Kormos Anett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kormos Anett
A Dumaszínház oldalán
A Dumaszínház oldalán
SzületettKormos Anett
1981november 22. (42 éves)
Lengyeltóti
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásahumorista, újságíró
IskoláiBerzsenyi Dániel Főiskola

SablonWikidataSegítség

Kormos Anett (Lengyeltóti, 1981. november 22. –) magyar humorista, újságíró.

Pályafutása[szerkesztés]

Általános iskolai tanulmányait Balatonbogláron végezte. Középiskolába Pécsen járt. Itt a Kelet című iskolai lapban jelentek meg írásai. Főiskolai tanulmányait a Berzsenyi Dániel Főiskola kommunikáció-művelődésszervező szakán végezte Szombathelyen. Írt a Frissítő című iskolai hetilapnak, az Író Deáknak, a Kilátónak valamint alapító tagja volt az Albatrosz című közéleti és irodalmi folyóiratnak. Ekkor jelentek meg írásai a Népszabadságban és az Életünk 2000-ben.

A főiskola befejezése után Budapestre költözött. A Kiskegyedben és a Gyöngyben is 2004 óta jelennek meg írásai, 2006-ban pedig novelláskötetet adott ki Ingyen Színház címmel. A 2000-es évek végén benevezett a Magyar Televízió stand-up comedy tehetségkutatójába, a Mondom a magamét! című műsorba, ahol a második helyezést érte el. Ekkor figyelt fel rá Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője, aki meghívta őt a társulatba. A műfaj első női előadójaként 2010 áprilisában szerepelt először a Showder Klubban. Sajátos humora, érzelemmentes, mosolytalan előadásmódja azóta védjegyévé vált.

Alkalmi vendégként időnként feltűnt a Heti Hetesben, de a humor mellett az újságírás is megmaradt. A Dumaszínház legismertebb tagjaival készült interjúit a Dumaszínház – Tankönyv és munkafüzet címmel megjelent riportkönyvében publikálta 2010-ben.

2016-tól írója az A mi kis falunk sorozatnak.

Magánélete[szerkesztés]

Elvált, két kislány édesanyja.[1]

Idézet[szerkesztés]

Nem fogok hason csúszva, sárga ruhában a fejemen tojást törni, vagy beköltözni a villába, meg ilyenek, de nem azért, mert ettől celebbé válnék, hanem mert ez tőlem idegen.

Kormos Anett, 2011 február, Interjú a dumaszinhaz.blog.hu-n [1]

Munkái[szerkesztés]

Könyvei[szerkesztés]

Televízió[szerkesztés]

  • Mondom a magamét, M1
  • Showder Klub, RTL Klub
  • Heti Hetes, RTL Klub
  • "Egy nap a világ", VIASAT3

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]