Női szervek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Női szervek
(The Heat)
2013-as amerikai film
Rendező Paul Feig
Producer Peter Chernin
Jenno Topping
Dylan Clark
Paul Feig
Michele Imperato
Jessie Henderson
Műfaj
Forgatókönyvíró Katie Dippold
Főszerepben Sandra Bullock
Melissa McCarthy
Zene Michael Andrews
Operatőr Robert D. Yeoman
Vágó Jay Deuby
Brent White
Jelmeztervező Catherine Marie Thomas
Díszlettervező Kyra Friedman Curcio
Gyártás
Gyártó Twentieth Century Fox Film Corporation
Chernin Entertainment
TSG Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 117 perc
Forgalmazás
Forgalmazó USA 20th Century Fox Home Entertainment
Bemutatóamerikai 2013. június 23.
magyar 2013. július 4.
Korhatár16 IV. kategória (NFT/0753/2013, moziváltozat)
Bevétel 229 900 000 $ (világszerte)
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Női szervek témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Női szervek (eredeti cím: The Heat) 2013-ban bemutatott amerikai akcióvígjáték, melyet Katie Dippold forgatókönyvéből Paul Feig rendezett. A főbb szerepekben Sandra Bullock és Melissa McCarthy látható.

Cselekmény[szerkesztés]

Sarah Ashburn (Sandra Bullock) az FBI különleges ügynöke. Talán túlzottan is különleges: egyedül dolgozik - hiszen senki sem szeret vele dolgozni, mivel nagyképű és goromba.

Egy rajtaütést követően - ahol kiderül, hogy Ashburn szimata még a rendőrkutyáénál is jobb - egy emlékeztetőből értesül hogy főnökét, Hale-t (Demian Bichir) előléptették. Reméli, hogy ő kerülhet majd a helyére. Hale tájékoztatja a következő feladatáról: új játékos tűnt fel a pályán, Simon Larkin. Nincs róla semmi, még egy fotó sem. Mindössze azt tudják, hogy egy Julian Vincent nevű alak dolgozik neki. Leküldi Ashburnt Bostonba, derítse ki, amit csak lehet.

Shannon Mullins (Melissa McCarthy) egy szintén magának való és rendkívül trágár nyomozó őrizetbe veszi Rojast, a kisstílű utcai drogárust. Közben Ashburn az FBI bostoni irodájában beszerzi a drogkereskedők aktáit és Levy nyomozótól értesül Rojasról is, így a G-5-ös őrsre megy. Leviteti Rojas-t a kihallgatóba és neki is lát a dolognak, bár Woods kapitány szerint ez nem tűl jó ötlet, meg kellene várnia Mullinst.

Mullins - némi parkolási nehézség után - meglepődve tapasztalja, hogy a foglya nincs a cellájában. A kihallgató helyiségbe megy, ahol a hatáskörökről folytatott eszmecsere tettlegességgé fajul, Woods kapitánynak kell szétválasztania őket. A vita az irodában folytatódik, ahol Mullins kilopja Ashburn táskájából az autókulcsát, majd az O'Flannigan kocsmába távozik. A pultnál Mullins visszaadja a kulcsot ám egy remek figyelemelterelés közben ehelyett az ügy aktáit szerzi meg. Ezt követően meglátogatja öccsét, Jasont, akit ő maga csukatott le, hogy megóvja a rossz társaságtól, amibe került. Larkinról kérdezi, de Jason azt állítja, nem hallott róla.

Ashburn és Mullins Tatiana háza előtt futnak össze ismét. Ashburnnek elege lesz, felhívja a főnökét, hogy engedélyezze Mullins felfüggesztését. Hale ezzel szemben felszólítja, hogy dolgozzon együtt vele, hiszen a "kolléga" helyismerete minden pénzt megér. Együtt mennek be Tatianához kihallgatni. A "hölgy" nem túl közlékeny, ám a látogatás mégis eredményes: elhoznak egy csikket és egy levél gyufát. Az FBI labor azonosítja Hank LeSoire-t, aki a felszínen egy helyi üzletember, az EKKO klub tulaja, de otthon van a drogüzletben és lányok futtatásában is.

Este elmennek a klubba, hogy bepoloskázzák LeSoire telefonját. A sikeres manőver után távoznak. Kiszúrják, hogy követik őket. Mivel nem sikerül lerázniuk őket, megállnak. Kiderül, hogy a DEA, a droghatóság két ügynöke az, Craig és Adam. Közlik velük, hogy ők már két hónapja figyelik az EKKO klubot, ne merjék tönkre tenni a nyomozásukat, szálljanak ki az ügyből. Közben Mullins egy felvételen meglátja az öccsét.

Miután elhajtanak, a kocsiban kiderül, hogy Ashburn olvasta Mullins aktáját és Jasonről is tud. Ebből persze megint veszekedés alakul ki. Másnap reggel Mullins megjelenik Ashburn szállásán és viszonzásul ő is belemászik a másik múltjába, hogy kvittek legyenek.

Ellátogatnak Mullinsékhoz. A család nem fogadja kitörő örömmel Shannont, csak az apja és a később érkező Jason áll ki mellette. Mullinsnak sikerül kiszednie egy nevet Jasonből. Az illetőt "kicsinálták", mert le akart nyúlni egy drogszállítmányt. A hullaházban az áldozat cipőjén epoxi-nyomokat találnak, így sikerül eljutni abba a festékgyárba, ahol az áldozattal végeztek. A helyszínen éppen Julian és LeSoire karjaiba sétálnak. Egy ügyes húzással sikerül felülkerekedniük és őrizetbe veszik Juliant. Az őrszobán megpróbálják kihallgatni. Mivel nem bizonyul túlzottan közlékenynek, Mullins drasztikusabb eszközökhöz folyamodik, így annyit sikerül megtudniuk, hogy szerdán érkezik egy szállítmány.

Ashburn főnöke jelenik meg a DEA társaságában, akik ismételten felszólítják őket, hogy szálljanak ki az ügyből. Hale szerint Ashburn vonzza a problémákat. Ez a megjegyzés elég rosszul esik a lánynak.

Mullins és Ashburn egy kocsmába mennek, hogy búfelejtőnek bedobjanak néhány italt. Ez olyan jól sikerül, hogy reggelig tart. Egy Wayne nevű tag - akinek Ashburn az éjjel nekiadta a kocsiját - felrobban az autóban. Hale közli velük, hogy a rabszállító kocsit megtámadták, Julian megszökött. Larkin már tud mindkettőjükről, végleg ki kell szállniuk az ügyből. Közben Ashburn kap egy e-mailt, Mullins családjáról készült fotóval. Azonnal intézkednek, biztonságba helyezik őket egy motelben. A büfében tovább törik a fejüket az ügyön. Ashburnnek megint sikerül rosszat szólnia. Egy vendégnek a torkán akad az étel. Mivel a Heimlich-fogás nem vezet eredményre, Ashburn gégemetszést hajt végre, aminek következtében a férfi már majdnem meghal. Mullins végül egy jól irányzott ütéssel eltávolítja a sütit a torkából.

Jason felhívja Mullinst Ashborn telefonján és közli velük, hogy visszament Julianhoz, aki bízik benne. A szállítmány tizenegykor fut be a bostoni kikötőbe. Az FBI felvonul a színhelyre, de kiderül, hogy az információ téves volt. A kórházban az egész család Jasonért aggódik, akit lelőttek, ott hagytak az utcán és most kómában van. Mullins Ashburnt hibáztatja a történtekért, közli, hogy az együttműködésnek vége. Ashburn már csomagolna, de aztán úgy dönt, azért sem hagyja annyiban az ügyet. Egy újabb drogterjesztőnél futnak össze Mullins-szal. Fokozatosan göngyölítve fel az ügyet, végül Rojasnál kötnek ki. A meggyőző érvelésnek köszönhetően sikerül kiszedniük belőle a banda helyét.

Kellően felfegyverkezve érkeznek a raktárba. Jól indul a dolog, de végül ők esnek fogságba. Julianről kiderül, hogy a kis kések nagy barátja. Megjelenik a DEA, akiknek most kivételesen örülnek is, ám kiderül, hogy Adam maga Larkin. Lelövi Craiget, a majd a kórházba indul, hogy Jasont is elintézze. A lányoknak sikerül kiszabadulniuk, ők is a kórházba sietnek. Larkin már ott van. Ártalmatlanná teszik, vége az izgalmaknak. Ha már úgyis kórházban vannak, Ashburn bent is marad, hogy ellássák a sérülését. Két héttel később Shannont kitüntetik kiváló munkájáért. Ashburn az egész családot odatereli az eseményre. Ezt követően a kórházban ünneplik, hogy Jason magához tért a kómából.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Sarah Ashburn FBI különleges ügynök Sandra Bullock Für Anikó
Shannon Mullins nyomozónő Melissa McCarthy Börcsök Enikő
Hale Demian Bichir Végh Péter
Levy Marlon Wayans Kálid Artúr
Woods Thomas F. Wilson Vass Gábor
Rojas Spoken Reasons Polgár Péter
Craig Dan Bakkedahl Schnell Ádám
Adam Taran Killam Szatory Dávid
Julian Vincent Michael McDonald Jakab Csaba
Jason Mullins Michael Rapaport Csőre Gábor
Mrs. Mullins Jane Curtin Bánsági Ildikó
Mr. Mullins Michael Tucci Harsányi Gábor
Peter Mullins Joey McIntyre Makranczi Zalán
Mark Mullins Bill Burr Széles Tamás
Michael Mullins Nate Corddry Kovács Lehel
Gina Jessica Chaffin Murányi Tünde
Beth Jamie Denbo Varga Klára
Tatiana Kaitlin Olson Peller Anna

További információk[szerkesztés]