Pamkutya

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pamkutya
Adatok
Indulás 2010.augusztus 17.
Ország Magyarország
Hivatalos oldal

A Pamkutya YouTube-on Magyarország második legtöbb feliratkozott csatornája, Dancsó Péter csatornája, a Videómánia után. A formáció tagjai, Béla és Pista általában zeneparódiákat készítenek a csatornára. Kiemelkedően népszerű volt a Luis FonsiDespacito c. paródiájuk: két hét alatt több, mint 10 000 000-an nézték meg. A videó közzététele után a feliratkozók száma olyannyira megugrott, hogy egy hónapon belül átvették a vezetést az addigi legtöbb feliratkozóval rendelkező Videómánia c. YouTube csatornától.

Tagok: Béla, Pista. Pam, a kutyájuk 2018 november 21-én sajnálatos módon, 16 évesen elhunyt. A csatornát működtető testvérpár 2010 augusztusában csatlakozott a YouTube-hoz, és azóta gyártanak videókat különböző témákban. A csatorna a nevét a testvérpár kutyájáról, Pamról kapta.

2015 decemberében gyűjtést rendeztek a követőik körében, és meglepően sok adomány folyt be, aminek egy részét a Mikulásgyárnak ajánlották fel, ajándékokat vettek belőle, a többiből pedig Pam névén kutyamenhelyeket támogattak.

Ugyanazt az öltözéket viselték minden videójukban (1-2 kivétellel), egy-egy kabátot és napszemüveget, hogy anonimitásukat megőrizzék, és valódi nevüket sem árulják el. Mivel azonban sokszor inkább terhükre volt ez az öltözet, 600 000 feliratkozós különkiadásukban bejelentették, hogy megválnak a kabátoktól, és a továbbiakban már ezek nélkül fognak forgatni.

Anonimitásuk megőrzésére tett erőfeszítéseik mellett természetesen nagyon szeretnek rajongókkal találkozni, sosem zárkóznak el a beszélgetéstől, ha valaki felismeri őket.

2019.03.17.-én elérték az 1.000.000 feliratkozót és elmondták, hogy a szemüveget (még) nem szeretnék levenni.

A csatorna[szerkesztés]

Zeneparódiák[szerkesztés]

A csatornát a nézők által Pistaként ismert testvér hozta létre 2010 nyarán. Pista ekkor 14 éves volt. Az első ilyen jellegű videójuk a VV Béci – A legnagyobb c. videó volt, hatalmas sikert hozva nekik. Több kutyusos videó is napvilágot látott azóta, valamint reklám és tv-műsor paródiákat is készítettek. Említették egy interjúban, hogy a Majka – Belehalok paródia sikerét látva döbbentek rá, hogy a zeneparodizálást érdemes volna nagyban csinálni. Az egyre színvonalasabb kivitelezésű videóiknak hála a csatorna nézettsége ugrásszerűen növekedni kezdett.

A számok ezek után csak növekedtek, Adele – Hello paródiájuknál már elég volt egy hét, hogy elérjék az egy milliós megtekintettséget. Aztán 2017 nyarán az eddigi legnagyobb sikerű videójuk látott napvilágot, Luis Fonsi – Despacito c. paródiájuk, amelyben a magyar autósok és a közlekedési rendőrök kapcsolatát mutatták be kissé sarkítva, ám valamelyest realisztikusan. A videó mérföldkő lett a csatorna életében, több mint 10 000 000  látták két hét alatt, és nem csak Magyarországon, de több környező országban is a legfelkapottabb videó volt hetekig. Jelenleg majdnem 30 milliós megtekintésnél jár. Nemcsak Pamkutyáék, de az egész magyar YouTube valaha készült leglájkoltabb videója lett. E videó kapcsán kerültek be másodszorra is az RTL Híradóba, előtte már a Fókuszban is szerepeltek, kétszer is, zeneparódiáik kapcsán.

A videóikon többnyire továbbra is ketten dolgoznak, ám szüleik, barátaik már többször besegítettek. Mivel a legtöbb magyar YouTube-errel is jó a kapcsolatuk, többen többször voltak már vendégszereplők videóikban, a neves Szirmai Gergő például már 3 videóban is. 

Eddigi paródiák[szerkesztés]

 1. VV Béci - A legnagyobb Paródia (2011)
 2. Flo Rida - Good Feeling Paródia (2012)
 3. Majka - Belehalok Paródia (2012)
 4. SP - Maradnék Paródia (2012)
 5. PSY - Gangnam Style Paródia (2012)
 6. Justin Bieber - As Long As You Love Me Paródia (2013)
 7. Macklemore - Thrift Shop Paródia (2013)
 8. Avicii - Wake Me Up Paródia (2013)
 9. Majka & Curtis - Elvitted a szívemet Paródia (2013)
 10. Pharrell Williams - Happy Paródia (2014)
 11. Katy Perry - Dark Horse Paródia (2014)
 12. Frozen - Let it Go Paródia (2014)
 13. Wellhello - Rakpart Paródia (2015)
 14. Halott Pénz - Valami van a levegőben Paródia (2015)
 15. Wellhello - Apuveddmeg Paródia (2015)
 16. Adele - Hello Paródia (2016)
 17. Majka - Eléglesz Paródia (2016)
 18. Justin Bieber - Sorry Paródia (2016)
 19. David Guetta - Titanium Paródia (2017)
 20. Luis Fonsi - Despacito Paródia (2017)
 21. Wiz Khalifa - See You Again Paródia (2018)
 22. Follow The Flow - Nem Tudja Senki Paródia (2019)

Pamkutya kalandok[szerkesztés]

2016. február 9-én töltötték fel első „Pamkutya kalandok” videójukat, amelyben a Deadpool londoni premierjén találkozhattak a film főszereplőjével, Ryan Reynoldsszal. Attól kezdve a fiúk rendszeresen jelentkeznek különféle kalandokkal, többek között vitorlázással, autóversenyzéssel, hegymászással, vagy éppen a legnagyobb magyar hóember megépítésével. (Igaz, ezt a rekordot nem sokkal később elorozták tőlük.) A Trollok c. hollywoodi animációs mese szinkronizálására a MaFilm Audio Kft. behívta őket meghallgatásra, és mindketten bekerültek a végleges magyar szinkronba. Béla Dáriusz, Pista pedig Szép Nyárfa hangját adta a mesében. A Meglepkék.hu jóvoltából is rengeteg érdekes helyre juthattak el az országban, és próbálhattak ki extrém dolgokat, olyan vízi sportokat, mint a hoverboard, flyboard, jetlev, vagy éppen tankvezetést. Ezekről a kalandokról mind készült videó a csatornájukra.

Pamkutya filmek[szerkesztés]

A csatorna először 2017. szeptemberében kapott megkeresést a PlayIT rendezvény szervezőitől, akik közreműködésükkel egy rövidfilm készítését tűzték ki célul. Ez 2017. november 3-án jelent meg Trónok harca vs. Star Wars néven, melyben az előbbi karaktereit megidéző szereplők csaptak össze az utóbbi világ rohamosztagosaival, és magával Darth Vaderrel. A 9 perc hosszúságú filmet a Sümegi várnál forgatták a lovagi napok résztvevői és az 501-es légió tagjainak résztvételével, a testvérpár ezek után pedig további kisfilmek készítését tervezte. Eddig két további kisfilm került bemutatásra: 2017. november 17-én a Budapest, a bűn városa címen az Assassin's Creed: Origins magyarországi forgalmazójának támogatásával, valamint 2018. június 18-án a Pista közlegény megmentése, a World of Tanks játék kiadójának szponzorálásával.

A csatorna tagjai[szerkesztés]

Pam[szerkesztés]

Teljes nevén Pamacs, egy puli vagy puli-keverék kutya(Született: 2002). Valódi hangja Pista volt. Beceneve több verzió után Pam és Pama lett.

Pam 2018. november 20-án, 16 évesen elpusztult.

Béla[szerkesztés]

 • Budapesten, a Pál utcában született. Kisgyermek korában többször költöztek szüleivel, de általános iskolába végig az Alsó Erdősori Általános Iskolába járt. Szeretett odajárni, jó tanuló volt. Körülbelül 8-10 éves kora körül megszületett kisöccse, akit a nézők „Pista”ként ismernek.
 • Szülei elváltak, és a két fiú édesanyjukkal egy 16. kerületi házba költözött. Édesapjával szerencsére a mai napig jó maradt a kapcsolata.
 • Bekerült a 17. kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumba. Rajzolt, zenét szerzett, 3D szoftvereket tanulgatott, videókat vágott, egyszerűbb programokat írt.
 • Eleinte kifejezetten jó tanuló volt. A katonaságot követően néhány hónap múlva kezdődött az Ybl Miklós Főiskola.
 • Egy cégnél helyezkedett el, és az ország Tescoit kezdte járni, és az áruházak mérlegeit állította be. Megtanult autót vezetni, bejárta Magyarországot. Eljutott Horvátországba, Norvégiába, Nagy-Britanniába, Lengyelországba, Olaszországba, Ausztriába, és egy egész hónapra még Kínába is.[1]
 • Eközben kezdett el öccse, Pista, videókat feltölteni a[YouTube-ra, aminek ő akkor még nem szentelt figyelmet.
 • Egy barátjával belefogtak egy vállalkozásba. Az öccse YouTube-csatornája egyre nőtt, és Bélának is megtetszett, hogy a videózással is foglalkozzon, és beszállt.

Pista[szerkesztés]

 • Budapesten született 1996 körül. Szeretett és szeret ott élni. Felvételizett a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumba. Lelkes, jó tanuló volt.
 • Egy média óra alkalmával azt a feladatott kapta, hogy barátaival filmet készíthet egy ötösért. A tanár egy ötössel jutalmazta. Ekkor ismerte fel magában filmezés iránti szeretetét. Néhány hónappal később rendezték meg a 17. kerületi filmfesztivált, amire már Pista is benevezett. A filmje első közönségdíjat nyert. FreddyD youtuber hatására feltöltötte a videókat a YouTube-ra.
 • Béla is beszállt dologba. Könnyen dolgoznak együtt, nagyon hasonlóan gondolkoznak.
 • Pista bátyjának egy barátja átköltözött Budapestről Gibraltárba Pistát ekkor ragadta magával az utazás szeretete.
 • Jelentkezett a Színház és Filmművészeti Egyetem Televíziós Műsorkészítő szakára. 2017-ben diplomázott. Mostanra minden idejében a YouTube-csatornáján dolgozik.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. PamKutya (2017. május 5.). „Draw My Life - Pamkutya Béla”.