Mi destino eres tú

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mi destino eres tú
Műfaj telenovella

Alkotó Carmen Daniels
Jorge Lozano Soriano
Író Ricardo Fiallega
Rendező Miguel Córcega
Főszereplő Lucero Hogaza León
Főcímzene Lucero - Mi destino eres tú
Zeneszerző Jesús Blanco

Ország Mexikó
Nyelv spanyol
Epizódok90
Gyártás
Vezető producer Carla Estrada
Forgatási helyszín Mexikóváros
Operatőr Alejandro Frutos
Részenkénti játékidő részenként 41-44 perc
Gyártó Televisa
Forgalmazó Televisa
Sugárzás
Eredeti adó Las Estrellas
Eredeti sugárzás2000. július 10.2000. november 10.
További információk
SablonWikidataSegítség

Mi destino eres tú (magyarul: Te vagy a végzetem) egy mexikói telenovella, amit a Televisa készített 2000-ben.[1] A főszereplők Lucero és Jorge Salinas voltak, a gonosz szereplők Jaime Camil, Susana Zabaleta, Silvia Pasquel, Natalia Streignard, Lorena Herrera és Julio Alemán voltak.[2] Magyarországon nem vetítették.

Történet[szerkesztés]

Andrea San Vicente (Lucero) egy fiatal naprakész, modern és haladó szellemű ügyvédnő. Nagynénjével Zulemaval (Silvia Pasquel), nagybátyjával Anselmoval (Héctor Ortega) , húgával Ginaval (Sherlyn) és unokatestvérével Magdaval (Andrea Torre) él együtt. Andrea szülei balesetben haltak meg, amit Zulema hitetett el unokahúgaival. Zulema ridegen bánik unokahúgaival, annak ellenére, hogy anyjuk helyett anyjuknak kellett lennie és mártírként folyton emlékezteti unokahúgait, hogy hálával kell tartozniuk felé.

Andrea - még ha nem is úgy akarta - de ő lett a család eltartója, hisz bácsikája cukorbetegsége miatt nem tud dolgozni. A fiatal nő megismeri Ramiro Galindot (Mauricio Islas) , akibe azonnal beleszeret. Olyan kapcsolatuk lesz amit számos akadály nehezít: különböző társadalmi helyzetük illetve Ramiro édesapja Samuel Galindo (Luis Bayardo) egy befolyásos vállalkozó, aki ellenzi a kapcsolatukat. A második akadály Ramiro exfelesége Sofía Devesa (Natalia Streignard), aki semmiképp sem akar lemondani volt férjéről.

Miután sikerül minden akadállyal megküzdeniük, Andrea és Ramiro összeházasodik. Ám a házasságot követő nap tragédia történt: Ramiro szívrohamban szeretkezés közben meghal Andrea mellett. Andrea megtörten a tanulmányaiba és a munkába menekül: ám rögtön két férfi is megjelenik az életében: Eduardo Rivadeneira (Jorge Salinas) és Mauricio Rodríguez (Jaime Camil).

Mauricio Rodríguez mindig is gondtalan életet élt, akire egyedül apja, Augusto (Julio Alemán) van erős befolyással. Augusto egy befolyásos textilipari vállalkozó, aki fiát abban a szellemben nevelte fel, hogy a nők alsóbbrendűek. Augusto rendszeresen bántalmazza feleségét, Ampariot (María Sorté) , aki a lelki terror miatt alkoholistává vált.

Eduardo Rivadeneira egy házas ügyvéd, aki egyedül neveli lányát, Ximenat, mióta felesége, Emma (Susana Zabaleta) kómában fekszik egy baleset miatt. Andrea akkor ismeri meg Eduardo, amikor egy olyan ügyfelét védi, akit attól a cégtől bocsátottak el, ahol Eduardo is dolgozik. Andrea hamarosan rájön, hogy Eduardo élete szerelme, ám Emma magához tér és elhatározza, hogy eltávolítja Andreat, hogy Eduardoval levő házasságát ne tegye tönkre. Eközben Eduardo viszonyt folytat Sofíaval, Ramiro exfeleségével és Andrea pedig Mauricio oldalán keresi a boldoságot.

Szereposztás[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Díjak és jelölések[szerkesztés]

TVyNovelas-díj 2001[szerkesztés]

Kategória Személy Eredmény
Legjobb női főszereplő Lucero Nyertes
Legfőbb férfi főszereplő Jorge Salinas Jelölés
Legjobb női gonosz Susana Zabaleta Jelölés
Legjobb új felfedezett színész Jaime Camil Jelölés

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Mi destino eres tú. (Hozzáférés: 2018. június 19.)
  2. Mi Destino Eres Tú. (Hozzáférés: 2018. június 19.)
  3. Seguró de que cumplive expectativas. [2016. április 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. június 19.)

Források[szerkesztés]