Mintaapák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mintaapák
Műfaj komédia

Író
Rendező
Főszereplő
Zeneszerző Patocska Olivér

Szlogen
 • Az apaság nem gyerekjáték! (1. évad)
 • Az apaság még mindig nem gyerekjáték! (2. évad)
Ország magyar Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 2
Epizódok178
Gyártás
Vezető producer Kirády Attila (1. évad)
Szabó Zsolt (2. évad)
Részenkénti játékidő 45-50 perc (1-30)
30 perc (31-)
Gyártó IKO Műsorgyártó Kft.
Sugárzás
Eredeti adó TV2
Eredeti sugárzás kezdete2019. november 11.
Státusz 2. évad adásban
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A Mintaapák magyar televíziós vígjátéksorozat, az argentin Señores papis sorozat szlovák adaptációjának (Oteckovia) a magyar adaptációja, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók.[1][2]

Az első epizódját 2019. november 11-én mutatta be az TV2 televíziós csatorna.[3]

A sorozat főcímdala az OliverFromEarth Lemegy az égről a nap című dala.

A koronavírus gyors terjedése miatt leállt a forgatás, így 2020. április 3-án szünetre vonult a sorozat. A forgatást július elején újraindították, az új részek augusztus 24-én indultak újra.

Ismertető[szerkesztés]

1.évad[szerkesztés]

A sorozat 4, egymástól függő család életét mutatja be központban négy apukával, akikben egy a közös: a gyermekeiknek a legjobbat szeretnék, ez okoz pár konfliktust és félreértést. Szalay Géza (Fenyő Iván) exválogatott focista, ám az élete egy (vagy több) váratlan fordulat során teljesen másik irányba megy, és egyszer csak egyedül találja magát. Vagy nem is olyan egyedül, hanem a három fiával. Családi pizzériájuk van, nagyon sóher karakter. Géza nővérének az exférje, Kovács Miklós szintén három gyermekkel és két kapcsolattal szenved,építésvezetőként dolgozik, alapjáraton egy nagyon jószívű,de csapongó típus. Géza és Miki barátja, Dr.Bartha Szabolcs (Klem Viktor) sikeres sztárügyvéd, határtalan sármmal, amit mindig hasznosít is, minden este más nő ízlelheti meg ezt a férfit, akinek talán egyetlen és legrosszabb tulajdonsága, hogy nem tud felelősséget vállalni soha semmiért és képtelen elköteleződni, az apaságról hallani se akar, szerinte az nem a maga fajtájához való,egyszer viszont bekopogtat az ajtaján a "szerencse"... a 3 apa jó barát, sokszor esténként a pizzériában folytják a bánatuk egy korsó sörbe, meg egy fél óra dárcozásba, ám a környéken felbukkan egy új családapa, aki valaki szemében jóbarát, valaki szemében a lódoktor, de szerez egy ellenséget is, ha csak kis időre: mindenki kedvenc állatorvosa, Dr.Molnár Tamás (Szabó Kimmel Tamás) új a környéken, egyedül neveli a kislányát, Julit, akinek az édesanyja már sajnos egy autóbalesetben halt meg.

2.évad[szerkesztés]

Jön az alfahímként viselkedő Géza (Kamarás Iván), aki nem talál kiutat a feleségével egyre jobban elmérgesedő viszályból. Szabi (Makranczi Zalán), a hedonista sztárügyvéd, aki a folytatásban új kihívások elé néz szerelmi életében és felelős apaként. A megözvegyült állatorvos, Tamás (Száraz Dénes), aki nem adja fel, hogy boldogságot és megnyugvást találjon önmaga és a lánya számára. Valamint a két családja között „zsonglőrködő” Miki (Mészáros Béla), aki javíthatatlan, és ismét a bajt vonzza.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Kovács Miklós Mészáros Béla Építésvezetőként dolgozik, akit az alkalmazottak nagyon szeretnek. De a munka mellett a családot is nagyon fontosnak tartja. Mivel neki kettő is van, mióta elvált Verától és új családtaggal bővültek Petrával, ezért még inkább szeretne gyerekeinek mindent megadni, amit csak lehet. Azonban sokszor küzd magánéleti problémákkal, mert fél, hogy valakit megbánt döntéseivel, így inkább hazudik, hogy béke maradjon a családban. Klára testvére. Miután többször hazudott Petrának szakítanak.
Szalai Géza Fenyő Iván (1. évad) Régen sztárfocista volt, most pedig pizzéria tulajdonos. Géza minden helyzetben az alfahím szerepét játssza, férjként és apaként is. Egyedül tartja el családját, ezért feleségének, Klárinak sosem engedte, hogy munkát vállaljon. Vera öccse. Egy rövid ideig Zsuzsival kavar, de később mégis Klárát választja.
Kamarás Iván (2. évad)
Dr. Bartha Szabolcs Klem Viktor (1. évad) Egy igazán jóképű, sikeres ügyvéd, aki kimagaslóan jó problémamegoldó képességgel rendelkezik. Azonban kissé önző jellem, képtelen bármilyen felelősségvállalásra és ezt női partnerei is tudják. Sőt, pont ezért szeretik, hogy kötelezettségek nélkül lehetnek együtt ezzel a sármos férfival. Emmával együtt él, addig míg Danit el nem viszi az anyja. Utána Emmát hibáztatja.
Makranczi Zalán (2. évad)
Dr. Molnár Tamás Szabó Kimmel Tamás (1. évad) Pár éve veszítette el feleségét egy autóbalesetben, azóta lányát, Julit egyedül neveli. Állatorvosként dolgozik, így rajong a természetért, de muszáj volt a városba költözniük Julival, hogy anyósa közelében legyenek.
Száraz Dénes (2. évad)
(Szalainé) Kovács Klára Polyák Lilla Géza feleségeként a család feladatait látja el, mint háztartásbeli. Imádja férjét és három fiát, de egyre gyakrabban játszik el a gondolattal, hogy ő is elmenjen dolgozni. Az évek során fantasztikus szakácsnő lett és szeretné, ha ezt férje is értékelné és megengedné, hogy a pizzéria étlapját bővítsék az ő süteményeivel. Miki testvére. Rövid ideig Zsolttal él, de később mégis Gézát választja. Majd kiderül, hogy terhes. A gyerek apja egy ideig kérdéses, majd kiderül, hogy Klára Gézától terhes.
Szalai Vera Botos Éva Óvodavezető óvónő, aki nagyon elkötelezett a munkáját illetően, és roppant elismert a szakmájában. Sajnos a magánéletében már nem ilyen sikeres, ugyanis úgy érzi, kudarcot vallott feleségként, mikor Miki elhagyta őt Petráért. Azonban mindent megtesz, hogy jó példát mutasson gyermekeinek! Géza testvére.
Hoffmann Petra Földes Eszter Igazi nagyhangú, vagány csajszi, aki mindig a pasik kedvence volt, azonban Petra Mikiben találta meg a nagy Ő-t. Régóta vágyott családra, de most, hogy születendőben van gyermekük, kezd egy kicsit bizonytalan lenni abban, hogy jó anyja lesz-e kisfiának. Miki folyamatosan hazudik neki ezért szakítanak.
Hoffmann Emma Kuna Kata Szabi mellett dolgozik, mint ügyvédbojtár. Emma igazi maximalista, aki bizonyítani akar főnökének, mert azt szeretné, ha komoly szakemberként tekintenének rá az emberek. Éppen ezért elviseli Szabi irritáló dolgait, mert tudja, hogy ha jól teljesít most, akkor később csodás karrierje lehet. Petra testvére. András és Szabi volt barátnője. Szabival akkor szakítanak, amikor őt hibáztatja, hogy Danit elvitte az anyja. Később újra összejön Andrással.
Sipos Linda Kovács Patrícia (1. évad) Óvónőként dolgozik Vera óvodájában. Nagyon gyerekcentrikus és egyre gyakrabban játszik el azzal a gondolatattal, hogy ő is szeretne lassan egy kisbabát. De nem biztos benne, hogy ezt az elkötelezettséget jelenlegi párjával, Janóval képzeli el. Később szakít Janóval. László és Éva lánya.
Szávai Viktória (2. évad)
Szabó Janó Stohl András Janó nagyon jól szót ért mindenkivel, mivel költöztető cége van, így elég gyakran dolgozik emberekkel. Egyedül szerelme, Linda az, akiben nagyon megbízik és próbál mindent megtenni a lány érdekében, de sajnos egyre inkább csak ellöki magától, később szakítanak.
Dr. Szentmarjay Oszkárné Dr. Wágner Teréz Egri Márta Orvos. Tamás anyósa. Juli nagymamája.
Varró Zsuzsi Pataki Szilvia A pizzéria alkalmazottja. Géza volt barátnője. Miután Géza visszamegy Klárához felmond és elköltözik.
Szalai Máté Kerekes Márton (1. évad) Géza és Klára legidősebb fia, imád videojátékozni, mindene a BMX-ezés. Dorka barátja.
Grasso Marco (2. évad)
Szalai Csaba Dervarics Patrik Géza és Klára legkisebb fia, 5 éves.
Szalai Levente Vida Bálint Géza és Klára középső fia, aki rettentően okos és értelmes fiú.
Bartha Dániel Pék Ádám Szabi és Kata fia, akit az anyja lepasszolt az apjának. Édes, cuki, szerethető kisfiú, aki sokszor mond ki nagy életigazságokat. 5 éves. Szeret Emmával lenni.
Molnár Julianna Vághy Vivien Tamás egyetlen lánya. Nemrég halt meg az anyukája, így vágyik arra, hogy Linda óvónéni összejöjjön az apjával.
Kovács Csenge Gáspárfalvi Dorka Vera és Miki legidősebb gyermeke, aki nemrég lépett be a kamaszkorba. Mostohaanyját, Petrát nem bírja, zavarja, hogy az új baba érkeztével ő és húga hátrébb szorultak.
Kovács Hanna Magyar Olivia Vera és Miki legkisebb lánya, makacs, akaratos kislány, aki ha nem kap meg valamit, lefekszik a földre és hisztizik.
Kovács Miklós “Muki” Málinger Botond Petra és Miki fia. Csenge és Hanna féltestvére.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Halmos Igor Gáspár András Klára volt főnöke.
Dombóvári Zsolt Káli Gergely Vívásoktató, Klárával együtt éltek. Dorka édesapja.
Szombathelyi András Antal Bálint Ügyvédbojtár. Emma volt barátja és egyetemi csoporttársa.
Dombóvári Dorka Kern Adrienn Zsolt lánya. Később Máté barátnője.
Sipos László Csuha Lajos Linda szülei. Imádják Janót, szerintük ő a tökéletes férj Linda számára.
Sipos Éva Tallós Rita
Flóra Barta Veronika Levi barátja. Nagyon okos és tudálékos.
Ötvös Kata Holecskó Orsolya Dani anyja, Szabi és Iván ex-barátnője.
Kocsis Márta Kiss Diána Magdolna Menhely-tulajdonos. Tamás barátnője.
Pietro Mladoniczki Dávid A pizzéria alkalmazottja.
pincérnő Nemcsók Nóra A pizzéria új alkalmazottja, miután Zsuzsi felmond.
Iván Rajkai Zoltán Kata volt barátja, egy maffiózó aki visszaköveteli a pénzt amit Katára költött
Szigeti Mihály Inotay Ákos Linda titokzatos pasija, aki állítólag repülőgép pilóta.
Szalai Ádám Mátyássy Bence Géza és Vera testvére. A barátja temetésére jön haza Magyarországra.
Ági Erdélyi Tímea Özvegy, két gyermekes anyuka.

További szereplők[szerkesztés]

Az első évad epizódszereplői[szerkesztés]

A második évad epizódszereplői[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.972019. november 11.2020. április 3.TV2 logo.png
2.1212020. augusztus 24.2020. december 25.
3.?2021. nyárn. a.

Első évad (2019–2020)[szerkesztés]

# Cím Premier Nézettség
1. 1. rész 2019. november 11. 564 793
Szabolcshoz beállított egy régebbi egyéjszakás kalandból megszületett gyerek és egy levelet kapott hogy vigyáznia kell a gyerekre. A 4 apa összekerült egy óvodai bemutatón ahol összeverekedtek, Mikinek el kellett sietnie a kórházba, mert barátnőjénél megindult a szülés.
2. 2. rész 2019. november 12. 479 453
Petra megszült, fiukat Mikinek nevezték el. Tamás fenyegető levelet kapott, melyről Klára úgy gondolta, férje írhatta azt. Este Miki Gézával és Szabolccsal tejfakasztó bulit tartott. Tamás levelet küldött kislányával a mennyországba. Vera bevitte lányait a kórházba exférje babáját meglátogatni, ám Miki kisebb lánya elmondta Petrának, hogy Miki verekedett az oviban.
3. 3. rész 2019. november 13. 502 773
Vera visszament a kórházba bocsánatot kérni gyerekei viselkedése miatt. Gézának a pizzériában új kemencére van szüksége. Szabolcs egy "fontos" ügyfél miatt az oviban hagyta a fiát. Tamáséknál megjelent a férfi anyósa. Kiderült, hogy Tamásnak a fenyegető levelet Géza két fia írta. Szabolcs arra gondolt, hogy átadja a gyámügynek Danit. Ezt Dani meghallotta és eltűnt...
4. 4. rész 2019. november 14. 450 340
Szabolcs Emmával Dani keresésére indult, szerencsére megtalálták a kisfiút. Géza 2 fia bevallotta Tamásnak, hogy ők írták a levelet. Tamás megnyitotta házánál az Állatorvosi intézetét, ez ismét feszültséget váltott ki szomszédjánál. Miki és Géza babakocsit vásárolt, ám véletlenül eltörték a kocsi kerekét, de szerencsére Géza megjavította. Géza összehívta a szomszédokat, hogy kiutálják az új szomszédot, Tamást, de a szomszédok nem mentek bele, sőt az állataikkal is Tamáshoz jártak.
5. 5. rész 2019. november 15. 370 402
Tamás anyósának nem tetszik, hogy Tamás a háznál csinált rendelőt. Miki áthívta Klárát hogy segítsen megfürdetni a kis Mikit. Tamás anyósa bele akart szólni Juli nevelésébe. Petra aggódott a gyereke miatt, csak azért mert az békésen aludt. Klárának szülinapja volt, Gézától egyberészes "szexi" ruhát kapott. Klára nagyon kiakadt. Géza megkérte Mátét, hogy legyen a futára ám már az első rendelést is leejtette. Juli becsempészte az óvónő zsebébe a plüssét így Lindának át kellett mennie hozzájuk.
6. 6. rész 2019. november 18. 418 000
Tamás összefutott Lindával egy ruhaboltban, ahol kiderült, hogy Janó Linda pasija. Klára Verához ment át lelkizni és elmentek "kirúgni a hámból" később Szabolcs is hozzájuk csapódott, aki lekamerázta Klárát ahogy egy fiúval táncolt. Szabolcs másnap átment Gézához és elmondta neki hogy mi történt tegnap a buliban és megmutatta neki a videót is. Mikiék elindultak Gézáékhoz hogy felkérjék őket keresztszülőknek, de pont amikor odaértek, Géza akkor veszett össze Klárával a videó miatt és ezért Klára elköltözött...
7. 7. rész 2019. november 19. 389 000
Klára újra Veránál kötött ki. Géza azt hazudta hogy anyjuk kiruccanni ment. Szabolcsot megállították a rendőrök gyorshajtásért és mert nem volt Daninak gyerekülése szerencsére Emmával hazugsággal kimásztak a büntetés alól de azért elmentek ülést vásárolni. Csengének nem tetszett Hogy Klára odaköltözött hozzájuk ezért átcuccolt apjához. Emma DNS-tesztet akar csináltatni Szabolcsról és Daniról ezért lopott tőlük egy hajszálat. Juli tiltás ellenért becsempészte a kaméleonját az oviba ám a kaméleon megszökött és ezért az óvónő behívta az oviba Tamást aki szerencsére megtalálta a gyíkot. Amikor Linda kikísérte Tamást elcsattant köztük az a régen várt csók...
8. 8. rész 2019. november 20. 446 000
9. 9. rész 2019. november 21. 413 000
Linda igent mondott Janinak az eljegyzésre. Géza lelket öntött fiába az egyes miatt. Csenge anyja tudta nélkül bekönyörögte magát Mátéékhoz. Géza és Tamás közösen sütögettek. Vera Mikivel keresni kezdte Csengét, bementek a rendőrségre, de a rendőr nem tudott nekik segíteni. Klárának hiányzik a családja, mikor felhívja fia, elérzékenyül. Szabolcs kitalálta, hogy ma olyan napot tartanak hogy egyikük se megy dolgozni. Géza nem tudott arról, hogy Csenge ott aludt, de Csenge lebukott, és Géza azt hitte, hogy valamit csináltak Mátéval az este...

Szabit felhívta Dani anyukája, Kata. Dani vette fel a telefont....

10. 10. rész 2019. november 22. 446 000
11. 11. rész 2019. november 25. 463 000
12. 12. rész 2019. november 26. 400 000
13. 13. rész 2019. november 27. 439 000
14. 14. rész 2019. november 28. 435 000
15. 15. rész 2019. november 29. 403 000
16. 16. rész 2019. december 2. 447 000
17. 17. rész 2019. december 3. 425 000
18. 18. rész 2019. december 4. 432 000
19. 19. rész 2019. december 5. 461 000
20. 20. rész 2019. december 6. 368 000
21. 21. rész 2019. december 9. 446 000
22. 22. rész 2019. december 10. 409 000
23. 23. rész 2019. december 11. 415 000
24. 24. rész 2019. december 12. 433 000
25. 25. rész 2019. december 13. 380 000
26. 26. rész 2019. december 16. 423 000
27. 27. rész 2019. december 17. 433 000
28. 28. rész 2019. december 18. 403 000
29. 29. rész 2019. december 19. 429 000
30. 30. rész 2019. december 20. 390 000
31. 31. rész 2020. január 2. 540 000
32. 32. rész 2020. január 3. 564 000
33. 33. rész 2020. január 6. 529 000
34. 34. rész 2020. január 7. 526 000
35. 35. rész 2020. január 8. 464 000
36. 36. rész 2020. január 9. 554 000
37. 37. rész 2020. január 10. 533 000
38. 38. rész 2020. január 13. 491 000
39. 39. rész 2020. január 14. 547 000
40. 40. rész 2020. január 15. 511 000
41. 41. rész 2020. januát 16. 517 000
42. 42. rész 2020. január 17. 519 000
43. 43. rész 2020. január 20. 516 000
44. 44. rész 2020. január 21. 581 000
45. 45. rész 2020. január 22. 532 000
46. 46. rész 2020. január 23. 483 000
47. 47. rész 2020. január 24. 474 000
48. 48. rész 2020. január 27. 515 000
49. 49. rész 2020. január 28. 589 000
50. 50. rész 2020. január 29. 587 000
51. 51. rész 2020. január 30. 543 000
52. 52. rész 2020. január 31. 530 000
53. 53. rész 2020. február 3. 540 000
54. 54. rész 2020. február 4. 530 000
55. 55. rész 2020. február 5. 467 000
56. 56. rész 2020. február 6. 550 000
57. 57. rész 2020. február 7. 529 000
58. 58. rész 2020. február 10. 562 000
59. 59. rész 2020. február 11. 542 000
60. 60. rész 2020. február 12. 570 000
61. 61. rész 2020. február 13. 524 000
62. 62. rész 2020. február 14. 537 000
63. 63. rész 2020. február 17. 558 000
64. 64. rész 2020. február 18. 548 000
65. 65. rész 2020. február 19. 515 000
66. 66. rész 2020. február 20. 509 000
67. 67. rész 2020. február 21. 504 000
68. 68. rész 2020. február 24. 556 000
69. 69. rész 2020. február 25. 534 000
A gyámügyes elmondja Terinek, hogy alaptalanok voltak a Tamás ellen felhozott vádak, és megkéri, hogy a saját sérelmei orvoslására ne a gyámhivatalt használja. Teri hazaviszi Julit, sietne, de Tamás kéri, ismerje el, hogy jogtalanul vádolta meg. Majd Juli elmeséli az apjának, hogy összeházasodott Danival és csókolóztak, ezt az anyukájának is megírják. Vera megkéri Szabit, hogy még ne tanítsa csajozni a fiát. Klára bőröndökkel állít be Zsolthoz, közli, hogy Géza megcsalta, ami megkönnyítette a döntését, hogy hozzá költözzön. Borozgatnak, a jövőjükről beszélgetnek. Janó elmondja Terinek, hogy nem adja fel, meglesz Tamás gyenge pontja. Folytatják a tervek szövögetését, de az asszony bejelenti, hogy kiszáll a közös szövetségből. Petra indul egy kuncsafthoz, aki azért fontos, mert ha elégedett lesz, ajánlani fogja másoknak, Miki marad Mukival. Vera hívja a férfit, jöjjön el Hannáért az oviba. Majd letolja, hogy a kisbabával jött a beteg lányáért. Miki azt füllenti, le fogja adni Mukit Petrának. Ápolja a betegeskedő Hannát, miközben a babát is igyekszik ellátni, kicsit bele is zavarodik. Hazaérve, nem árulja el Petrának, hogy Hanna beteg. A pizzériában Géza zavartan kerüli Zsuzsi társaságát. Megérkezik Máté néhány rendelésért, az apja poénosan szivatja egy kicsit, majd a fiú kamaszosan behisztizik. Vera szerint valaki ideküldte a gyámügyist és Lindának figyelmeztetni kellene erre Tamást. Janónál is rákérdez, tud-e valamit az ügyről. Máté megkéri az anyját, hagy aludjon nála, de Klára hazaküldi, és megígéri, ha nem javul a helyzet, kivesz egy albit, ahol mindketten elférnek. (Nem szeretné elárulni, hogy Zsoltnál lakik.) A fiú vacsorázás közben tüntetőleg otthagyja a jókedvű apját és Zsuzsit, Géza ettől szomorú lesz. Klára este (megszokásból) kiszolgálná Zsoltot, aki közli vele, nem a cselédje, mostantól minden másként lesz, a nőnek tetszik az új felállás.
70. 70. rész 2020. február 26. 603 000
Reggel Klára és Zsolt emancipációs elveket vitatnak meg vasalás közben. Miki továbbra is Hannára vigyáz, Csenge átlátja, hogy szimulál. Petra megtudja Verától, hogy a beteg Hanna, Mukival van. Dühösen megérkezik és kimenti a babát a fertőzés veszélyből, ráparancsol Mikire, hogy egy ideig ne jöjjön haza a bacik miatt. Hanna egy szupertartós filctollal összefirkálja az apját. Majd bevallja neki - miközben az arcáról a filctollat próbálja eltávolítani -, azért hazudott, hogy többet lehessenek együtt. Linda sikertelenül próbálja meg elmondani a gyámügyissel kapcsolatos gyanújukat Tamásnak, mert a férfi elutasító. Dani a tükör előtt tollászkodva közli, hogy randija lesz. Majd az apjával elmennek Tamásékhoz “lánykérőbe”. A volvóban is a séróját igazgatja. Elhívják Julit játszóterezni, miközben a gyerekek “randiznak”, a szülők figyelik őket. Dorka, a vagány iskolakerülő lány sztorizik, látja, hogy Máté depis, ezért magával hívja. Máté megnyílik neki, a lány fájdalomcsillapításként piával kínálja. Janó utónévkönyvet ad Lindának, aki korainak tartja, hisz még nem várnak gyereket. Miki és Hanna Petrához mennek színt vallani, a nőnek tetszik, hogy Verát átverték, persze őt nem kellett volna. Vera is letolja Mikit, hogy kitette Mukit egy fertőző betegségnek, a férfi elmondja, Hanna szimulált. Vera kiakad, hogy már ő is kezdi a hazudozást, Miki úgy érzi, többet kéne a gyerekeivel lennie. Janó azt gondolja, hogy le kell cserélni a gyámügyest olyanra, aki mellettük áll. Teri szerint olyanra van szükségük, aki le van kötelezve neki. Géza otthon idegeskedik, hogy hol lehet Máté ilyen sokáig, majd a fiú megérkezik ittas állapotban. Miki pihenne, de Petra egy törzsvendégével, Rékával jön, akinek meg kell javítani a mikróját. Géza veszekszik a részeg Mátéval, közben Zsuzsi hívja, hogy be kellene mennie, de ő nem tud. Klára érkezik a pizzériába és Mátét keresi, Zsuzsi próbálja lebeszélni, hogy hazamenjen.
71. 71. rész 2020. február 27. 534 000
Klára és Géza az öklendező Máté felett veszekednek, mire a fiú benyögi, hogy suli helyett ittak. Klára salátát csinál a családnak, ami vitához vezet a fiúk részéről. Gézával egymáshoz vágják, hogy milyen rossz szülők, majd a nő elviharzik. Teri bájcseveg régi ismerősével, Rajnáknéval, aki pont a gyámügyi osztály vezetője. Beavatja Tamás ügyébe, a nő megígéri, hogy utánanéz. Petra ügyfele, Réka nagyon hálás a mikró javításért, jól meg is fizeti Mikit. A férfi nem örül, hogy ezermesterkedéssel kell pénzt keresnie, de meggyőzi a jó fizetés. Vera figyelmezteti Tamást a gyámügyes újabb felbukkanásáról. Dani Juliékhoz szeretne menni, az apját ez idegesíti, de megígéri, hogy másnap elviszi és adnak neki egy hatalmas csokit. Klára panaszkodik Zsoltnak, aki felveti, Máté esetleg rossz társaságba keveredett. De vigasztalja, hogy a lányához hasonlóan, a fiú is kiheveri majd, hogy szétmentek a szülei. Zsuzsi fejfájáscsillapítót ad Máténak, aki majdnem elszólja magát, hogy bejön neki a nő. Levi éhségsztrájkol az apja előtt, mert nem járhat vívni. Máté másnaposan azt tanácsolja neki, hogy ne foglalkozzon az apjával és menjen el az edzésre. Mátét Klára viszi suliba, mert beszélni akar az osztályfőnökével, aki ezen duzzog, hiszen csak egyszer lógott. Klára kihallgatja Mátét Dorkával, amint a lány lógásra ösztönzi, majd elküldi a fiút egy ürüggyel, és leállítja a lányt. Teri beadagolja Janónak, hogy megtalálta a megfelelő gyámügyest. Miki biznisze kezd beindulni, egymás után kapja a javítandó gépeket. Réka jön átvenni a megjavított dolgokat, jó sokat fizet a férfinak, közben flörtöl vele. Levi elszökik edzésre, Csabit átküldi Tamásékhoz. Szabi és Dani érkezik Tamásékhoz egy hatalmas csokival, megjön Csabi is, hogy az apja küldte.
72. 72. rész 2020. február 28. 553 000
Zsolt látja, hogy Levi be akar állni edzeni, de az apja nem engedi. Megsajnálja és biztatja, hogy eddzen, megígéri, beszél Klárával. Dani panaszkodik, hogy Csabi nem hagyja őket játszani Julival, Szabi azt tanácsolja, gondoljon ki olyan játékot, amivel a kislány csak ráfigyel. Kitalálják, hogy Csabi a kutyájuk és mivel rossz volt, bezárják. Tamás és Szabi a kisfiút keresik, a kicsik kivágják magukat, hogy Máté már hazavitte. Géza csak Mátét találja otthon, megjön Levi is, aki azt kamuzza, könyvtárban volt, Csabit pedig Juli hívta át. Gézáék érte mennek, és kiszabadítják, látják, hogy megette a Julinak hozott csokit. Rajnákné bejelenti Terinek, hogy ő van káros hatással Julira. A kollégái szerint, Teri akarta befeketíteni Tamást. Klára és Zsolt kitárgyalják, hogy Levi elszökött az edzésre. A nő pedig megismerte a lányt, aki leitatta Mátét, de ő megmondta neki a magáét. Erre megérkezik Zsolt lánya, Dorka, akiről kiderül, hogy Máté ivócimborája. A nő szépítené a konfliktusát a lánnyal. De ő elmondja, Klára megfenyegette, hogy kirúgatja, ha nem száll le Mátéról. Dorka előadja, a nő teljesen félreismerte, csak lazultak egy kicsit. Ő próbálta visszafogni Mátét az ivásban, csak viccelt, hogy lógjanak. Az apja beveszi, de Klára nem. Aki finoman próbálja rávezetni Zsoltot, félreismeri a lányát, azon vitatkoznak, ki ismeri jobban a saját gyerekét. Teri kéri Janót, fogadja el, hogy elbuktak, a férfi nem adja fel, telefonon hív valakit. Miki büszkén mondja Petrának, hogy beindult a vállalkozása. Réka áthívja a férfit, hogy szerelje meg a mosógépet. Miki nagyon készül, műszaki rajzot tanulmányoz. Janó bánatában leissza magát Szabival és Gézával, Zsuzsit is bevonja és közben észrevétlen kikapcsolja Géza telefonját. Tamást egy sürgős esethez riasztják, egy lovat kellene megnéznie. Gézát hívja, de nem éri el, így Terihez fordul, aki nehezen, de belemegy, hogy átmegy pár perc múlva vigyázni Julira. A ló gazdája (Konan) hívja Tamást, hogy azonnal menjen.
73. 73. rész 2020. március 02. 537 000
Tamás áldozatul esik Teri és Janó tervének, behívják kihallgatásra, amiért éjszaka magára hagyta Julit. Máté nem bírja elviselni a szülei viselkedését, főleg miután megtudja Dorkától, hogy Klára Zsolthoz költözött. Klára elmondja Gézának az igazat, aki meglepően jól fogadja. Mikire elkezd nyomulni az egyik ügyfele.
74. 74. rész 2020. március 03. 560 000
Tamás megrémül, hogy a rendőrség bevonhatja a gyámügyet, Szabi intézkedik. Juli és Dani az esküvőjükre készülnek, az apukák örömmel segédkeznek. Zsolt sikertelenül akarja rábeszélni Gézát, hogy engedje Levit vívni. Miki attól tart, minden női ügyfele nyomul rá. Teri és Janó tovább szövetkeznek.
75. 75. rész 2020. március 04. 557 000
Géza Máté és Zsuzsi hatására engedi Levit vívni, és végre döntést hoz Zsuzsival kapcsolatban. Juli és Dani ovis esküvőjét a gyámügy érkezése teszi tönkre. Petra arra kéri Mikit, szóljon neki, ha valamelyik ügyfele nyomulni kezd. Dorka megnehezíti Klára és Zsolt kapcsolatát. Juli Terihez kerül. Tamás az anyósára ront, de a gyámügy jelenléte miatt észbe kap.
76. 76. rész 2020. március 05. 528 000
Tamás nagyon össze van törve, Teri nem akarja neki megengedni, hogy lássa Julit. Dorka bulit szervez Gézáékhoz, aki nagyon kiakad. Zsolt és Klára estéjét tönkreteszi Dorka újabb trükkje. Miki azt hiszi, NAV ellenőrbe futott. Klára és Géza összeveszik Dorka miatt, Linda és Janó pedig Juli ügye miatt. Teri azt mondja Julinak, az apja nem akarja őt.
77. 77. rész 2020. március 06. 555 000
Szabi nem ismeri fel a csinos Emmát, ez ráébreszti, mennyire bejön neki a lány. Tamás Szabi tanácsára megkéri Lindát, tanúskodjon mellette a bíróságon. A nő belemegy, de Janó meg akarja tiltani neki. Miki bejelenti Petrának, hogy végzett a fekete munkával. Zsolt és Klára összevesznek, mert a férfi mindent elnéz Dorkának. Klára nyomozni kezd Dorka és Máté után.
78. 78. rész 2020. március 09. 576 000
Miki Vera segítségével alapít céget, vérig sértve Petrát. Dorka elmondja Zsoltnak, hogy Klára kémkedett utánuk, Klára nem próbálja tagadni. Tamás mindent megtesz, hogy láthassa Julit, Linda segít neki. Zsuzsi megtudja Gézától, hogy a pizzériának születésnapja lesz, lelkes szervezésbe kezd. Szabi kamubetegsége nem hatja meg Emmát, azonban felnyitja Dani szemét, hogy az apja szerelmes.
79. 79. rész 2020. március 10. 574 000
Tamás továbbra sem láthatja Julit. Géza kiakad, hogy Zsuzsi táncestet szervez, de az anyagiak végül meggyőzik. Mikinek engesztelésül el kell mennie Petrával a táncestre. Dani meg van győződve róla, hogy Szabi és Emma szerelmesek egymásba. Szabi eléri, hogy András ne menjen el Emmával a pizzéria szülinapi bulijára.
80. 80. rész 2020. március 11. 570 000
A táncesten mindenki féltékeny - Miki Petrára, aki felkéri a tánctanárt, majd lelép vele, Zsolt Gézára és Klárára, Géza Zsoltra és a feleségére. A tangóban Géza a legjobb. Linda megengedi Tamásnak, hogy sétálni vigye Julit, de lebuknak Teri előtt. Szabi dühös Tamásra a meggondolatlansága miatt, Teri pedig megpróbálja elérni, hogy Vera kirúgja Lindát.
81. 81. rész 2020. március 12. 664 000
Miki nyomozni kezd Petra és a tánctanár után, teljesen félreértve a helyzetet. Linda és Janó közé áll Tamás ügye. Vera alig bírja leállítani Terit, Szabi és Tamás próbálják Vera előtt kimenteni Lindát. Szabi ráébred, hogy szerelmes Emmába, ezért bunkóm viselkedik vele. Vera rájön Szabi titkára. Zsuzsi nagyon szeretné, ha Géza táncolna vele. Klára arra gyanakszik, hogy Dorka dohányzik.
82. 82. rész 2020. március 13. 567 000
A Miki és Petra közötti feszültség az Emmával és Andrással közös duplarandin robban. Zsolt és Klára közé áll, hogy a nő meg van győződve róla, hogy Dorka dohányzik. Gézáéknál tökéletes az idill - Zsuzsi segít Levi házi feladatával. Teri nyomására Vera kénytelen felfüggeszteni Lindát. Szabi igyekszik Emma és András közé állni.
83. 83. rész 2020. március 16. 645 000
Petra és Vera egyre durvább konfliktusba kerül Miki miatt. Miután Szabi rájön, hogy Tamás és Linda között volt valami, kizárja Lindát a tanúk sorából. Dorka cigivel kínálja Mátét, aki emiatt megint bajba kerül a szülei előtt. Zsolt engesztelő romantikázásra viszi Klárát. Szabi bevallja a fiúknak, hogy szerelmes, de azt nem, hogy kibe.
84. 84. rész 2020. március 17. 633 000
Géza elmondja Klárának, Dorkától kapta Máté a cigit, a Klára és Dorka közötti ellentét így tovább fokozódik. Szabi egy szerencsétlen incidens után kénytelen bevallani Mikinek, hogy Emmába szerelmes. Tamás Teri háza előtt alszik, hogy közel lehessen Julihoz. Julinak kezd elege lenni a nagymamájából, ez addig fokozódik, hogy Teri végül nem is találja Julit.
85. 85. rész 2020. március 18. 650 000
Tamás és Teri rájönnek, hogy Juli eltűnt, kétségbeesetten keresni kezdik. Dorka kénytelen fegyverszünetet kötni Klárával. Miki és Petra veszekedése addig fajul, hogy Miki lelép. Janó gyanúsan reagál Juli eltűnésére. Géza fiai ételt csempésznek a garázsba. Szabi megtudja, hogy Emmának szülinapja lesz, előáll a tökéletes ajándékkal, amit végül elcserél Andrással.
86. 86. rész 2020. március 19. 651 000
Juli előkerül, Géza fiai bújtatták. Tamás boldogságát csak az árnyékolja be, hogy vissza kell vinnie a lányát Terihez. Miki Verától kér tanácsot, majd végre kibékül Petrával. Emma nagyon örül a kutyának, amit András adott át neki az ajándékcsere után. Csenge kihívó ruhákat szeretne venni, Vera nem engedi neki. Levi rájön, kivel van együtt Klára.
87. 87. rész 2020. március 20. 599 000
A gyámügy Juli szökése után Tamás oldalára áll, Terinek meg kell engednie, hogy Tamás találkozzon Julival. Klára családi kupaktanácsot hív össze, de már mindenki tud róla és Zsoltról. Petra kisminkeli Csengét, Vera kiakad. Szabi megfogadja Géza tanácsát, és kirúgja Andrást. Emma számonkéri Szabit, meglepő választ kap.
88. 88. rész 2020. március 23. 647 000
Klára kiakad, hogy Zsolt párbajozott Levivel. Tamás megtudja Julitól, hogy Teri és Janó mesterkednek valamiben, megkéri Lindát, hogy nyomozzon Janóék után. Vera megszégyenül Miki és Petra előtt, mikor meggyanúsítja Petrát, hogy melltartót adott Csengének. Csenge és Vera a sminkelésen veszekszik, majd fogadást kötnek. Emma nem hiszi el Szabinak, hogy beleszeretett.
89. 89. rész 2020. március 24. 670 000
Emma közli Szabival, hogy kilép. Teri megijed, hogy lebukott Linda előtt, ezért a bíróságon meglepő vallomást tesz. Tamás visszakapja Julit. Janó dühös Terire. Vera elveszíti a fogadást, vásárolni kell mennie Csengével. András irodát akar nyitni Emmával. Emma és Szabi indulatos búcsúzkodása váratlan fordulatot vesz.
90. 90. rész 2020. március 25. 677 000
Szabi és Emma lefekszenek egymással, Emma menekülőre fogja, amit Szabi nem ért. Vera nem tud elmenni Csengével vásárolni, Mikire bízza a dolgot. A gyámügynek gyanús Teri. Tamás ideges lesz, amikor Teri könyörög neki, hogy ejtse Juli ügyét, sőt, nyomozni kezd. Konan bevallja neki, hogy Janó áll a lovas eset mögött.
91. 91. rész 2020. március 26. 585 000
Miki és Csenge vásárlása káoszba fullad. Szabi nem érti, Emma miért rázza le, Petra olyan magyarázatot ad, amit Szabi nem képes elfogadni. Tamás vádat akar emelni Teri ellen, aki még nagyobb bajba sodorja magát, amikor a gyámügyes Rajnáknénak pénzt ajánl fel. Miki meg akarja lepni Petrát és Verát, de felcseréli az ajándékokat, amivel magára haragítja a két nőt.
92. 92. rész 2020. március 27. 670 000
Zsolt szeretné, ha Klára otthonosabban érezné magát nála, Klára átvihet néhány személyesebb dolgot. Gézával összevesznek egy a gyerekeiket ábrázoló rajzon. Tamás végül nem tesz feljelentést, mert látja, Julinak mennyire fontos Teri. Csenge orrpiercinggel jön haza, Verának azt mondja, Miki megengedte. Emma veszekedése Szabival csókba fullad, de ezúttal nem ússzák meg szemtanú nélkül.
93. 93. rész 2020. március 30. 675 000
András rajtakapja a csókolózó Emmát és Szabit, behúz Szabinak. Emma is nagyon dühös Szabira. Klára és Géza vitája a rajz kapcsán kezd elfajulni, amit a környezetük nem igazán ért. Tamás elmondja Lindának az igazságot Teriről és Janóról. Vera fél, hogy Csenge orrpiercingje elfertőződik, Csenge orra valóban begyullad.
94. 94. rész 2020. március 31. 650 000
Szabi közli Andrással, hogy Emma Andrást szereti, ezért ő félreáll az útból. Linda kidobja Janót. Klára nem tudja megszerezni a rajzot, ezért elviszi Géza kocsiját. Géza titkolja a fiai elől, miért kell a furgonnal járniuk. Máté elkotyogja Verának, ki szúrta ki Csenge orrát, a dühös Vera Zsolthoz megy számonkérni Dorkát.
95. 95. rész 2020. április 01. 610 000
Emma nem tud felelni András kérdésére, hogy szereti-e. Petra leitatja Emmát, aki részegen beolvas Szabinak. Klára végül úgy dönt, visszaadja a kocsit Gézának, aki észrevesz egy karcolást, és nagyon kiakad. Zsolt megtudja, hogy Dorka több osztálytársának is csinált piercinget, szobafogságra ítéli. Dani kezébe veszi Szabi és Emma sorsát, amikor áthívja magukhoz Emmát.
96. 96. rész 2020. április 02. 700 000
Géza bosszúból átnevezi a pizzériát, Zsuzsi szeretné, ha róla kapná az új nevet. Zsolt nem tud elég szigorú lenni Dorkával. Janó nem hajlandó elmenni a lakásból, Linda arra kényszerül, hogy az oviban aludjon. Miki megnyugtatja Verát, hogy Csenge belátta, mennyire felelőtlen volt. Szabi randira hívja Emmát, amit egy fiatal lány tesz tönkre. Emma nehezen bízik meg Szabiban. Janó Tamásnál keresi Lindát.
97. 97. rész 2020. április 03. 689 000
Emma és Szabi szerelme beteljesült, Klára és Géza egyre jobban elhidegülnek. Tamás és Linda viszont jóbarátok lettek. Miki pedig próbál mindenhol helytállni (kisebb nagyobb sikerrel).

Második évad (2020)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Premier Nézettség
98. 1. 98. rész 2020. augusztus 24. 545 000
Szabi és Emma kapcsolata újabb szintre lépett és ennek nem csak a szerelmesek, de Dani is nagyon örül.
99. 2. 99. rész 2020. augusztus 25. 482 000
Máté ˝afférja˝ a parfümmel vajon hova vezet? Klára és Géza előtt titkok nincsenek, így lehet, hogy mégsem volt olyan cool ellopni a boltból?
100. 3. 100. rész 2020. augusztus 26. 430 000
Szabi színt vallott Emmának, a reakciója azonban mindkettőjüket meglepte. Mindeközben Máté tovább bombázta érzelmeivel Dorkát, aki nem várt kihívás elé állította őt.
101. 4. 101. rész 2020. augusztus 27. 458 000
Juli megpróbálja összehozni a Hercegnőt és a Herceget - Avagy Lindát és Tamást. Vajon ez sikerül neki?
102. 5. 102. rész 2020. augusztus 28. 397 000
Juliék találtak egy elveszett nyuszit, aminek köszönhetően sok időt tölthetett együtt Linda és Tamás. Vajon ezen kis együttlét során közelebb kerültek egymáshoz?
103. 6. 103. rész 2020. augusztus 31. 426 000
A gyerekek verset írtak Linda néninek, azonban ez nagy fejtörést okozott nekik először.
104. 7. 104. rész 2020. szeptember 1. 391 000
Miki végleg búcsútt int a két családi pólónak, méghozzá Vera segítségével. Vajon Petra ennek örül majd?
105. 8. 105. rész 2020. szeptember 2. 458 000
Szabi hatalmas lépésre szánta el magát: Megkérte Emma kezét. Azonban a bonyodalmak csak ezután kezdődtek!
106. 9. 106. rész 2020. szeptember 3. 381 000
Kata vajon felkavarja az álló vizet? Hogyan folytatódik így Emma és Szabi élete a bonyodalmak után?
107. 10. 107. rész 2020. szeptember 4. 376 000
Linda és Tamás kapcsolata tovább bimbózik? Vagy lehet, hogy zátonyra fut?
108. 11. 108. rész 2020. szeptember 7. 385 000
Juli továbbra is szeretné, ha apukája és Linda néni egy párt alkotnának. Azonban a kislány kívánsága lehet, hogy sosem fog teljesülni?
109. 12. 109. rész 2020. szeptember 8. 389 000
Hanna mindent bevet, hogy szüleit újra összehozza: Vajon a jól kidolgozott terve sikerrel jár?
110. 13. 110. rész 2020. szeptember 9. 401 000
Kata lerántotta a leplet a titkáról, amivel teljességgel lesokkolta Szabit. Mindeközben Petra a végletekig elmegy, hogy megtalálja a hirtelen felszívódott Mikit.
111. 14. 111. rész 2020. szeptember 10. 416 000
A Mintaapák egy újabb fantasztikus ötlettel álltak elő, kareoke partyt szerveznek a pizzériában.
112. 15. 112. rész 2020. szeptember 11. 371 000
Több ember is párra talált a Mintaapákban. De ki kivel ment haza? Ez az igazi kérdés.
113. 16. 113. rész 2020. szeptember 11. 345 000
Kata és Emma között talán enyhül a konfliktus? De végleges lesz a békekötés vagy sem?
114. 17. 114. rész 2020. szeptember 14. 442 000
Miki újabb nőt csábította el, Vera és Petra után most Margóné csapott le a sármos mintaapára!
115. 18. 115. rész 2020. szeptember 15. 458 000
Danit elrabolta Iván, azonban a váltságdíj, amit Kata adott neki, nem elég. Vajon menni pénzt akar a kisfiúért?
116. 19. 116. rész 2020. szeptember 16. 379 000
Dani vajon előkerül valaha? Vagy már soha nem találkozhat családjával a kisfiú?
117. 20. 117. rész 2020. szeptember 17. 445 000
Dani visszaszerzése már nem csak Szabiék ügye. Ugyanis a Mintaapák ˝serege˝ is felsorakozott, hogy segítsenek a bajba jutott családon!
118. 21. 118. rész 2020. szeptember 18. 421 000
A Mintaapák teljes erőbedobással keresték Danit. Mindeközben Kata és Emma viszonya egyre inkább elmérgesedett.
119. 22. 119. rész 2020. szeptember 21. 450 000
Emma és Szabi külön költöztek. Vajon a szerelmesek kibékülnek valaha?
120. 23. 120. rész 2020. szeptember 22. 460 000
Tamás és Linda kapcsolata érdekes fordulatot vett, és egyúttal Janó is visszatért a lány életébe!
121. 24. 121. rész 2020. szeptember 23. 459 000
Géza megmutatta a fiúknak, milyen egy igazi férfi! Azonban Klára ezt nem igazán értékelte.
122. 25. 122. rész 2020. szeptember 24. 415 000
Klára és Géza nagy versenyben vannak a gyerekek kegyeiért. De vajon a válás után is így versenyeznek majd?
123. 26. 123. rész 2020. szeptember 25. 388 000
Miki új célt talált ki: Verát boldoggá tenni! Vajon sikerül neki?
124. 27. 124. rész 2020. szeptember 28. 434 000
Kata bogarat ültetett Emma fülébe: Vajon Emma Katának vagy Szabinak hisz majd?
125. 28. 125. rész 2020. szeptember 29. 409 000
A gyerekek készek feláldozni a malacpersely egész tartalmát, hogy segítsenek Verának.
126. 29. 126. rész 2020. szeptember 30. 458 000
Kata viselkedése egyre inkább ellenszenvessé válik Szabi számára. De vajon hogy alakulnak a dolgok?
127. 30. 127. rész 2020. október 1. 423 000
Ottalvós bulit szerveztek az ovisok.
128. 31. 128. rész 2020. október 2. 419 000
Kata nagyon nem szeretne elköltözni Szabitól és ezt Daninak is elmondta. Dani viszont ezt úgy értelmezte, Emma miatt van minden.
129. 32. 129.rész 2020. október 5. 432 000
Emma mindent megpróbált, hogy Szabit maga ellen fordítsa, azonban nem biztos, hogy sikerül a terve.
130. 33. 130. rész 2020. október 6. 427 000
Juli megpróbálta Danit rábeszélni arra, hogy legyen egy kicsit kedvesebb Emmával.
131. 34. 131. rész 2020. október 7. 462 000
Géza pórul járt, mikor Zsuzsi megtudta, mit csináltak Klárával.
132. 35. 132. rész 2020. október 8. 446 000
Tamás kihallgatta Janóékat és rájött, hogy a férfi valami rosszban sántikál.
133. 36. 133. rész 2020. október 9. 410 000
Miki továbbra is titkolózik Petra, de ez sajnos nem mehet örökké. Vajon kiderül a titok?
134. 37. 134. rész 2020. október 12. 474 000
Elérkezett Linda és Janó nagy napja. Azonban az események váratlan fordulatot vettek.
135. 38. 135. rész 2020. október 13. 393 000
Klára pocakja napról napra növekedik, de a feszültség Zsolt és Géza között, kicsit sem csökken.
136. 39. 136. rész 2020. október 14. 442 000
Kihírdették az Ovis olimpia eredményét, és elképesztő ajándékokat is nyertek a dobogósok!
137. 40. 137. rész 2020. október 15. 448 000
Törpemalac került az oviba.
138. 41. 138. rész 2020. október 16. 471 000
139. 42. 139. rész 2020. október 19. 448 000
140. 43. 140. rész 2020. október 20. 451 000
141. 44. 141. rész 2020. október 21. 424 000
142. 45. 142. rész 2020. október 22. 432 000
143. 46. 143. rész 2020. október 23. 466 000
144. 47. 144. rész 2020. október 26. 510 000
145. 48. 145. rész 2020. október 27. 495 000
146. 49. 146. rész 2020. október 28. 477 000
147. 50. 147. rész 2020. október 29. 496 000
148. 51. 148. rész 2020. október 30. 443 000
149. 52. 149. rész 2020. november 2. 522 000
150. 53. 150. rész 2020. november 3. 477 000
151. 54. 151. rész 2020. november 4. 523 000
152. 55. 152. rész 2020. november 5. 507 000
153. 56. 153. rész 2020. november 6. 509 000
154. 57. 154. rész 2020. november 9. 471 000
155. 58. 155. rész 2020. november 10. 525 000
156. 59. 156. rész 2020. november 11. 475 000
157. 60. 157. rész 2020. november 12. 577 000
158. 61. 158. rész 2020. november 13. 508 000
159. 62. 159. rész 2020. november 16. 550 000
160. 63. 160. rész 2020. november 17. 587 000
161. 64. 161. rész 2020. november 18. 493 000
162. 65. 162. rész 2020. november 19. 512 000
163. 66. 163. rész 2020. november 20. 563 000
164. 67. 164. rész 2020. november 23. 569 000
165. 68. 165. rész 2020. november 24. 526 000
166. 69. 166. rész 2020. november 25. 534 000
167. 70. 167. rész 2020. november 26. 555 000
168. 71. 168. rész 2020. november 27. 510 000
Legjobb barátja temetésére hazatér a világjáró Ádám, Géza és Vera öccse.
169. 72. 169. rész 2020. november 30.
Miki megkéri Levit, hogy javítsa meg Tamás elromlott laptopját.
170. 73. 170. rész 2020. december 1.
171. 74. 171. rész 2020. december 2.
172. 75. 172. rész 2020. december 3.
173. 76. 173. rész 2020. december 4.
174. 77. 174. rész 2020. december 7.
175. 78. 175. rész 2020. december 8.
176. 79. 176. rész 2020. december 9.
177. 80. 177. rész 2020. december 10.
178. 81. 178. rész 2020. december 11.

Forgatás[szerkesztés]

„Jelenleg tíz állandó és jónéhány külső helyszínen folyik a TV2 egyik legnagyobb produkciójának forgatása. A stúdiótérben többek között óvoda, pizzéria, ügyvédi iroda és lakásbelsők kerültek kialakításara, ez azt jelenti, hogy csaknem 2000 négyzetméteren épültek fel a sorozat díszletei. A háttérmunkában nagyjából négyszáz ember vesz részt folyamatosan. Nagy kihívás, de szeretjük, ahogy remélem a nézők is szeretni fogják a négy mintaapa igen szórakoztató történetét.” – mondta Kirády Attila, a TV2 Csoport kreatív igazgatója, a sorozat producere.[4]

2020 áprilisában a sorozat a koronavírusra vonatkozó szabályok értelmében a forgatást fel kellet függeszteni. A második évad forgatás július elején kezdődött és novemberig tartott.

A TV2 bejelentette, hogy berendelték a sorozat harmadik évadját. A forgatás 2021 tavaszán kezdődhet meg.[5]

Személyi változások[szerkesztés]

Kirády Attila távozott a sorozat éléről, helyét Gát György vette volna át, de meg nem nevezett indok miatt 1,5 hét után ő is távozott.[6] Az új vezető producer Szabó Zsolt, a Drága örökösök korábbi producere lett.[7]

Fenyő Ivánon kívül Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia és Klem Viktor sem fog szerepelni a sorozat folytatásában. Fenyő Iván szerződését nem hosszabbították meg.[8] Szabó Kimmel Tamás és Klem Viktor "emberi- és magatartás-beli problémák" miatt nem lesz látható, ezt azonban mindkét színész cáfolta.[9] Ráadásul az előző napon Szabó Kimmel Tamás bejelentése után még azt nyilatkozta a TV2, hogy őket is meglepte a távozása.[10] Másnap Kovács Patrícia is bejelentette, hogy saját döntésre kilép a sorozatból.[11] Szalay Gézát a továbbiakban Kamarás Iván, Dr. Molnár Tamást Száraz Dénes, Dr. Bartha Szabolcsot pedig Makranczi Zalán alakítja.[9][12][13] Kovács Patrícia utódja Szávai Viktória lesz.[14] A TV2 hivatalosan nem jelentette be, de a plakátokon már nem Kerekes Márton szerepel Mátéként hanem Grasso Marco, később bejelentették, hogy tanulmányai miatt nem folytatta a sorozatot.[15]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Mintaapák címmel vadonatúj napi sorozatot forgat a TV2
 2. Minta Apák / TV2. tv2.hu. (Hozzáférés: 2019. október 25.)
 3. November 11-től átalakul a TV2 hétköznap esti műsorrendje. Mentrum. (Hozzáférés: 2019. október 29.)
 4. Elkezdődött a Mintaapák, a TV2 új napi sorozatának forgatása | Holdpont. holdpont.hu. (Hozzáférés: 2019. december 7.)
 5. Eldőlt, hogy lesz-e 3. évada a Mintaapáknak. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. november 24.)
 6. Másfél hét után távozhat a Mintaapák új kreatív vezetője. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 15.)
 7. A Drága örökösöktől érkezett a Mintaapák új line producere. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 15.)
 8. Lecserélik a Mintaapák egyik főszereplőjét. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 9. a b A TV2 népszerű sorozatának második évadában Kamarás Iván mellett további új színészek csatlakoznak a sorozathoz. TV2.hu. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 10. A Mintaapák újabb főszereplője távozik a sorozatból. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 11. Szabó Kimmel Tamás után a Mintaapák újabb főszereplője távozik. holdpont.hu. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 12. Megvan, ki lesz Fenyő Iván utódja a Mintaapákban. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 13. Megvan, ki válthatja Szabó Kimmel Tamást a Mintaapák 2. évadában. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 15.)
 14. Megvan, ki váltja Kovács Patríciát a Mintaapák 2. évadában. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. november 24.)
 15. Szép csendben lecserélték a Mintaapák egyik gyerekszereplőjét is - Itt vannak a részletek. Blikk. (Hozzáférés: 2020. november 24.)