Kiskegyed

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kiskegyed
Adatok
Típus hetilap

Ország Magyarország
Alapítva 1992. április 7.
Kiadó Ringier Axel Springer Magyarország Kft.
Főszerkesztő Bokor Klára (2002-)
Példányszám 200.000 db
Székhely Budapest
ISSN 1215-7414
A Kiskegyed weboldala

A Kiskegyed elsősorban nőknek szánt hetilap. Az első lapszám 1992. április 7-én jelent meg. A magazin kiadója az Axel Springer-Budapest Kiadói Kft. a Magyarországon 1989 óta jelen lévő német Axel Springer cég magyarországi leányvállalata.

Története[szerkesztés]

Az első főszerkesztője Miskolczi Miklós író volt. Az első heti 30 ezres példányszám a következő hetekben ugrásszerűen megnőtt. A lap történetében a legnagyobb példányszám az 560 ezer darab volt.[forrás?] Ma kétszázezres példányszámot terjeszt, ez 1 millió olvasót vonz hetente.[1] 2002 óta a magazin főszerkesztője Bokor Klára.

Profilja[szerkesztés]

A Kiskegyed célcsoportja igen széles, 18-80 éves korig terjed. Kezdetben klasszikus női hetilap volt, de a fellépő igények és a konkurencia miatt manapság a bulvár nagyobb szerephez jut. A kezdeti sikerek miatt néhány évig nem kellett megújítani profilját. Az első nagy arculatváltásra 1998-ban került sor. Azóta csak kisebb mértékben változtatták meg a tartalmát. A címlapra nagy hangsúlyt fektetnek az impulzus vásárlók miatt, akik az összes eladott példányszám 10-20%-át teszik ki. Szerepük nagyon fontos a piaci versenyben, ennek oka a kevés előfizető (kb. 40 ezer).

Szerkesztőség[szerkesztés]

Húsz állandó munkatárs és jelentős számú külsős újságíró dolgozik a lapban. Őket egészíti ki a jelentős számban lévő külsős újságíró. A főszerkesztőnő mellett a kulcspozíciókat férfiak foglalják el.

Főszerkesztők[szerkesztés]

  • 1992-2002 Miskolczi Miklós
  • 2002 - Bokor Klára

Márkakiterjesztés[szerkesztés]

A kiadó Kiskegyed névvel lapcsaládot alapított, amelynek tagjai Kiskegyed Konyhája, Kiskegyed Otthona, Kiskegyed Rejtvény.

Forrás[szerkesztés]

  1. Matesz Gyorsjelentés 2007. II. né., Szonda Ipsos/GfK Hungária-MédiaNavigátor 2007. I. Félév
  • Bokor Klára szóbeli közlés 2007. október 17. (Az interjút készítette: Pálmai Éva, Popp Edina, Vorigin Kata)
  • http://www.axelspriger.hu[halott link]
  • Matesz (2007) Gyorsjelentés 2007. II. né., Szonda Ipsos/GfK Hungária-MédiaNavigátor