Lunascape

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Lunascape
Lunascape-logo.png

Fejlesztő Lunascape Corporation
Első kiadás 2004
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Operációs rendszer Microsoft Windows: XP, Vista, 7
Kategória böngészőprogram
Licenc Freeware, zárt forráskódú
A Lunascape weboldala

A Lunascape egy webböngésző, amit a Lunascape Corporation fejleszt, Japánban. Legígéretesebb képessége az, amely népszerűvé teheti, hogy három böngésző motort tartalmaz, és képes automatikusan (vagy a felhasználó által vezérelve) az egyes weboldalakhoz a megfelelőbb leképezést kiválasztani.

Történet[szerkesztés]

A céget 2004. augusztus 26-án alapította Hidekazu Kondo. Szokványos Japán cégindításról beszélhetünk, mert a Tokyo Mitsubishi bank adta a kezdő tőkét. Az USA-ban is alapítottak kirendeltséget, San Joséban, Kalifornia államban.

A kitelepülést azzal indokolják, hogy míg a világ internethasználóinak száma közelít az 1 milliárdhoz, Japánban mindössze 70 millió felhasználó van. Az alapító Kondo szavaival: "A Szilícium-völgy a legjobb hely ahhoz, hogy globális piacokat célozzunk meg. Ezen a helyen legendás sikerek születtek."

A böngésző[szerkesztés]

A program elsődleges leképező motorja az Internet Explorerből származik. Támogatja a többfüles böngészést és az RSS feed-ek olvasását.

Tartalmazza a Gecko (Mozilla), a Trident (Internet Explorer) és a WebKit (Apple Safari, Konqueror) leképzető motort, egy podcast lejátszót, emellett támogatja egérmozdulatok felismerését.

További információk[szerkesztés]