítsa a marsjárót, de rosszul sül el a dolog, mert a marsjáró elakad egy árokban. Később Leonard elmegy Howardhoz, hogy elmondja, járni kezdett Stephanie-val, de a lány egy telefonhívással megelőzi. Howard nagyon dühös lesz Leonard-re, de csak addig, amíg Stephanie meg nem hívja hozzá egy barátnőjét, hogy duplarandira mehessenek.
9. (26) The White Asparagus Triangulation 2009. november 24. Egy igazi férfi 2010. május 22.
Sheldon Dr. Stephanie Barnettet tartja Leonard eddigi legtolerálhatóbb barátnőjének, ezért próbál a kapcsolatukban segíteni, mert szerinte máskülönben Leonard elrontaná. Követi őket szinte mindenhová és próbálja jó színben feltüntetni Leonard-ot. Később Sheldon megváltoztatja Leonard állapotát a Facebook-on "kapcsolatban"-ra, Leonard emiatt aggódni kezd, de kiderül, hogy Stephanie is megváltoztatta az övét. Sheldon győzelmet hirdet önmagának.
10. (27) The Vartabedian Conundrum 2009. december 8. Szakíts, ha tudsz 2010. május 29.
Stephanie odaköltözik Leonard-hoz, bár Leonard ezt nem ismeri el. Sheldon állandó csengésre panaszkodik a fülében, ezért megvizsgáltatja magát Stephanie-val. Amikor Penny felbukkan a fiúk lakásán, kiderül, hogy róla még senki sem szólt Stephanie-nak. Leonard rájön, hogy a kapcsolatuk Stephanie-val túl gyors, ezért próbálja rávenni, hogy költözzön ki. Habár a szakításukat nem mutatták, Stephanie több epizódban már nem szerepelt.
11. (28) The Bath Item Gift Hypothesis 2009. december 15. A rivális 2010. június 5.
Leonard találkozik egy vendég kutatóval, Dr. David Underhillel, akire irigy a külső adottságai miatt, de ettől még segít neki a kutatásában. Dr. Underhill megismeri, és járni kezd Penny-vel, aki később szakít vele, mert kiderül, hogy már házas. Sheldon úgy dönt, több fürdőszobai termékekkel teli kosarat vesz Penny-nek karácsonyra, hogy egyenértékben tudja viszonozni Penny ajándékát. Végül egy Leonard Nimoy által aláírt szalvétát kap Penny-től, amiért minden kosarat nekiad.
12. (29) The Killer Robot Instability 2009. január 12. Robotpárbaj 2010. június 12.
Howard feldühíti Penny-t, és emiatt ő durva dolgokat szól vissza, ettől Howard depressziós lesz, ezzel a többiek elvesztik a legfontosabb csapattagjukat a közelgő harcos-robot versenyben. Leonard azzal próbálja Howard-ot visszaszerezni a csapatukba, hogy elküldi hozzá Penny-t bocsánatot kérni. Howard beszélgetése Penny-vel azzal végződik, hogy megpróbálja megcsókolni őt, de Penny ettől ismét dühös lesz, és behúz neki egyet. Innentől Howard újra a régi.
13. (30) The Friendship Algorithm 2009. január 19. A barátkozás módszertana 2010. június 19.
Sheldon megtudja, hogy Barry Kripke használhatja az Open Science Grid számítógépet, ezért össze akar vele barátkozni, hogy hozzáférjen a géphez, de nem igazán érti, hogy hogyan kell barátkozni. Egy gyerekkönyvből vett segítség alapján sziklamászni megy Kripke-vel, majd otthon megszabadul Raj-tól, mint baráttól, hogy helyet csináljon Kripke-nek. Amikor megtudja, hogy nincs joga Kripke-nek megszabni, ki használhatja a gépet, Sheldon visszaveszi Raj-t.
14. (31) The Financial Permeability 2009. február 2. Anyagi zűrök 2010. június 26.
Penny-nek pénzügyi nehézségei vannak, ezért Sheldon pénzt kölcsönöz neki. Sheldont nem igazán érdekli, mikor kapja vissza a pénzt, Penny viszont idegesen kezd viselkedni és ingerülten reagál mindenre, ami a pénzügyi gondjaival kapcsolatos. Leonard megtudja, hogy Penny-nek pénzzel tartozik a volt fiúja, Kurt, ezért Sheldonnal elmennek hozzá, hogy visszakérjék a pénzt, de nem járnak sikerrel. Később Kurt visszafizeti Penny-nek a pénzt és újra összejön vele.
15. (32) The Maternal Capacitance 2009. február 9. Anya csak egy van 2010. július 3.
Leonard aggódni kezd, amikor megtudja, hogy az anyja, a sikeres pszichológus és neurológus Dr. Beverly Hofstadter látogatóba érkezik hozzájuk. Érkezéskor találkozik Penny-vel, aki mire felérnek a lakás ajtajához, már zokog a felkavart gyerekkori gondjai miatt. Sheldon rögtön jó kapcsolatot alakít ki Leonard anyjával, aki hasonló gondolkodású mint ő. Beverly a körülményeik alapján megállapítja, hogy Howard és Raj homoszexuális házasságban élnek.
16. (33) The Cushion Saturation 2009. március 2. Hol a párna? 2010. július 10.
Penny véletlenül rálő Sheldon kanapéjának párnájára egy paintball puskával, és nem tudják lemosni a festéket. Sheldon amikor ezt megtudja, kiborul. Közben Howard járni kezd Leslie-vel Leonard volt barátnőjével, majd elfogadja, hogy ő csak szexuális játékszer a kapcsolatukban. Végül Sheldon még mindig elégedetlen a kitisztított párnájával, ezért szándékosan kilövi Penny-t a saját csapatából a következő paintball játék során.
17. (34) The Terminator Decoupling 2009. március 9. Csajozós trükkök 2010. július 17.
A fiúk vonattal utaznak San Franciscó-ba, egy konferenciára, az utazás még izgalmasabbá válik amikor megtudják, hogy Summer Glau, a Terminátor – Sarah Connor krónikái sztárja is velük utazik. Rövidesen Raj, Howard és végül Leonard is megkörnyékezi a színésznőt. Eközben Sheldon rádöbben, hogy otthon hagyta a pendrive-ját, rajta a tanulmányával amit a konferencia vendégének, Dr. Smoot-nak akart megmutatni, ezért megkéri Penny-t, hogy küldje el neki e-mail-ben.
18. (35) The Work Song Nanocluster 2009. március 16. Az üzlet az üzlet 2010. július 24.
Penny kitalál egy házi készítésű hajcsatot, amiből jövedelmező otthoni munkát remél.

A fiúk segítenek neki a hatékonyabb készítésben és a marketingben. Leonard elkészíti a weboldalt és rögtön érkezik is egy ezer darabra szóló rendelés. A kezdeti öröm után rájönnek, hogy Leonard mellékelt egy egynapos szállítás opciót is a weboldalon, így egész éjjel dolgozniuk kell. Másnap reggel azt veszik észre, hogy ugyanonnan még egyszer ezer darabot rendeltek, ezért mindenki felmond.

19. (36) The Dead Hooker Juxtaposition 2009. március 30. Új bige a házban 2010. július 31.
Leonard és Sheldon lakása fölé új lakó költözik, egy vonzó szőke lány, Alicia. Ő is színésznő, mint Penny csak sikeresebb. A fiúkat persze elbűvöli Alicia és bármit megtesznek neki. Penny féltékeny lesz, mivel rájön, hogy már nem idegesítő és ijesztően okos kocka szomszédoknak tekinti őket, hanem kissé furcsa, de nélkülözhetetlen barátainak. Próbálja visszaszerezni a fiúk figyelmét, kínait visz nekik, felajánlja, hogy Csillagközi rombolót néz velük, és még egy kvantumfizikai viccet is megtanul. Később Aliciával összekapnak, Penny szerez egy monoklit, de végül visszakapja a fiúkat.
20. (37) The Hofstadter Isotope 2009. április 13. Hihetetlen de igaz 2010. augusztus 7.
Penny ajándékot keres az unokaöccse születésnapjára, ezért a fiúkkal tart a képregényboltba. Ott megismeri a bolt tulajdonosát, Stuart-ot, aki elhívja őt egy randira. A randi jól sikerül, de megzavarja őket Sheldon aki vitázni kezd arról, hogy kinek kellene lennie Batman utódjának. Sheldon nyeri a vitát amikor Stuart bejelenti, hogy fáradt és mennie kell, csak ekkor veszik észre, hogy Penny elaludt az unalomtól.
21. (38) The Vegas Renormalization 2009. április 27. Vegasi buli 2010. augusztus 14.
Leslie Winkle véget vet kapcsolatának Howarddal, aki ettől levert lesz. Leonard és Raj úgy döntenek, hogy elviszik őt Las Vegas-ba, hogy felvidítsák. Sheldon nem hajlandó menni, ezért otthon marad. Vegasban egy prostituált megkörnyékezi Raj-t, majd végül úgy döntenek Leonard-el, hogy befizetik hozzá Howardot. Howard hamar rájön hogy Mikaela prostituált, de ennek ellenére megköszöni az alkalmat Leonard-nek és Raj-nak. Közben Sheldon kizárja magát a lakásból, így kénytelen Penny-nél tölteni az éjszakát.
22. (39) The Classified Materials Turbulence 2009. május 4. Zűr az űrben 2010. augusztus 21.
Howard legújabb találmányát, egy űr-WC-t a Nemzetközi Űrállomáson fognak használni, ezen alkalomból minden barátjának új képregényt vesz. A képregényboltban Stuart tanácsot kér Leonard-tól a második randijára Penny-vel, de Leonerad féltékenységből tudatosan rossz tanácsokat ad neki. Másnap Leonard bocsánatot akar kérni, de Stuart elárulja, hogy a randi jól ment, addig amíg el nem kezdtek csókolózni és Penny Leonard-nek hívta őt. Közben Howard rájön, hogy hibázott és a WC el fog romlani, és többiekkel próbálják megtalálni a javítás módját, ami nem könnyű, mert egy súlytalanság állapotában végzett, minimális szerszámkészlettel való (az űrben végzett) javítási folyamatot kell szimulálniuk.
23. (40) The Monopolar Expedition 2009. március 11. Irány az Északi-sark! 2010. augusztus 28.
Sheldon részvételt nyer egy három hónapos Északi-sarki expedícióra, hogy bizonyítsa a húrelméletet. Sheldon úgy dönt, hogy elmegy, de szeretné, ha Leonard, Howard és Raj is vele tartanának. Bár eleinte vonakodnak attól, hogy három hónapot töltsenek együtt Sheldonnal, végül belegyeznek. Penny nyugtalan lesz, amikor megtudja, hogy Leonard is megy. Elmondja, hogy hiányozni fog neki, és egy nagy ölelést ad neki. Az indulás reggelén Leonard megkérdezi Penny-t az ölelésről, de Penny nem fedi fel valós érzelmeit.

Harmadik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. (41) The Electric Can Opener Fluctuation 2009. szeptember 21. Az elektromos konzervnyitó vallomása 2012. április 13.
Az Északi-sarkról hazaérve Sheldon megtudja, hogy Howard és Raj meghamisították a kísérletet, mert Sheldon elviselhetetlen volt, amikor nem a várt eredményeket kapta. Sajnos Sheldon hamarabb írt a Caltech egyetemre, mint megtudta volna, mi történt. A szégyen miatt lemond, és az anyjához költözik, akivel az őt visszatérésre csábító barátai szeme előtt hamar összeveszik (anyja kreacionista, Sheldon pedig evolucionista) és visszaköltözik Kaliforniába. Mint kiderül, ez a veszekedés is arról szólt, milyen jól ismerik az anyák a fiaikat, és csak jót akarnak nekik. Eközben Leonard és Penny kapcsolata sok viszontagság után révbe ér, az együttlét után azonban mindketten kínosan érzik magukat.
2. (42) The Jiminy Conjecture 2009. szeptember 28. Tücsök és bogár 2012. április 13.
Leonard és Penny kapcsolata változásokon megy keresztül. Kellemetlenül érzik magukat a történtek miatt, nem tudnak felengedni egymás társaságában ezért sokat isznak a következő randijukon. Mivel ez sem működik, úgy döntenek, ismét csak barátok lesznek. Amint ezt kimondták, mindketten meggondolják magukat, és ismét adnak egy esélyt a kapcsolatnak. Sheldon és Howard a legértékesebb képregényeikkel fogadnak egy tücsök faját (mezei vs. pirregő) illetően. Végül beviszik a tücsköt az egyetem rovarszakértőjéhez, aki Howard javára dönt, így Sheldon elveszti a képregényét.
3. (43) The Gothowitz Deviation 2009. október 5. Csajozós este 2012. április 20.
Sheldon a kísérleti patkányok mintájára azzal próbálja fejleszteni Penny-t, hogy az általa helyesnek ítélt viselkedésért csokoládéval jutalmazza őt. Howard és Raj gót-klubba mennek két lánnyal, majd egy tetoválónál kötnek ki, ahol beismerik, hogy nem gótok és inkább lemondanak a lányokról, minthogy tetováltassák magukat.
4. (44) The Pirate Solution 2009. október 12. A főnökök főnöke 2012. április 20.
Raj-nak új munkát kell találnia, különben visszaküldik Indiába. Vonakodva, de elfogadja Sheldon ajánlatát, miszerint mostantól neki fog dolgozni. Raj nélkül Howard magányos lesz és több időt tölt Leonard-el és Penny-vel, akik viszont kettesben szeretnének lenni, bár sajnálják elküldeni Howrdot.
5. (45) The Creepy Candy Coating Corollary 2009. október 19. A barátnőm barátnője 2012. április 27.
Sheldon benevez egy gyűjthető kártya versenyre, ahol megtudja, hogy Wil Wheaton - akire haragszik, mert nem ment egy sci-fi rendezvényre - is részt vesz a versenyen. Az utolsó játszmában Sheldon és Raj játszik Wil Wheaton és Stuart ellen, amiben Wheaton úgy győzi le Sheldont, hogy elhiteti vele, hogy a haldokló nagyanyja miatt hagyta ki azt a rendezvényt.
6. (46) The Cornhusker Vortex 2009. november 2. Az a fránya foci! 2012. április 27.
Sheldon a gyerekkorában Texasban untig megismert amerikai futball szabályait tanítja Leonard-nek, hogy be tudjon illeszkedni Penny barátai közé, de a beilleszkedés nem jár sikerrel. Ezalatt Raj elveszít egy papírsárkány versenyt Sheldonnal szemben, mert Howard otthagyat őt a legfontosabb pillanatban egy lány miatt.
7. (47) The Guitarist Amplification 2009. november 9. Békéltető tárgyalás 2012. május 4.
Leonard és Penny vitája kellemetlenül érinti Sheldont, így kiderül, hogy a szülei is sokat veszekedtek, mialatt felnőtt, ezért képtelen veszekedést hallani, mindenféle kényszercselekvést végez ilyenkor. Penny meghívja magához egy volt szerelmét anélkül, hogy megbeszélné Leonard-del, aki elég dühös lesz. Ezalatt a többiek is veszekedni kezdenek egymással és szüleikkel. Sheldon megpróbálja rávenni Penny-t, hogy bocsánatot kérjen Leonard-től, hogy ne kelljen veszekedést hallgatnia.
8. (48) The Adhesive Duck Deficiency 2009. november 16. Gyanús süti 2012. május 4.
Leonard, Raj és Howard egy kempingben várnak egy meteorzáport, de mindhárman kikészülnek a közeli kempingezőktől kapott "varázs"-sütiktől. Otthon Penny megcsúszik a zuhany alatt és kificamítja vállát, Sheldonnak kell őt kórházba vinnie. A kórházba vezető út lassú és Penny számára nagyon idegesítő, mivel Sheldon (amint ez egy előző epizódból kiderült) genetikailag képtelen” volt megtanulni autót vezetni.
9. (49) The Vengeance Formulation 2009. november 23. A bosszú képlete 2012. május 11.
Miután Howard új barátnője Bernadette megkérdezi, hogy merre tart a kapcsolatuk, Howard egy hétig kerüli őt, hogy dönteni tudjon a kérdést illetőleg. Közben Kripke kínos helyzetbe hozza Sheldont, akinek a szobájába héliumot fecskendezve, elvékonyítja a hangját, amikor egy rádióműsorban beszél. Ezek után Leonard és Raj meggyőzi Sheldont, hogy vissza kell vágnia. A visszavágás, ami egy exoterm reakció okozta habfürdőből áll Kripke számára, nagyon jól sikerül. Sajnos, amikor a bosszú megtörténik, az egyetem vezetősége és egy fontos (pénzt jelentő) küldöttség tárgyal a szobában, akik egy Sheldon által rögzített kárörvendő videoüzenetből azonnal értesülnek is az elkövetők (Sheldon, Raj és Leonard) kilétéről.
10. (50) The Gorilla Experiment 2009. december 7. A nők és a fizika?! 2012. május 11.
Bernadette érdeklődik Leonard munkája iránt, ezért ő meghívja a laborjába. Howard emiatt féltékeny lesz, ezért Leonard szól Bernadette-nek, hogy jobb lenne, ha nem találkoznának, ebből vita alakul ki Howard és Bernadette közt. Közben Bernadette érdeklődésétől Penny is féltékeny lesz, hogy ő nem ért annyira fizikához, hogy beszélni tudjon Leonard-el a munkájáról, ezért megkéri Sheldont, hogy tanítson neki fizikát. Sheldon azonban nem épp pedagógiai érzékéről híres.
11. (51) The Maternal Congruence 2009. december 14. Ittas anyós jelölt 2012. május 18.
Leonard anyja, Dr. Beverly Hofstadter érkezik látogatóba, aminek inkább Sheldon örül jobban. Leonard megtudja, hogy Sheldon jobban ismeri az anyját, mint ő maga. Még azt is Sheldon után tudja meg, hogy szülei válófélben vannak. Később Penny és Beverly elmennek inni, és mikor visszaérnek Beverly részegen megcsókolja Sheldont.
12. (52) The Psychic Vortex 2010. január 11. Édes négyes 2012. május 18.
Sheldon és Raj egy egyetemi bulin megismerkedik két lánnyal, akikkel később Sheldon lakásán Rock Band-et játszanak, és az éjszakát is ott töltik. Ezalatt Leonard és Howard egy duplarandira viszik Penny-t és Bernadette-et. Leonard meglepődik azon, hogy Penny hisz a jósokban, emiatt kigúnyolja. Később Howard tanácsára bocsánatot kér.
13. (53) The Bozeman Reaction 2010. január 18. A csapda visszavág 2012. május 25.
Leonard és Sheldon lakását kirabolják, ezért Howard segítségét kérik a legbiztosabb biztonsági rendszer létrehozásában. Sheldont később elfogja a rendszer, ezért úgy dönt, elköltözik egy biztonságosabb helyre. A Montana állambeli Bozeman mellett dönt, de amint megérkezik, máris kirabolják, így visszamegy Pasadénába.
14. (54) The Einstein Approximation 2010. február 1. A pláza Einsteinje 2012. május 25.
Sheldon egész éjjel fennmarad, hogy választ találjon egy fizikai problémára, aminek a megszállottjává válik. Úgy dönt, alantas munkát kell végeznie, mert Einstein is akkor találta ki a relativitáselméletet, amikor a postán dolgozott. Végül Penny mellett kezd dolgozni pincérként, fizetés nélkül. Amikor leejt egy tálcát, a törött tányérdarabok segítenek neki választ találni a problémára.
15. (55) The Large Hadron Collision 2010. február 8. Ami jár, az jár 2012. június 1.
Leonard bejelenti, hogy egy professzor helyett ő utazhat Svájcba a nagy hadronütköztetőhöz, és egy vendéget is vihet magával. Sheldon a szobatársi egyezmény miatt feltételezi, hogy őt viszi magával Leonard, de ennek ellenére ő Penny választja. Egy nappal az út előtt Penny megbetegszik ezért Leonard mégis Sheldonnnal akar menni, csakhogy ő is megbetegszik, ezért végül Raj-al utazik el.
16. (56) The Excelsior Acquisition 2010. március 1. Csöbörből vödörbe 2012. június 1.
Sheldon elszalasztja a lehetőséget, hogy találkozzon a képregénylegendával, Stan Lee-vel, mert bíróságra kell mennie egy közúti büntetés miatt, amit azért kapott, mert áthajtott a piros lámpán, amikor Penny-t vitte kórházba. Penny kárpótlásul megszerzi Stan Lee címét és beállítanak hozzá hívatlanul, aminek távoltartási végzés lesz a vége. Sheldon azonban elégedett, mert van már két hasonló „dedikált” végzése (az egyik Leonard Nimoytól), így lassan egész gyűjteménye alakuhat ki.
17. (57) The Precious Fragmentation 2010. március 8. A gyűrű ura 2012. június 8.
A fiúk egy nagy doboz filmes ereklyével térnek haza egy garázsvásárról, amiben megtalálható egy kellék gyűrű is a Gyűrűk Ura filmekből. Veszekedés után egy versennyel döntik el, hogy kié legyen: mindenki megfogja egyszerre, és azé lesz, aki a legtovább bírja. Penny eltereli Leonard figyelmét, ezért ő feladja a versenyt, a többiek pedig elalszanak. Másnap Leonard azt állítja, visszaküldte a gyűrűt a tulajdonosához, de igazából megtartotta.
18. (58) The Pants Alternative 2010. március 22. Lámpaláz 2012. június 8.
Sheldonnak segíteni próbálnak a többiek legyőzni a nyilvános beszédtől való félelmét, hogy átvehessen egy díjat. Leonard pszichológiailag segíti Sheldont, Penny segít neki új öltönyt vásárolni, Raj pedig indiai meditációval próbálkozik. Részben ügyetlenségük, részben Sheldon beképzeltsége és túlkéőpzettsége miatt, a tréningek kevéssé használnak, így a díjátadón Penny alkoholt ad Sheldonnak erősítőként, aki részegen mondja el beszédét. Kiderül, hogy részegen Sheldon is éppoly normális, mint bármelyik másik átlagosan intelligens részeg: buta vicceket mesél, énekel, és a nadrágját is leveszi (bár utóbbit csak azért, hogy fizikai jelenségeket illusztráljon). A beszéd természetesen másnap már fenn van a youtube-on...
19. (59) The Wheaton Recurrence 2010. április 12. Civakodók 2012. június 15.
Penny és a fiúk bowlingozni mennek. A képregényboltos csapat ellen játszanak, akiket emberhiány miatt Wil Wheaton erősít. Sheldon bosszúra esküszik a korábbi kártyaversenyen történtek miatt. Leonard és Penny közben összevesznek, mert Penny nem képes kimondani, hogy szereti Leonard-öt, emiatt veszítenek. Wheaton beszél Penny-vel egy hasonló kapcsolatáról, majd később bevallja Sheldonnak, hogy direkt ugrasztotta össze Penny- és Leonard-öt, hogy legyőzzék őket.
20. (60) The Spaghetti Catalyst 2010. május 3. Dupla vacsora 2012. június 15.
Leonard és Penny szakítanak. Sheldon meghívatja magát Penny-hez vacsorára, de a többieknek nem szól róla. Később bevallja Leonardnak, akit nem zavar a dolog. Ezt követően Leonard és Penny úgy foglalkoznak Sheldonnal, mint elvált szülők a gyerekükkel, Penny még Disneylandbe is elviszi őt.
21. (61) The Plimpton Stimulation 2010. május 10. Keresd a nőt! 2012. június 22.
Dr. Elizabeth Plimpton kozmológus érkezik az egyetemre, állásinterjúra, Sheldon gondoskodik az útjáról és felajánlja, hogy szálljon meg a lakásán. Leonard megpróbálja lenyűgözni Elizabeth-et a munkájával, de ő inkább lefeküdni szeretne vele. Másnap Dr. Plimpton már Raj-t akarja ágyba vinni - a világhírű fizikusnő nemcsak enyhén nimfomán, de kissé perverz is. Végül Leonard azzal magyarázza Penny-nek a történteket, hogy Elizabeth egyszerűen hagyta magát.
22. (62) The Staircase Implementation 2010. május 17. A lift titka 2012. június 22.
Leonard elmeséli Penny-nek, hogyan ismerte meg Sheldont. Kiderül, hogy Sheldon nem szándékosan megakadályozta Leonard-öt, hogy leleplezzen egy titkos rakéta hajtóanyagot egy észak-koreai kémnőnek, és megmentette az életét is, amikor kiszámolta, hogy nem lesz elég ideje lemenni a lifttel egy rosszul kevert, instabil rakéta hajtóanyaggal - emiatt romlott el a lift. Kiderül, hogyan ismerték meg Howard-ot és Raj-t, és hogy hogyan nyilvánította magáénak a helyét a kanapén.
23. (63) The Lunar Excitation 2010. május 24. Ostobák kíméljenek 2012. június 29.
Leonard meghívja Penny-t a tetőn végzett kísérletükre, akinek, mint kiderül társasága van, így kettesben csatlakoznak a többiekhez. Később Penny részeg lesz és lefekszik Leonard-del, de másnap rájön, hogy hiba volt. Közben Howard és Raj az interneten keresnek Sheldonnak társat, és meglepetésükre találnak is. Sheldon nem hajlandó elmenni a randira, de Howardék megzsarolják, így mégis elmegy. Találkoznak Amy Farrah Fowlerel, aki Sheldonhoz hasonló viselkedésű.

Negyedik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. (64) The Robotic Manipulation 2010. szeptember 23. A robotkar szorításában 2012. június 29.
Howard egy robotkarral szolgálja fel a többieknek a vacsorát, majd később saját örömszerzésre használja, amikor egy kínos baleset miatt Leonard-nek és Raj-nak kell őt kórházba szállítani. Sheldon bejelenti, hogy utódot fog nemzeni Amy Farrah Fowlerel, amire Penny azt javasolja, hogy előbb randizniuk kellene. Mivel Sheldon nem tud vezetni, Penny viszi el őt, és próbál beszélgetni a furcsa párral.
2. (65) The Cruciferous Vegetable Amplification 2010. szeptember 30. Zöldséggel az örökéletbe 2012. július 6.
Sheldon úgy becsüli, hogy csak pár évvel fog lemaradni, az időről, amikor az ember képes lesz a tudatát gépekbe átültetni, ezért növényi étrendre tér át és edzeni kezd, hogy meghosszabbítsa életét. Még egy robotot is épít, ami helyette felvállalja az élet veszélyeit. Penny éttermében Sheldon a roboton keresztül észreveszi Steve Wozniakot, akitől autogramot szeretne az Apple II gépére, ezért elindul az étterembe, de elesik a lépcsőn és összetöri a gépet.
3. (66) The Zazzy Substitution 2010. október 7. Barátnő pótlók 2012. július 6.
Sheldon és Amy kitalálnak egy játékot, amiben meg ki kell találni, mi lenne a másik válasza egy, egy dologban eltérő alternatív világgal kapcsolatban. Amy később lekicsinyli Sheldon foglalkozását az övéhez képest, ezért szakítanak, a többiek nagy örömére. A szakítás miatt Sheldon a megszokottnál furcsább lesz, ezért befogad egy macskát, hogy azzal pótolja Amy-t. Végül Sheldon anyjának köszönhetően ismét kibékülnek.
4. (67) The Hot Troll Deviation 2010. október 14. A méret a lényeg 2012. július 13.
Howard találkozik a volt barátnőjével, Bernadette-el, akinek bevallja érzelmeit és segítséget kér Penny-től, aki segít abban, hogy újrakezdhessék kapcsolatukat. Eközben Sheldon és Raj arról vitatkoznak, hogy Raj-nek lehet-e saját asztala. Sheldon ellenzi, hogy az ő irodájában Raj-nak is asztala legyen, és emiatt kettőjük között harc alakul ki.
5. (68) The Desperation Emanation 2010. október 21. A kötöttség réme 2012. július 13.
Amy szeretné bemutatni az anyjának Sheldont, aki ettől megrémül és szakít vele. Mikor Amy elárulja, hogy csak az anyja kedvéért akarja, újra kibékülnek és Sheldon hajlandó Amy anyjával beszélni az interneten keresztül. Leonard ezalatt frusztrált amiért szinte mindenkinek van barátnője, kivéve őt. Howard megkéri Bernadette-et, hogy hozza össze Leonard-ot egy barátnőjével. Végül Leonard élete egyik legrosszabb randiját éli át.
6. (69) The Irish Pub Formulation 2010. október 28. Titkos randevú 2012. július 20.
Raj nővére Priya érkezik látogatóba és kiderül, hogy Leonard-el közös múltjuk van, annak ellenére, a Howarddal kötött egyezségük ellenére. Sheldon rájön, hogy lefeküdtek egymással és próbál kitalálni egy tökéletes hazugságot. Leonard nem tud tovább hazudni és bevall mindent, amiből az következik, hogy a többiek is bevallják egymás ellen elkövetet bűneiket.
7. (70) The Apology Insufficiency 2010. november 4. Kedves ellenségeim 2012. július 20.
Howard felsőszintű biztonsági engedélyt próbál szerezni, ezért az FBI egy ügynököt küld kikérdezni a barátait a múltjával kapcsolatban. Sheldon véletlenül elmondja, hogy Howard egy árokba vezette a marsjárót. Ezt követően próbál bocsánatot kérni Howardtól, de ő nem fogadja el. Később Sheldon felajánlja Howardnak a saját helyét a kanapén, amitől Howard megbocsát neki.
8. (71) The 21-Second Excitation 2010. november 11. A pizsamaparti 2012. július 27.
Sheldon, Leonard, Raj, és Howard késve érnek a moziba, és emiatt Sheldon folyton panaszkodik. Később Wil Wheaton is megérkezik, akit soron kívül beengednek, és emiatt a négy fiú már pont nem fér be a moziba. Egy oldalsó ajtón végül bejutnak a moziba és Sheldon ellopja a filmet. Közben Penny és Bernadette "csajos estet" tart, amihez Amy úgy dönt, hogy csatlakozik. Azt est folyamán Penny kiborul Amy egyik személyes kérdésén.
9. (72) The Boyfriend Complexity 2010. november 18. Kapórajött színjáték 2012. július 27.
Penny-hez az apja, Wyatt érkezik látogatóba, ezért megkéri Leonard-öt, hogy tegyen úgy, mintha még minding együtt lennének, mert ő az egyetlen fiú, akit az apja eddig kedvelt. Penny végül kitálal az apjának, majd miután elhagyja a szobát, Wyatt könyörög Leonard-nek, hogy fogadja vissza a lányát. Eközben Raj arra panaszkodik, hogy egy lány sem akarja őt megcsókolni, ami miatt Bernadette megsajnálja, és meg akarja csókolni. Howard azonban megelőzi, így ő csókolja meg Raj-t.
10. (73) The Alien Parasite Hypothesis 2010. december 9. Csajos este 2012. augusztus 3.
Amy-nek megtetszik Penny volt fiúja, Zack, akivel egy bárban találkoznak. Penny megpróbál összehozni neki egy randit Zackkel, ami hiábavalónak bizonyul, amikor Amy rájön, hogy Zack túl ostoba. Közben Howard és Raj birkózással próbálják eldönteni, hogy ki a jobb szuperhős és szárnysegéd közülük. Leonard-öt kérik fel bírónak, de csak körbe-körbe táncolnak birkózás helyett.
11. (74) The Justice League Recombination 2010. december 16. Parókás pancser 2012. augusztus 3.
A srácok rájönnek, hogy Penny újra együtt van a volt fiújával Zackkel, akinek az intelligenciahiányából gúnyt űznek. Zack később rájön a dologra, ezért a fiúk bocsánatot kérnek. A képregényboltban rájönnek, hogy Zack remek Superman lenne szilveszterkor, amikor az Igazság Ligája jelmezeibe öltöznek. Leonard-nek sikerül rávenni Penny-t, hogy tartson velük a Csodanő jelmezben, így végül megnyerik a jelmezversenyt.
12. (75) The Bus Pants Utilization 2011. január 6. Hatalmi harc 2012. augusztus 10.
Leonard egy okostelefon alkalmazást akar fejleszteni, ami differenciálegyenleteket old meg. Sheldon ki akarja sajátítani a projektet, ezért Leonard kirúgja a csapatból, majd amikor szabotálni próbálja a munkájukat, a lakásból is kizavarja őt. Penny azt tanácsolja Sheldonnak, hogy használjon szarkazmust a bocsánatkéréshez, így Leonard visszafogadja őt, de később ismét kirúgja, mert újra kritizálni kezdi a munkájukat.
13. (76) The Love Car Displacement 2011. január 20. Tudományos lazítás 2012. augusztus 10.
Penny megtudja, hogy a konferenciához, ahová a fiúk utaznak, tartozik egy gyógyfürdő is, ezért úgy dönt, hogy velük tart. A hotelben Bernadette találkozik egy korábbi fiújával, Glennel, aki magas és vonzó, ezért Howard megfélemlítve érzi magát. Az éjszakát a csoport fele más szobában tölti, mint ahol kellett volna, sok bonyodalmat okozva ezzel. Másnap amikor a fiúknak beszédet kell mondaniuk, a múlt éjszaka eseményeiről kezdenek veszekedni.
14. (77) The Thespian Catalyst 2011. február 3. Színitanoda 2012. augusztus 17.
Sheldonnak előadást kell tartania, az előadás viszont színészet, így Penny segítségére szorul. Raj mindig Bernadette-ről fantáziál, és azt reméli, hogy szakít Howarddal.
15. (78) The Benefactor Factor 2011. február 10. Jótett helyébe jót várj 2012. augusztus 17.
A fiúknak részt vesznek egy partin, ahol az iskola adományozói is jelen vannak. Sheldon meggyőzi Leonardot, hogy legyen kedves az egyik gazdag adományozóval. Leonard eleinte pánikol idős nő társaságában.
16. (79) The Cohabitation Formulation 2011. február 17. Ultimátum 2012. augusztus 24.
Howardnak választania kell Bernadette és az anyja között. Később váratlanul beállít bőröndjével a lányhoz. Minden jól megy, amíg elő nem adja az igényeit. Raj testvére, Priya, a városba érkezik. Penny nem örül annak, hogy Leonarddal jár.
17. (80) The Toast Derivation 2011. február 24. Magányból is megárt a sok 2012. augusztus 24.
Sheldont azon bosszankodik, hogy mióta Leonard Priyaval jár, a többiek mindig Raj-nál gyűlnek össze, és Leonard a társaság középpontja és nem ő. Végül feladja büszkeségét, és elmegy Raj lakásához.
18. (81) The Prestidigitation Approximation 2011. március 10. Vigyázat csalok! 2012. augusztus 31.
Priyát eléggé zavarja, hogy Penny folyton ott van náluk, és arra kéri a Leonardot, hogy válasszon a kapcsolatuk és Pennyhez fűződő barátsága között. Nem könnyű döntés, Leonard megpróbálja Pennyt rávezetni arra, hogy Priyát zavarja a jelenléte. Sheldont megőrítik Howard bűvésztrükkjei.
19. (82) The Zarnecki Incursion 2011. március 31. Hekkervadászat 2012. augusztus 31.
Sheldon teljesen kiborul, amikor meghackelik a World of Warcraft játékot, és ellopnak tőle mindenféle nehezen megszerzett tárgyat. A csapat útra kel, hogy megtalálja a hackert, hogy visszaszerezzék Sheldon elveszett kincseit.
20. (83) The Herb Garden Germination 2011. április 7. Kísérleti pletyka 2012. szeptember 7.
Sheldon és Amy titokban egy kísérletet végeznek. Kitalálnak alaptalan pletykákat és tanulmányozzák a pletyka terjedését. Howard és Bernadette párkapcsolata fontos ponthoz ékezik.
21. (84) The Agreement Dissection 2011. április 28. Szexi lakótárs 2012. szeptember 7.
Sheldon folyton jön elő Leonarnak, hogy Priya ott tölti az éjszakákat és ezzel megsérti a lakótársi szerződést. A lány ügyvéd és azonnal észrevesz egy kiskaput a szerződésben, és Sheldon kénytelen visszavonulót fújni. Penny, Amy és Bernadette elviszik Sheldont egy éjszakai szórakozóhelyre.
22. (85) The Wildebeest Implementation 2011. május 5. Beépített szépség 2012. szeptember 14.
Sheldon felfedez egy három személyes sakk játékot. Amy és Penny ráveszik Bernadette-et, hogy a kettős randin kémkedjen nekik Leonard és Priya kapcsolatáról. Raj kipróbál egy új szert, hogy oldja a feszültséget, amit a társasági élet jelent neki.
23. (86) The Engagement Reaction 2011. május 12. Bacilusfóbia 2012. szeptember 14.
Howard azt hitte, anyja szívinfarktust kapott, mert mikor közölte vele, hogy feleségül veszi Bernadette-t, nem érkezett reakció. Sheldon véletlenül beleiszik Leonard vizébe, és csak az jár a esze, hogy milyen bacilusokat kaphatott el tőle.
24. (87) The Roommate Transmogrification 2011. május 19. Ami sok az sok 2012. szeptember 21.
Raj átmenetileg átköltözik Sheldonhoz, mert Leonard és a húga folyton náluk szexelnek. Penny részegen elmondja Rajnak, hogy hiba volt szakítania Leonard-del. Reggel meglepve konstatálják, hogy egy ágyban töltötték az éjszakát.

Ötödik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. (88) The Skank Reflex Analysis 2011. szeptember 22. Ami történt, megtörtént 2013. június 25.
Penny nagyon le van törve amiatt, hogy nem halad előre a filmes karrierje, azt fontolgatja, hogy visszaköltözik Nebraskába. Amy próbál neki tanácsokat adni. Sheldon átveszi a paintball-csapat vezetését.
2. (89) The Infestation Hypothesis 2011. szeptember 22. A fertőző fotel 2013. június 26.
Sheldon csak utólag tudja meg, hogy Penny kényelmes fotele valójában guberálásból származik és rettenetesen kezd aggódni a bacilusok miatt. Amy véletlenül Sheldon és Penny csetepatéjába keveredik, Leonard pedig fel szeretné dobni távkapcsolatát Priyával.
3. (90) The Pulled Groin Extrapolation 2011. szeptember 29. Plusz egy fő 2013. június 27.
Miközben Sheldon otthon marad új modellvasútjával játszani, Leonard elkíséri Amy-t egy esküvőre, hogy ő legyen a meghívóról a plusz egy fő. Howard és Bernadette Howard mamájával töltik a hétvégét.
4. (91) The Wiggly Finger Catalyst 2011. október 6. Kalandorok kíméljenek 2013. június 28.
Penny összehozza Raj-ot egy siket lánnyal, anélkül hogy tudná, a lány valójában a gazdag pasikra vadászik. Raj természetesen fülig szerelmes, Pennynek pedig be kell bizonyítania neki, hogy nem érdemes.
5. (92) The Russian Rocket Reaction 2011. október 13. A duzzogó 2013. július 1.
Sheldon megsértődik, amikor Leonard el akar menni egy Star Trekes partira, ahol Wil Wheaton és Brent Spiner is ott lesznek. Bernadette szeretné megakadályozni, hogy Howard űrhajós legyen.
6. (93) The Rhinitis Revelation 2011. október 20. Anya csak egy van 2013. július 2.
Sheldon kiborul, amikor meglátogatja a mamája, de nem hajlandó sütni neki, ráadásul az előadás helyett, amire Sheldon el akarja cipelni, inkább a barátai által szervezett programokat választja.
7. (94) The Good Guy Fluctuation 2011. október 27. Képregényvadász 2013. július 3.
Sheldon kihasználja a Halloweent, hogy bonyolult trükkjeivel megpróbáljon ráijeszteni barátaira. Leonard nagy dilemmába kerül, amikor egy csinos lány, aki ráadásul képregényeket rajzol, elkezd érdeklődni iránta.
8. (95) The Isolation Permutation 2011. november 3. Öri-hari 2013. július 4.
Amy megsértődik, amikor megtudja, hogy Penny és Bernadette nélküle mentek el koszorúslány ruhákat nézni, és Sheldonnál keres vigaszt. A lányok utólag bocsánatot kérnek, de azt nem vallják be, mennyire zavaró tud lenni Amy.
9. (96) The Ornithophobia Diffusion 2011. november 10. Madárfóbia 2013. július 5.
Egy madár repül Sheldonék ablakpárkányára, ami igazi vészhelyzetet produkál, ugyanis Sheldonnak madárfóbiája van. Leonard és Penny kipróbálják, milyen pusztán barátokként együtt lógni.
10. (97) The Flaming Spittoon Acquisition 2011. november 17. Nem adom a párom! 2013. július 8.
Amikor Stuart, a képregényboltos randira hívja Amy-t, Sheldon úgy dönt, hogy magasabb szintre emeli kapcsolatukat, és megjelenik a moziban harmadikként, tönkretéve ezzel Stuart estéjét. A fiúk belebolondulnak egy új kártyajátékba, melynek figurái vadnyugati hősök és varázslók.
11. (98) The Speckerman Recurrence 2011. december 8. A fenegyerek 2013. július 9.
Leonardnak találkoznia kell egy régi osztálytársával, aki a suliban folyton megalázó helyzetekbe hozta, és nagyon zaklatott, mert kicsit fél, hogy újra lekezelően fog bánni vele. Barátai elkísérik, nehogy bántódása essen, de végül épp ők azok, akik esetlenségét kihangsúlyozzák.
12. (99) The Shiny Trinket Maneuver 2012. január 12. Gyerekfóbia 2013. július 10.
Amy megharagszik Sheldonra, aki képtelen kezelni a kapcsolatát, nem érti mikor és miért bántó a viselkedése. Pennyhez fordul segítségért, aki igyekszik jó tanácsokkal ellátni, sőt vásárolni is elviszi, és ősszehoz egy találkát a "párnak". Howard bűvészkedik egy gyerekzsúron, és Bernadettet kéri fel asszisztensnek. A gyerekek nem igazán vevők a mutatványokra, Bernadette pedig össze is veszik velük. Howardot nagyon megdöbbenti, hogy jövendőbelije mennyire nem tudja elviselni a gyerekeket, és aggódni kezd, hogy lesz így saját gyermekük, habár ő nagyon szeretne apa lenni.
13. (100) The Recombination Hypothesis 2012. január 19. Lépésről lépésre 2013. július 11.
Leonard fejébe hasít egy érzés, amikor megpillantja Pennyt a lépcsőházban: hiányzik neki a lány. Elhatározza, hogy ismét randira hívja őt. Amíg ezen mereng a lépcsőházban, egész hosszan lejátssza tette lehetséges következményeit fejben, végül azonban úgy dönt, mindenképpen érdemes megpróbálni. Sheldon egy Star Trek ereklyét rendelt magának, először nagyon örül is neki, azonban miután kibontja, csalódás éri.
14. (101) The Beta Test Initiation 2012. január 26. Virtuális barátnő 2013. július 12.
Sheldon egy zászlókról szóló videósorozatot próbál készíteni, amiben Amy is segítségére van. Penny és Leonard megpróbálja újra kezdeni a kapcsolatukat, de megegyeznek abban, hogy nagyon kis lépésekben haladnak előre. A programozásban használatos tesztelésnek és hibajavításnak vetik alá egymást, listákat készítenek, hogy ki mit javítson saját viselkedésén. A randijuk kezdetben jól alakul, viszont kisebb baleset éri Leonardot. Ezalatt Raj végre talál magának egy nőt, akivel alkohol nélkül is tud beszélni. A probléma csak annyi a hölggyel, hogy valójában nem létezik, csak hangja van, konkrétan a mobiltelefonja virtuális asszisztenséről van szó. Azonban ez sem zavarja Raj-ot abban, hogy barátnőjének tekintse.
15. (102) The Friendship Contraction 2012. február 2. Embert barátjáról 2013. július 15.
Leonard kiborul, amikor Sheldon az éjszaka közepén ébreszti fel, hogy minden negyedévben esedékes gyakorlatozásukat tartsák meg, hogy meneküljenek el, ha valami katasztrófa adódnak, ezért felbontja a lakótársi szerződést. Sheldon ezért leminősíti barátból ismerőssé. Mivel nem tud vezetni, és senki sem hajlandó furikázni őt a városban, mindent megpróbál, hogy visszaállítsa a szerződést, még áramszünetet is csinál a házban, hogy veszélyhelyzet alakuljon ki. Az áramszünetben a gyertyafénynél Penny és Leonard közelebb kerül egymáshoz, de Sheldon természetesen megzavarja őket. Howard azon mereng, milyen űrhajós becenevet szeretne magának. A szokás azonban az, hogy az űrhajós nem magának választ nevet, hanem a társai adják neki, ezért Raj közreműködésével kitalálják, hogy lehetne olyan neve, amilyet szeretne. Természetesen homokszem kerül a gépezetbe.
16. (103) The Vacation Solution 2012. február 9. Kényszerszabadság 2013. július 16.
Amikor az egyetem vezetősége arra kényszeríti Sheldont, hogy vegye ki a szabadságát, ő nem tud mit kezdeni magával. Először megpróbál Leonard kocsijában beszökni a munkahelyére, mivel nem jár sikerrel, úgy dönt, Amy laborjában tölti a vakációt, mert tudományos munka nélkül nem élet az élet. Mivel nem ért a biológiához, Amy olyan feladatokat ad neki, amivel nem tud semmi kárt okozni. Ez azonban felháborítja Sheldont miután rájön, hiszen ő mindenhez ért. Bernadette apja kérésére szeretne egy házassági előszerződést aláíratni Howarddal (hiszen a lány jóval többet keres), csak nem tudja, hogyan adja elő a dolgot. A pletyka természetesen villámgyorsan elér Howardig, akinek rosszul esik a dolog. Úgy dönt, megpróbálja megbeszélni ezt Bernadette apjával, amikor azonban megtudja, hogy egy agresszív, erőszakos, kiállhatatlan ex-rendőrrel lenne dolga, aki ráadásul fegyvert hord magával, elmegy a kedve tőle.
17. (104) The Rothman Disintegration 2012. február 16. Itt a festmény hol a festmény 2013. július 17.
Amikor az egyik professzor nyugdíjba megy, mert idős korára megbolondult, az irodájáért megindul a harc a fiatalok között. Sheldon már magáénak gondolja, ám nem számolt örök riválisával, Kripkével. Nem tudják, hogy döntsék el a kérdést, nem találnak olyan témát amiben mindketten egyformán jók, ezért olyat keresnek, amiben mindketten egyformán rosszak: a sportot. Végül Sheldon megnyeri a párbajt, de hamar rajta is az őrület jelei mutatkoznak, ami az iroda kedvezőtlen fekvésének köszönhető. Penny a döbbenettől szóhoz sem jut, amikor Amy egy hatalmas és borzalmas festménnyel lepi meg, melyen ők ketten láthatók. Nem akarja megbántani Amy-t, ezért csak akkor teszi fel a falra a képet amikor a barátnője nála vendégeskedik. Hamar lebukik azonban, így kénytelen kimagyarázni a dolgot.
18. (105) The Werewolf Transformation 2012. február 23. Hajvágási stratégia 2013. július 18.
Sheldon szeretné levágatni a haját, ám inába száll a bátorsága, amikor kiderül, hogy a borbélya beteg, nem dolgozik, a helyettesítőjében meg eszében sincs megbízni. Teljesen őrületbe kergeti a társaságot, beszökik fodrásza kórtermébe, ahol azt hiszik, hogy az elmeosztályról szökött bolond. Később "hosszú" haja miatt zenésznek képzelni magát, és hajnalban dobolni kezd. Közben kiderül, hogy Penny nagyon ügyesen sakkozik. Howard úrhajós kiképzésre utazik, ahol teljesen kikészül fizikailag és idegileg is, és úgy érzi, kissé kevés tiszta alsóneműt vitt.
19. (106) The Weekend Vortex 2012. március 8. Hétvégi dilemma 2013. július 19.
A fiúk maratoni videojáték hétvégét terveznek, de Sheldon korábban már elígérkezett Amy nagynénjének születésnapi ünnepségére. Nem szeretné kihagyni a játékot, de Amy ragaszkodik ahhoz, hogy elkísérje a rokonaihoz.
20. (107) The Transporter Malfunction 2012. március 29. Látszatkapcsolat 2013. július 22.
Raj beleegyezik, hogy indiai szokás szerint a szülei találjanak neki egy lányt. Kellemesen meglepődik a randin, mert egy csinos indiai lányt találtak neki. A baj csak az, hogy leszbikus lévén a lány pusztán csak látszatkapcsolatot szeretne.
21. (108) The Hawking Excitation 2012. április 5. A mézesmadzag 2013. július 23.
Amikor Dr. Stephen Hawking az egyetemre látogat, Howardot beosztják mellé, hogy tartsa karban a kerekesszékét. Sheldonnak nagy kedvence Hawking, mindenáron találkozni szeretne vele, ám erre semmi esély, mert megsértette Howardot. Howard mindenféle megalázó feladatot talál ki számára, hogy összehozza cserébe a találkozást.
22. (109) The Stag Convergence 2012. április 26. A legénybúcsú 2013. július 24.
A fiúk legénybúcsút szerveznek Howardnak, de Bernadette kérésére lányok nem lehetnek. Sokan nehezményezik, hogy nem lesz vetkőző táncosnő. A buli unalmasnak indul, ám Raj túl sokat iszik, és megoszt a fiúkkal néhány pikáns részletet Howard múltjából. Azzal senki se számol, hogy mindez felkerül az Internetre, és Bernadette tudomást szerez róla.
23. (110) The Launch Acceleration 2012. május 3. Nincs menekvés 2013. július 25.
Howard már megnyugodott, hogy az űrrepülését elhalasztották, ám a NASA úgy dönt, mégis lesz űrutazás. Howardnak inába száll a bátorsága, és le akarja mondani, mivel a kilövés dátuma megegyezik az esküvőjük napjával. Bernadette szeretné, ha barátja nem hagyná ki ezt a lehetőséget.
24. (111) The Countdown Reflection 2012. május 10. Irány a csillagos ég 2013. július 26.
Bernadette előrehozza a házasságkötést, hogy még Howard űrrepülése előtt egybekeljenek. A kilövést élő adásban figyelik a tévében. Howard egyáltalán nem nyugodt, és társai sincsenek nagy segítségére.

Hatodik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. (112) The Date Night Variable 2012. szeptember 27. A randi változó 2013. október 11.
Raj elpanaszolja Sheldonnak, hogy mennyire magányos, amióta Howard az űrben van, ezért Sheldon meghívja Amyvel közös vacsorájára, ahol második évfordulójukat ünneplik, aminek Amy egyáltalán nem örül. Raj amikor megtudja, hogy zavar, Leonardék lakására megy, ahol Leonard épp Pennyvel szeretné kettesben tölteni az estét, és fontos beszélgetést tervez arról, hogy merre tart a kapcsolatuk. Raj arról áradozik, milyen jó Leonard és Penny kapcsolata, és nagyon meglepődik, amikor megtudja, hogy Penny még soha sem mondta ki Leonardnak, hogy szereti. Amikor ráparancsol Pennyre, hogy tegye meg, kidobják, így továbbáll a képregényboltba, ahol megbeszéli Stuarttal, hogy másnap este elmennek együtt moziba.

A közös vacsora után Amy ultimátumot ad Sheldonnak, hogy végre mondjon neki valami szívből jövőt, különben szakít vele. Sheldon egy nagyon megható monológgal áll elő, később azonban beismeri, hogy a Pókemberből idézte az egészet. Ennek ellenére Amy megenyhül. Ezalatt Howard az űrből jelentkezik, Bernadett pedig azt panaszolja neki, hogy Howard mamája még mindig azt hiszi, hogy ott fognak élni nála. Megkéri a fiút, hogy győzze meg az anyját arról, hogy külön kell költözniük. Beszél is az anyjával, aki nagyon kiborul ettől a hírtől, így hazudik neki, később pedig Bernadette-nek is, hiszen azt mondja neki, megbeszélt mindent az anyjával, aki beleegyezett a költözésbe.

2. (113) The Decoupling Fluctuation 2012. október 4. A szakító szilárdság 2013. október 11.
Az esküvői ajándékok bontogatása közben Penny elmondja Bernadette-nek, hogy nem biztos az érzéseiben Leonarddal kapcsolatban, és lehet, hogy ismét szakít vele. Megkéri Amy-t és Bernadettet, hogy erről ne beszéljenek senkinek, Amy viszont elmondja Sheldonnak. Mivel Sheldon képtelen titkot tartani, furcsán kezd viselkedni, zavaros utalásokat próbál tenni barátjának. Nem is bírja a nyomást, az éjszaka közepén beállít Pennyhez, és megkéri, hogy ne szakítson Leonarddal, az érzéseitől függetlenül, mert ő Sheldon nem bírja a változásokat.(A végén pedig így fogalmaz: "Kérlek ne bántsd meg a barátomat"). Penny ennek ellenére a szakítás mellett dönt, másnap viszont amikor épp készül a bejelentésre, Leonard szomorú tekintete miatt inkább lefekszik vele, és folytatja a kapcsolatot.

Eközben Stuart csatlakozik a csapathoz, mint Raj barátja, Sheldon pedig azt a feltételt szabja, hogy úgy kell viselkednie, mint Howard. Ez magában foglalta azt is például, hogy Stuard melyik kártyát játszatja ki a játékuk során. Howard még mindig az űrben van, és egyre rosszabbul érzi magát, mert a társai folyton piszkálják. Bernadette ellenállásra buzdítja, de mivel kettő az egy ellen a felállás, nem sok esélye van.

3. (114) The Higgs Boson Observation 2012. október 11. A Higgs-bozon észrevétel 2013. október 18.
Édesanyja elküldi egy dobozban Sheldonnak a gyerekkori rajzait, fizikai "kutatásait". Át akarja vizsgálni, hátha valamelyikért Nobel díjat kap. A saját idejét túl értékesnek tartja, hogy régi munkákat vizsgáljon át, így erre egy titkárnőt alkalmaz. Alex (a titkárnő) meglepően jól tolerálja Sheldon különcségét, elmondása szerint ő is tudósok között nevelkedett, így hát volt ideje hozzászokni. Amikor Amy tudomást szerez Alex-ről, nagyon féltékeny lesz, annak ellenére, hogy Penny biztosítja arról, hogy Sheldont egészen biztosan nem érdekli Alex. Később a kávézában Penny és Amy megtudja, hogy Alex Leonarddal beszélet, sőt flörtöl (habár Leonard ezt egyáltalán nem veszi észre). Penny nagyon féltékeny lesz. Este amikor Alex átjön Leonardékhez, mert Sheldon egyik általános iskolai munkáját valóban Nobel díj esélyesnek tartja, ismét kikezd Leonarddal, Penny erre úgy reagál, hogy átviszi magához, és lefekszik vele.

Eközben Howard még mindig az űrben van, ahol egyre nagyobb honvágy keríti hatalmába, illetve rettegés, hogy valami hiba folytán sosem érhet már vissza a földre. Társai ezért benyugtatózzák, amitől azonban nagyon furcsán kezd viselkedni.

4. (115) The Re-Entry Minimization 2012. október 18. A visszatérés bagatelizáció 2013. október 18.
Miután Leonard és Sheldon csúfos vereséget szenved Penny és Amy ellen a Pictionary nevű játékban, Penny pedig azt állítja, hogy bármi más játékban is győznének, egy csomó játékban összemérik erejüket. Először Leonard és Amy játszik szemüveg nélkül "Hol van Waldo"-t, amit Amy nyer meg, majd Penny és Sheldon méri össze erejét egy matekfeladat megoldásában úgy, hogy előtte egy percen át pörögtek, hogy elszédüljenek. Ismét a lány nyer. Később ugyan így történik a birkózó meccsen is, utolsó feladat pedig pite evés, kéz nélkül.

Eközben Howard hazatér az űrutazáról, és nagy ünnepélyes fogadtatásra számít. Ehhez képest csak Bernadette vár rá a reptéren. A lányhoz tartanak, hogy megkezdjék az esküvő utána mézes heteiket, Bernadettet viszont megfázás gyötri, és elalszik percekkel az után, hogy lefekszenek. Howard hazamegy az édesanyához, és meglepődve tapasztalj, hogy az viszonyt kezdett a fogorvossal, míg távol volt. Ezután Raj-hoz megy, ahol Stuartot találja, és úgy érzi, hogy a képregényboltos már pótolta őt Raj legjobb barátjaként. Végül Leonardék lakására megy, ahol épp a piteevés zajlik, és a nagy izgalmak közepette elzavarják. Így kénytelen magányosan tölteni egy étteremben, sőt kiderül, hogy Bernadette betegségét is elkapta.

5. (116) The Holographic Excitation 2012. október 25. A hologram gerjesztés 2013. október 25.
Stuart egy jelmezes Haloween partit szervez a képregényboltba, amiben Raj segít neki. Bernadette és Amy úgy dönt, hogy elkísérik Howardot és Sheldont a buliba, Penny-nek viszont nincs kedve menni, mert nem szereti az effajta szórakozást. A lányok azonban meggyőzik, méghozzá azzal, hogy Leonard is egy csomó dolgot megtesz az ő kedvéért, amihez nincs igazán kedve. Penny hallgat rájuk, és másnap bemegy Leonardhoz a laborba, ahol teljesen lenyűgözik a fiú munkájával kapcsolatos érdekes dolgok. Rájön, hogy szabályosan felizgatja, hogy Leonard milyen okos, ennek örömére le is fekszenek a laborban. Ez később még több alkalommal megtörténik.

Sheldon és Amy közben azon vitatkozik, hogy milyen párnak öltözzenek. Amy mesehősöket, és Rómeó és Júliát javasolja, Sheldon pedig R2D2 és C-3PO, vagy Hewlett és Packard lenne szívesen. Végül Sheldon elfogadja Amy egyik ötletét, azzal a kitétellel, hogy a jelmezbe valamilyen módon belekeveri C-3PO-t is. Ezalatt Howard folyamatosan az űrutazásáról beszél, mindenről az jut eszébe, ami meglehetősen untatja a barátait, és Bernadettet is. Szex előtt Bernadett közli is a fiúval, hogy már mindenki halálosan unja a kalandjait, és megtiltja neki, hogy beszéljen róla, amit Howard nem fogad jól. Közli, hogy nem hajlandó elmenni a partyra, ha nem hozhatja szóba az űrt, végül azonban a barátnője mégis rákényszeríti. A partin Raj-t sikerül rávenni, hogy hozza szóba az űrutazást, mivel neki nem szabad felhozni, de szeretne beszélni róla. Ezért Bernadette összeveszik vele, Howard pedig szomorúan bevallja, hogy enélkül a kaland nélkül, csak egyszerűen Howard Wolowitz, aki mindig is volt. A lány megnyugtatja, hogy ő a régi, egyszerű Howardot szerette meg, nem a hőst. Később este Raj egy videót küld Howardnak egy űrutazóról, aki a történeteivel traktálja a gyerekeket, így Howard rájön, hogy milyen is lehetett a társainak őt hallgatni.

6. (117) The Extract Obliteration 2012. november 1. A szóbarát szubkultúra 2013. október 25.
Penny visszatér az iskolapadba, hogy történelmet tanuljon, és leérettségizzen. Szeretné ezt titokban tartani Leonard előtt, azért, hogy ne hozza izgassa fel ezzel a fiút, de Bernadett és Amy tanácsára végül elmondja neki. Éjszaka Leonard titokban elolvassa Penny dolgozatát, és nem bírja ki, belejavít, gyakorlatilag egy új dolgozatot készít. Reggel mutatja meg a lánynak, aki ezért nagyon kiakad, és kijelenti, hogy önerőből fogja végigcsinálni az iskolát, nincs szüksége segítségre. Be is adja a saját dolgozatát, és később újságolja Leonardnak, hogy négyes alát kapott rá. Utólag kiderül, Bernadett és Amy írta a dolgozatot (sőt az is, hogy direkt tettek bele hibákat, hogy ne legyen gyanús, ami szintén nem esik jól Pennynek).

Sheldon ezalatt egy online játékot játszik Stephen Hawking ellen. Sheldon nagyon örül az új barátjának, ám egyszer csak Hawking váratlanul befejezi a játékot, nem lép többet. Howard elmondja Sheldonnak (aki már korábban dolgozott együtt vele), hogy Hawking utál veszíteni, és biztos azért nem játszik vele, mert Sheldon folyton legyőzi. Ezért Sheldon, hogy megtartsa a barátságot, hagyja nyerni Hawkingot. Ebből aztán az kerekedik, hogy este Sheldont fel is hívja telefonon Hawking, hogy kigyúnyolja.

7. (118) The Habitation Configuration 2012. november 8. A lakhely konfiguráció 2013. november 1.
Sheldon meghívja Wil Wheatont egy speciális "Móka és zászlók" adásra, amiben a Start Trek zászlóiról szól. Amy, aki rendezi az adást, nem jön ki Wheatonnal, és arra kéri Sheldont, hogy küldje haza a sztárt. Sheldon ezt nem hajlandó megtenni, Amy elviharzik, és a fiú két tűz közé kerül. Miután egy sikertelen kísérletet tesz Amy meggyőzésére (arról hogy Wil milyen nagyszerű), a Cheesecake Factory-ba megy, és Pennyvel osztja meg bánatát. Penny is őt hibáztatja azért, mert nem védte meg a barátnőjét. Beszélgetésük alatt Sheldon leissza magát, mert Penny alkoholt ad neki tea helyett, hogy megnyugodjon. Sheldon részegen felkeresi Wheatont, és felszolítja, hogy kérjen bocsánatot Amy-től. Wil ezt meg is teszi, aki nagyon meglepett Sheldon viselkedése láttán. Különös tekintettel arra a momentumre, amikor a fizikus lehányja a bokrait. Később Sheldon és Amy egy másik sztárral, LeVar Burtonnel forgatják le a "Móka és zászlókat", akivel Amy szintén nem jön ki.

Eközben Howard Bernadette-hez költözik, miután a lány emlékeztette, hogy megígérte, miután visszatér az űrből, összeköltöznek. Kipakolás közben előkerül Howard bűvész-felszerelése. A fiú feleleveníti, hogy mindig ezzel vidította fel az édesanyját, miután az apja elhagyta őket. Ezt hallván Bernadette visszaküldi Howardot az édesanyjához, addig amíg nem tudja leküzdeni az anyjához való szoros kötődését.

8. (119) The 43 Peculiarity 2012. november 15. A 43-as számú rejtély 2013. november 1.
Leonard féltékeny lesz, amikor megtudja, hogy Penny egy csoporttársával Cole-lal közösen dolgozik egy iskolai projekten. Attól fél, hogy a fiú próbálkozna Pennynél, ezért amikor a fiú hazaindul, utánaered a lépcsőházban és azt hazudja neki, hogy tartsa távol magát Pennytől, mert a barátja nagyon veszélyes alak. Penny azonban tudomást szerez erről, és nagyon megharagszik Leonardra azért, mert nem bízik meg benne. Másnap az egyetemen Leonard Alexnak mesél a problémájáról, aki megpróbál kikezdeni vele. Ezt azonban, elsősorban önbizalomhiánya miatt egyáltalán nem veszi észre a fiú. Este találkozik Pennyvel a lépcsőházban, ahol elmondja a lánynak, mennyire zavarja őt, ha más fiúk próbálkoznak nála. Penny erre elmondja Leonardnak, hogy nem kell félnie, hiszen őt szereti. Ettől aztán mindketten zavarba jönnek, mert ez az első alkalom, hogy Penny ezt így kimondta.

Eközben Raj és Howard felfigyel arra, hogy Sheldon minden nap 2:45 és 3:05 között eltűnik. Követik az egyetem pincéjébe, ahol Sheldon bemegy egy raktárhelyiségbe. Éjjel vissza is térnek a helyszínre, a raktárban azonban csak egy táblát találnak, amire krétával egy '43-mas' szám van felírva. A fiúk naphosszat gondolkoznak, mi lehet a titka a számnak, de nem jönnek rá, végül Howard a marsjáróhoz használatos kamerát szerel fel a raktárba, hogy meglessék Sheldont. Sheldon azonban észreveszi a kamerát, és egy hamis felvételt rögzít ténykedéséről, konkrétan, hogy egy féreglyukgenerátor segítségével már 43 párhuzamos univerzumot meglátogatott, és a 44.-ben egy földönkívüli lény támadja meg. Ez után pedig számonkéri a párost, és elmondja, hogy egyszerűen csak pihenni jár abba a szobába, hogy elfeledje azokat a problémákat, amikkel minden nap meg kell küzdenie. A 43-mas szám rejtélyét azonban nem fedi fel. Az epizód végén kiderül, hogy a titok mindössze annyi, hogy egy kis babzsákkal dekázik, és a 43 az eddigi legjobb eredménye.

9. (120) The Parking Spot Escalation 2012. november 29. A parkoló perpatvar 2013. november 8.
Howard vásárol egy új autót, abból a pénzből, amit az űrutazásért kapott. Az autóhoz kap egy új parkolóhelyet is az egyemnél, ami azonban pont Sheldoné, mivel ő sosem használta, autója sincs, és vezetni sem tud. Sheldon azonban ragazkodik a helyéhez, és megpróbálja visszaszerezni. Először ellopja Howard vasember sisakját, amit Wolowitz úgy bosszul meg, hogy elviszi Sheldon diplomáját, majd meztelen fenékkel ül le Sheldon helyére a kanapén, illetve az ölébe teszi Sheldon laptopját...szintén alsónadrág nélkül... A csata a lányokra is kiterjed: Amy az éjszaka közepén kimegy Sheldonnal az egyetem parkolójába, hogy visszafessék Sheldon nevét az aszfaltra. Aztán a lány ott is hagyja az autóját a helyen, közvetlen miután megmutatta Sheldonnak frissen gyantázott lábait. Reggelre Bernadette elvontattatja Amy autóját, aki elmegy számon kérni a dolgot. Ebből viszont egy baleset következik: Amy véletlenűl Penny-nek húz be egy hatalmasat, akit kórházba kell vinni emiatt. Másnap reggel Sheldon székestül telepszik ki a parkolóhelyre, ezzel bizonyítvány Howardnak, hogy ő igenis használja azt a helyet. Howard erre megpróbálja autóval eltolni onnan Sheldont (és a székét), ennek Leonard vet véget, aki rávilágít, hogy nem szabad egy parkolón így vitatkozni. Sheldont ez nem győzi meg, aki meztelenül ül be Howard kocsijába. A helyzetet végül Raj-nak sikerült megoldani, hatva Sheldon hiúságára. Howardé lehet a hely mindaddig, amég Sheldon nem szerez autót, vagy egy Batmobilt. Az epizód végén Sheldon egy tisztítóba viszi a párnáját, amin Howard ült meztelenül, illetve a tisztítós fiára próbálja rásózni a laptopját, ami az ellenlábasa péniszével érintkezett.
10. (121) The Fish Guts Displacement 2012. december 6. A halbél eltávolítás 2013. november 8.
Howard és Bernadette Bernadette szüleinél vacsoráznak. Howard képtelen összebarátkozni az apósával, Mike-al akivel egy egészen egyszerű hétköznapi beszélgetést sem tud lefolytatni, mert egyáltalán semmi közös nincs bennük. Bernadette eléri, hogy az édesapja elvigye magával Howardot horgászni, hogy jobban megismerhessék egymást. Az ötletért sem Mike, sem pedig Howard nem rajong. Howardnak fogalma sincs, hogy kell horgászni, és mivel sem Raj, sem Leonard nem ért a témához, Penny segítségét kérik. A lány megmutatja Howardnak, hogy kell a kukacot a horogra tűzni, és a kifogott halat hogy kell kibelezni. Az indulás napján Mike bevallja Howardnak, hogy csak a felesége nyomására ment bele a közös horgászatba. Ekkor döbbennek rá, hogy végre van bennük egy közös pont, hiszen Howard is csak azért ment volna, hogy Bernadette-nek megfeleljen. Mindkettejüknek domináns felesége van tehát, habár mindketten sikeresek a karrierjükben. A két férfi úgy dönt, hogy inkább kaszinóba mennek közös program gyanánt.

Ezalatt Amy megbetegszik, Sheldon pedig a Kapcsolati Szerződésükben foglaltak ápolja, és gondját viseli. Amy nagyon élvezi, hogy Sheldon törődik vele, hiszen a betegséget leszámítva Sheldon sosem viselkedik így. Habár már felépült, tovább színleli a betegséget. Hamar lebukik azonban, hiszen Sheldon aggodalmában, hogy nem segítenek a gyógymódjai, titokban mintát vesz Amytől, és bevizsgáltatja. Amy elnézést kér, Sheldon viszont mindenképpen meg akarja büntetni. Tudtán kívül ezzel is örömet szerez a lánynak, ugyanis az elfenekelést választja büntetésnek. Az epizód végén Amy Sheldon ölében fekszik, Sheldon elfenekeli, miközben Amy hangulatos zenét is tesz a háttérbe.

11. (122) The Santa Simulation 2012. december 13. A mikulás szimulálás 2013. november 15.
A fiúk és Stuart elhatározzák, hogy szerepjátékkal töltik a szombat estét, a lányok kizárásával. Leonard a mesélő egy karácsonyi témával készül, ahol a mikulást kell megmentenie a szereplőknek az ogrék elől. Ez Sheldonnak nem tetszik, mert ő nem szereti a karácsonyt. A játék közben Raj karaktere hamar meghal, ezért ő a lányokkal tart, akik 'csajos estét' tartanak. Egy bárba mennek, és elhatározzák, hogy szereznek egy barátnőt Raj-nak. Miután a fiút természetesen kikosarazza a kiszemelt, Raj panaszkodni kezd, hogy milyen rossz, hogy nem tud barátnőt szerezni, hiába sikeres. A lányok kedvelik őt, Amy még néhány történette is előáll, ami azzal kapcsolatos, hogy milyen magányos. Ez némileg felvidítja Raj-ot, sőt vonzódni kezd Amyhez, annak ellenére, hogy eddig ő volt az egyetlen lány a csoportban, aki sosem tetszett neki.

Eközben a fiúk lakásán a szerepjáték folytatódik. Sheldon segítségével tovább él a remény, hogy megmenekül a mikulás, miután elénekel egy karácsonyi dalt, és csengőkön eljátsszák a Jingle Bells-t. Amikor azonban rátalálnak a mikulásra, Sheldon elkábítja Howard és Stuart karakterét, majd haragosan beszámol a mikulásnak a sérelmeiről. Kisgyermek korában azt kérte a télapótól, hogy hozza vissza neki a nagypapáját, az egyetlen embert a családban, aki támogatta a tudományos karrierjét. Ezt azonban nem teljesült, ezért pedig nem menti meg a mikulást, akit így élve felfalnak az ogrét, ugyanis Howard és Stuart karaktere már nem tud semmit tenni. A játéknak így vége. Az epizód végén Sheldonnal rémálma van, ahol is a mikulás betör hozzájuk, és megöli őt bosszúból azért, mert nem segített neki a játékban.

12. (123) The Egg Salad Equivalency 2013. január 3. Az ikrás szendvics ekvivalencia 2013. november 15.
Alex azt tervezi, hogy részt vesz egy fizikai előadáson, és megkéri Leonardot, ha van kedve tartson vele. Amikor Leonard azzal hárít, hogy már programja van Penny-vel, Alex felajánlja, hogy akkor majd később elmeséli neki, mi volt az előadáson, egy vacsorán. Leonardnak végre leesik, hogy Alex megpróbál kezdeményezni nála, és teljesen megdöbben, hogy két gyönyörű nő igyekszik a kegyeiért (különösen, hogy ez egy időben történik). Nagyon hízelgő számára a szituáció, azonban elkötelezett Penny iránt. Amikor Sheldon tudomást szerez erről csalódott, és felháborodott lesz, mert úgy véli, hogy mivel Alex az ő asszisztense, az idejét csak rá kell szánnia. Bernadette tanácsára másnap beszél is a segítőjével a problémáról. Mivel azonban Sheldon nem tudja magát kifejezni szexuális témában, Alex végül a személyügyi osztályon panaszt tesz ellene szexuális zaklatásért. Be is hívatják a személyügyre, ahol azonban az ott dolgozó nőre tesz (természetesen minden rossz szándék nélkül) rasszista, és nőgyűlölő kifejezéseket, aztán Leonardot, Raj-ot, és Howardot is bemártja korábban elkövetett dolgaikért, akiknek így szintén meg kell jelenni a HR osztályon. Sheldont pedig kötelezik egy internetes szexuális zaklatásról szóló szeminárium elvégzésére, amit persze Alexnek kell megcsinálnia helyette, mert az ő ideje túl drága ehhez.

Eközben Penny teljesen tisztában van azzal, hogy Leonard mennyire élvezi, hogy két nő számára fontos, és bizonytalanság gyötri, mert ő nem olyan okos, mint Alex. Leonard ugyan megpróbálja meggyőzni, hogy semmit sem érez Alex iránt, ez azonban először nem győzi meg. Később vásárol egy szemüveget, amitől tudósnak néz ki, ezzel növelvén saját önbizalmát. Az ötlet Leonard tetszését is elnyeri, amint meglátja, azonnal vonszolja magával a hálószobába a lányt.

13. (124) The Bakersfield Expedition 2013. január 10. A bakersfield-i expedíció 2013. november 22.
A srácok a Comin Con-ra készülnek, út közben pedig megállnak fényképezkedni egy klasszikus Star Trek forgatási helyszínen, lévén ők is Star Trek karaktereknek vannak beöltözve. Amíg készülnek a fotók, ellopják a kocsijukat, ugyanis Leonard még a slusszkulcsot is benne hagyta. Ráadásul a telefonjaik is az autóban maradnak, így elmaszkírozva, jelmezben, segítség nélkül maradnak a sivatagben, az autópálya mellett. Utolsó reménysugárként megpróbálnak stoppolni, fura, ijesztő külsejük miatt azonban természetesen senki sem áll meg nekik. Egy idő után aztán elérnek egy éttermet, ahol a pincérek és a vendégek is gúnyt űznek belőlük, amikor pedig feljelentést tesznek a rablás miatt, a rendőr is kineveti őket. Végül Howard anyja lesz a megmentő, aki hazaviszi őket.

Ezalatt a lányok megpróbálnak rájönni, hogy a srácok vajon miért rajonganak ennyire a képregényekért, hiszen azon gyerekes dolgok, ők pedig intelligens felnőttek. A képregényboltból beszereznek pár újságot, és Penny lakásán el is kezdik olvasni őket. Annyira belemelegednek, hogy összevesznek ellentmondásokon (akár csak a fiúk szoktak), aztán Leonardék lakására is átmennek, hogy az ottani képregényekből kiderítsék Thor kalapácsának titkát.

Valahol másutt pedig a tolvajok Leonard autójában nagyon jól mulatnak a GPS-szel, amit Sheldon saját hangjára módosított, és utazás közben kvízkérdésekkel, és érdekes információkkal bombázza az utasokat.

14. (125) The Cooper/Kripke Inversion 2013. január 30. A Cooper/Kripke ellentét 2013. november 22.
Sheldonnak közösen kell dolgoznia legnagyobb riválisával Kripkével. Később nagyon rosszul érinti, amikor kiderül, hogy Kripke munkája sokkal jobb az övénél. Szerencséjére Kripke ennek okát abban látja, hogy Sheldon figyelmét bizosan Amy foglalja le. Sheldont megnyugtatja, hogy Kripke nem tarta butának, és a nemlézető szexuális életét is ecseteli a kollégájának, hogy hihető legyen. Eközben Howard és Raj befektet egy 3D nyomtatóra, amit arra használnak, hogy őket ábrázoló akciófigurákat nyomtassanak. Természetesen Bernadette nem rajong értük...
15. (126) The Spoiler Alert Segmentation 2013. február 7. A Harry Potter anomália 2013. november 29.
Leonard megharagszik Sheldonra, mert lelő egy fontos poént a Harry Potterből. Annyira összevesznek, hogy úgydönt, átköltözik Pennyhez. A lánynak ez nem igazán tetszik, és Sheldont is csak addig nem zavarja különösebben, amíg Amy nem kap az alkalmon és nem jelenti meg, beköltözik hozzá. Ezért Penny és Leonard közösen dolgozik azon, hogy Leonard visszaköltözzön, természetese mindketten a másikra hivatkoznak. Howard ésBernadette elutazik, ezért Howard Raj-ot kéri meg, hogy vigyázzon az anyjára. Mrs. Wolowitz pedig Raj-al szeretné pótolni a "kirepülő" Howardot, ezért elkényezteti és szinte "fogjuk ejti".
16. (127) The Tangible Affection Proof 2013. február 14. A valentin bizonyítás 2013. november 29.
Penny és Leonard közös vacsorán vesznek részt Bernadettel és Howarddal valentinnap alkalmból. Bernadeték már a vacsora előtt összevesztek, Penny kedvét pedig elrontja, hogy az étteremben az egyik exe megkéri egy másik nő kezét. Leonard, hogy felvidítsa megkéri (ismét) Pennyét, aki természetesen leinti, ők is összevesznek. Hazaévre megbeszélik a történteket, Leonard pedig megígéri Pennynek, hogy soha többet nem kéri meg a kezét, és ha hozzá akar menni, a lánynak kell megkérni az ő kezét. Sheldon a titkárnőjét Alex-szet bízza meg, hogy szerezzen be ajándékot Amynek, végül azonban ő talál ki egy ajándékot, aminek nagyon örül Amy. Stuart és Raj a képregénypotban szervez egy estét a magányos emberek számára, ahol Raj találkozik egy furcsa lánnyal, Lucyvel.
17. (128) The Monster Isolation 2013. február 21. A raj izolációs attitűd 2013. december 6.
Raj Lucy-vel randizik, ami azonban nem sikerül jól : a lány a mosdó ablakán szökik meg. Raj teljesen depressziós lesz, bezárkózik és nem mozdul ki a lakásból. A barátai ráveszik, hogy hívja fel mégis, amit később meg is tesz. Kiderül, hogy nem az ő hibája volt, hanem Lucy fél az emberektől, és ilyen találkozókkal próbálja tréningezni magát. A móka és zászlók újabb epizódjának forgatásán Penny hasznos, színészettel kapcsolatos tanácsokat ad Sheldonnak. Amy később megkéri Sheldont, hogy megjen át megköszönni, hiszen így illik. Sheldon ezt meg is teszi, Penny pedig meghívja a darabra, amiben játszik. Sheldonnak semmi kedve hozzá, aminek hangot is az, végül azonban a enged a többiek nyomásának és elmennek a színházba. Kiderül, hogy Penny tehetséges színésznő.
18. (129) The Contractual Obligation Implementation 2013. március 7. A diáklány kapacitálás 2013. december 6.
Leonard, Sheldon és Howard egy iskolába utaznak, hogy diáklányoknak népszerűsítsék a tudományos pályát. Raj egy könyvtárban randizik újra Lucyvel, méghozzá úgy, hogy nem szólnak egymáshoz, csak sms-ben kommunikálnak. A lányok lógnak a munkából, és Disneylandbe mennek kikapcsolódni.
19. (130) The Closet Reconfiguration 2013. március 14. A gardrób reorganizáció 2013. december 13.
Howard ráveszi Sheldont, hogy tegyen rendet a gardróbjukban. A rendszerezés közben előkerül egy levél, amit az apja írt Howardnak, a fiú azonban nem szeretné tudni, hogy mi van benne, hiszem már túltette magát az édesapján, nem szeretné felkavarni az emlékeket, ezért el is égeti. Sheldon viszont látta a levelet, és nem tudja egyedül őrizni a titkot, a lányok kiszedik belőle, így szép sorban mindenki megtudja mi állt benne. Howard nagyon kiakad ezen, a többiek pedig kitalálnak egy módszert, hogy Howard is megtudja, és közben mégse legyen biztos abban, hogy mit írt neki az édesapja.
20. (131) The Tenure Turbulence 2013. április 4. A pályázati turbulencia 2013. december 13.
Megüresedik egy örökös állás az egyetemen, amire Sheldon, Leonard, Raj és Kripke is pályáznak. Mindenki próbál a döntőbizottság előtt jobb színben feltűnni, természetesen minden rosszul sül el. Leonard rosszul lesz az edzőteremben, Sheldon ismét olyan helyzetbe keveri magát, hogy rasszistának tűnik, Raj pedig filmet készít magáról. A küzdelembe a lányok is beszállnak, végül pedig mindhármuknak marad esélye az állásra. A záró jelenetben Sheldon köszönetet mond a személyügyes nőnek, akit ismét megsért származására utalva.
21. (132) The Closure Alternative 2013. április 25. A lezárás terápia 2013. december 20.
22. (133) The Proton Resurgence 2013. május 2. A proton vizit 2013. december 20.
23. (134) The Love Spell Potential 2013. május 9. A szerelmi bűbáj 2013. december 27.
24. (135) The Bon Voyage Reaction 2013. május 16. A Hawking dilemma 2013. december 27.

Hetedik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Epizód eredeti címe Eredeti bemutató Epizód magyar címe Magyar bemutató
1. (136) The Hofstadter Insufficiency 2013. szeptember 26. A Howard elvonás 2014. március 28.
2. (137) The Deception Verification 2013. szeptember 26. A megtévesztés művészete 2014. március 28.
3. (138) The Scavenger Vortex 2013. október 3. 2014. április 4.
4. (139) The Raiders Minimization 2013. október 10. 2014. április 4.
5. (140) The Workplace Proximity 2013. október 17. 2014. április 11.
6. (141) The Romance Resonance 2013. október 24. 2014. április 11.
7. (142) The Proton Displacement 2013. november 7. 2014. április 18.
8. (143) The Itchy Brain Simulation 2013. november 14. 2014. április 18.
9. (144) The Thanksgiving Decoupling 2013. november 21. 2014. április 25.
10. (145) The Discovery Dissipation 2013. december 5. 2014. április 25.
11. (146) The Cooper Extraction 2013. december 12. 2014. május 2.
12. (147) The Hesitation Ramification 2014. január 2. 2014. május 2.
Penny szerepet kap az NCIS-ben . Amikor a fiúkkal közösen nézik kiderül hogy kivágták a jelenetét. Leonard próbálja megvigasztalni de csak ront a helyzeten.Közben Sheldon rá szeretne jönni hogy hogyan kell megnevettetni az embereket és ezt tanulmányozza a fizika segítségével.Penny bocsánatot kér Leonardtól és azt mondja hogy nem ért el semmit a 10 év alatt, de Leonard erre azt mondja hogy ő itt van.Penny megkéri Leonard kezét ,de Leonard nem mond igent. A végén Howard videóját látjuk amibe az anyja a vécéről bekiabál hogy miért nincs wc-papír.♙
13. (148) The Occupation Recalibration 2014. január 9. 2014. május 9.
14. (149) The Convention Conundrum 2014. január 30. 2014. május 9.
15. (150) The Locomotion Manipulation 2014. február 6. 2014. május 16.
16. (151) The Table Polarization 2014. február 27. 2014. május 16.
17. (152) The Friendship Turbulence 2014. március 6. 2014. május 23.
18. (153) The Mommy Observation 2014. március 13. 2014. május 23.
19. (154) The Indecision Amalgamation 2014. április 3.
20. (155) The Relationship Diremption 2014. április 10.
21. (156) The Anything Can Happen Recurrence 2014. április 24.
22. (157) The Proton Transmogrification 2014. május 1.
23. (158)
24. (159)

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a List of The Big Bang Theory episodes című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.