The Sign (együttes)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The Sign
A Dal 2019 The Sign 2019-01-26.jpg
Információk
Alapítva 2012
Műfaj pop-rock, alternatív rock, indie pop
Kiadó Magneoton Music Group
Tagok
Czinke Máté
Czinke Dániel
Kollár Ábel
Szentpétery Mózes
Török Dániel

A The Sign weboldala

A The Sign magyar könnyűzenei együttes, amely Miskolcon alakult 2012-ben.

Története[szerkesztés]

Az alapítók, Czinke Máté, Czinke Dani és Török Dani gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Együtt tanultak meg zenélni és járták végig a zenekarrá válás útját, így az évek alatt összecsiszolódtak. Kezdetben iskolai fellépéseik voltak, majd zenekaros versenyeken és fesztiválokon léptek fel. Máté zenei producer képzést végzett, Dani szóló és csapatos VB-nyertes hiphopper, Ábel videós (ő vette fel például az „Egyetlen”-hez készült klipet is), Mózes dobol, basszusgitározik, zongorázik és szaxofonozik is.

A csapat háromszor volt a Margaret Island előzenekara; 2018-ban a Honeybeast tavaszi turnéjának előzenekaraként léptek fel. Egy felkérésre ők írták a Családháló-program hivatalos dalát Családod visszavár címmel.

Készülő albumukról az első megjelent dal, az Egyetlen 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét. Az együttes az EMMI támogatásával dolgozik első, Többet mond itt minden rólad című albumán, amely 2019 április 26-án jelenik meg.

A "Többet mond itt minden Rólad" című lemez már a debütálást követő első héten felkerült a MAHASZ Top 40-es listájára.

2018. december 3-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2019-be bejutott az Ő című daluk.[1]

2019 februárjában a „Tékozló” című dalukkal, „legjobb dal” kategóriában megnyerték a „Szikra díjat”, amit a Várkert Bazárban megrendezett ünnepélyes díjátadó műsor keretei közt vehettek át.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]