Mintaapák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mintaapák
Műfaj drámai komédia

Rendező
Főszereplő

Ország magyar Magyarország
Nyelv Magyar
Évadok 1
Vezető producer Kirády Attila
Sugárzás
Eredeti adó TV2
Eredeti sugárzás kezdete2019. november 11.

A Mintaapák magyar televíziós vígjátéksorozat, az argentin Señores papis sorozat szlovák adaptációjának (Oteckovia) a magyar adaptációja, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók.[1][2]

Az első epizódját 2019. november 11-én mutatja be az TV2 televíziós csatorna.[3]

Ismertető[szerkesztés]

Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás a főszereplői az új vígjátéksorozatnak, amely négy nagyon különböző apa életét mutatja be. A 3 gyerekes exfocistáét, aki a hagyományos értékrendben hisz, a sármos, sikeres ügyvédét, aki irtózik a felelősségtől, a régi és az új családja között vergődő elvált férjet, valamint a megözvegyült állatorvost, a szingli szuperapát.

A sorozat a Dear Daddies című argentin széria alapján készült, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók. A szlovák verziója jó ideje óriási sikerrel fut.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Molnár Tamás Szabó Kimmel Tamás Pár éve veszítette el feleségét egy autóbalesetben, azóta lányát, Julit egyedül neveli. Állatorvosként dolgozik, így rajong a természetért, de muszáj volt a városba költözniük Julival, hogy anyósa közelében legyenek.
Géza Fenyő Iván Régen sztárfocista volt, most pedig pizzéria tulajdonos. Géza minden helyzetben az alfahím szerepét játssza, férjként és apaként is. Egyedül tartja el családját, ezért feleségének, Klárinak sosem engedte, hogy munkát vállaljon.
Miki Mészáros Béla Építésvezetőként dolgozik, akit az alkalmazottak nagyon szeretnek. De a munka mellett a családot is nagyon fontosnak tartja. Mivel neki kettő is van, mióta elvált Verától és új családtaggal bővültek Petrával, ezért még inkább szeretne gyerekeinek mindent megadni, amit csak lehet. Azonban sokszor küzd magánéleti problémákkal, mert fél, hogy valakit megbánt döntéseivel, így inkább hazudik, hogy béke maradjon a családban.
Dr. Bartha Szabolcs Klem Viktor Egy igazán jóképű, sikeres ügyvéd, aki kimagaslóan jó problémamegoldó képességgel rendelkezik. Azonban kissé önző jellem, képtelen bármilyen felelősségvállalásra és ezt női partnerei is tudják. Sőt, pont ezért szeretik, hogy kötelezettségek nélkül lehetnek együtt ezzel a sármos férfival.
Jani Stohl András Jani nagyon jól szót ért az mindenkivel, mivel költöztető cége van, így elég gyakran dolgozik emberekkel. Egyedül szerelme, Linda az, akiben nagyon megbízik és próbál mindent megtenni a lány érdekében, de sajnos egyre inkább csak ellöki magától.
Linda Kovács Patrícia Óvónőkét dolgozik Vera óvodájában. Nagyon gyerekcentrikus és egyre gyakrabban játszik el azzal a gondolatattal, hogy ő is szeretne lassan egy kisbabát. De nem biztos benne, hogy ezt az elkötelezettséget jelenlegi párjával, Janival képzeli el.
Klára Polyák Lilla Géza feleségeként a család feladatait látja el, mint háztartásbeli. Imádja férjét és három fiát, de egyre gyakrabban játszik el a gondolattal, hogy ő is elmenjen dolgozni. Az évek során fantasztikus szakácsnő lett és szeretné, ha ezt férje is értékelné és megengedné, hogy a pizzéria étlapját bővítsék az ő süteményeivel.
Vera Botos Éva Óvodavezető óvónő, aki nagyon elkötelezett a munkáját illetően, és roppant elismert a szakmájában. Sajnos a magánéletében már nem ilyen sikeres, ugyanis úgy érzi, kudarcot vallott feleségként, mikor Miki elhagyta őt Petráért. Azonban mindent megtesz, hogy jó példát mutasson gyermekeinek!
Petra Földes Eszter Igazi nagyhangú, vagány csajszi, aki mindig a pasik kedvence volt, azonban Petra Mikiben találta meg a nagy Ő-t. Régóta vágyott családra, de most, hogy születendőben van gyermekük, kezd egy kicsit bizonytalan lenni abban, hogy jó anyja lesz-e kisfiának.
Emma Kuna Kata Szabi mellett dolgozik, mint ügyvédbojtár. Emma igazi maximalista, aki bizonyítani akar főnökének, mert azt szeretné, ha komoly szakemberként tekintenének rá az emberek. Éppen ezért elviseli Szabi irritáló dolgait, mert tudja, hogy ha jól teljesít most, akkor később csodás karrierje lehet.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Név Színész
Teri Egri Márta
Zsuzsi Pataki Szilvia
Máté Kerekes Márton
Csabi Dervarits Patrik
Levi Vida Bálint
Dani Pék Ádám
Molnár Juli Vághy Vivien
Csenger Gáspárfalvi Dorka
Hanna Magyar Olivia

Epizódok[szerkesztés]

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.?2019. november 11.n. a.TV2 logo.png

Első évad (2019–)[szerkesztés]

# Cím Premier Nézettség
1. 1. rész 2019. november 11.
Szabolcshoz beálított egy régebbi egyéjszakás kalandból megszületett gyerek és egy levelet kapott hogy vigyáznia kell a gyerekre. A 4 apa összekerült egy óvodai bemutatón ahol összeverekedtek, Gézának el kellet sietnie a korházba mert barátnője elkezdte megszülni gyereküket.
2. 2. rész 2019. november 12.
3. 3. rész 2019. november 13.
4. 4. rész 2019. november 14.
5. 5. rész 2019. november 15.
6. 6. rész 2019. november 18.
7. 7. rész 2019. november 19.
8. 8. rész 2019. november 20.
9. 9. rész 2019. november 21.
10. 10. rész 2019. november 22.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Mintaapák címmel vadonatúj napi sorozatot forgat a TV2
  2. Minta Apák / TV2. tv2.hu. (Hozzáférés: 2019. október 25.)
  3. November 11-től átalakul a TV2 hétköznap esti műsorrendje. Mentrum. (Hozzáférés: 2019. október 29.)