Mintaapák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mintaapák
Műfaj komédia

Író
Rendező
Főszereplő
Zeneszerző Patocska Olivér

Ország magyar Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 2
Epizódok97
Gyártás
Vezető producer Kirády Attila (1. évad)
Szabó Zsolt (2. évad)
Részenkénti játékidő 45-50 perc (1-30)
30 perc (31-97)
Gyártó IKO Műsorgyártó Kft.
Sugárzás
Eredeti adó TV2
Eredeti sugárzás kezdete2019. november 11.
Státusz A sorozat forgatása szünetel.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A Mintaapák magyar televíziós vígjátéksorozat, az argentin Señores papis sorozat szlovák adaptációjának (Oteckovia) a magyar adaptációja, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók.[1][2]

Az első epizódját 2019. november 11-én mutatta be az TV2 televíziós csatorna.[3]

A sorozat főcímdala az OliverFromEarth Lemegy az égről a nap című dala.

A koronavírus gyors terjedése miatt leállt a forgatás, így 2020. április 3-án szünetre vonult a sorozat.

Ismertető[szerkesztés]

A sorozat 4, egymástól függő család életét mutatja be központban négy apukával, akikben egy a közös: a gyermekeiknek mindenki a legjobbat szeretné, ez okoz pár konfliktust és félreértést. Szalay Géza az exválogatott focista, ám az élete egy (vagy több) váratlan fordulat során teljesen másik irányba megy, és egyszer csak egyedül találja magát. Vagy nem is olyan egyedül, hanem a három fiával. Családi pizzériájuk van, nagyon sóher karakter. A Géza nővérének az exférje, Kovács Miklós szintén három gyermekkel és két kapcsolattal szenved,építésvezetőként dolgozik, alapjáraton egy nagyon jószívű,de csapongó típus. Rengeteg félreértést szül, Géza felesége a testvére. Dr.Bartha Szabolcs, a sikeres sztárügyvéd, határtalan sármmal amint mindig hasznosít is, vagy inkább minden este más nő ízlelheti meg ezt a férfit, akinek talán egyetlen és legrosszabb tulajdonsága, hogy nem tud felelősséget vállalni soha semmiért és képtelen elköteleződni akármennyi idő is az, az apaságról hallani se akar, szerinte az nem a maga fajtájához való,egyszer viszont bekopogtat az ajtaján a "szerencse"... a 3 apa jó barát, néha vagy sokszor minden este a pizzériában folytják a bánatuk egy korsó sörbe meg egy fél óra dárcozásba, ám a környéken felbukkan egy új családapa, aki valaki szemében jóbarát, valaki szemében a lódoktor de szerez egy ellenséget is, ha csak kis időre: mindenki kedvenc állatorvosa, Dr.Molnár Tamás új a környéken de lesz egy két akciója amivel pár héten belül a környező megyékben is ismerni fogják, na meg a bíróságon..., a rendőrséget és a gyámügyet inkább nem is említem. Egyedül neveli a kislányát, Julit, akinek az édesanyja már sajnos egy autóbaleset halálos végződményévé vált.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Kovács Miklós Mészáros Béla Építésvezetőként dolgozik, akit az alkalmazottak nagyon szeretnek. De a munka mellett a családot is nagyon fontosnak tartja. Mivel neki kettő is van, mióta elvált Verától és új családtaggal bővültek Petrával, ezért még inkább szeretne gyerekeinek mindent megadni, amit csak lehet. Azonban sokszor küzd magánéleti problémákkal, mert fél, hogy valakit megbánt döntéseivel, így inkább hazudik, hogy béke maradjon a családban. Klára testvére.
Szalai Géza Fenyő Iván (1. évad) Régen sztárfocista volt, most pedig pizzéria tulajdonos. Géza minden helyzetben az alfahím szerepét játssza, férjként és apaként is. Egyedül tartja el családját, ezért feleségének, Klárinak sosem engedte, hogy munkát vállaljon. Vera öccse.
Kamarás Iván (2. évad)
Dr. Bartha Szabolcs Klem Viktor (1. évad) Egy igazán jóképű, sikeres ügyvéd, aki kimagaslóan jó problémamegoldó képességgel rendelkezik. Azonban kissé önző jellem, képtelen bármilyen felelősségvállalásra és ezt női partnerei is tudják. Sőt, pont ezért szeretik, hogy kötelezettségek nélkül lehetnek együtt ezzel a sármos férfival.
Makranczi Zalán (2. évad)
Dr. Molnár Tamás Szabó Kimmel Tamás (1. évad) Pár éve veszítette el feleségét egy autóbalesetben, azóta lányát, Julit egyedül neveli. Állatorvosként dolgozik, így rajong a természetért, de muszáj volt a városba költözniük Julival, hogy anyósa közelében legyenek.
Száraz Dénes (2. évad)
(Szalainé) Kovács Klára Polyák Lilla Géza feleségeként a család feladatait látja el, mint háztartásbeli. Imádja férjét és három fiát, de egyre gyakrabban játszik el a gondolattal, hogy ő is elmenjen dolgozni. Az évek során fantasztikus szakácsnő lett és szeretné, ha ezt férje is értékelné és megengedné, hogy a pizzéria étlapját bővítsék az ő süteményeivel. Miki testvére. Jelenleg Zsolttal él.
Szalai Vera Botos Éva Óvodavezető óvónő, aki nagyon elkötelezett a munkáját illetően, és roppant elismert a szakmájában. Sajnos a magánéletében már nem ilyen sikeres, ugyanis úgy érzi, kudarcot vallott feleségként, mikor Miki elhagyta őt Petráért. Azonban mindent megtesz, hogy jó példát mutasson gyermekeinek! Géza testvére.
Hoffmann Petra Földes Eszter Igazi nagyhangú, vagány csajszi, aki mindig a pasik kedvence volt, azonban Petra Mikiben találta meg a nagy Ő-t. Régóta vágyott családra, de most, hogy születendőben van gyermekük, kezd egy kicsit bizonytalan lenni abban, hogy jó anyja lesz-e kisfiának.
Hoffmann Emma Kuna Kata Szabi mellett dolgozik, mint ügyvédbojtár. Emma igazi maximalista, aki bizonyítani akar főnökének, mert azt szeretné, ha komoly szakemberként tekintenének rá az emberek. Éppen ezért elviseli Szabi irritáló dolgait, mert tudja, hogy ha jól teljesít most, akkor később csodás karrierje lehet. Petra testvére.

Szabi barátnője.

Sipos Linda Kovács Patrícia (1. évad) Óvónőként dolgozik Vera óvodájában. Nagyon gyerekcentrikus és egyre gyakrabban játszik el azzal a gondolatattal, hogy ő is szeretne lassan egy kisbabát. De nem biztos benne, hogy ezt az elkötelezettséget jelenlegi párjával, Janóval képzeli el.
Szávai Viktória (2. évad)
Szabó Janó Stohl András Janó nagyon jól szót ért mindenkivel, mivel költöztető cége van, így elég gyakran dolgozik emberekkel. Egyedül szerelme, Linda az, akiben nagyon megbízik és próbál mindent megtenni a lány érdekében, de sajnos egyre inkább csak ellöki magától.
Szentmarjay Oszkárné Dr. Wágner Teréz Egri Márta Tamás anyósa. Juli nagymamája.
Varró Zsuzsi Pataki Szilvia A pizzéria alkalmazottja. Géza barátnője.
Szalai Máté Kerekes Márton Géza és Klára legidősebb fia, imád videojátékozni, mindene a BMX-ezés.
Szalai Csaba Dervarics Patrik Géza és Klára legkisebb fia, 5 éves.
Szalai Levente Vida Bálint Géza és Klára középső fia, aki rettentően okos és értelmes fiú.
Bartha Dániel Pék Ádám Szabi gyereke, akit az anyja lepasszolt az apjának. Édes, cuki, szerethető kisfiú, aki sokszor mond ki nagy életigazságokat. 5 éves.
Molnár Júlia Vághy Vivien Tamás egyetlen lánya. Nemrég halt meg az anyukája, így vágyik arra, hogy Linda óvónéni összejöjjön az apjával.
Kovács Csenge Gáspárfalvi Dorka Vera és Miki legidősebb gyermeke, aki nemrég lépett be a kamaszkorba. Mostohaanyját, Petrát nem bírja, zavarja, hogy az új baba érkeztével ő és húga hátrébb szorultak.
Kovács Hanna Magyar Olivia Vera és Miki legkisebb lánya, makacs, akaratos kislány, aki ha nem kap meg valamit, lefekszik a földre és hisztizik.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Halmos Igor Gáspár András Klára főnöke.
Dombovári Zsolt Káli Gergely Vívásoktató, Klárába szerelmes. Dorka édesapja.
Szombathelyi András Antal Bálint Ügyvédbojtár. Emma barátja és volt egyetemi csoporttársa.
Dombóvári Dorka Kern Adrienn Zsolt lánya.
Kovács Miklós “Muki” Málinger Botond Petra és Miki fia. Csenge és Hanna féltestvére.

További szereplők[szerkesztés]

Az első évad epizódszereplői[szerkesztés]

A második évad epizódszereplői[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.972019. november 11.2020. április 3.TV2 logo.png
2.?2020. őszn. a.

Első évad (2019–2020)[szerkesztés]

# Cím Premier Nézettség
1. 1. rész 2019. november 11. 564 793
Szabolcshoz beállított egy régebbi egyéjszakás kalandból megszületett gyerek és egy levelet kapott hogy vigyáznia kell a gyerekre. A 4 apa összekerült egy óvodai bemutatón ahol összeverekedtek, Mikinek el kellett sietnie a kórházba, mert barátnőjénél megindult a szülés.
2. 2. rész 2019. november 12. 479 453
Petra megszült, fiukat Mikinek nevezték el. Tamás fenyegető levelet kapott, melyről Klára úgy gondolta, férje írhatta azt. Este Miki Gézával és Szabolccsal tejfakasztó bulit tartott. Tamás levelet küldött kislányával a mennyországba. Vera bevitte lányait a kórházba exférje babáját meglátogatni, ám Miki kisebb lánya elmondta Petrának, hogy Miki verekedett az oviban.
3. 3. rész 2019. november 13. 502 773
Vera visszament a kórházba bocsánatot kérni gyerekei viselkedése miatt. Gézának a pizzériában új kemencére van szüksége. Szabolcs egy "fontos" ügyfél miatt az oviban hagyta a fiát. Tamáséknál megjelent a férfi anyósa. Kiderült, hogy Tamásnak a fenyegető levelet Géza két fia írta. Szabolcs arra gondolt, hogy átadja a gyámügynek Danit. Ezt Dani meghallotta és eltűnt...
4. 4. rész 2019. november 14. 450 340
Szabolcs Emmával Dani keresésére indult, szerencsére megtalálták a kisfiút. Géza 2 fia bevallotta Tamásnak, hogy ők írták a levelet. Tamás megnyitotta házánál az Állatorvosi intézetét, ez ismét feszültséget váltott ki szomszédjánál. Miki és Géza babakocsit vásárolt, ám véletlenül eltörték a kocsi kerekét, de szerencsére Géza megjavította. Géza összehívta a szomszédokat, hogy kiutálják az új szomszédot, Tamást, de a szomszédok nem mentek bele, sőt az állataikkal is Tamáshoz jártak.
5. 5. rész 2019. november 15. 370 402
Tamás anyósának nem tetszik, hogy Tamás a háznál csinált rendelőt. Miki áthívta Klárát hogy segítsen megfürdetni a kis Mikit. Tamás anyósa bele akart szólni Juli nevelésébe. Petra aggódott a gyereke miatt, csak azért mert az békésen aludt. Klárának szülinapja volt, Gézától egyberészes "szexi" ruhát kapott. Klára nagyon kiakadt. Géza megkérte Mátét, hogy legyen a futára ám már az első rendelést is leejtette. Juli becsempészte az óvónő zsebébe a plüssét így Lindának át kellett mennie hozzájuk.
6. 6. rész 2019. november 18. 418 000
Tamás összefutott Lindával egy ruhaboltban, ahol kiderült, hogy Janó Linda pasija. Klára Verához ment át lelkizni és elmentek "kirúgni a hámból" később Szabolcs is hozzájuk csapódott, aki lekamerázta Klárát ahogy egy fiúval táncolt. Szabolcs másnap átment Gézához és elmondta neki hogy mi történt tegnap a buliban és megmutatta neki a videót is. Mikiék elindultak Gézáékhoz hogy felkérjék őket keresztszülőknek, de pont amikor odaértek, Géza akkor veszett össze Klárával a videó miatt és ezért Klára elköltözött...
7. 7. rész 2019. november 19. 389 000
Klára újra Veránál kötött ki. Géza azt hazudta hogy anyjuk kiruccanni ment. Szabolcsot megállították a rendőrök gyorshajtásért és mert nem volt Daninak gyerekülése szerencsére Emmával hazugsággal kimásztak a büntetés alól de azért elmentek ülést vásárolni. Csengének nem tetszett Hogy Klára odaköltözött hozzájuk ezért átcuccolt apjához. Emma DNS-tesztet akar csináltatni Szabolcsról és Daniról ezért lopott tőlük egy hajszálat. Juli tiltás ellenért becsempészte a kaméleonját az oviba ám a kaméleon megszökött és ezért az óvónő behívta az oviba Tamást aki szerencsére megtalálta a gyíkot. Amikor Linda kikísérte Tamást elcsattant köztük az a régen várt csók...
8. 8. rész 2019. november 20. 446 000
9. 9. rész 2019. november 21. 413 000
Linda igent mondott Janinak az eljegyzésre. Géza lelket öntött fiába az egyes miatt. Csenge anyja tudta nélkül bekönyörögte magát Mátéékhoz. Géza és Tamás közösen sütögettek. Vera Mikivel keresni kezdte Csengét, bementek a rendőrségre, de a rendőr nem tudott nekik segíteni. Klárának hiányzik a családja, mikor felhívja fia, elérzékenyül. Szabolcs kitalálta, hogy ma olyan napot tartanak hogy egyikük se megy dolgozni. Géza nem tudott arról, hogy Csenge ott aludt, de Csenge lebukott, és Géza azt hitte, hogy valamit csináltak Mátéval az este...

Szabit felhívta Dani anyukája, Kata. Dani vette fel a telefont....

10. 10. rész 2019. november 22. 446 000
11. 11. rész 2019. november 25. 463 000
12. 12. rész 2019. november 26. 400 000
13. 13. rész 2019. november 27. 439 000
14. 14. rész 2019. november 28. 435 000
15. 15. rész 2019. november 29. 403 000
16. 16. rész 2019. december 2. 447 000
17. 17. rész 2019. december 3. 425 000
18. 18. rész 2019. december 4. 432 000
19. 19. rész 2019. december 5. 461 000
20. 20. rész 2019. december 6. 368 000
21. 21. rész 2019. december 9. 446 000
22. 22. rész 2019. december 10. 409 000
23. 23. rész 2019. december 11. 415 000
24. 24. rész 2019. december 12. 433 000
25. 25. rész 2019. december 13. 380 000
26. 26. rész 2019. december 16. 423 000
27. 27. rész 2019. december 17. 433 000
28. 28. rész 2019. december 18. 403 000
29. 29. rész 2019. december 19. 429 000
30. 30. rész 2019. december 20. 390 000
31. 31. rész 2020. január 2. 540 000
32. 32. rész 2020. január 3. 564 000
33. 33. rész 2020. január 6. 529 000
34. 34. rész 2020. január 7. 526 000
35. 35. rész 2020. január 8. 464 000
36. 36. rész 2020. január 9. 554 000
37. 37. rész 2020. január 10. 533 000
38. 38. rész 2020. január 13. 491 000
39. 39. rész 2020. január 14. 547 000
40. 40. rész 2020. január 15. 511 000
41. 41. rész 2020. januát 16. 517 000
42. 42. rész 2020. január 17. 519 000
43. 43. rész 2020. január 20. 516 000
44. 44. rész 2020. január 21. 581 000
45. 45. rész 2020. január 22. 532 000
46. 46. rész 2020. január 23. 483 000
47. 47. rész 2020. január 24. 474 000
48. 48. rész 2020. január 27. 515 000
49. 49. rész 2020. január 28. 589 000
50. 50. rész 2020. január 29. 587 000
51. 51. rész 2020. január 30. 543 000
52. 52. rész 2020. január 31. 530 000
53. 53. rész 2020. február 3. 540 000
54. 54. rész 2020. február 4. 530 000
55. 55. rész 2020. február 5. 467 000
56. 56. rész 2020. február 6. 550 000
57. 57. rész 2020. február 7. 529 000
58. 58. rész 2020. február 10. 562 000
59. 59. rész 2020. február 11. 542 000
60. 60. rész 2020. február 12. 570 000
61. 61. rész 2020. február 13. 524 000
62. 62. rész 2020. február 14. 537 000
63. 63. rész 2020. február 17. 558 000
64. 64. rész 2020. február 18. 548 000
65. 65. rész 2020. február 19. 515 000
66. 66. rész 2020. február 20. 509 000
67. 67. rész 2020. február 21. 504 000
68. 68. rész 2020. február 24. 556 000
69. 69. rész 2020. február 25. 534 000
A gyámügyes elmondja Terinek, hogy alaptalanok voltak a Tamás ellen felhozott vádak, és megkéri, hogy a saját sérelmei orvoslására ne a gyámhivatalt használja. Teri hazaviszi Julit, sietne, de Tamás kéri, ismerje el, hogy jogtalanul vádolta meg. Majd Juli elmeséli az apjának, hogy összeházasodott Danival és csókolóztak, ezt az anyukájának is megírják. Vera megkéri Szabit, hogy még ne tanítsa csajozni a fiát. Klára bőröndökkel állít be Zsolthoz, közli, hogy Géza megcsalta, ami megkönnyítette a döntését, hogy hozzá költözzön. Borozgatnak, a jövőjükről beszélgetnek. Janó elmondja Terinek, hogy nem adja fel, meglesz Tamás gyenge pontja. Folytatják a tervek szövögetését, de az asszony bejelenti, hogy kiszáll a közös szövetségből. Petra indul egy kuncsafthoz, aki azért fontos, mert ha elégedett lesz, ajánlani fogja másoknak, Miki marad Mukival. Vera hívja a férfit, jöjjön el Hannáért az oviba. Majd letolja, hogy a kisbabával jött a beteg lányáért. Miki azt füllenti, le fogja adni Mukit Petrának. Ápolja a betegeskedő Hannát, miközben a babát is igyekszik ellátni, kicsit bele is zavarodik. Hazaérve, nem árulja el Petrának, hogy Hanna beteg. A pizzériában Géza zavartan kerüli Zsuzsi társaságát. Megérkezik Máté néhány rendelésért, az apja poénosan szivatja egy kicsit, majd a fiú kamaszosan behisztizik. Vera szerint valaki ideküldte a gyámügyist és Lindának figyelmeztetni kellene erre Tamást. Janónál is rákérdez, tud-e valamit az ügyről. Máté megkéri az anyját, hagy aludjon nála, de Klára hazaküldi, és megígéri, ha nem javul a helyzet, kivesz egy albit, ahol mindketten elférnek. (Nem szeretné elárulni, hogy Zsoltnál lakik.) A fiú vacsorázás közben tüntetőleg otthagyja a jókedvű apját és Zsuzsit, Géza ettől szomorú lesz. Klára este (megszokásból) kiszolgálná Zsoltot, aki közli vele, nem a cselédje, mostantól minden másként lesz, a nőnek tetszik az új felállás.
70. 70. rész 2020. február 26. 603 000
Reggel Klára és Zsolt emancipációs elveket vitatnak meg vasalás közben. Miki továbbra is Hannára vigyáz, Csenge átlátja, hogy szimulál. Petra megtudja Verától, hogy a beteg Hanna, Mukival van. Dühösen megérkezik és kimenti a babát a fertőzés veszélyből, ráparancsol Mikire, hogy egy ideig ne jöjjön haza a bacik miatt. Hanna egy szupertartós filctollal összefirkálja az apját. Majd bevallja neki - miközben az arcáról a filctollat próbálja eltávolítani -, azért hazudott, hogy többet lehessenek együtt. Linda sikertelenül próbálja meg elmondani a gyámügyissel kapcsolatos gyanújukat Tamásnak, mert a férfi elutasító. Dani a tükör előtt tollászkodva közli, hogy randija lesz. Majd az apjával elmennek Tamásékhoz “lánykérőbe”. A volvóban is a séróját igazgatja. Elhívják Julit játszóterezni, miközben a gyerekek “randiznak”, a szülők figyelik őket. Dorka, a vagány iskolakerülő lány sztorizik, látja, hogy Máté depis, ezért magával hívja. Máté megnyílik neki, a lány fájdalomcsillapításként piával kínálja. Janó utónévkönyvet ad Lindának, aki korainak tartja, hisz még nem várnak gyereket. Miki és Hanna Petrához mennek színt vallani, a nőnek tetszik, hogy Verát átverték, persze őt nem kellett volna. Vera is letolja Mikit, hogy kitette Mukit egy fertőző betegségnek, a férfi elmondja, Hanna szimulált. Vera kiakad, hogy már ő is kezdi a hazudozást, Miki úgy érzi, többet kéne a gyerekeivel lennie. Janó azt gondolja, hogy le kell cserélni a gyámügyest olyanra, aki mellettük áll. Teri szerint olyanra van szükségük, aki le van kötelezve neki. Géza otthon idegeskedik, hogy hol lehet Máté ilyen sokáig, majd a fiú megérkezik ittas állapotban. Miki pihenne, de Petra egy törzsvendégével, Rékával jön, akinek meg kell javítani a mikróját. Géza veszekszik a részeg Mátéval, közben Zsuzsi hívja, hogy be kellene mennie, de ő nem tud. Klára érkezik a pizzériába és Mátét keresi, Zsuzsi próbálja lebeszélni, hogy hazamenjen.
71. 71. rész 2020. február 27. 534 000
Klára és Géza az öklendező Máté felett veszekednek, mire a fiú benyögi, hogy suli helyett ittak. Klára salátát csinál a családnak, ami vitához vezet a fiúk részéről. Gézával egymáshoz vágják, hogy milyen rossz szülők, majd a nő elviharzik. Teri bájcseveg régi ismerősével, Rajnáknéval, aki pont a gyámügyi osztály vezetője. Beavatja Tamás ügyébe, a nő megígéri, hogy utánanéz. Petra ügyfele, Réka nagyon hálás a mikró javításért, jól meg is fizeti Mikit. A férfi nem örül, hogy ezermesterkedéssel kell pénzt keresnie, de meggyőzi a jó fizetés. Vera figyelmezteti Tamást a gyámügyes újabb felbukkanásáról. Dani Juliékhoz szeretne menni, az apját ez idegesíti, de megígéri, hogy másnap elviszi és adnak neki egy hatalmas csokit. Klára panaszkodik Zsoltnak, aki felveti, Máté esetleg rossz társaságba keveredett. De vigasztalja, hogy a lányához hasonlóan, a fiú is kiheveri majd, hogy szétmentek a szülei. Zsuzsi fejfájáscsillapítót ad Máténak, aki majdnem elszólja magát, hogy bejön neki a nő. Levi éhségsztrájkol az apja előtt, mert nem járhat vívni. Máté másnaposan azt tanácsolja neki, hogy ne foglalkozzon az apjával és menjen el az edzésre. Mátét Klára viszi suliba, mert beszélni akar az osztályfőnökével, aki ezen duzzog, hiszen csak egyszer lógott. Klára kihallgatja Mátét Dorkával, amint a lány lógásra ösztönzi, majd elküldi a fiút egy ürüggyel, és leállítja a lányt. Teri beadagolja Janónak, hogy megtalálta a megfelelő gyámügyest. Miki biznisze kezd beindulni, egymás után kapja a javítandó gépeket. Réka jön átvenni a megjavított dolgokat, jó sokat fizet a férfinak, közben flörtöl vele. Levi elszökik edzésre, Csabit átküldi Tamásékhoz. Szabi és Dani érkezik Tamásékhoz egy hatalmas csokival, megjön Csabi is, hogy az apja küldte.
72. 72. rész 2020. február 28. 553 000
Zsolt látja, hogy Levi be akar állni edzeni, de az apja nem engedi. Megsajnálja és biztatja, hogy eddzen, megígéri, beszél Klárával. Dani panaszkodik, hogy Csabi nem hagyja őket játszani Julival, Szabi azt tanácsolja, gondoljon ki olyan játékot, amivel a kislány csak ráfigyel. Kitalálják, hogy Csabi a kutyájuk és mivel rossz volt, bezárják. Tamás és Szabi a kisfiút keresik, a kicsik kivágják magukat, hogy Máté már hazavitte. Géza csak Mátét találja otthon, megjön Levi is, aki azt kamuzza, könyvtárban volt, Csabit pedig Juli hívta át. Gézáék érte mennek, és kiszabadítják, látják, hogy megette a Julinak hozott csokit. Rajnákné bejelenti Terinek, hogy ő van káros hatással Julira. A kollégái szerint, Teri akarta befeketíteni Tamást. Klára és Zsolt kitárgyalják, hogy Levi elszökött az edzésre. A nő pedig megismerte a lányt, aki leitatta Mátét, de ő megmondta neki a magáét. Erre megérkezik Zsolt lánya, Dorka, akiről kiderül, hogy Máté ivócimborája. A nő szépítené a konfliktusát a lánnyal. De ő elmondja, Klára megfenyegette, hogy kirúgatja, ha nem száll le Mátéról. Dorka előadja, a nő teljesen félreismerte, csak lazultak egy kicsit. Ő próbálta visszafogni Mátét az ivásban, csak viccelt, hogy lógjanak. Az apja beveszi, de Klára nem. Aki finoman próbálja rávezetni Zsoltot, félreismeri a lányát, azon vitatkoznak, ki ismeri jobban a saját gyerekét. Teri kéri Janót, fogadja el, hogy elbuktak, a férfi nem adja fel, telefonon hív valakit. Miki büszkén mondja Petrának, hogy beindult a vállalkozása. Réka áthívja a férfit, hogy szerelje meg a mosógépet. Miki nagyon készül, műszaki rajzot tanulmányoz. Janó bánatában leissza magát Szabival és Gézával, Zsuzsit is bevonja és közben észrevétlen kikapcsolja Géza telefonját. Tamást egy sürgős esethez riasztják, egy lovat kellene megnéznie. Gézát hívja, de nem éri el, így Terihez fordul, aki nehezen, de belemegy, hogy átmegy pár perc múlva vigyázni Julira. A ló gazdája (Konan) hívja Tamást, hogy azonnal menjen.
73. 73. rész 2020. március 02. 537 000
Tamás áldozatul esik Teri és Janó tervének, behívják kihallgatásra, amiért éjszaka magára hagyta Julit. Máté nem bírja elviselni a szülei viselkedését, főleg miután megtudja Dorkától, hogy Klára Zsolthoz költözött. Klára elmondja Gézának az igazat, aki meglepően jól fogadja. Mikire elkezd nyomulni az egyik ügyfele.
74. 74. rész 2020. március 03. 560 000
Tamás megrémül, hogy a rendőrség bevonhatja a gyámügyet, Szabi intézkedik. Juli és Dani az esküvőjükre készülnek, az apukák örömmel segédkeznek. Zsolt sikertelenül akarja rábeszélni Gézát, hogy engedje Levit vívni. Miki attól tart, minden női ügyfele nyomul rá. Teri és Janó tovább szövetkeznek.
75. 75. rész 2020. március 04. 557 000
Géza Máté és Zsuzsi hatására engedi Levit vívni, és végre döntést hoz Zsuzsival kapcsolatban. Juli és Dani ovis esküvőjét a gyámügy érkezése teszi tönkre. Petra arra kéri Mikit, szóljon neki, ha valamelyik ügyfele nyomulni kezd. Dorka megnehezíti Klára és Zsolt kapcsolatát. Juli Terihez kerül. Tamás az anyósára ront, de a gyámügy jelenléte miatt észbe kap.
76. 76. rész 2020. március 05. 528 000
Tamás nagyon össze van törve, Teri nem akarja neki megengedni, hogy lássa Julit. Dorka bulit szervez Gézáékhoz, aki nagyon kiakad. Zsolt és Klára estéjét tönkreteszi Dorka újabb trükkje. Miki azt hiszi, NAV ellenőrbe futott. Klára és Géza összeveszik Dorka miatt, Linda és Janó pedig Juli ügye miatt. Teri azt mondja Julinak, az apja nem akarja őt.
77. 77. rész 2020. március 06. 555 000
Szabi nem ismeri fel a csinos Emmát, ez ráébreszti, mennyire bejön neki a lány. Tamás Szabi tanácsára megkéri Lindát, tanúskodjon mellette a bíróságon. A nő belemegy, de Janó meg akarja tiltani neki. Miki bejelenti Petrának, hogy végzett a fekete munkával. Zsolt és Klára összevesznek, mert a férfi mindent elnéz Dorkának. Klára nyomozni kezd Dorka és Máté után.
78. 78. rész 2020. március 09. 576 000
Miki Vera segítségével alapít céget, vérig sértve Petrát. Dorka elmondja Zsoltnak, hogy Klára kémkedett utánuk, Klára nem próbálja tagadni. Tamás mindent megtesz, hogy láthassa Julit, Linda segít neki. Zsuzsi megtudja Gézától, hogy a pizzériának születésnapja lesz, lelkes szervezésbe kezd. Szabi kamubetegsége nem hatja meg Emmát, azonban felnyitja Dani szemét, hogy az apja szerelmes.
79. 79. rész 2020. március 10. 574 000
Tamás továbbra sem láthatja Julit. Géza kiakad, hogy Zsuzsi táncestet szervez, de az anyagiak végül meggyőzik. Mikinek engesztelésül el kell mennie Petrával a táncestre. Dani meg van győződve róla, hogy Szabi és Emma szerelmesek egymásba. Szabi eléri, hogy András ne menjen el Emmával a pizzéria szülinapi bulijára.
80. 80. rész 2020. március 11. 570 000
A táncesten mindenki féltékeny - Miki Petrára, aki felkéri a tánctanárt, majd lelép vele, Zsolt Gézára és Klárára, Géza Zsoltra és a feleségére. A tangóban Géza a legjobb. Linda megengedi Tamásnak, hogy sétálni vigye Julit, de lebuknak Teri előtt. Szabi dühös Tamásra a meggondolatlansága miatt, Teri pedig megpróbálja elérni, hogy Vera kirúgja Lindát.
81. 81. rész 2020. március 12. 664 000
Miki nyomozni kezd Petra és a tánctanár után, teljesen félreértve a helyzetet. Linda és Janó közé áll Tamás ügye. Vera alig bírja leállítani Terit, Szabi és Tamás próbálják Vera előtt kimenteni Lindát. Szabi ráébred, hogy szerelmes Emmába, ezért bunkóm viselkedik vele. Vera rájön Szabi titkára. Zsuzsi nagyon szeretné, ha Géza táncolna vele. Klára arra gyanakszik, hogy Dorka dohányzik.
82. 82. rész 2020. március 13. 567 000
A Miki és Petra közötti feszültség az Emmával és Andrással közös duplarandin robban. Zsolt és Klára közé áll, hogy a nő meg van győződve róla, hogy Dorka dohányzik. Gézáéknál tökéletes az idill - Zsuzsi segít Levi házi feladatával. Teri nyomására Vera kénytelen felfüggeszteni Lindát. Szabi igyekszik Emma és András közé állni.
83. 83. rész 2020. március 16. 645 000
Petra és Vera egyre durvább konfliktusba kerül Miki miatt. Miután Szabi rájön, hogy Tamás és Linda között volt valami, kizárja Lindát a tanúk sorából. Dorka cigivel kínálja Mátét, aki emiatt megint bajba kerül a szülei előtt. Zsolt engesztelő romantikázásra viszi Klárát. Szabi bevallja a fiúknak, hogy szerelmes, de azt nem, hogy kibe.
84. 84. rész 2020. március 17. 633 000
Géza elmondja Klárának, Dorkától kapta Máté a cigit, a Klára és Dorka közötti ellentét így tovább fokozódik. Szabi egy szerencsétlen incidens után kénytelen bevallani Mikinek, hogy Emmába szerelmes. Tamás Teri háza előtt alszik, hogy közel lehessen Julihoz. Julinak kezd elege lenni a nagymamájából, ez addig fokozódik, hogy Teri végül nem is találja Julit.
85. 85. rész 2020. március 18. 650 000
Tamás és Teri rájönnek, hogy Juli eltűnt, kétségbeesetten keresni kezdik. Dorka kénytelen fegyverszünetet kötni Klárával. Miki és Petra veszekedése addig fajul, hogy Miki lelép. Janó gyanúsan reagál Juli eltűnésére. Géza fiai ételt csempésznek a garázsba. Szabi megtudja, hogy Emmának szülinapja lesz, előáll a tökéletes ajándékkal, amit végül elcserél Andrással.
86. 86. rész 2020. március 19. 651 000
Juli előkerül, Géza fiai bújtatták. Tamás boldogságát csak az árnyékolja be, hogy vissza kell vinnie a lányát Terihez. Miki Verától kér tanácsot, majd végre kibékül Petrával. Emma nagyon örül a kutyának, amit András adott át neki az ajándékcsere után. Csenge kihívó ruhákat szeretne venni, Vera nem engedi neki. Levi rájön, kivel van együtt Klára.
87. 87. rész 2020. március 20. 599 000
A gyámügy Juli szökése után Tamás oldalára áll, Terinek meg kell engednie, hogy Tamás találkozzon Julival. Klára családi kupaktanácsot hív össze, de már mindenki tud róla és Zsoltról. Petra kisminkeli Csengét, Vera kiakad. Szabi megfogadja Géza tanácsát, és kirúgja Andrást. Emma számonkéri Szabit, meglepő választ kap.
88. 88. rész 2020. március 23. 647 000
Klára kiakad, hogy Zsolt párbajozott Levivel. Tamás megtudja Julitól, hogy Teri és Janó mesterkednek valamiben, megkéri Lindát, hogy nyomozzon Janóék után. Vera megszégyenül Miki és Petra előtt, mikor meggyanúsítja Petrát, hogy melltartót adott Csengének. Csenge és Vera a sminkelésen veszekszik, majd fogadást kötnek. Emma nem hiszi el Szabinak, hogy beleszeretett.
89. 89. rész 2020. március 24. 670 000
Emma közli Szabival, hogy kilép. Teri megijed, hogy lebukott Linda előtt, ezért a bíróságon meglepő vallomást tesz. Tamás visszakapja Julit. Janó dühös Terire. Vera elveszíti a fogadást, vásárolni kell mennie Csengével. András irodát akar nyitni Emmával. Emma és Szabi indulatos búcsúzkodása váratlan fordulatot vesz.
90. 90. rész 2020. március 25. 677 000
Szabi és Emma lefekszenek egymással, Emma menekülőre fogja, amit Szabi nem ért. Vera nem tud elmenni Csengével vásárolni, Mikire bízza a dolgot. A gyámügynek gyanús Teri. Tamás ideges lesz, amikor Teri könyörög neki, hogy ejtse Juli ügyét, sőt, nyomozni kezd. Konan bevallja neki, hogy Janó áll a lovas eset mögött.
91. 91. rész 2020. március 26. 585 000
Miki és Csenge vásárlása káoszba fullad. Szabi nem érti, Emma miért rázza le, Petra olyan magyarázatot ad, amit Szabi nem képes elfogadni. Tamás vádat akar emelni Teri ellen, aki még nagyobb bajba sodorja magát, amikor a gyámügyes Rajnáknénak pénzt ajánl fel. Miki meg akarja lepni Petrát és Verát, de felcseréli az ajándékokat, amivel magára haragítja a két nőt.
92. 92. rész 2020. március 27. 670 000
Zsolt szeretné, ha Klára otthonosabban érezné magát nála, Klára átvihet néhány személyesebb dolgot. Gézával összevesznek egy a gyerekeiket ábrázoló rajzon. Tamás végül nem tesz feljelentést, mert látja, Julinak mennyire fontos Teri. Csenge orrpiercinggel jön haza, Verának azt mondja, Miki megengedte. Emma veszekedése Szabival csókba fullad, de ezúttal nem ússzák meg szemtanú nélkül.
93. 93. rész 2020. március 30.
András rajtakapja a csókolózó Emmát és Szabit, behúz Szabinak. Emma is nagyon dühös Szabira. Klára és Géza vitája a rajz kapcsán kezd elfajulni, amit a környezetük nem igazán ért. Tamás elmondja Lindának az igazságot Teriről és Janóról. Vera fél, hogy Csenge orrpiercingje elfertőződik, Csenge orra valóban begyullad.
94. 94. rész 2020. március 31.
Szabi közli Andrással, hogy Emma Andrást szereti, ezért ő félreáll az útból. Linda kidobja Janót. Klára nem tudja megszerezni a rajzot, ezért elviszi Géza kocsiját. Géza titkolja a fiai elől, miért kell a furgonnal járniuk. Máté elkotyogja Verának, ki szúrta ki Csenge orrát, a dühös Vera Zsolthoz megy számonkérni Dorkát.
95. 95. rész 2020. április 01.
Emma nem tud felelni András kérdésére, hogy szereti-e. Petra leitatja Emmát, aki részegen beolvas Szabinak. Klára végül úgy dönt, visszaadja a kocsit Gézának, aki észrevesz egy karcolást, és nagyon kiakad. Zsolt megtudja, hogy Dorka több osztálytársának is csinált piercinget, szobafogságra ítéli. Dani kezébe veszi Szabi és Emma sorsát, amikor áthívja magukhoz Emmát.
96. 96. rész 2020. április 02.
Géza bosszúból átnevezi a pizzériát, Zsuzsi szeretné, ha róla kapná az új nevet. Zsolt nem tud elég szigorú lenni Dorkával. Janó nem hajlandó elmenni a lakásból, Linda arra kényszerül, hogy az oviban aludjon. Miki megnyugtatja Verát, hogy Csenge belátta, mennyire felelőtlen volt. Szabi randira hívja Emmát, amit egy fiatal lány tesz tönkre. Emma nehezen bízik meg Szabiban. Janó Tamásnál keresi Lindát.
97. 97. rész 2020. április 03.

Forgatás[szerkesztés]

„Jelenleg tíz állandó és jónéhány külső helyszínen folyik a TV2 egyik legnagyobb produkciójának forgatása. A stúdiótérben többek között óvoda, pizzéria, ügyvédi iroda és lakásbelsők kerültek kialakításara, ez azt jelenti, hogy csaknem 2000 négyzetméteren épültek fel a sorozat díszletei. A háttérmunkában nagyjából négyszáz ember vesz részt folyamatosan. Nagy kihívás, de szeretjük, ahogy remélem a nézők is szeretni fogják a négy mintaapa igen szórakoztató történetét.” – mondta Kirády Attila, a TV2 Csoport kreatív igazgatója, a sorozat producere.[4]

2020. áprilisában a sorozat a koronavírusra vonatkozó szabályok értelmében megszűnt pár hónapra forgatni, addig az elejétől ismétlik minden hétköznap este a SuperTv2-n, délelőttönként pedig a TV2 adja le. Interneten ingyenesen visszanézhető.

Személyi változások[szerkesztés]

Kirády Attila távozott a sorozat éléről, helyét Gát György vette volna át, de meg nem nevezett indok miatt 1,5 hét után ő is távozott.[5] Az új vezető producer Szabó Zsolt, a Drága örökösök korábbi producere lett.[6]

Fenyő Ivánon kívül Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia és Klem Viktor sem fog szerepelni a sorozat folytatásában. Fenyő Iván szerződését nem hosszabbították meg.[7] Szabó Kimmel Tamás és Klem Viktor "emberi- és magatartás-beli problémák" miatt nem lesz látható, ezt azonban mindkét színész cáfolta.[8] Ráadásul az előző napon Szabó Kimmel Tamás bejelentése után még azt nyilatkozta a TV2, hogy őket is meglepte a távozása.[9] Másnap Kovács Patrícia is bejelentette, hogy saját döntésre kilép a sorozatból.[10] Szalay Gézát a továbbiakban Kamarás Iván, Dr. Molnár Tamást Száraz Dénes, Dr. Bartha Szabolcsot pedig Makranczi Zalán alakítja.[11][12][8] Kovács Patrícia utódja Szávai Viktória lesz.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Mintaapák címmel vadonatúj napi sorozatot forgat a TV2
 2. Minta Apák / TV2. tv2.hu. (Hozzáférés: 2019. október 25.)
 3. November 11-től átalakul a TV2 hétköznap esti műsorrendje. Mentrum. (Hozzáférés: 2019. október 29.)
 4. Elkezdődött a Mintaapák, a TV2 új napi sorozatának forgatása | Holdpont. holdpont.hu. (Hozzáférés: 2019. december 7.)
 5. Másfél hét után távozhat a Mintaapák új kreatív vezetője. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 15.)
 6. A Drága örökösöktől érkezett a Mintaapák új line producere. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 15.)
 7. Lecserélik a Mintaapák egyik főszereplőjét. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 8. a b A TV2 népszerű sorozatának második évadában Kamarás Iván mellett további új színészek csatlakoznak a sorozathoz. TV2.hu. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 9. A Mintaapák újabb főszereplője távozik a sorozatból. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 10. Szabó Kimmel Tamás után a Mintaapák újabb főszereplője távozik. holdpont.hu. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 11. Megvan, ki lesz Fenyő Iván utódja a Mintaapákban. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 8.)
 12. Megvan, ki válthatja Szabó Kimmel Tamást a Mintaapák 2. évadában. Sorozatwiki. (Hozzáférés: 2020. június 15.)