Milton George Henschel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Milton George Henschel
MiltonGeorgeHenschel.png
Született 1920. augusztus 9.
Kentucky
Elhunyt 2003. március 22. (82 évesen)
Brooklyn
Állampolgársága amerikai

Milton George Henschel (1920. augusztus 9.2003. március 23.) a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania társulatban betöltött elnöki tisztsége miatt vált ismertté. Frederick William Franz halála után ő kapta meg ezt a megbízást, ő pedig Don A. Adams javára mondott le.

Életének korai szakasza[szerkesztés]

1934-ben települt családja Brooklynba, amikor apja – Herman George HenschelJehova Tanúi nyomda és szállás építései projektjében vett részt. Már kamaszkorában megkeresztelkedett Jehova Tanújaként. 1956-ban vette feleségül Lucille Bennett-et. Bejárta a világot a fiókhivatalokban különböző adminisztratív feladatokat ellátva. Barátai azt mondták róla, hogy gyakorlatias, alkalmazkodó, megbízható és kedves ember volt.

1939-ben Nathan Homer Knorr – 1942-től a Szervezet elnöke – titkára lett és elsősorban a nyomtatás felügyeletét látta el. Amikor Knorr elnök lett, továbbra is Miltont alkalmazta titkáraként, így kb. 150 országba látogattak el együtt.

1963-ban a Libériai Köztársaságban egy vallási konferencián több társával együtt letartóztatták és bántalmazták. Néhány hónap múlva azonban visszatért és a libériai elnökkel találkozott, hogy vallásszabadságot kérjen Jehova Tanúinak.

Szolgálata elnökként[szerkesztés]

1992-ben lett elnök, és 2000-ig maradt hivatalban.

2000-ben nagy változások történtek és a Vezető Testület úgy határozott, hogy tagjai egyáltalán nem fognak közvetlen szervezeti kérdésekkel – csak az írói munkákkal- foglalkozni, a szervezetet pedig különböző bizottságok vezetik és irányítják.

Henschel munkáját így a Szervezetben Don A. Adams végezte tovább.

Külső hivatkozások[szerkesztés]