Ugrás a tartalomhoz

Milton George Henschel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Milton George Henschel
Született1920. augusztus 9.
Kentucky
Elhunyt2003. március 22. (82 évesen)
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásaprédikátor
TisztségeWatch Tower Society president

Milton George Henschel aláírása
Milton George Henschel aláírása
SablonWikidataSegítség

Milton George Henschel (Kentucky, 1920. augusztus 9.Brooklyn vagy New York, 2003. március 22.) a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania társulatban betöltött elnöki tisztsége miatt vált ismertté. Frederick William Franz halála után ő kapta meg ezt a megbízást, ő pedig Don A. Adams javára mondott le.

Életének korai szakasza

[szerkesztés]

1934-ben települt családja Brooklynba, amikor apja – Herman George HenschelJehova Tanúi nyomda és szállás építései projektjében vett részt. Már kamaszkorában megkeresztelkedett Jehova Tanújaként. 1956-ban vette feleségül Lucille Bennett-et. Bejárta a világot a fiókhivatalokban különböző adminisztratív feladatokat ellátva. Barátai azt mondták róla, hogy gyakorlatias, alkalmazkodó, megbízható és kedves ember volt.

1939-ben Nathan Homer Knorr – 1942-től a Szervezet elnöke – titkára lett és elsősorban a nyomtatás felügyeletét látta el. Amikor Knorr elnök lett, továbbra is Miltont alkalmazta titkáraként, így kb. 150 országba látogattak el együtt.

1963-ban a Libériai Köztársaságban egy vallási konferencián több társával együtt letartóztatták és bántalmazták. Néhány hónap múlva azonban visszatért és a libériai elnökkel találkozott, hogy vallásszabadságot kérjen Jehova Tanúinak.

Szolgálata elnökként

[szerkesztés]

1992-ben lett elnök, és 2000-ig maradt hivatalban.

2000-ben nagy változások történtek és a Vezető Testület úgy határozott, hogy tagjai egyáltalán nem fognak közvetlen szervezeti kérdésekkel – csak az írói munkákkal- foglalkozni, a szervezetet pedig különböző bizottságok vezetik és irányítják.

Henschel munkáját így a Szervezetben Don A. Adams végezte tovább.

Külső hivatkozások

[szerkesztés]