Matthew Leone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Matthew Leone
Matthew leone.jpg
Életrajzi adatok
Született 1980. május 13.
(38 éves)
Chicago, Illinois
Származás  Amerikai Egyesült Államok, Illinois, Chicago
Pályafutás
Műfajok post-hardcore
Aktív évek 1998
Együttes Madina Lake
Hangszer gitár
Tevékenység zenész
Kiadók Roadrunner Records

Matthew Leone weboldala

Matthew Jonathan Leone a Madina Lake rockbanda basszusgitárosa.[1] Matthew három perccel idősebb, mint ikertestvére, Nathan Leone, aki a Madina Lake szólóénekese.

Ifjúkora[szerkesztés]

Matthew az Illinois állambeli Chicago külvárosaiban nőtt fel. Ikertestvérén kívül három nővére is van: Allison, Jill és Paula. Matthew és Nathan és a lányok a fiúk 12 éves korában vesztették el édesanyjukat autóbaleset következtében.[2]

Matthew sportösztöndíjjal az Indiana állambeli Indianapolis Butler University-jére járt egyetemre. Hivatásos labdarúgó volt az Egyesült Államokban és kilenc hónapig az olaszországi Firenzében. Rövid ideig a Columbia College-on zenei menedzsmentet tanult.

Pályafutása[szerkesztés]

Matthew először 21 éves korában vette kézbe a basszusgitárt. Első zenetanára, akitől szakmai támogatást remélt, határozottan elutasította, mondván keze túlságosan kicsi ahhoz, hogy a basszusgitáron játsszon. Ezek után többé nem fordult zenetanárhoz, inkább autodidakta módon tanult a hangszeren játszani. Matthew többnyire a mutató- és középső ujjával játszik, de ritka alkalmanként pengetővel is látták már játszani.

Matthew és fivére 1998-ban alakította meg első zenekarát a The Blank Theory-t. A The Blank Theory kezdeti éveiben saját kiadót is létrehoztak, a 4 Alarm Records-ot, melynek a The Frogs, a The Pinehurst Kids és a Monkey Paw banda is része volt.

Nathan és Matthew részt vett egy, ikrek számára indított televíziós valóságshowban, a Fear Factorban, melyet megnyertek. Az 50 000 dolláros nyereménnyel indították be a Madina Lake-et. A zenekar első saját középlemeze (EP), a The Disappearance of Adalia 2006 elején jelent meg. Később szerződést kötöttek a Roadrunner Records-zal és létrehozták első nagy albumukat, melynek címe From Them, Through Us, to You volt. Ez az album 2007 márciusában jelent meg.

Matthew a The Smashing Pumpkins, a Muse és a Nine Inch Nails alternatív rockzenekarokat említi kedvencként, állítása szerint ezek a zenekarok tették saját zenéjére a legnagyobb hatást.[3]

Kedveli a filozófiát, és reményei szerint egyszer sikeres író lesz belőle. Ő a szerzője a The Auspice Book (Előjelek könyve) című műnek – egy képzelt városról, a Madina Lake-ről szóló mitológiai történetnek, – mely egyben a zenekar névadója is. A könyv kiadását részletekben tervezi, az egyes részeket a zenekar weboldalán megtalálható nyomravezető jelek segítségével lehet összeállítani. Dalainak egy része is a könyv egyes részleteire utal.[4]

Mivel gyakran összetévesztették ikertestvérével, Nathannal, hosszú időn át fekete sávot festett a hajába. Egyszer, amikor a Kerrang rockmagazinnak adott interjú során megkérdezték, hogy hová tűnt a fekete sáv ezt válaszolta: „Hogy őszinte legyek, elegem volt abból, hogy hetente átfessem”.

Hangszerek[szerkesztés]

Music Man StingRay basszusgitár

Fender dzsessz basszusgitár

Ampeg SVT fej és 8x10 Cab

Zenekari felszerelés[szerkesztés]

Marshall MB450H basszus fej 4x10 és 1x15 Cab

Music Man Prototype Bass

Hivatkozások[szerkesztés]