Nagy Katalin (műsorvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nagy Katalin
Született 1960 (63 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Házastársa Jónás István
Gyermekei Dorka és Orsi
Foglalkozása újságíró
Iskolái Eötvös Loránd Tudományegyetem
SablonWikidataSegítség

Jónásné Nagy Katalin (Budapest, 1960 –) magyar újságíró, rádiós-televíziós műsorvezető.

Élete[szerkesztés]

A XVI. kerület Hősök fasori általános iskolába járt. Az ELTE BTK magyar–történelem szakán kezdett, de harmadévesen inkább a Magyar Rádió ifjúsági stúdióját választotta, ahol kulturális, majd szociális témájú műsorokat készített. 1986-tól szerkesztette és vezette a Kossuth Rádió Napközben című műsorát. 1988. március 14-én a miskolci nemzeti ellenzéki találkozó 12 pontjáról szóló jegyzetéért fegyelmit kapott, és felmondtak neki, ám a hallgatói tiltakozások hatására visszavették, azonban csak a közrádió kereskedelmi osztályára.

1989-től a Magyar Televízió Ablak és Évgyűrűk című műsorainak szerkesztő-műsorvezetője és a Magyar Rádió Kossuth Krónikájának szerkesztő-riportere volt. Portréműsorait nívódíjjal ismerték el. 2006 novemberétől a Hír TV, 2007 óta pedig a Lánchíd Rádió munkatársa lett. 2012-ben a Protestáns Újságírók Szövetségétől megkapta az év újságírója díjat.

2013-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta az újságírásban elért kimagasló eredményeiért. 2015 óta a Vasárnapi Újság című rádióműsor felelős szerkesztője, s abban az évben kerülete díszpolgári címet adományozott neki példamutató életművéért.

Elismerései[szerkesztés]

Magánélete[szerkesztés]

Férje Jónás István újságíró, a Magyar Rádió vezérigazgatója. Két leánygyermekük van, Dorka és Orsi.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]