Don A. Adams

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Don A. Adams
DonAdams 200907.png
Született 1925 (95 éves)[1]
Oak Park
Állampolgársága amerikai
Foglalkozása prédikátor

Don A. Adams (Oak Park, Illinois, 1925 –) a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania jelenlegi elnöke, amely a Jehova Tanúi legfontosabb bejegyzett szervezete.

Korai évek[szerkesztés]

Nagy családban nőtt fel, amelynek tagjai az Episzkopális Egyházzal (pünkösdizmus) álltak kapcsolatban. Az anyja mutatott érdeklődést Jehova Tanúi iránt, a gyermek Don Adams fokozatosan kezdett érdeklődni. Apja kezdetben semmilyen valódi érdeklődést nem mutatott. Don viszont hamarosan teljes idejű szolga lett, így felmentették a katonai szolgálat alól. Egyik öccsének azonban be kellett volna vonulnia – de apja megvédte ettől, később pedig több más Jehova Tanújának is segített a kormány rendelete ellenében. Ezután az apa is érdeklődni kezdett a hit iránt és néhány év múlva meg is keresztelkedett.

Szolgálatának kiteljesedése[szerkesztés]

Don és két testvére a New York-i központban kezdett dolgozni, hamarosan megbízták többféle hivatal betöltésével is. A testvérei misszionáriusi szolgálatot teljesítettek a Dominikai Köztársaságban, ő pedig Nathan Homer Knorr – a szervezet harmadik elnöke – titkára volt, valamint a világméretű misszionárius tevékenységet koordinálta. Ellátott egyéb adminisztratív feladatokat is az egész világot beutazva felesége társaságában.

2000 végén kapott felkérést, hogy Milton George Henschel távozása után, az újabb nagy szervezeti átalakítások idején legyen a helyettese.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. British National Bibliography. (Hozzáférés: 2017. október 9.)