Nicky Larson: Ölni vagy kölni?

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nicky Larson: Ölni vagy kölni?
(Nicky Larson et le parfum de Cupidon)
2019-es francia film

A film hazai plakátja
A film hazai plakátja
RendezőPhilippe Lacheau[1]
ProducerChristophe Cervoni[2]
Marc Fiszman[3]
AlapműHódzsó Cukasza: City Hunter
Műfaj
ForgatókönyvíróJulien Arruti[3][2]
Philippe Lacheau[3][2]
Pierre Lacheau[2][3]
FőszerepbenPhilippe Lacheau
Élodie Fontan
Tarek Boudali
Julien Arruti
Didier Bourdon
Kamel Guenfoud
Sophie Mousel
Hélène Lamberti
Pamela Anderson
ZeneMichael Tordjman[3]
Maxime Desprez[3]
Gyártás
GyártóLes Films du 24[2]
Axel films[2][3]
OrszágFranciaország
Nyelvfrancia
Forgatási helyszín
  • Boulevard Washington
  • CEA Paris-Saclay
Játékidő91 perc
Forgalmazás
ForgalmazóSony Pictures Releasing
Magyarország Big Bang Media
Bemutató2019. február 6.
Magyarország 2019. július 18.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel14,7 millió $
További információk
SablonWikidataSegítség

A Nicky Larson: Ölni vagy kölni? (eredeti cím: Nicky Larson et le parfum de Cupidon) 2018-ban bemutatott francia bűnügyi-vígjáték, kémfilm paródia Philippe Lacheau rendezésében, aki Julien Arrutival és Pierre Lacheau-val együtt a forgatókönyvet írta. A film a japán City Hunter manga és anime sorozat adaptációja (ami Nicky Larson néven ismert Franciaországban), amit Hódzsó Cukasza készített, aki beleegyezett a filmes adaptációba, miután elolvasta a forgatókönyvet. A főszerepben Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Tarek Boudali és Julien Arruti láthatók.

A film 2019. február 6-án jelent meg.

Cselekmény[szerkesztés]

Nicky Larson testőr, aki éppúgy ért az utcai harcokhoz, mint a mesterlövészkedéshez. Gyakran kérik fel rá, hogy oldjon meg olyan problémákat, amelyeket mások nem tudnak megoldani. Társa, Laura segítségével számos szolgáltatást kínál ügyfeleinek. De bármennyire is profi és jó hírű, Larsonnak van egy nagy hibája: a nők iránti különösen erős vonzódása, ami sok gondot okoz társának, Laurának.

Nicky Larsonra bízzák a Cupido parfümjének védelmét, ami egy olyan illat, amely szexuálisan ellenállhatatlanná teszi azt, aki viseli. De egy másodpercnyi figyelmetlenség lehetővé teszi a tolvajok számára, hogy megszerezzék a parfümöt. Ügyfele megbabonázta őt azzal, hogy befújta magát az illattal, hogy bizonyítsa annak eredetiségét, így Larsonnak vissza kell szereznie azt a 48 órás határidő előtt, ami után a hatás végleges lenne.

Szereplők[szerkesztés]

A karaktereket[3] az anime sorozat francia szinkronizált változatában ismert módon nevezik meg, míg a film japán szinkronizált változata az eredeti nevüket használja. (Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)[4]

Promóció[szerkesztés]

A 2018. októberi Comic Con párizsi rendezvényen kiderült, hogy Jean-Paul Césari és Vincent Ropion cameoszerepeket alakítanak filmben. Az első az animációs sorozat francia számlistájának tolmácsa, míg a második a főszereplő francia hangja.[10]

Megjelenés[szerkesztés]

A filmet Franciaország nagy részén 2018. december 15-én mutatták be, míg Svájcban 2019. február 6-án.[2] A film 2019. február 13-án jelent meg Belgiumban Undercover Playboy címmel,[2] majd 2019. március 14-én Thaiföldön és 2019. május 23-án Oroszországban.[2]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Nicky Larson et le parfum de Cupidon című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Nicky Larson et le Parfum de Cupidon - la critique du film. www.avoir-alire.com. [2019. február 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. március 15.)
  2. a b c d e f g h i Nicky Larson et le parfum de Cupidon. www.unifrance.org. [2018. június 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. március 15.)
  3. a b c d e f g h Nicky Larson – Le parfum de Cupidon. www.tout-mon-univers.com. (Hozzáférés: 2019. március 15.)
  4. ISzDb - Nicky Larson: Ölni vagy kölni? (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. május 30.)
  5. Arlin, Marc: Philippe Lacheau a pris 8 kilos de muscles : son impressionnant avant/après (PHOTO). www.programme-tv.net , 2019. január 15. [2019. január 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. március 15.)
  6. Article on Allociné.fr Archiválva 2018. június 29-i dátummal a Wayback Machine-ben.: Nicky Larson: blow of club, Elodie Fontan will play Laura for Philippe Lacheau!
  7. Leoni, Emilie: Nicky Larson : Philippe Lacheau dévoile la première photo de Mammouth, autre personnage iconique du dessin animé (PHOTO). www.programme-tv.net , 2018. augusztus 16. (Hozzáférés: 2019. március 15.)
  8. Paris Match article: Pamela Anderson sexy and glamorous on the Nicky Larson set'. [2018. augusztus 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. február 14.)
  9. Nicky Larson. www.allocine.fr. [2018. augusztus 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. március 15.)
  10. AlloCine: Nicky Larson : le caméo de Dorothée, les clins-d'oeil, la bande-annonce... Toutes les infos du Comic-Con Paris 2018. AlloCiné . [2018. október 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. március 15.)

További információk[szerkesztés]