Másnaposok 3.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Másnaposok 3.
(The Hangover Part III)
2013-as amerikai film
Rendező Todd Phillips
Producer Daniel Goldberg, Todd Phillips
Műfaj
Forgatókönyvíró Todd Phillips, Craig Mazin
Főszerepben Bradley Cooper
Ed Helms
Zach Galifianakis
Ken Jeong
Zene Christophe Beck
Operatőr Lawrence Sher
Vágó Jeff Groth, Debra Neil-Fisher
Gyártás
Gyártó Legendary Pictures
OrszágUSA
Nyelv angol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszín
Játékidő 100 perc
Költségvetés 103 millió amerikai dollár
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Bros.
BemutatóUSA 2013. május 23.
magyarország 2013. május 30.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel 351 000 072 dollár
További információk
SablonWikidataSegítség

A Másnaposok 3. (The Hangover Part III) 2013-as amerikai vígjáték, melyet a Warner Bros. forgalmazott.

A film folytatása a 2011-ben készült Másnaposok 2.-nek, valamint ez a Másnaposok trilógia utolsó része. A film főszereplője Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha és Ken Jeong.

Cselekmény[szerkesztés]

Leslie Chow, a kínai bűnöző bravúrosan megszökik egy thaiföldi börtönből, majd Mexikóba utazik. Phil, Stu, Doug összefog, hogy Alan-t a 42 éves, még mindig önállótlan és gyerekes barátjukat elvigyék egy szanatóriumba. Az odavezető úton megtámadják őket, majd Doug-ot túszul ejtik. A "farkasfalka" megmaradt három tagjának a bandavezér, Marshall ajánlatot tesz: vagy előkerítik Leslie-t, aki ellopott tőle 21 millió dollár értékű aranyat, vagy a barátjuk meghal! Phil és Stu nem érti, miért pont nekik kell megkeresni az őrült kínait, hiszen nem is ismerik. Ám Marshall elárulja, hogy a félnótás Phil rendszeresen levelezik a szökevénnyel, ő az egyetlen ismert kapcsolat, tehát ők képesek megtalálni őt.

Alan egy emailt ír Leslie-nek, így létrejön a titkos találkozó kettejük között. Ám Alan gyorsan lebukik, így kénytelen a barátait is felfedni. Leslie elárulja, hogy az arany egy luxuslakásban van, oda kell betörniük és a keresett aranyat elhozniuk. Az akció sikerrel jár, meglesz a keresett arany ám Leslie elárulja társait, bezárja őket és rájuk hívja a rendőrséget. A bajt csak tetézi, hogy az őrült kínai még ettől is jobban átvágta őket, ugyanis a ház, ahova betörtek a bandavezér, Marshall háza volt. Nem hogy nem szerezték vissza az aranyat, de még többet is segítettek ellopni.

Kapnak még egy esélyt, így ismét Leslie nyomába erednek. A nyomozás során Alan végre megismerkedik egy nővel, Cassie-val, akivel kölcsönös vonzalom alakul ki. A nyomozás során a szálak Las Vegasba vezetnek, ahol megtalálják a kínait. Sikerül elfogniuk és Marshall kezébe juttatniuk, ám Alan az utolsó pillanatban mégis régi barátja védelmére kel és kiszabadítja. A dühös Leslie lelövi a bandavezért és társait, ám a többieknek megkegyelmez. Alan érzékeny búcsút vesz őrült barátjától és Alan kivételével mindenki hazautazik.

Hat hónappal később a négy jóbarát Alan esküvőjére készülődik, régi barátjuk feleségül veszi a Las Vegasban megismert Cassie-t.

A film legvégén a stáblista közben még egy rejtett jelenetet láthatunk: a lagzi után a négy jóbarát ébredezik, a szoba romokban, egy motorkerékpár áll ki a falból, egyikőjük menyasszonyi ruhában fekszik, Stu félmeztelenül kerül elő, mindössze egy női bugyit viselve... Nem emlékeznek semmire. Alan bátortalanul megjegyzi, hogy az esküvői tortát Leslie-től kapta... Ekkor megjelenik Leslie is teljesen meztelenül egy karddal és egy üveg itallal és azt mondja: "Beteg buli volt köcögök!"

Szereplők[szerkesztés]

(Zárójelben a szereplők magyar hangja feltüntetve)[1]

Kritikai fogadtatás[szerkesztés]

A nézők és a kritikusok egyértelműen csalódtak a filmben. Szóvá tették, hogy sem másnaposság, sem alkoholfogyasztás nem szerepel a filmben, a történet teljesen más, mint az előző két részben volt. A film emellett erőszakos is, az elején elpusztul egy zsiráf, Leslie megfojtja a házőrző kutyákat, többen pedig meghalnak a filmben. Az iMDb-n a pontszáma 5,8 pont, ami a legalacsonyabb a három rész közül.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. MÁSNAPOSOK 3. (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2013. december 9.)

További információk[szerkesztés]