Leonard Hofstadter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Leonard Hofstadter
Agymenők-szereplő
Johnny Galecki, Leonard Hofstadter-t alakító színész
Johnny Galecki, Leonard Hofstadter-t alakító színész
Megszemélyesítője Johnny Galecki
Neme férfi
Titulusa doktor
Lakóhelye Los Angeles

Leonard Leakey Hofstadter egy kitalált szereplő az amerikai CBS csatorna Agymenők című szituációs komédiájában. A karakter megformálója Johnny Galecki. Nevét Sheldon Leonard színészről és producerről kapta.

Jellemzése[szerkesztés]

Leonard együtt él barátjával, Sheldon Cooperrel egy albérletben Pasadenában. Mindketten ugyanannál az egyetemnél dolgoznak Los Angelesben. Leonard kísérleti fizikus. Hihetetlen okos, IQ-ja 173. Szerelme a szomszéd lány, Penny, akit beköltözése óta próbál meghódítani, mely végül 3 év után sikerül is. Ez idő alatt volt több kalandja más lányokkal, például Leslie Winkle-lel, Sheldon esküdt ellenségével.

Akárcsak három barátja, szeret videójátékokkal játszani, paintballozni, imádja a képregényeket és a sci-fit. Gyűjtő, számos ritka filmes tárgyat és képregényt őriz.

Laktózérzékenységben szenved, ha tejet, sajtot vagy nyers tejterméket fogyaszt, a gyomra felfúvódik tőle.

Családja[szerkesztés]

Leonard édesanyja egy elismert pszichiáter, aki fel-feltűnik a sorozatban is, mindig kellemetlen helyzetbe hozva ezzel fiát és környezetét. Családja többi tagjáról csupán annyit tudunk, hogy van egy nővére és egy bátyja, akik sikeresebbek nála. Nagyanyja Alzheimer-kórban szenved. Feleségül vette Penny-t.

Jegyzetek[szerkesztés]